افغانستان؛ از انحصار و پراکندگی تا همگرایی و مشارکت

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان؛ از واگرایی های سیاسی تا جستجوی وفاق…

 شمارۀ 71 سوسیالیسم کارگری

شمارۀ 71 سوسیالیسم کارگری نشریه سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان

اقرار 

نوشته نذير ظفرپير  شدم   مرد  جوان  نيستملايق      الطاف …

نورم‌ها و ارزش‌های اجتماعی

 این مقاله نخستین‌بار در اوایل ماه می سال ۲۰۱۷ میلادی، در رسانه‌های…

محبتگاه عشق

رسول پویان زلف چین چین دام صید وتیغ ابرو قاتل است در…

افغانستان و «حاشیه نشینی ژئوپلیتیکی» در نظام بین الملل

نویسنده: مهرالدین مشید از اسیب پذیری ژئوپلیتیک تا نبود مشروعیت؛ «پاشنۀ…

در برابر جنایات ضد انسانی حلقه انسانیت ستیز طالبانیزم باید…

بصیر دهزاد  در هفته های اخیر افغانستان شاهد تشدید ارتکاب یک سلسله جرایم و…

از شمس النهار  و تجدد 

تا : نشريه «شريعت  » و تعصب کور ملا کراسی طالبانی  مصداق حال ما کلام شاعر…

 کاسیرر؛ فلسفه یعنی تئوری شناخت

آرام بختیاری تئوری شناخت جناب کاسیرر؛ متافیزیکی و لیبرالی است.   ارنست کاسیرر(1945-1874.م)،…

هجرت و تمدن؛ از زایش تمدن‌ها تا زایش بحران‌ ها

نویسنده: مهرالدین مشید روایت دوگانه هجرت؛ دیروز امید، امروز اضطراب هجرت به‌عنوان…

طالبان؛ اسطوره شکست ناپذیر با پاشنه اشیل

نویسنده: مهرالدین مشید توهم اقتدار پایدار؛ از فروپاشی امپراتوری‌ها تا شکست طالبان ظهور…

قربانی یاری شو!

امین الله مفکر امینی    2026-02-05! قربانی یاری شو که قربانــــت شـــــــــود     بوقتی سختی…

سلطنت مطلقه ؛ آنارشی جنگل گرگ ها

Hobbes , Thomas (1588-1679) آرام بختیاری هابس؛ فیلسوف سیاسی سلطنت مطلقه.  توماس هابس(1679-1588.م)،…

پایان یا بازتولید قدرت؛ طالبان در آستانه یک چرخش سرنوشت‌…

نویسنده: مهرالدین مشید حاکمیت طالبان و سناریو های آینده؛ تغییر از…

تکنولوژی یا تخیل؟ هارپ در میان واقعیت و توطئه 

از یوتیوب تا توهم خدایی: کالبدشکافی یک روایت خطرناک سلیمان کبیر…

بگذریـــد!

امین الله مفکر امینی          2026-27-04! بـگذرید زحرف وسخن های ممــلو ا زریـــــــــا نـــــدارد…

شب سیاه

رسول پویان شب سیاهی گریخته ماهی، شکـسته چنگی گـرفته نایی سحـر نیامد…

همدیگر ناپذیری

نفاق ، همدیگر ناپذیری ، بلند پروازی ، امتیاز طلبی…

مدافعان خط دیورند؛ واقع گرایان ژیوپلیتیک یا متهمان به همسویی…

نویسنده: مهرالدین مشید موافقان دیورند؛ بازیگران واقع گرا در برابر ستون…

‬‬نه به جنگ و نابرابری، آری به همبسته‌گی جهانی کارگران‬‬‬‬

 ‬‬‬‬اعلامیۀ سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان به‌مناسبت اول ماه می، روز…

«
»

اسامی شگفت آور برای جنگ افزارهای روسی

ینوکیو  Pinocchio، لاله، و تیک Tique :

اسامی شگفت آور برای جنگ افزارهای روسی

اگر از نزدیک به انبار نظامی روسیه نگاه کنیم، احساس می کنیم که گوئی طراحان جنگ افزارهای نظامی کشور در پی تحریک (به مفهوم مزاحم و اوباش انترنتی : ترول Troll) دشمنان احتمالی بوده اند. بر این اساس که انواع جنگ افزارها و کاتالوگ از تازنجک های دستی تا شکاری ها و موشک ها، از تانک ها تا دستبند به شکل خنده آوری نامگذاری شده است.

آلمان تانک لئوپار Leopard (پلنگ) می سازد، نام تانک اسرائیلی مرکاوا Merkava (ارابه)، نام تانک آمریکائی آبرامز Abrams، تانک فرانسوی لوکلر Leclerc که اسامی ژنرال های نظامی این دو کشور است. روسیه T-72B را می سازد که روگاتکا Rogatka نامیده شده، که معنای آن سنگ انداز (یا تیرکمان سنگی) است.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=g3VleGlF3zY

Char T-72B Rogatka

توپ های خودگردانشی را مهندسین غربی (در ایالات متحده) پالادن Paladin (نامی برای شوالیۀ عالی رتبه) و کماندار Archer (در انگلستان). روس ها نام « دسته گل » را برای آن انتخاب کرده اند. توپ خودگردانشی SAU 2S1 Gvozdika (میخک سد پر)، توپ خودگردانشی 2S4 Tulpan (لاله).

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=5wIF0kvKoCM

TOS-1 “Buratino

 

Le lance-flammes lourd TOS-1 “Buratino”

 

نیرومند ترین راکت انداز جهان، با 30 لول به نام TOS-1 Bouratino (پینوکیو Pinocchio) در روسیه ساخته می شود.

انبار یگا نهای خبرۀ روسیه، اسپتزناز Spetsnaz, (نام روسی که به نیروهای ویژۀ پلیس اتلاق می شود) خیلی شگفت آور است، دستبند نجنوست Nejnost (نرمی)، پریکول Prikol (شوخی)، و بیل و کلنگ زادور Zador (گرمی بخش)…

© Sputnik. Iliya Pitalev

 

بالگرد رزمی  Ka-50 « کوسۀ سیاه » (Chernaya Akula) نامیده شده است. مین ضد تانک کلشتش  Klechtch( تیک نامیده شده)، بمب هوائی تاکتیک 40 کیلوتنی kilotonnes ناتاشا ونارنجک انداز بی صدا برای تفنگ کاناریکا Kanareika قناری نامیده شده.

 

© Sputnik. Artem Zhitenev

TOS-1 (Pinocchio

کاکتوس، کودک رها شده، باغ وحش، پتاپوف، پستچی…اسامی عجیب و غریب برای جنگ افزارها بسیار است و دشمن نسبت به این اسامی بی اعتنا نیست.

نمی دانم مهندسینی که این سلاح ها را اختراع کرده اند به چه چیزی فکر می کردند ولی فشار روانی روس ها مؤثر واقع شده و ناتو ترجیح داده است که این اسامی روسی را در طبقه بندی جنگ افزارها به کار نبرد و آنها را با اسامی دیگری بنامد. نامگذاری های کسل کنند مانند تیفون، اسکار 2 و غیره ظاهراً چنین روشی به سیستم واکنش منطقی سرباز ناتو خسارت چندانی وارد نمی کند و او را از مأموریتش منحرف نمی سازد.

لینک متن اصلی در اسپوتنیک

http://fr.sputniknews.com/defense/20150304/1015012876.html#ixzz3TRDBwjz3

 

ترجمه توسط حمید محوی

پی نوشت مترجم :

بی گمان جنگ روانی و تبلیغاتی (و خاصه دروغ رسانه) را باید به عنوان یکی از سلاح های جنگی تلقی کنیم. بی گمان با توجه به گسترش رسانه های نوین، تبلیغات و جنگ روانی یا نرم از این پس عملاً به انبار سلاح های کشور ها پیوسته است.

ولی در این مقاله آنچه که توجه مرا بخود جلب کرد، موضوع مرکزی آن بود یعنی جایگاه گزینش نام برای جنگ افزارها، و چگونگی کارکرد زبان در متن ارتش های جهان. در اینجا می بینیم که روس ها  جنگ افزارهایشان را به شکلی نامگذاری کرده اند که موجب تحریک دشمنانشان شده و ناتو نیز فوراً با نفی این اسامی دست به ضد حمله می زند و اسامی روسی را به دلخواه خودش تغییر می دهد. در این جا می بینیم که ادبیات تا چه اندازه می تواند تمام اهمیت خود را باز یابد. ادامۀ این بحث را  در مورد نامگذاری سلاح های ایرانی توسط دستگاه دین اسلام و جمهوری اسلامی ایران به عنوان مبشر دین و فرهنگ عرب در ایران معاصر را  به آینده موکول کنیم.