عدالت اجتماعی

نوشتهء نذیر ظفر‎عدالت روزی پیـــــدا میشه آخر‎سفاکان ترد و رســـوا…

خودتحقیری و خودتخریبی؛ تبیین فلسفی مفهومی

۱. خودتحقیری (Self-Denigration) در معنای فلسفی، خودتحقیری حالتی است که در…

سرمایه‌داری لیبرال و واکنش سوسیال‌دموکراسی

نور محمد غفوری تقابل، اصلاح یا همزیستی انتقادی؟ مقدمه سرمایه‌داری لیبرال به‌عنوان نظام…

             تشدید تنش تهران و واشنگتن؛ پس‌لرزه‌های منطقه‌ای آن

نویسنده: مهرالدین مشید سرنوشت دیکتاتوری‌های دینی؛ آزمون بقا برای اخوندیسم و…

دربارۀ «اصولنامۀ جزایی محاکم» اداره طالبان

اعلامیۀ انجمن سراسری حقوق؜دانان افغانستان بنام خداوند حق و عدالت انجمن سراسری…

هر که را مشکلی است!

امین الله مفکر امینی          2026-30-01 ! هر که را مشکلی باشد ناچار…

آ.و. لوناچارسکی

برگردان. رحیم کاکایی و.گ. بلینسکی پیشگفتار مترجم درباره ویساریون بلینسکی نویسنده، منتقد…

برهنه گویی و عریان سالاری؛ سیاستِ بی‌پرده و حاکمیتِ بی‌نقاب

نویسنده: مهرالدین مشید تحلیلی از زوال مشروعیت و فروپاشی پوشش های…

لیبرال کپیټالیزم: تاریخي شالید، بنسټونه او علمي نقد

نور محمد غفوری لنډیز  لیبراله سرمایه‌داري یا (لیبراله پانګوالي) يا (لیبرال کپیټالزم)…

همراه جمیله، وداع با گلزری!

Aitmatow, Tschingis) 20081928- ) آرام بختیاری سوسیالیسم، دیالکتیک وحدت خلقها شد. چنگیز آیتماتف،…

کیست ژورنالیست ؟

هرکی مایک در اختیارش بود ژورنالیست نیستیا  به یک رسانه …

مخاطب خاص نیست!

این سخن، با آنانی‌ست که روزی از شیر و قیماق…

نظریات قوم‌گرایانه و راسیستی مردود است!

نویسنده: نور محمد غفوری ۱. مقدمه مقالهٔ حاضر با عنوان «نظریات قوم‌گرایانه و…

       اصولنامه ی جزایی طالبان خیلی نفرت انگیزو ضد اسلامیست 

       نوشته ی : فروغی        پس ازنشروتطبیق احکام سختگیرانه و نفرت انگیز…

وفاداری به آرمان‌ها و رسالت نجات وطن

وفاداری به آرمان‌ها و رسالت نجات وطن پس از فروپاشی حکومتی…

شصت و یکمین سالگرد با افتخار حزب ما خجسته باد

رفقاى گرامى از نام سازمان حزبى ما در ايالات متحده امريكا به…

مرکه

له ښاغلي (عبدالملک پرهیز) سره د نړېوال ادبي ښوونځی اکسپرسیونیسم…

سرمایه‌داری در لبهٔ شکست؛ اقتصاد بحران‌زده و سیاست مشت‌آهنین

نویسنده: مهرالدین مشید بحران های ساختاری نظام سرمایه داری و ظهور…

سوسیال دموکراسی؛ تمایز مفهومی، تجربهٔ تاریخی و امکان بومی‌سازی در…

نور محمد غفوری مقالهٔ را تحت عنوان (چرا نهضت جدید سوسیال‌دموکراسی…

الگوریتم څه شی دی، څه وخت، چیرته او څنګه را…

نور محمد غفوري الگوریتم د ستونزې د حل لپاره د منظمو،…

«
»

بهترین تعریف برای انتخابات فرانسه؛ غیرقابل پیش‌بینی

فاصله نامزدهای انتخاباتی در فرانسه به حدی کاهش یافته که به هیچ عنوان نمی‌توان با قطعیت از پیروزی یک نامزد نام برد.

فرانسه

به گزارش یورونیوز، انتخابات ریاست جمهوری سال 2017 فرانسه، یکی از غیرقابل پیش بینی ترین انتخابات در جمهوری پنجم این کشور محسوب می شود.

در حالی که تنها 9 روز به برگزاری دور اول این انتخابات باقی مانده است، ژان لوک ملانشون، نامزد چپ افراطی به چهره شگفت انگیز این انتخابات تبدیل شده است.

در حالی که در ابتدای این کارزار انتخاباتی چنین انتظاری نمی رفت، آقای ملانشون اکنون به یک نامزد جدی تبدیل شده و پس از برگزاری دو مناظره تلویزیونی، توانسته است نظر 20 درصد رای دهندگان را جلب کند. به نظر می رسد او با مناظره ها و سخنرانی هایش، در قانع کردن رای دهندگان موفق بوده است.

ژان لوک ملانشون از فرانسوا فیون، نامزد حزب محافظه کار فرانسه و دارنده 19 درصد نظر موافق رای دهندگان پیشی گرفته و به دو نامزد اصلی یعنی امانوئل ماکرون، رهبر جنبش «به پیش» و مارین لوپن، رهبر حزب راست افراطی فرانسه که همراهی 22 درصد از شرکت کنندگان در نظرسنجی ها را با خود دارند، نزدیک شده است.

رقابت میان نامزدها برای ورود به کاخ الیزه روز به روز تنگ تر می شود.

پیش بینی ها برای دور دوم انتخابات، خبر از پیشتازی امانوئل ماکرون می دهد و احتمال رسیدن او به جایگاه ریاست جمهوری را بسیار قوی می داند. با این وجود بنا بر برخی نظرسنجی ها، چنانچه آقای ملانشون در کنار مارین لوپن، رهبر حزب راست افراطی فرانسه به دور دوم راه یابد، احتمال پیروزی ژان لوک ملانشون نیز وجود دارد.

نتایج آخرین نظرسنجی ها را می توان ضربه دیگری به فرانسوا فیون خواند. او هم اکنون جایگاه چهارم را دارد و کمپین انتخاباتی اش به دلیل وارد شدن اتهاماتی همچون پرداخت از دارایی های عمومی به اعضای خانواده، چندان در جلب نظر رای دهندگان موفق نبوده است.

درنهایت بنوا آمون، نامزد سوسیالیستها در انتخابات پیش رو با نتیجه 7.5 درصد، جایگاه پنجم را به خود اختصاص داده است. آنهم در حالی که با خیانت هم حزبی های خود مواجه شده است؛ افراد کلیدی که ترجیح دادند در کنار امانوئل ماکرون قرار بگیرند.

شش نامزد دیگر از 11 نامزد این انتخابات، عمدتا از رسانه های اصلی به دور و در شبکه های اجتماعی فعالند.

به نظر می رسد آنچه درنهایت نتیجه این انتخابات و رقابت فشرده را روشن می کند، تصمیم 32 رای دهندۀ مرددی است که هنوز نامزد نهایی خود را انتخاب نکرده اند.