از فارسی‌ستیزی استعمار بریتانوی در هند تا دگرگونی نام‌های فارسی…

سلیمان کبیر نوری دوست ای ویدیویی برایم فرستاد که از جهات…

                       کام بلا 

جهان در معرض نابودی و کام  بلا  تاکی همیشه مردمان در…

میان چشمه‌های شعر

مجموعه اشعاری از روناک آلتون برگردان به فارسی:زانا کوردستانی بانو "روناک توفیق…

افغانستان؛ میدان رقابت قدرت‌ها پس از خروج آمریکا

 نویسنده: مهرالدین مشید جایگاه مردم افغانستان در میدان رقابت های کشور…

عربستان در افغانستان چه می‌خواهد؟

Wahidullah Noorzai — Former Senior Military Officer, Field Strategist &…

انسان و نیروهای سازندهٔ تمدن( بخش دوم)

«انسان معمار روشنایی در دل تاریکیِ جهان» تهیه و تدوین :…

تجربه میدان در غرب افغانستان — از ادرسکن تا شیندند

Wahidullah Noorzai | Former Senior ANCOP/ANP Officer, Military & Security…

روایت اسدالله کشتمند از جنگ افغانستان؛ مجاهدین، شوروی و قدرت‌های…

https://www.youtube.com/watch?v=DGsTJnpdYQk مروز، ۱۶ سپتامبر ۲۰۲۶، بار دیگر در خدمت رفیق عزیزم،…

غنچه‌های پژمرده

گزیده‌ی اشعار اسعد لُرزاده برگردان به فارسی: زانا کوردستانی شاعر و نویسنده‌ی کُرد…

شعرهایی از روناک آلتون

بانو "روناک توفیق محمد"  (به کُردی: ڕووناک تۆفیق محمد)، متخلص به…

زندگی بدون محدودیت یا مرگ ...!

مرگ برخلاف دید صوری٬ چون نیستی تام باور موجه نیست.…

طالبان؛ از سرکوب مخالفان تا مهندسی حذف هویت‌ها

نویسنده: مهرالدین مشید بازگشت طالبان به قدرت در ۱۵ اگست ۲۰۲۱…

فراتر از فروپاشی؛ چگونه ملت‌ها پیش از شکست نظامی، شکست…

Wahidullah Noorzai Former Senior ANCOP/ANP Officer | Field Strategist | Military…

انسان و نیروهای سازندهٔ تمدن( بخش اول)

«انسان معمار روشنایی در دل تاریکیِ جهان» تهیه و تدوین :…

 دشمنی با فارسی؛ بازتاب سیاست زبانی برتری‌جویانه طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید فارسی‌ستیزی؛ چهره پنهان سیاست زبانی طالبان برای بررسی  دقیق…

نسل‌کشی هزاره‌ها یک پروژه چندوجهی بود که ریشه در سیاست‌های…

افغانستان سرزمینی نیست مانند روسیه و یا هند که بزرگ‌تر…

اگزیستنسیالیسم؛ آزادیاست، یا ترس و مرگ؟

Existenzphilosophie. آرام بختیاری فلسفه وجودی انسان؛ آزادی بورژوایی، یا رهایی جامعه؟ آیا انحلال…

۱۱ سپتامبر جهان را تغییر داد؛ زندگی من را نیز…

از صبحی که آمریکا را تغییر داد تا میدان‌های افغانستان؛…

د سیاسي فعالیت لپاره د ایډیا او رهبر جوړول

نور محمد غفوری (هیله من یم چې دا لیکنه د سیاست…

پروفیسور استاد نصیب الله سیماب

له ښاغلي پروفیسور استاد نصیب الله سیماب سره چې د…

«
»

بهارعرب درابتذال بادهای پاییز !

رفع ممنوعییت از رانندگی زنان عربستان تا مجوز صدور فتوا برای زنان در عربستان و در ادامه ورود به ورزشگاهها و رفع ممنوعییت سفر بدون اجازه همسر ، موسیقی ام کلثوم در تلویزیون عربستان ….قدمهایی که از طرف حاکمان عربستان برداشته شده که به نظرم نکته دارد .

به نوشته بی بی سی در جریان مذاکرات هسته‌ای که عربستان خطر ایران را عمده کرده بود اوباما خطاب به کشور‌های عرب منطقه و به خصوص عربستان گفت که خطر داخلی که شما را تهدید می‌کند به مراتب بزرگتر از خطر ایران است . “مردم … منزوی ، و با واقعیت‌ها بیگانه‌اند، جوانان بیکارند و ایدئولوژی رسمی، مخرب و و تهی از معناست… و این اعتقاد وجود دارد که برای ابراز نارضایی‌های سیاسی هیچ راهی وجود ندارد…

زمانی که بهار موسوم به عرب توسط غرب استارت خورد برای چیده مان نظم نوین در خاورمیانه جدید….تقریبا تمامی جغرافیای خاورمیانه را پوشاند به جزعربستان . این به معنی نادیده گرفتن نبود . حاکمان عرب به خوبی متوجل شدند که غرب روی سر آنها هم خواهد آمد و اینگونه است که بهار عرب در ابتذال بادهای پاییز سرگردان میشود . پس حاکمان شبه جزیره عربستان با دست خودشان شروع کردند . موضوع زنان در عربستان از بقیه نقاط عقب افتاده جهان بدتر است . جایگاه زنان در حاکمییت پادشاهی عرب حتی به اندازه حیوان هم نیست . مبنای همه این محدودیت‌ها نگاه و عینک جاهلانه دین و شرع است . محدودیت‌هایی که موجب شده عربستان سعودی در جدول شاخص شکاف جنسیتی (که مجمع جهانی اقتصاد تهیه می‌کند) عملا بدترین کشور دنیا باشد. (در جدول سال ۲۰۱۶ فقط یمن و سوریه پایین‌تر از عربستان بودند که هر دو درگیر جنگ‌اند).

درعربستان زنان به دلیل سرکوب تاریخی مضاعف اساسا وارد مسیر تجدد نشدند و هنوز چنین ظرفیتی ندارند . مواردی مثل آزادی صدور فتوا جنبه عملی ندارد ولی جنبه تبلیغاتی خوبی در جنگ هژمونی بین عربستان و حکومت اسلامی ایران دارد . زنان جغرافیای عربستان زمان لازم دارند تا خودشان را در جامعه سیاسی و عقب مانده پادشاهی عرب پیدا کنند . مهمتر از قانون صدور فتوا هم داده شود آنها توان استفاده از آن را ندارند پس تهدیدی برای وضع هیچ قانونی نیستند . مجوز صدور فتوا وحتی بقیه قدمها هم زنان عربستان را در حالت سردرگمی قرار داده است ، چرا که به آنها از کودکی آموزش میدهند هیچ حقی ندارند . اما قدمها و شکستن این دگم و انجماد اجتماعی راه و مسیری جدید را برای زنان باز میکند .


زنان تحت حاکمییت حکومت اسلامی ایران دارای ظرفییت های بالایی در زمینه های مختلف هستند به همین دلیل از کوچکترین روزنه ها توان استفاده بهینه دارند . زنان جغرافیای ایران در نیمه راه تجدد به حکم نشست گوادلوپ بازماندند و توسط شیعه به قرون وسطی هدایت شدند . در حکومت اسلامی زنان در هر حرکتی تهدیدی سیاسی اجتماعی جدی برای حکومت اسلامی ایران هستند ….پس زنان پشت درب ورزشگاهها و حضانت فرزندان ، سهم ارثیه نیمه و حق طلاق … مانده اند . البته در قمه زنی و زنجیر زنی و رای دادن و صیغه شدن ، خیلی آزادند !

پلیس در ایالت نوادای آمریکا در تلاش است انگیزه تیراندازی خونین یکشنبه شب در شهر لاس وگاس که حداقل ۵۹ کشته و ۵۲۷ زخمی به جا گذاشت را کشف کند.استیون پداک، ۶۴ ساله، از طبقه سی و دوم هتل “مندلی بی” به روی شرکت کنندگان در یک کنسرت موسیقی در آن سوی بلوار لاس وگاس آتش گشود.پلیس در اتاق او در هتل مندلی بی ۱۶ سلاح و در خانه محل زندگی اش در نوادا “بیش از” ۱۸ سلاح و مواد منفجره کشف کرده است.

هر نوع حوادثی ضد انسانی از این جنس محکوم و غیر قابل توجیه است . کاخ سفید برای احترام به قربانیان پرچم پایین کشید و من فقط از ذهنم گذشت که در جنگ شش ساله نیابتی سوریه با مهندسی غرب چه چیزی باید پایین بیاید ؟ جنگی که روزانه صدها نفر قربانی دارد ؟

سربازی در بازگشت از جنگی ، تشویق شد و مدال شجاعت گرفت . مدتی بعد در نزاعی دوستش را کشت و اورا به دادگاه و محاکمه بردند و گفتند : تو حق آدمکشی نداری ؟ سرباز گفت ولی هفته پیش دولت برای این کار جایزه و مدال به من داد و این آدمکشی چه فرقی با آن آدمکشی دارد ؟



اسماعیل هوشیار