ترور عروس خدا، توسط پدران مقدس!

Hypatia(355-415م ). ترور دختر خدا، توسط پدران مقدس! آرام بختیاری نبرد مکتب و…

مخالفان پراکنده، بازیگران متحد؛ مدیریت خلای سیاست در افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید اردوگاۀ از هم گسخته؛ فرصتی برای مانورهای منطقه…

گام بزرگ به سوی مبارزهٔ مشترک

برگزاری نشست مشترک دفتر سیاسی – اجرایی و بیروی اجرائیه…

پدر سالار

ما زنان سر زمین های جنگ  زنان جهان سوم  جهان پدر سالار وقتی…

اسدالله بلهار جلالزي

له ښاغلي (اسدالله بلهار جلالزي) سره، چې د علم او…

افغانستان، سوار بر شانه های ژیوپولیتیک پرتنش و پیچیده منطقه…

نویسنده: مهرالدین مشید روایتی از زنده گی در سایه امید یا…

میراث سکاها، هویت ایرانی و مسئله تورانیان در شاهنامه 

- دکتر بیژن باران شاهنامه، خاطره حماسی سکاهای ایران، جغرافیای اسطوره‌ای…

افغانستان نقطه مرکزی جیو پولیتیک

در سیاست قدرت های مخرب نظم و ثبات ! در بردن…

شور و حال عشق 

رسول پویان  عشق دردام سیاست مرغ بسمل می شود  پـرپـر احسـاس دل بندِ سـلاسـل می شود  تا ز چنگِ بازی ی صیاد مـرغ دل پـرید  عشوه از بهر فریب دل، مشکل…

«سازش» و «سازشکاری» یعنی چه؟

‫ رفیق نورالدین کیانوری ــ پرسش و پاسخ، شمارهٔ ۲۰، دی‌ماه ۱۳۵۹ــ…

دو کلمه؛ همچون دو پرخاش

Eklektism, Dogmatism. آرام بختیاری التقاطی و دگماتیسم؛ دو واژه یا دو سیستم…

«اسپینوزا در ترازوی مکتب من بیش از این نه‌می‌دانم: فیلسوفی،…

تذکر ضروری و تازه و بکر!در پایان هر بخش لینک…

                 یک گرفتاری با مافیا

        و یک دنیا آموزش شرعی، حقوقی، سیاسی و مدنی                          (قسمت دوم)                        چرا…

ژئوپولیتیک ساختار قدرت؛ تنوع قومی و آیندهٔ دولت‌سازی در افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان؛ از رویای فدرالیسم تا کابوس بالکانیزه شدن…

آیا محمد اشرف غني د بیا راڅرګندېدو په درشل کې…

نور محمد غفوری لنډیز د ۲۰۲۱م کال د اګست له سیاسي بدلون وروسته…

برگردان، یا همان واژه‌ی شناسای عربی ترجمه

محمدعثمان نجیب نماینده‌ی مکتب دینی-فلسفی من بیش از این نه می‌دانم از گذشته‌‌های…

چرا صدای گاندی ها در کوهستان‌های افغانستان پژواک نیافت ؟

نویسنده: مهرالدین مشید جغرافیای خشونت، سیاست قبیله‌ای و غیبت ماندلاها در…

جمعبندی غیر تحلیلی از جریانات اخیر نظامی و دپلماتیک افغانستان…

آنچه سیاسیون و نظامی های پاکستان پس از حملات هوایی…

                     یک گرفتاری با مافیا

محمد عالم افتخار         و یک دنیا آموزش شرعی، حقوقی، سیاسی و…

فلسفه سیاسی فردوسی و روانشناسی ترس در شاهنامه

دکتر بیژن باران نتیجه‌گیری. شاهنامه فردوسی چیزی بیش از یک…

«
»

داووس؛ باشگاه تاجران ثروتمند

داووس؛ باشگاه تاجران ثروتمند

رسانه سوئیسی “سوئیس اینفو” در گزارشی درباره پنجاهمین اجلاس مجمع جهانی اقتصاد، با طرح ۱۰ پرسش و پاسخ درباره این مجمع که نشست سالانه آن در شهر داووس(سوئیس) برگزار می‌شود، نوشت که منتقدان، آن را «باشگاه تاجران ثروتمند» لقب داده‌اند.

سوییس اینفو در نوشتاری با عنوان«۱۰ سوال در مورد مجمع جهانی اقتصاد» با طرح ۱۰ سوال اساسی در مورد اجلاس داووس نوشت: پرسش نخست این است که اساسا مجمع جهانی اقتصاد چیست؟

مجمع جهانی اقتصاد چیست؟

مجمع جهانی اقتصاد (WEF) یک بنیاد غیر انتفاعی است که در سال ۱۹۷۱ راه اندازی شد. براساس گزارش سالانه، شرکای و اعضای این سازمان کمک هایی مطابق ۳۱۰ میلیون دلار به این بنیاد ارائه می دهند.

نشست اصلی سالانه این نهاد همه ساله در ماه ژانویه در داووس در شرق سوییس برگزار می شود و امسال نیز شاهد پنجاهمین گردهمایی سالانه این مجمع از تاریخ  ۲۱ تا ۲۴ ژانویه (۱ تا ۴ بهمن) خواهیم بود.

 شرکا و اعضای این مجمع چه کسانی هستند؟

اعضای این بنیاد یک گروه ۱۰۰ نفره چند ملیتی بزرگ مانند گروه آ ب ب، نستله، بارکلیز، کردیت سوئیس، دیلویت، دویچه بانک و گوگل هستند که علاوه بر شرکت در تصمیم گیری ها، بخش اعظم بودجه مورد نیاز مجمع را فراهم کرده و سالانه بیش از ۲۴۰ میلیون فرانک سوییس کمک می کنند.  

همچنین نزدیک به ۱۲۰۰ شرکت دیگر از جمله ۱۰۰۰ شرکت بزرگ سالانه بیش از ۲۷ میلیون فرانک سوییس حق عضویت پرداخت می کنند.

هزینه حضور در نشست داووس چقدر است؟

مجمع جهانی اقتصاد توسط صاحبان مشاغلی تامین مالی می شود که شرکت های آنها درآمد سالانه ای بیش از ۵ هزار میلیون فرانک تولید می کنند و سهم سالانه آنها بین ۶۰ هزار تا ۶۰۰ هزار فرانک سوییس است.  

بیشتر انواع عضویت سالانه شامل فرصت هایی برای روسا، مدیرعامل ها یا مدیران شرکت ها است که قصد شرکت در نشست داووس را دارند. اما برای انجام این کار آنها باید هزینه ورودی هم بپردازند که نزدیک به ۲۵ هزار فرانک است.

دیگر شرکت کنندگان در این نشست چه کسانی هستند؟

نمایندگان دولت ها و افرادی همچون مشاهیر، روزنامه نگاران، رهبران مذهبی و فعالان نیز به داووس دعوت می شوند.

 آیا سوییس هم سالیانه از این مجمع حمایت می کند؟

سوییس به عنوان میزبان این نشست مجمع جهانی اقتصاد را رویدادی خارق العاده برای کشورش می داند که فرصتی بی نظیر و فرامرزی برای دیدار چهره های عالی رتبه و گفت و گو و تبادل نظر در مورد مسائل مهم جهانی فراهم می کند. در این زمینه، سوییس بیشتر، هزینه های امنیتی مجمع را تامین می کند.

کلیات لایحه امنیتی نشست داووس چیست؟

وزارت دفاع سوییس برای تضمین امنیت زمینی و هوایی این نشست سالانه ممکن است تا ۵ هزار از کارمندان خود را با هزینه ای حدود ۳۲ میلیون فرانک مستقر کند. بخش اعظم این پشتیبانی از طریق سربازان یا خلبانان سوییسی انجام می شود.

هزینه های امنیتی اضافی برای رویداد داووس ۹ میلیون فرانک در نظر گرفته شده که میان چند کانتون سوییس از جمله کانتون گراوبوندون (شهر داووس در این کانتون واقع شده است) تقسیم می شود و اگر در شرایط غیر معمول و یا به دلایل استثنایی، مانند یک حادثه تروریستی یا سایر تهدیدات مهم، فراتر از ۹ میلیون فرانک شود، دولت فدرال هزینه های اضافی را تحت پوشش خود قرار می دهد.

چرا جلسه سالانه داووس از چنین شهرتی برخوردار است؟

این مجمع ۳ هزار رهبر سیاسی، تجاری، اجتماعی، علمی و رسانه ای را از بیش از ۱۱۰ کشور جهان برای بحث در مورد مناسب ترین موضوعات در دستور کار جهانی گرد هم می آورد. در واقع این مجمع خود را متعهد به «بهبود جهان» می داند. ضمن آنکه تنها ۲۴ درصد شرکت کنندگان زن هستند.

 آیا به راستی مجمع جهانی اقتصاد دگرگونی های چشمگیری در جهان ایجاد کرده است؟

در پاسخ باید گفت به طور مستقیم خیر، چراکه ماموریت نشست داووس تسهیل گفت و گو و تبادل عقاید است.

دلایل انتقاد از نشست داووس چیست؟

منتقدان مجمع جهانی اقتصاد این نشست را “کلوپ بازرگانان ثروتمند” می دانند که اهداف خوبی دارد اما فقط به علایق خود اهمیت می دهد و در داووس به صورت خصوصی فعالیت می کند. برخی منتقدان مجمع جهانی اقتصاد را مروج جهانی شدن می دانند که به گفته آنها سبب افزایش فقر شده و محیط زیست را نابود کرده است.

آیا نشست داووس به این انتقادات وقعی می نهد؟

در دنیایی که از شرکت ها و دولت ها خواسته می شود بیشتر پاسخگو باشند، مجمع جهانی اقتصاد در صدد پیشرفت است. «کلاوس شواب» ۸۱ ساله که موسس این مجمع است به تازگی از بیانیه ۵۰ صفحه ای خود پرده برداری کرده که در آن بر سرمایه داری پایدار با شعار «ذینفعان برای جهانی منسجم و پایدار» متمرکز شده است.