زخم کهنۀ سال نوین

رسول پویان سال نو آمد ولی جنگ و جـدل افزون شدست کودک…

تحول ششم جدی، روزی که برایم زنگ زنده‌گی دوباره را به…

نوشته از بصیر دهزاد   قصه واقعی از صفحات زنده‌گی ام  این نوشته…

دوستدارم

نوشته نذیر ظفر ترا   از  هر کی بیشتر دوستدارم ترا  چون قیمت  سر دوستدارم سرم  را گر    برند…

مولود ابراهیم

آقای "مولود ابراهیم حسن" (به کُردی: مەولود ئیبراهیم حەسەن) شاعر…

پدیدار شناسی هوسرل؛ ایده آلیستی و بورژوایی؟

Edmund Hussrel(1859-1938)    آرام بختیاری جهان شناسی؛ فنومنولوگی و شناخت ظاهر پدیده ها…

ميسر نميشود

28/12/25 نوشته نذير ظفر پير م    وصال  يار   ميسر   نميشود وقت  خزان   بهار    ميسر  نميشود بيكار م اينكه شعر و…

مهاجران در تیررس تروریستان و بازتولید سلطه طالبان در تبعید

نویسنده: مهرالدین مشید ترور جنرال سریع ، سرآغاز یک توطئه مضاعف،…

شماره ۳/۴ محبت 

شماره ۳/۴ م سال ۲۸م محبت از چاپ برآمدږ پیشکش…

مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۸)

نوشته: ا. لازوفسکی برگردان: آمادور نویدی مارکس و جنبش اعتصاب مارکس و انگلس حداکثر توجه خود…

مائوئیسم در افغانستان: از نظریه‌پردازی تا عمل‌گرایی بدون استراتژی

این مقاله به بررسی تاریخی و تحلیلی جنبش مائوئیستی در…

                        به بهانه ی آمستردام              

   نوشته ی : اسماعیل فروغی          من نمیخواهم درباره ی چند وچون…

فدرال خواهی و هویت خواهی

در کنار فدرال خواهی درین تازگی ها پسوند دیگری بنام…

 ضرورت و اهمیت ادغام سیاسی در افغانستان

رویکردی تحلیلی به مشارکت سیاسی و تعامل مدنی نور محمد غفوری عصاره دقیق…

افغانستان معاصر و بازتعریف هویت ملی پس از فروپاشی دولت

 نویسنده: مهرالدین مشید     افغانستان معاصر یگانه کشوری در جهان است که…

یار در پیری

نوشته نذیر ظفر12/30/25سفیدی  يى که  به زلفان  یار  میبینمشکوفه  هاى…

هستی، بود و است !

امین الله مفکر امینی                        1015-22-12! بهشتِ این دنیا را مفروش به نسیــــه…

از روایت سازی تا مهندسی نفوذ و تاثیر گذاری بر…

 نویسنده: مهرالدین مشید     سفید سازی، معامله و مهار؛ الگوهای نوین تعامل…

د ارواښاد سمیع الدین « افغاني » د پنځم تلین…

نن  د ارواښاد  سمیع الدین « افغاني »  چې  د…

از نیم قرن دست آلودگی بیگانگان

باید درس عبرت گرفت ! افغانستان در جغرافیای موجود جهان از…

به پیشواز شب یلدا

دوباره نوبت دیدار یلداست شب برف است و یخبندان و سرماست دگر…

«
»

آیا مصالحه با طالبان ممکن و میسر خواهد شد ؟ 

                 نوشته ی : فروغی

        مذاکرات پرازنرمش زلمی خلیلزاد با طالبان ، کرنش های وقیحانه ی اشتراک کننده گان نشست مسکو در برابرطالبان و تقاضاهای پیهم توأم با تضرعِ دولت کابل برای مذاکره با طالبان ، همه بخوبی گواه این حقیقت است که اکنون طالبان یک طرف نیرومند معامله ی قدرت استند و کسی را توان نادیده گرفتن آنان نیست .

        هفده سال پس ازسقوط طالبان و به ادامه ی آن سرازیر شدن صدها میلیارد دالر در افغانستان ، فرصت طلایی بود که باید امروز افغانستانِ فارغ از جنگ ، فارغ از طالبان و افغانستانِ آزاد و مرفه می داشتیم – که نداریم .

        حکومت های فاسد و بی کفایت حامدکرزی و محمد اشرف غنی ، در همدستی با مافیای دیسانت شده از امریکا و مافیای برخاسته ازجهاد و با حمایتِ مستقیم دولت سودجوی امریکا ، نه تنها برای تحکیم ثبات درافغانستان تلاش ننمودند ، بلکه با دستان خود زمینه ی بسیج و نیرومندی بیشتر طالبان را مساعد کرده ، فساد ، غصب و چپاول دارایی های عامه ، قوم گرایی و گروه پرستی را نیز در اوج آن رسانیدند .

        نشست مسکو و گفتگوهای سریال گونه ی خلیلزاد با طالبان ، به خوبی نشان داد که طالبانِ امروز ، بسیار قوی تر و متکی به نفس تر از دیروز بوده ، برخلاف تبلیغات آقای خلیلزاد و برخی رهبران فاسد احزاب و گروههای شرکت کننده در مسکو ( که گویا طالبان اکنون تغیرمثبت کرده اند  ) ؛ طالبان ـ همان گروه بنیادگرای مذهبی است که نسل کشی ، ویرانگری و نابود کردن مظاهر فرهنگی جز۶ سیاست و استراتژی شان بوده ، متکی به قرائت افراطی که از اسلام دارند ، جنگ و قساوت در برابر مخالفان ، مقدس ترین ودیعه ی الهی برای شان محسوب می گردد .

      آنان نه به قانون اساسی و جمهوری اسلامی امریکایی پابند اند و نه حقوق بشر ، حقوق مدنی و حقوق زنان را برسمیت می شناسند .

     طالبان که از برکت کوششهای صلح خلیلزاد و نشست مسکو موقف بلند سیاسی بدست آورده اند ، همواره از سکوی زور و فتح در پشت میز مذاکره قرار گرفته ، نه صلح با تدبیر اشرف غنی را میخواهند و نه به خواستهای امریکایِ بیزار از جنگ اهمیت می دهند .

     آنان فقط صلح مطابق شرایط خود را قبول دارند و بس .

      از اینکه طالبان امروز یک گروه خالص افغانی نبوده ، در صفوف آنان صدها  جنگجوی پاکستانی ، عربی ، چیچنی وغیره جنگیده و با مافیای جهانیِ اسلحه و مواد مخدر پیوند تنگاتنگ دارند  ؛ آنان بیشتر از ادامه ی جنگ سود می برند تا از شراکت درحکومت .

      درست متکی به همین حقیقت است که طالبان بیشتر خواهان ادامه ی جنگ اند تا قرارداد صلح .

       ناظران اوضاع افغانستان به این باور اند : تا زمانی که طالبان در میدان جنگ شکست نخورده و امریکاییان صادقانه بخاطر نابودی یا تضعیف آنان نرزمند ، مصالحه با آنان غیر قابل تصور خواهد بود .

      واگر مصالحه ای هم صورت بگیرد ، بیشتر به نفع دونالد ترامپ درانتخابات آینده ی ریاست جمهوری امریکا خواهد بود تا به نفع افغانستان عذاب کشیده .