ایستاده گی طالبان در برابر جریان شکست ناپذیری تاریخ

نویسنده: مهرالدین مشید فرهنگ تسامح گرای خراسان تاریخی و ستیزه جویی…

علم او ټکنالوژي؛ د رښتینې خپلواکۍ محور

په اوسني عصر کې د نړۍ بڼه په بشپړه توګه…

تله‌ی «شرِ کوچک‌تر»؛ چرا نباید بد را در برابر بدتر…

هانا آرنت، فیلسوفی که عمر خود را صرف مطالعه ریشه‌های…

هستی، انسان و عدم 

رسول پویان  عمری گذشت در خم و پیچ مدام هیچ  بـودن نـدیده مانـدن کس در دوام هیچ  جاه و جلال و قـدرت آدم فـسـانه بود  ابحـاری در سـراب تخیّـل تمــام هیچ  زور…

            ائتلاف های شکننده و شجره نامۀ سیاه سیاستگران افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید تغییر ناپذیری طالبان و ناتاثیر گذاری مخالفان اعتماد…

             خواب ظلمانی

خفتگا ن رویا ی  یک  آرا مش ا ند  همچوکشتی بسته…

      نسبت ونسبیت 

نسبت بیان منسوب ومربوط ،ربط وتعلق وبا مفاهیم تناسب ،متناسب…

این هم بیاد تاریخ بماند

قومگرایی و ائتلاف ها بر بنیاد قومیت حلال مشکل افغانستان نیست! گرایش…

چرا اخلاق در همه‌ عرصه‌های زنده‌گی میان بیش‌ترین بشرِ قرنِ…

اخلاق‌نگری به سیاست‌مدارانِ بد اخلاق: مورد ترامپ محمدعثمان نجیب نماینده‌ی مکتب-دینی فلسفی من…

برابری حقوی + استعداد ذاتی = شایسته سالاری...!

انسان ها٬ نظر به توانایی های ذاتی برابر آفریده نشده اند.…

مرغ رویا  

رسول پویان  مسوزان بال پـرواز پرستـوهـای زیبا را   میفگـن در قفسهای طلایی…

تعامل که انزوا؟

نور محمد غفوري په نړیوالو اړیکو کې د هېوادونو برخلیک د…

از کابل تا دیاسپورا؛ روایتی از هفت خوان رنج های…

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان؛ در گره گاۀ تروریسم و مردم این…

هویت و عوامل تعیین‌کننده آن: بررسی علمی و تحقیقاتی

نور محمد غفوری خلاصه هویت یکی از مفاهیم بنیادین علوم اجتماعی و…

نقد متافیزیک؛ شرط انقلابی بودن،شد

Metaphisik. آرام بختیاری متافیزیک؛ میان الاهیات، و هستی شناسی توهمی.   آغاز بحث متافیزیک…

جهان در آستانهٔ زوال دموکراسی

نویسنده: مهرالدین مشید فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۹۱ نقطهٔ…

اتحاد 

تابکی در رنج  و دوری ها ستیم موج  نا  پید ا…

نان آوران کوچک

   ساجده میلاد در ازدحام جاده در شب ها  کودکی پرسه می‌زند هر…

یادهانی ضروری

خطاب به کسانی که به خطا، ببرک کارمل و محمود…

روناک آلتون

خانم "روناک آلتون" (به کُردی: ڕوناک ئاڵتوون)، شاعر و نویسنده‌ی…

«
»

کردیت سیاسی یعنی چه ؟


بهارنیوز: يك مقام نظامي كه از مديران يكي از مجتمع‌هاي دانشگاهی يك نهاد نظامي محسوب مي‌شود در مراسمی در مسجد جامع شهر ایلام اظهار کرد : شاهنامه ها را بسوزانید و بجای آن شهید نامه بنویسید ! در همين رابطه يك شهروند ايلامي با ارسال متني براي بهارنیوز نوشت: ما که مدعی اسلامی عقلانی و خلاف تصور افراطیونی چون داعش و طالبان هستیم چه لزومی دارد که به روش چنگیزیان دستور سوزاندن کتاب و یک اثر فرهنگي و ملي يك ملت را صادر کنیم ؟ شاهنامه ای که ایشان حکم به سوزاندنش داد کتابی‌ست که سند هویت ملی ایرانیان است . بعنوان یک شهروند ایرانی و سپس ایلامی در آن لحظه تنها به این می اندیشیدم که دلیل دشمنی با ایرانی ترین کتاب تاریخ چیست؟

 متن بالا ساده ترین پاراگرافی بود که امروز از داخل رسانه های حکومت اسلامی ایران پیدا کردم . تا همین الان بر همگان واضح و مبرهن است که چیزی در ساختار سیاسی حاکمییت موجود ، نسبت به 37 سال گذشته عوض نشده است ، بلکه بدتر هم شده است . آمار اعدامها و قوانین قصاص و فقر و بیکاری و فحشاء و اختلاس و….باقی داستان را فعلا مجالی نیست ولی آمارش هست ! روند استحاله واقعی ، شرایطی متفاوت را برای هر قدم سیاسی آماده میکند . ولی تا آن زمان…..

سفر آزادانه خانم فریبا هشترودی به حکومت اسلامی ایران بعد از جدائی اش از شورای مسعود رجوی درسالهای پیش و بازگشتش از تهران به پاریس در چند سال بعد ، به ‎عنوان یک فرد…انتخاب آزادانه خودش است و کسی حق ندارد ایراد بگیرد. در رابطه های فردی با خیلی ها که به ایران هم رفت وآمد دارند نوشیدیم و گپیدیم . اما وقتی فردی با این مختصات ، وارد حرکات جمعی میشود معنی سیاسی اش بهتراست برای همه واضح باشد . کسانی که با یک پیشینه سیاسی درهرمقامی و با هرتوجیهی به ایران سفر میکند ، قبلش باید پاسپورت حکومت اسلامی را دریافت کنند . کسی که رسما پاسپورت میگیرد، یعنی اینکه تمام سیستم سیاسی حاکم را به رسمییت شناخته است و به قانون اساسی اسلامی معتقد و ملزم است . کسی که سیستم سیاسی حاکم را به رسمییت بشناسد یعنی اینکه قانون اساسی و موجودیت نظام موجود را تائید کرده است ، یعنی این حق حاکمییت است تا هربلائی سر مردمش درآورد . یعنی اینکه قتل ندا آقاسلطان ، قصاص ؛ اعدام…وقایع زندان کهریزک ، برابری حقوق زن با نصف تخم چپ مرد ، و قوانین شریعت….را در تمامییت سیستم سیاسی حاکم از نظر چنین فردی قانونی و آن را تائید کرده است . تائید سیستم سیاسی حاکم یعنی تائید 35 سال عملکردش….این خانم رسما ، نماینده رسمی حکومت اسلامی ایران در پاریس است ! قرار نیست هدف وسیله را توجیه کند حتی اگر نجات تمام بشریت از باتلاق عراق باشد !

روزی که بند نافم را از رهبرعقیدتی بریدم قصدم گره زدن همین بندناف به ولایت فقیه نبود . البته “باربی” بودن و “باربی” ماندن هم یک انتخاب و سلیقه است . به کسانی هم که فکرمیکردند یا میکنند ، موضوعات حقوق بشری با سیاست جدا از هم هستند…تصریح و تاکید کنم که به هزارویک دلیل ، درشرایط امروزی موضوع حقوق بشر سیاسی و یا سیاست حقوق بشری مطرح است . دیریست که حقوق بشر از اصل و اسب افتاده است و دربازار سهام و بسته به قیمت بورسهای جهانی وال استریت ، با حقوق بشر وسیاست ، نبض بازار را بالا و پائین میکنند . همین رویکرد کودکانه هم “حقوق بشری و نه سیاسی”….تابع نبض بازار است . میدانید کدام بازار را میگویم ؟ همان بازاری که امروز به داعش میگوید انقلابی و جنگجو و فردا حتما تروریست !

 نکته ای هم برای آیندگان و یادآوری : من و فریبا و اصغرواکبرو صغرا و کبری…روزی روزگاری ، درست یا غلط ، بد یا خوب ، زشت یا زیبا…پیوستنمان سیاسی بود ، بریدنمان سیاسی بود ، سیاسی نفس میکشیم و سیاسی خواهیم مرد، اگر که در مدار یک کار جمعی قرار داشته باشیم !

 در نگاه سیاسی ، امضاء کنندگان لیست زیرعملا با باربی و نماینده حکومت اسلامی ایران در پاریس بیعت کرده اند. این یعنی کردیت سیاسی !

اسماعیل هوشیار

01.07.2014