تبلیغات نفاق انگیز

تبلیغات نفاق انگیز گاهی اوج می‌گیرد و گاهی فروکش می‌کند،…

افغانستان در چرخه ی بازی های ژئوپلیتیک کشور های منطقه…

نویسنده: مهرالدین مشید برتری های ژئوپولیتیکی افغانستان و ناکارآمدی زمامداران و…

دزد گورستان شهر یا بهلول دانای دگر؟

در این سیاهه میان سپید‌سرایی و هیچ‌مه‌دان‌سرایی شناوری دارم.محمدعثمان نجیبآن…

دلدادن!

امین الله مفکر امینی          2025-08-03! دلــــدادن بــه هربیـــوفا لطمه برعشق اســــت هم آخـــــوشی…

هشتم مارچ و فریاد های در گلو شکسته شده ی…

نویسنده: مهرالدین مشید حماسه های شکوهمند و تاریخ ساز زنان افغانستان…

حدیث زن

 ای زن محبوب هستی مایه بالندگی  وی توی لطف خدایی در…

التماس یک گدا

شعر از خاک پای عالم : خلیل پوپل تورنتو - کانادا دوستان…

۸ مارچ؛ روز ایستادگی، مقاومت و مبارزه برای آزادی زنان…

پیام تبریکی جنبش آزادی بخش زنان به زنان مبارز و …

انگلس ؛ تئوریسن سوسیالیسم علمی

Friedrich Engels (1820-1895) آرام بختیاری انگلس، در نظر و در عمل؛ همرزم…

«منطق تاریخ در آموزه‌های کارل مارکس و در تاریخ واقعی…

ترجمه- رحیم کاکایی لئو سورنیکوف:  دیدگاه هایی که مارکس و انگلس هرگز…

نقش‌آفرینی چتر بزرگ ملی افغانستان در مسائل کشور

نور محمد غفوری چتر بزرگ ملی افغانستان که به حیث مجموعهٔ از ائتلاف‌های…

مشرب عشق و عاشقی!

امین الله مفکر مینی     2025-02-03! مشرب عشـق و عاشقی ز شمع و…

سیگون و کابل دیروز و کابل کیف امروز؛ چند قلویی…

نویسنده: مهرالدین مشید رفتن به پای مردم بیگانه در بهشت -…

اعلامیۀ به مناسبت روز جهانی زن

سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان بشریت برابری‌طلب و آزادی‌خواه در حالی به…

تلاشی های خانه به خانه و حرمت شکنی مهاجمان انتحاری

نویسنده: مهرالدین مشید جنایت های جلیقه پوشان انتحاری و سفید نمایی…

خانقاى دل

نوشته نذیر ظفر بیا که حضرت می شیخ خانقای منست بیا…

دموکراسي د ګډ کار کولو هنر دی

نور محمد غفوری سریزه: دموکراتان باید پخپله د دموکراسۍ د بنستیزه کېدو،…

نگاهی به یک نگاه نادرست در مورد نام زبان پارسی 

نوشته: دکتر حمیدالله مفید ————————————‫-‬ از مدت ها به این سو در…

زبان پارسی چون ستاره!

امین الله مفکرامینی                    2025-23-02! درآسمـــــانِ ادب، نورافشان است پارسی چون ستـاره چه بازیب…

چیستی عشق؟

چیستی در پی علت و مبدا گرایی پدیده می باشد٬ که…

«
»

پاکستان ازما چه می خواهد ؟

               صلح با پاکستان یا با طالبان ؟!   

  

Voorbeeld van afbeelding

      نوشته ی : اسماعیل فروغی 

    درحالیکه طالبان تاهنوزحاضربه گفتگوبا دولت افغانستان نشده اند ، عمران خان صدراعظم پاکستان  وارد کابل میشود تا زمینه ی این گفتگورا مساعد ساخته و باردیگربرافغانستان وسازمانهای بین المللی منت بگذارد .

    حقایق و شواهد نشان می دهد که پاکستان با درنظرداشت قدرت نفوذ استخباراتی ـ سیاسی آن کشور برهردو سوی جنگ و با آگاهی ازکیف وکان معامله ی مرموزامریکا ـ طالبان میتواند نقش موثری درمعامله ی جنگ و صلح افغانستان داشته باشد . 

     اساساً پاکستان آرزو دارد با تحقق معامله ی مرموزخلیلزاد ـ طالبان، افغانستان باردیگردر دام سیاه بنیادگرایان اسلامی افتاده و هرگاه میسرشود برمسأله ی خط مرزی دیورندهم نقطه ی پایان گذاشته شود .  

      ازیاد نبریم که پاکستان ، نیت ما درمورد خط دیورند را یک ادعای ارضی تاریخ تیرشده و یک نیت و قصد تجزیه و تجاوز برتمامیت ارضی خود پنداشته ، برای دفاع از حاکمیت و تمامیت ارضی خود هرچه خواسته است انجام داده است وهرچه بخواهد انجام خواهد داد .

    پاکستان همواره می کوشد تا با شعله ورنگهداشتن آتش جنگ درافغانستان و مساعدکردن زمینه های تسلط دوباره ی هیولای بنیادگرایی اسلامی درافغانستان ، ما را ناتوان تر ، محتاج تر و متفرق تراز پیش نماید .

    پاکستان با درکِ دقیق ازآرای اتباع خود درآنسوی مرز، سعی می نماید تا هرچه زودترپروژه ی اعمار دیوارمرزی دوهزاروچهارسد کیلومتری میان دوکشوررا به پایان رسانده ، افغانستان را ازاراده ی قاطع خود دراعماراین دیوارسیمی آگاه نموده و رهبران افغانستان را مجبوربه رعایت حق حاکمیت ملی و تمامیت ارضی خود نماید .

        متکی به این حقایق ، هرگاه دولتمردان افغانستان ، نیت پایان بخشیدن به جنگ چهل ساله را داشته باشند ، قبل ازهمه باید تابوی بحث روی خط دیورند را شکستانده ، باب مذاکرات صریح و مستقیم با کشورهمسایه رادرین زمینه بازنموده ، با پاکستان کناربیایند تا با گروهی که دونالد ترامپ آنان را سربازان کرایی امریکا وپاکستان خوانده است .

      مذاکرات صریح و مستقیم با پاکستان جاده ی اصلی ایست که به ختم جنگ می انجامد نه مذاکرات نمایشی با طالبان این مزدوران مزدبگیر پاکستان وامریکا .

    تا چنین نشود دور باطل بی ثباتی و جنگ درافغانستان همچنان ادامه یافته و ازملت مظلوم ما قربانی های بیشتری خواهد گرفت .