بنیامین؛ چپ مستقل،یا لیبرال ضد بورژوا

Benjamin, walter (1892- 1940) آرام بختیاری تخریب ریوانجیستی روشنگران توسط ژورنالیسم زرد. والتر…

کله چې جګړه کاروبار شي

محمد سليم سليمان جګړه د انسانانو لپاره د مرګ، بې‌ځایه کېدو،…

 افغانستان؛ در بن‌بست اعتماد و آینده ناپیدا

 نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان؛ میان بی‌اعتمادی و بن‌بست سیاسی افغانستان در یکی…

شایسته‌سالاری؛ بنیان عدالت اجتماعی و پیش‌شرط حکمرانی کارآمد

 نور محمد غفوری عدالت اجتماعی، به‌عنوان یکی از بنیادی‌ترین ارزش‌های دولت…

رسول حمزتف شاعر شوروی و مردم داغستان

مترجم:  رسول حمزتف از مهم‌ترین شاعران داغستان و یکی از چهره‌های…

                                      نسل فراسو

 نویسنده: مهرالدین مشید نسلی که پیوندهای انسانی را بر مرزبندی‌های قومی…

سیاست ماجراجویانه و هزینه‌ای که ملت‌ها می‌پردازند

 نور محمد غفوری  تاریخ بشر بارها ثابت کرده است که ملت‌ها…

آمانج جبار

آقای "آمانج جبار" (به کردی: ئامانج جەبار) شاعر معاصر کرد،…

افغانستان؛ بن‌بست مشروعیت و بازی قدرت‌ها

 نویسنده: مهرالدین مشید           فغانستان؛ از انزوای سیاسی تا بحران اجتماعی و…

اپیکور؛ جهانی شاد و بدون رنج

Epikur (341- 271 پ.م. ) آرام بختیاری فلسفه اپیکور؛ نبوغ روشنفکران یونان…

 جوان افغانستان؛ از فروپاشی امید تا ضرورت رستاخیز فکری و…

 نویسنده: مهرالدین مشید در تاریخ ملت‌ها، گاهی فاجعه تنها در ویرانی…

ولادیمیر مایاکوفسکی

برگردان. رحیم کاکایی نگاه لنین به فوتوریسم و مایاکوفسکی  چهره‌ کلیدی فرهنگ…

زنان و تولید علم در تاریخ تمدن اسلامی !

مقدمه زنان مسلمان ، از خانه تا دانشگاه ، از مسجد…

کودتای داوود؛ آغاز فصل پرآشوب تاریخ معاصر افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید کودتای  ۲۶ سنبله ۱۳۵۵ سرآغاز تراژدی نیم‌قرن افغانستان کودتای…

         وحدت خواست مبرم زمان است

هرکه دورافتاده شد ازاصل خویش  باز جوید روز گاری وصل خویش اصالت…

فن تفکر و تمرین فلسفه

درسنامه برای مدارس آموزش سیاسی پدیدآورنده و ویراستار: یوری نیکولاویچ آنتونوف…

بدخشان در محراق کارزار تبلیغات

سیاسی -- نظامی پاکستان ! ولایت بدخشان در شمالشرق ترین قسمت…

سفرنامۀ زندگی

رسول پویان نــوای نـی و نـغـــمـۀ آبـشار هـوای خوش و دامـن کهسار سـرود…

هه‌لو شهید جعفر

آقای "هه‌لو شهید جعفر" (به کُردی: هەڵۆ شەهید جەعفەر) شاعر…

پیاوړی او نومیالی لیکوال

له (ډاکټر طارق رشاد) سره چې پیاوړی او نومیالی لیکوال،…

«
»

         مسوولین حکومت گویا وحدت ملی باید پاسخ بگویند

                                                                                               نوشته ی  :  اسماعیل فروغی

                                                                                                               جنوری 2015

              

         بیش از شش ماه به درازا کشاندن نتیجه ی انتخابات و حدود صد روز به تأخیر انداختتن تشکیل کابینه ،  زیانهای گرانبار امنیتی ، اقتصادی  و اجتماعی را بر ملت ما تحمیل نموده است  .

         طی این مدت ، نسبت ایجاد وضعیت تاریک و سردرگم در کشور ،  اوضاع امنیتی وطن وخیم تر شده ، صدها هموطن بیگناه ما بیشتر بکام مرگ فرورفته اند .  

        طی این مدت ، باساس گزارشهای رسمی وزارت مالیه ، بیش از پنج میلیارد دالر به اقتصاد ملی کشور صدمه وارد شده و بیش از شش میلیارد دالر سرمایه های شخصی از کشور خارج گردیده است .

        و بد تر از همه ، طی این مدت با ایجاد چنین وضعیت تاریک و سردرگم  ، اعتماد مردم به دستآوردها و ارزشهای بزرگ بشری چون ” انتخابات ”  و ” وحدت ملی ”   بشدت خدشه دار گردیده ، توده های مردم  باردیگر به هیچیک از گروههایی که زیر چنین شعارهای قشنگ بخواهند  مردم را بسوی خود بکشانند ، هرگز باور نخواهند نمود .  

        اینها زیانهای بزرگ و انکار ناپذیریست که از برکت حکومت گویا وحدت ملی ، پیش از شروع کارشان ، به مردم و کشور ما رسیده است . و اساساً مسوولین این زیانها باید پیش از آغاز کارشان در برابر قانون پاسخ بگویند .

        اگر سیزده سال حکمروایی رییس جمهور پیشین حامد کرزی و حامیان امریکایی شان بجای گسترش فساد ، ناامنی و کشت و قاچاق مواد مخدر ، قانون و قانونیت را در کشور ما حاکم مینمودند ؛ اکنون  سردمداران گویا حکومت وحدت ملی باید به میز محاکمه کشانیده شده و از آنان پرسیده میشد که :

        آیا شما با کدام حق ، بخاطر منافع شخصی ، گروهی و قومی تان ، نتیجه ی انتخابات را شش ماه تمام به درازا کشانده و بیش از سه ماه کشوری در حال جنگ را بی وزیرجنگ گذاشتید . کشوری محتاج و ویران را بی وزیر مالیه ، اقتصاد ، معارف و یا ساختمان و فواید عامه گذاشتید  ؟

       میدانم که با دریغ و درد ، تاهنوز مرجع  توانا و قا نونمندی نداریم تا  نیت و توان پرسیدن از سردمداران حکومت را داشته باشد . سردمداران حکومت میتوانند ماههای دیگرهمچنان بر سر تشکیل کابینه و یا مسایل دیگر چانه زده و چرخ کار و زنده گی را از چرخیدن بازبدارند ؛ اما هرگز با مخالفت ، نافرمانی یا بازجویی قانونی روبرو نمیشوند . هرچند اخیراً پس از ماهها سردرگمی ، برخی از فعالین جامعه ی مدنی و شورای ملی کشور ، هشدارها یی ملایم و غیر موثر به حاکمان صادر نموده اند که گویا مردم را به نافرمانی مد نی فراخوانده و کابینه ی نمادین را به مردم معرفی خواهند نمود ؛ اما من تا هنوز به عملی شدن و موثریت آن باورمند نشده ام .

       به باور من تا هنوز نه مردم و نه جامعه ی مد نی ما به آن پخته گی و استقلالیت فکر و عمل رسیده اند که بتوانند به موقع جلو بیعدالتی ، فساد و بی تفاوتی و خیانت حکومتداران را بگیرند .

       مردم و جامعه ی مدنی باید بدانند که بی تفاوتی و خاموشی در برابر قضایای جدی ملی ، خود بحران زاست و یا کم ازکم بحرانها را به درازا میکشاند .

       اکنون  زمان آن فرارسیده است تا مردم و جامعه ی مد نی ما از هر حادثه ی مهم  درس تاریخی بیاموزند . حقوق و توانایی های نهفته در خود را به شناسایی گرفته ، شجاعانه و به موقع از آن استفاده نمایند .