بعد از ضربه چه می‌ماند؟

افغانستان و منطقه در عصر جنگ‌های فرسایشی Wahidullah Noorzai — Former…

دل دادن و دل بردن!

امین الله مفکر  امینی                2026-25-09 دلـــــدادن ودل بردن ودل بستن نباشد…

ایدئولوژی سایه ای سنگین برفراز اندیشه ها

 نویسنده: مهرالدین مشید              زنجیر های ناپیدای ایدئولوژی  انسان موجودی معناجو است. او…

علم ګل سحر

له ګران علم ګل سحر سره، چې د علم او…

فاصله میان قدرت و اثر

Wahidullah Noorzai — Former Senior ANP/ANCOP Officer | Field Strategist…

چند شعر کوردی با ترجمه 

چوون خەم و پەژارە  وڵاتمی داگیرکرد دەسوری داکوو دڵخۆشیان خەسان. ◇ در این سرزمین  غم حاکم…

نورستان؛ از خاطره یک جنگ تا آغاز یک دوره تاریخ

 نویسنده: مهرالدین مشید آغاز دوباره درگیری‌ها در منطقه کامدیش نورستان، خاطره…

افغانستان میان مهندسی قدرت و بازی امنیتی طالبان و پاکستان

 نویسنده: مهرالدین مشید درگیری طالبان  با مردم؛ فرار از حل بحران…

اتهامات جرایم جنگی توسط بریتانیا

طرح دوسیه ۹۷ ملیونی اتهامات جرایم جنگی توسط بریتانیا شامل…

ابو نواس اهوازی؛ نمایندۀ شادخواری های عصر ساسانی

(بخش 1)، علی میرفطروس ۳۱٫ شهریور ۲۵۸۵ شاهنشاهی هم باده، گوارا وُ هم…

نگاهی هنری و زیبایی‌شناختی

به آثار آیبک (موسی تاش‌محمدوف)  نویسنده بزرگ ازبکستان دوران شوروی برگردان. رحیم…

افغانستان؛ وقتی دخالت خارجی سرنوشت یک انقلاب را تغییر داد؛…

https://www.youtube.com/watch?v=cX5Rlj8weaA از ورود شوروی تا فاجعه نجیب‌الله؛ چه بر سر افغانستان…

دیوانگان نفت و ثروت

رسول پویان از خواب بخیز که دشمنان بیدار اند غافل منشین که…

میان مبارزه طبقاتی- و هنر عشق ورزیدن

Erich Fromm (1900- 1980 ). آرام بختیاری اریش فروم؛ التقاط مکاتب جهت…

  تاریخ در آینهٔ نویسنده؛ از حقیقتِ روایت تا روایتِ حقیقت

 نویسنده: مهرالدین مشید باور بر این بوده است که نویسندگان داستان‌ها…

وقتی بحران دیگر در مرز متوقف نمی‌ماند

Wahidullah Noorzai | NIDA Former Senior ANCOP/ANP Officer | Field-Based Strategic…

از فارسی‌ستیزی استعمار بریتانوی در هند تا دگرگونی نام‌های فارسی…

سلیمان کبیر نوری دوست ای ویدیویی برایم فرستاد که از جهات…

                       کام بلا 

جهان در معرض نابودی و کام  بلا  تاکی همیشه مردمان در…

میان چشمه‌های شعر

مجموعه اشعاری از روناک آلتون برگردان به فارسی:زانا کوردستانی بانو "روناک توفیق…

افغانستان؛ میدان رقابت قدرت‌ها پس از خروج آمریکا

 نویسنده: مهرالدین مشید جایگاه مردم افغانستان در میدان رقابت های کشور…

«
»

۲۰۱۵؛ سالی وحشتناک برای اروپا

اتحادیه اروپا

یک روزنامه آلمانی در مطلبی با عنوان اروپا از اساس می لرزد، سال ۲۰۱۵ را سالی وحشتناک برای این اتحادیه ارزیابی کرد.

 روزنامه “دی ولت” در مطلبی با عنوان اروپا از اساس می لرزد نوشت: بحران یورو، ناسیونالیسم قدرتمند و هجوم پناهندگان، سال 2015  اروپا را نمایان کرده است. سال 2015 سل خوبی برای اروپا نبود اما امید وجود دارد.

این روزنامه آلمانی در ادامه نوشت: سال 2015 یک سال وحشتناک برای اروپا بود. این گونه ساده و بد باید ما این سال را خلاصه کنیم. “مارتین شولتز”، رئیس پارلمان اروپایی و یک مرد واقعی سیاست اتحادیه اروپا آشکارا گفته است که چنین سال بدی را هرگز ندیده است.

در آخرین نشست اتحادیه اروپا مارتین شولتز و رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا مانند بوکسرهای بیمار به نظر می رسیدند.

نویسنده در ادامه این مطلب نوشت: اروپا از اساسش می لرزد. برای اولین بار در نیم قرن پر از همکاری های ناخواسته و غیر قابل فسخ و در نهایت موفق در اروپا در افق این اتحادیه یک شکست اروپایی مشخص می شود.

سه زمینه مستقل بحران در اتحادیه اروپا وجود دارد که همکاری اروپایی را به صورت روزافزون کاهش می دهند و مخالفان اروپای را تشویق می کند. این مسئله که در یک کشور مرکزی و مهم اروپایی مانند فرانسه یک سوم انتخاب کنندگان به حزب افراط گرای جبهه ملی رای بده همچنان تا چندی پیش غیر قابل تصور به نظر می رسید.

قدرت گرفتن ناسیونالیسم اولین نشانه بحران در این قاره است که تلاش های نفوذ قدرت بی ملاحظه برخی افراد و تک روی های ملی را در پشت خود دارد. اگر در همه پرسی خروج انگلیس از اتحادیه اروپا که برای سال 2017 برنامه ریزی شده است اکثریت انگلیسی ها به بروکسل کارت قرمز نشان دهند اتحادیه اروپا قطعا به مغز استخوان خواهد رسید.

نویسنده در ادامه به یورو و بحران یونان اشاره کرده و با اشاره به خطراتی که برای خروج این کشور از منطقه یورو به وجود آمده بود نوشت: بالاخره تنها از طریق یک یک توافق سران اتحادیه اروپا در یک نشست بروکسل یک بار دیگر از خروج این کشور از منطقه ارز مشترک اروپایی جلوگیری به عمل آمد. البته آیا سیاستمداران واقعا اعتقاد داشتند که طرح شکست خورده اصلاحات در برابر پول این کشور ضعیف شده در عرصه اقتصادی را روی پا می آورد؟ حدود نیم سال بعد از آن به ندرت دیگر کسی از بمب ساعتی یونان برای یورو و اتحادیه اروپا سخن می گوید. البته این تنها نشان گر قرار گرفتن یونان در خط پیروزی نیست بلکه به بحران بزرگ سوم اروپا مربوط می شود و آن هجوم بیش از یک میلیون پناهنده به مرکز اروپا بدون چشم اندازی برای پایان یا هدایت مسئله پناهندگان است.

این روزنامه آلمانی در بخش دیگری از این مطلب با اشاره به رویکردهای متفاوت کشورهای اروپایی در مسئله پناهندگان نوشت: این رویکردهای ملی شک و تردید های ضد اروپایی را شدیدا افزایش داد همانگونه که سابق بحران یورو این کار را کرده بود.

نویسنده در بخش پایانی این مطلب نوشت: بدون نظارت بر مرزها و مقررات سازگار با مهاجرت، مهاجرت های گسترده به بمب زمانی برای اتحادیه اروپا تبدیل می شود. بدون کمک های دولتی برای نسل بیکار در کشورهای حاشیه مدیترانه احزاب ضد اروپایی همچنان در این کشورهای اروپایی قابل قبول تر می شوند. همچنین بدون یک چشم اندازی که مزایای اتحادیه اروپا در برابر دولت های ملی قدرتمند را توضیح دهد تهدید ویکتور اوربانی شدن سراسر این قاره متوقف نمی شود. وضعیت جدی است. اگر سال 2015 بعدها به عنوان بدترین سال در تاریخچه اتحادیه اروپا نشان داده شود این بهترین خبر است. بنابراین  این اتحادیه در سال 2016 بالاخره دوباره روند سربالایی را در پیش خواهد گرفت.