جامعه دین زده چگونه است؟

عبارت از جامعه می باشد٬ که دیندار از دین٬ چون…

نوای خلقِ غمدیدهء بغلان!

امین الله مفکر امینی       2024-13-05 آسمـان گرفته سخت برما، زمیــــن از سوی…

تنهایی و غربت شناخت نامه ی تبعید

نویسنده: مهرالدین مشید روایت دیگری از تنهایی و غربت روایت تبعید یعنی…

دست یاری 

بر بلای سیل بغلان مبتلا است  ساکنان اش زین مصیبت در…

تجلیل از روزمادردرکشورشاهی هالند

بتاریخ 12می سالجاری درشهرارنهم کشورشاهی هالند محفل باشکوهی ازسوی شوراي…

بجنبید ایکه خود ها، حامییان حقوق بشرخوانید!

امین الله مفکر امینی       2014-13-05! ندانم چطور گویم ویا به تصویر کشمدردوناله…

اینجا بغلان است، آدمیت را سیل برده است!

سیامک بهاری “ما نه غذا داریم، نه آب آشامیدنی، نه سرپناه،…

خشم سیلاب

رسول پویان خانه و باغ و زمین و روستا ویران گشت خـشـم…

 قاضی ی شهر شرف

محمد عالم افتخار مال تاجـر غرق دریا گشـته بود تاجر آنجا محوِ…

خیزش های مردمی نشانه های شکست طلسم وحشت طالبانی

نویسنده: مهرالدین مشید تبعیض، حرمت شکنی و استبداد کار نامه ی…

مادر

ای مادر من فرخ و آباد بمانی پر خنده به لب…

چند شعر کوتاه از زانا کوردستانی

انتظارم، بوی سیگارهای زر گرفته... و روزهای تلخِ نیمه سوخته میان بغض خاموشت…

جنگ قدرت ها

رسول پویان جنگ قـدرت ها دل زخمین وخونین آورد جـای صلح و…

افراطیت پادزهر خیانت رهبران اسلام سیاسی و یا شکست مبارزات…

نویسنده: مهرالدین مشید علل و عوامل یا چگونگی و چیستی باز…

زبان آریایی یا آریویی چی شد؟

نوشته: دکتر حمیدالله مفید ——————————— زبان بازتاب خرد آدمی است و انسان…

تعامل 

نور محمد غفوری از چندی به اینطرف در مکالمات و نوشتار…

جمال غمبار

آقای "جمال غمبار"، (به کُردی: جەمال غەمبار) شاعر و نویسنده‌ی…

چین کاوشگری به نیمه تاریک ماه فرستاد

منبع تصویر، GETTY IMAGES ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۳ مه ۲۰۲۴ آژانس فضایی…

        تقدیم به ستره محکمه امارت اسلامی افغانستان

معروضه محمد عالم افتخار ولد محمد قاسم دارنده تذکره تابعیت 1401100148058   حضور…

حاکمیت طالبان؛ افزایش بحران و تکانه های بی ثباتی ملی…

نویسنده: مهرالدین مشید استبداد و تبعیض طالبان و به صدا درآمدن…

«
»

روسیه ــ تنها برنده ی جنگ

                                     نوشته ی : اسماعیل فروغی

      متکی برمدارک میدانی غیرقابل انکار، جنگ اوکراین فقط یک برنده دارد وآن جمهوری فدراتیف روسیه است. بازنده گان اصلی این جنگ ، جمهوری اوکراین است وکشورهای اروپایی که با تعقیب سیاست های دنباله روانه ی شان ازامریکا ؛ اوکراین را به ویرانه مبدل کرده واروپا را چنان تضعیف وناتوان می کنند که حتا موجودیت اتحادیه ی اروپا هم به خطرات جدی مواجه خواهد شد .

     امروزهمه می دانند که ناتو – دررأس آن ایالات متحده ی امریکا ، با رویایِ شکستِ استراتژیکِ روسیه ، جمهوری اوکراین و مردم خوب آنرا قربانی یک جنگ بیهوده کرده اند – رویایی که هرگز تحقق نخواهد یافت . امریکا و شرکای دنباله رو اروپایی اش که طی این یکسال می خواستند با تحریم های بی رویه و ادامه ی جنگ ، روسیه را تضعیف و پارچه پارچه کنند ، به مقصد نرسیدند . آنان نه تنها روسیه را تضعیف نتوانستند ؛ بلکه آن کشور را قوی ترو یکپارچه ترازپیش هم نمودند .

    براساس تازه ترین گزارشهای خبری ـ پژوهشی جهان ــ ازجمله گزارش همین هفته ی نیویورک تایمز، یکسال پس ازجنگِ ناتوعلیه روسیه ،  ” حس وطنپرستی روسها تقویت بیشتریافته وفیصدی طرفداران دولت روسیه بیشترازشروع جنگ شده است . انفلاسیون در روسیه درسطح بسیار پایان تراز اروپا قرارداشته ، حجم تجارت خارجی آنکشور در پایان سال 2022 ، با وجود تحریم‌ها وسایرمحدودیت‌های اعمال شده ، به شاخص‌های برابر به دوره ی قبل ازآغازحمله نظامی ی این کشور به اوکراین رسیده است . ” این گزارش با توجه به واقعیت ها ، یادآورمی‌شود که ” سیاست تهاجمی تحریم‌های امریکا علیه روسیه ، ثمری در پی نداشته ، اقتصاد رو به رشدِ روسیه متوقف نگردیده وبا شرایط جدید سازگار شده است … مبادلات بازرگانی روسیه با چین که طی این مدت به بالاترین حد خود رسیده است ، کاهش شدید تجارت روسیه با اروپا را بخوبی جبران کرده است . “

     علاوه برآن ، از مجموع گزارشها واطلاعات برمی آید که اکنون پس از یکسال جنگ ، هیچ دولت اروپایی وحتا ایالات متحده ی امریکا هم به پیروزی اوکراین دربرابر روسیه باورندارند . تقریباً همه رهبران اروپا درحالی که زیرفشارایالات متحده ی امریکا هنوز به مسلح سازی اوکراین ادامه میدهند ، بخوبی می دانند که این جنگ نه روسیه را بلکه اوکراین و اروپا را ازپا وازنفس خواهد انداخت . 

      جنگ اوکراین که بی تردید جنگ ناتو در برابر روسیه است ، هم  بی برنامه گی ناتو را درروبروشدن با مسایل بزرگ نظامی برملا کرد و هم ظرفیت و توان نظامی هریک از کشورهای عضواین سازمان نظامی را  . به گونه ی مثال وقتی اعضای ناتو بر روی ارسال تانک های نظامی به اوکراین چانه می زدند ، همه دانستند که  تعداد تانک های نظامی  تمام کشورهای ناتو به 11000 چین تانک می رسد ( که 3200 جین آن مربوط ترکیه دوست روسیه است )  ، درحالیکه روسیه به تنهایی دارای 22000 چین تانک است . حالا اینکه 14 تانک انگلیسی ، 30 تانک آلمانی ، 130 چین تانک امریکایی وجمعاً 300 چین تانک درخواستی اوکراین چه تأثیری درمیدان جنگ خواهد داشت ؛ همه تحلیگران نظامی نتیجه ی آنرا از قبل می دانند .

     از جانب دیگر، رهبران کشورهای اروپا که از اولین روزهای جنگ با تردید و دلهره  وارد معرکه شده اند ، درین مدت هرگز نتوانسته اند اختلافات شان را و خواستهای ملت های شانرا در مورد بیزاری ازجنگ ، از انظار پنهان نگه دارند . 

     مخالفت جدی رهبران هنگری ، صربستان ، کورواسی ، سویس و قسماً ایتالیا و آلمان با تحریم های روسیه و ادامه ی جنگ دراوکراین و تظاهرات میلیونی دوامدارمردم در سراسراروپا ، گواه روشنی از اختلافات درونی اعضای ناتو وبیزاری مردم از ادامه ی جنگ است .  

     اساساً کشورهای بزرگ اروپایی چون جرمنی و فرانسه تاکنون چندین بارعدم صداقت امریکاییان را درتصمیم گیری های امنیتی ــ نظامی جهانی ( عراق ، لیبیا ، ونزویلا و فرار بی خبر ازافغانستان ) ، آزموده و ازنیات و نیرنگ های امریکا بخوبی آگاهی دارند ؛ اما آنان تاهنوزجرأت و شهامت این را نیافته اند تا دربرابر نقشه های جنگ افروزانه ی امریکا بایستند و نه بگویند . ولی هرگز آن روز دور نخواهد بود که ملت های بیداراروپا در برابرنظامی گری های امریکای سودجو بایستند و به دنباله روی دولتهای شان از نقشه های سودجویانه وجنگ طلبانه ی امریکا خاتمه ببخشند .