داد خواهی بخاطر حق و حقوق افغانان مظلوم و داعیه…

بنام خداوند حق و عدالت مهاجرت افغانان که درطی نیم قرن…

مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۳)

مبارزه علیه لاسالیسم و انواع اپورتونیسم آلمانی نوشته: ا. لازوفسکی برگردان: آمادور نویدی مبارزه علیه لاسالیسم…

سیاست فاشیستی اخراج افغانها باید فورا متوقف شود!

هیچ انسانی غیر قانونی نیست! جمهوری اسلامی در پی شکست مفتضحانه…

اخراج ۴۳ هزار مهاجر افغان از ایران در یک روز!!

اخراج ۴۳ هزار مهاجر افغان از ایران در یک روز،…

حکومت آخوندی ایران جنایت کربلای قرن را رقم زد، یزیدان…

محمدعثمان نجیب ایران در گرمای سوزان، زمین را زیر پای هم‌وطنان…

حیات بشری را آتش فشان خاموشی به شدت تهدید میکند

نویسنده:مهرالدین مشید جهان در معرض توفانی فراتر از جنگ سوم  این پرسش…

دومین بار طی طریق در تعامل گذری انسان با هوش…

*محمدعثمان نجیب، بنیاد‌گذار مکتب دینی فلسفی من بیش‌از این نه…

درک لنینی از دموکراسی: نگاهی از سده 21

ترجمه. رحیم کاکایی یرومنکو ولادیمیر ایوانوویچ دکترعلوم فلسفه، مشاور رئیس مجلس قانونگذاری…

افغانستان در سایۀ رقابت‌های ژئوپولیتیکی جهانی ناشی از جنگ اسرائیل…

مقدمه تنش‌های دراز ‌مدت میان ایالات متحده آمریکا، اسرائیل و جمهوری…

فیلسوف آس و پاس،- مدافع مالکیت خصوصی!

max stirner (1806-1856) آرام بختیاری ماکس اشتیرنر، آغاز آنارشیسم فردگرایانه. ماکس اشتیرنر(1856-1806.م) آلمانی،…

افغانستان- آموزشگاهی خونین برای ایران و همسایگان 

سلیمان کبیر نوری در این مقاله می‌خوانید: چکیده نئولیبرالیسم و استعمار؛ تجربه‌ای عینی افغانستان؛…

جنگ های جیوپولیتیک جدید و افغانستان تحت حاکمیت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید از بازگشت تروریسم تا تقابل قدرت های بزرگ در…

سید جمال الدین افغان

 فیلسوف ،دانشمند بنیانگذار نهضت فکری وجنبش آزادی  خواهی افغانستان ،اساسگذار  اتحاد اسلامی ومبارز…

  به آرمان وطن

بیا برویم کشور تا بان را بسا زیم  خا نه ی…

نوستالوژی و جاذبه های فکری و اعتقادی 

نویسنده: مهرالدین مشید نوستالوژی و گذشته گرایی های فکری و اعتقادی زمانیکه…

تاریخ‌گرایی و ارزش هنری رمان‌های میخائیل شولوخوف

ترجمه. رحیم کاکایی به مناسبت 120 سالگی میخائیل شولوخوف ای. کووالسکی (درباره مسئله…

نامه‌ی سرگشاده از سوی یک مهاجر، به صدراعظم آلمان!

آمریکا به سیم آخر زد. حمله‌ی آمریکا بر ایران، دردسر…

تنش میان ایران و اسراییل و پس لرزه های بحران…

نویسنده: مهرالدین مشید وارد شدن امریکا در جنگ و به صدا…

عزّ و شرف وطن 

در خانـه قـوی باش که چوراچور است  دزدان به کمین فانوس…

فطرتی انسانی

امرالدین نیکپی در اوایل دانشگاه ، داستان‌های مذهبی بسیاری دربارهٔ طرد…

«
»

اروپا شریک اقدامات تروریستی، نظامی و اقتصادی آمریکا در جهان

اروپا شریک اقدامات تروریستی، نظامی و اقتصادی آمریکا در جهان

با پایان جنگ جهانی دوم در سال ۱۹۴۵ (۱۳۲۴) آمریکا نه تنها بر کشورهایی همچون ژاپن، آلمان و دیگر بازندگان جنگ سیطره یافت، بلکه بسیاری از کشورها از جمله فرانسه و انگلیس که برای خود در جهان قدرتی محسوب می شدند و در این جنگ با آمریکا همراه بودند نیز عملا پیرو دستورات کاخ سفید شدند.

عملا پس از جنگ جهانی دوم، آمریکا هدایت و رهبری کشورهای اروپای غربی و بسیاری از کشورهای جهان عرب را عهده دار شد و شوروی سابق نیز تا ابتدای دهه ۹۰ میلادی فرمانده کشورهای اروپای شرقی و دیگر کشورهای سوسیالیستی جهان گردید.

پس از فروپاشی شوروی در ابتدای دهه ۹۰ میلادی، عملا آمریکا یکه تاز عرصه جهانی شد و بسیاری از کشورها نیز همچون کشورهای عربی عملا زیر سیطره کاخ سفید قرار گرفتند و سیاست های خود را با کاخ سفید هماهنگ کردند که این هماهنگی تاکنون نیز ادامه دارد؛ البته در همین جا باید گفت که آمریکا خود نیز زیر سیطره صهیونیسم جهانی قرار دارد و بر اساس منافع آن اقدام می کند.

در چند دهه اخیر آمریکا یا مستقیما وارد جنگ با کشورهای جهان شده و یا غیرمستقیم از این جنگ ها حمایت کرده و در همین راستا بسیاری از کشورهای اروپایی همچون انگلیس و فرانسه نیز در اقدامات جنایات بار نظامیان و سیاستمداران آمریکایی در جهان شریک بوده اند که جنگ ویتنام، حمایت از جنگ رژیم بعث صدام علیه ایران، جنگ اول و دوم خلیج فارس، جنگ های سوریه، لیبی و یمن، اقداماتی بوده که آمریکا و کشورهای غربی مشترکا مستقیم و یا غیر مستقیم علیه دیگر کشورها وارد جنگ شده و خسارت های جبران ناپذیری به مردم این کشورها وارد کرده اند.

روزنامه انگلیسی «ایندپندنت» بر اساس نتایج تحقیقات یک گروه ضد جنگ، در گزارشی ۲۰ ساله از (از سال ۲۰۰۱ تا کنون) اقدامات نظامی آمریکا و همپیمانانش در جهان اعلام کرده که ایالات متحده و متحدانش روزانه ۴۶ بمب و موشک به دیگر کشورهای جهان پرتاب کرده اند.

طبق این تحقیق، گروه های ضد جنگ موسوم به “مدیا بنیامین” و “نیکولاس جی. دیویس”، ایالات متحده و متحدانش از سال ۲۰۰۱ حداقل ۳۲۶ هزار بمب و موشک به کشورهای دیگر پرتاب یا شلیک کرده اند که از این میان بیش از ۱۵۲ هزار بمب در عراق و سوریه پرتاب شده است.

این تحقیقات که برگرفته از آمار رسمی ارتش ایالات متحده و همچنین داده های دفتر تحقیقاتی روزنامه نگاری، پروژه داده های یمن و بنیادهای آمریکایی می باشد، به تازگی منتشر شده است.

نتایج این تحقیقات در حالی منتشر می شود که دولت «دونالد ترامپ» در سال ۲۰۲۰ انتشار آمار بمباران جنگنده – بمب افکن های خود در جهان را متوقف کرده بود و شمار بمباران های کشورها توسط ایالات متحده در این سال به طور تخمینی ارائه شده است.

در تحقیقات منتشر شده همچنین آمار حملات و بمباران صورت گرفته توسط بالگردهای نظامی آمریکا لحاظ نشده است.

نتایج این تحقیقات نشان می دهد که آمریکا از زمانی که به عنوان یک کشور مستقل تشکیل شد، تقریبا هر سال در یک جنگ حضور داشته و در طول تاریخ ۲۴۴ سال استقلال این کشور در ۲۲۷ سال در جنگ حضور مستقیم داشته است.

این تحقیق پس از آن انجام شد که نیروهای هوایی ایالات متحده در ۲۵ فوریه (هفتم اسفند) هفت بمب ۵۰۰ پوندی (۲۲۶ کیلوگرمی) در شرق سوریه پرتاب کردند و یکی از پایگاه های جبهه مقاومت اسلامی را هدف قرار دادند.

اروپا شریک تررویسم اقتصادی آمریکا

آمریکایی ها به غیر از کشتار و اعمال انواع جنایت ها در حق مردم جهان در چند دهه گذشته، در همان راستا اقدام به تحریم های اقتصادی علیه برخی کشورها همچون ایران، سوریه، یمن، لبنان، کوبا و ونزوئلا کرده است، اقداماتی که مستقیما مردم این کشورها را هدف گرفته و مشکلات فراوانی برای آنها به دنبال داشته و شرکای اروپایی یانکی ها نیز همگی در این اقدامات که از آن به عنوان “تروریسم اقتصادی” یاد می شود، دست داشته اند.

“میک والاس” نماینده ایرلندی پارلمان اروپا در پیامی که در این باره در توییتر منتشر کرده، اعلام نمود، «آمریکا در حال حاضر علیه ۳۸ کشور در جهان تحریم اعمال کرده که نوعی تروریسم اقتصادی به شمار می‌آید که اتحادیه اروپا در بسیاری از این تحریم‌ها آمریکا را همراهی کرده است».

این نماینده پارلمان اروپا با اشاره به تحریم چندین دهه ای کوبا از سوی آمریکا، تصریح کرد، «کوبا با وجود آنکه تحت تحریم‌های آمریکا قرار دارد، اما به بیش از ۳۹ کشور جهان تیم پزشکی برای مقابله با همه‌گیری ویروس کرونا اعزام کرده است».

والاس چند روز پیش نیز با انتشار ویدئویی در صفحه توئیتر خود اعلام کرد که «طی ۲۰ سال گذشته، شاهد افزایش چشمگیر در استفاده از تحریم‌ها توسط یک یا گروهی از کشورها بر دولت‌های دیگر یا اشخاص بودیم که معمولا به‌عنوان واکنشی به بهانه اقدامات ضد حقوق بشری اعمال شدند».

این قانونگذار اروپایی با بیان اینکه از دهه ۱۹۹۰ شاهد افزایش چشمگیری در توسل یکجانبه به تحریم‌ها خارج از چارچوب شورای امنیت سازمان ملل از سوی برخی کشورها بوده‌ایم، تاکید کرد که «اکثر این تحریم ها توسط آمریکا انجام شده و متاسفانه اکنون این اقدام توسط اتحادیه اروپا نیز در حال افزایش می باشد که نقض کامل قوانین بین‌المللی است».

نکته مهمی که در این بین وجود دارد این است که تا دهه های پیش، کشورهای اروپایی سیاست مستقلی درخصوص بسیاری از مسایل بین المللی داشتند، ولی این کشورها به ویژه انگلیس و فرانسه در سه دهه گذشته خود را تا حد «پادویی آمریکا» پایین آورده اند و گوش به فرمان واشنگتن در تمامی زمینه ها شده اند.

با روی کار آمدن «جو بایدن» در آمریکا در اول بهمن ماه سال جاری برخی فکر می کردند که سیاست های واشنگتن در جهان تغییر خواهد و به سمت صلح و آرامش رهنمون خواهد شد، ولی با اقدامات ۵۰ روزه بایدن در کشورهای سوریه، عراق و ادامه حمایت ها از متجاوزان سعودی – اماراتی در جنگ یمن، عکس این قضیه ثابت شد.

مساله مهم دیگری که در این جا وجود دارد این است که هم سران جدید آمریکا باید فکر و عملکرد خود را نسبت به دیگر کشورها تغییر دهند و هم کشورهای غربی همچون فرانسه و انگلیس، تا جهان بتواند روی صلح و آرامش را به خود ببیند. مطمئنا در دنیای این چنینی، تعاملات کشورها بر اساس احترام خواهد بود و امید است دیگر سخنی از تحریم و دخالت در امور کشورها و جنگ در جهان شنیده نشود.