بازگشت افغانستان به بازی‌های جدید ژیوپولیتیک و ناکارآمدی طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان لقمه خونینی؛ بزرگتر از دهن طالبان بازگشت طالبان…

محکومیت گستاخی و تجاوز نظامی پاکستان بر افغانستان

اعلامیه انجمن سراسری حقوقدانان افغانستان انجمن سراسری حقوقدانان افغانستان، بر مبنای…

سقراط؛- قهرمان لیبرالیسم، متفکر پیشامارکسیستی؟

Sokrates (470-399.پ.م) آرام بختیاری نخستین اعدامی میدانی محافل روشنفکری-روشنگری! فلسفه شفاهی مطرح شده…

چشم اندازی بر اجلاس  ماه سپتامبر مجمع عمومی سازمان مللی…

نوشته از بصیر دهزاد  مجمع عمومی سازمان ملل متحد در هشتادومین…

زموږ په ګران هیواد د پاکستان هوايي تیری د غندلو…

 نور محمد غفوری    زموږ د ګران وطن پر خاوره یو ځل…

آکو الیاسی

استاد "آکو الیاسی" (به کُردی: ئاکۆ ئەلیاسی) شاعر معاصر کُرد،…

  چرا بگرام برای امریکا اهمیت دارد ؟ 

      نوشته ی : اسماعیل فروغی         ارچند مقامات امریکایی افواهات انتقال قوای…

ثمرهٔ بیست سال موجودیت جامعهٔ جهانی

حاکمیت طالبانی و فقر و تنگدستی مردم اختصار امارت اسلامی افغانستان، به‌مثابه…

پنجاه سال سفری پر افت؛  با یارانی چُست، اما رهبرانی…

نویسنده: مهرالدین مشید نیم‌قرن اخیر تاریخ افغانستان (۱۹۷۳–۲۰۲۳) نشان‌دهنده‌ی مبارزه‌ای نفس‌گیر،…

ترامپ چرا بگرام رامی خواهد؟

این نوشته به علت طولانی بودن دردوبخش منتشرخواهدشد. دربخش اول…

ځانګړې مرکه

په ادبي بهیر کې له پېژانده څېرې، لیکوال، کیسه لیکونکي…

سیاست تعامل تخنیکی آلمان با طالبان

واقع‌گرایی دیپلماتیک و مسئولیت بشردوستانه در این روزها در رسانه های…

په اروپا کې د کډوالو پر وړاندې د کرکې زیاتوالی

حميدالله بسيا داسې ښکاري چې د کډوالو لپاره نور د اروپايي…

طالبان در ایستگاه آخر و در آغاز خط و نشان…

نویسنده: مهرالدین مشید طالبان؛ فروپاشی قریب‌الوقوع یا بازتعریف تهدیدها؟ حادثه آفرینی های…

هجران وطن

از فرا ق  آن  میهن  حال  ا بتری  دارم روزشب به…

جنگهای اقتصادی

                                           بازیهای تسلیحاتی وبازارسازی فروش اسلحه پس ازگذشت دوران نکبتباروظالمانه ی فیودالیزم…

حق باشد بر زبانم

امین االله مفکر امینی             2025-05-10! تــا اخـــــرین نفس، حرفی حق باشد بر…

     طالبان از قطع انترنت چه می خواستند و چه می…

     نوشته ی : اسماعیل فروغی      طالبان درچهارسال گذشته درپهلوی سایراقدامات نابخردانه…

شورش دهقانی محصول رفرم مسیحیت بود

Thomas Müntzer (1490-1525) آرام بختیاری توماس مونستر اعدام شد، مارتین لوتر رهبر…

صف بندی های  تازه در قلب آسیا و بازخوانی جایگاۀ…

نویسنده: مهرالدین مشید بازتعریف جایگاه افغانستان؛ از رقابت نوین امریکا و…

«
»

از یازده سمپتمبر 2001 تا به امروز

فرهاد

همه جا دوکان رنگ است همه رنگ میفروشند

دل من به شیشه سوزد همه سنگ میفروشند

به دوکان بخت مردم کی نشسته یا رب

گل خنده میستاند غم وجنگ میفروشد

زتنور طبع فاتی تو محو سرود آرام

مطلب گل از دوکان که تفنگ میفروشد

از حادثه یازده سپتمبر سال2001 که سبب فروریزی آسمان خراش های آمریکا گردید تا احال سران قصر سفید متحدین جهانی و منطقه ای آنها زیر بهانه مبارزه با مواد مخدر ،تروریزم احیا و بازسازی دفاع از حقوق بشر زن و حکومت داری خوب ،برخورد دوگانه و ریاکارانه نمودند با وجود یک سلسه دست آوردها در بخش تعلیم و تربیه تحصیلات مخابرات ثمره آن از این قراراست :

  1. افزایش هزاران تن مواد مخدر که عاید آن صدها میلیارد دالر میشود به جیب مافیای بین المللی و ادارت استخباراتی منطقه و جهان میریزد.
  2. مبتلا شدن قریب سه میلیون تن به مواد مخدر
  3. افزایش فقر،بیماری،انواع خشونت های خانوادگی،خصومت های قومی،لسانی ،سمتی ،مذهبی ،تنظیمی ،حزبی در حال حاضر سی وهشت فیصد مردم در زیر خط فقر زیست نموده قریب هفتاد فیصد به امراض و مشکلات روانی مبتلا میباشند.
  4. کسر بیلانس تجارت نود وچهار فیصد یعنی واردات نود وچهار وصادرات شش فیصد.
  5. عدم تطبیق سی فیصد پلان های انکشاف در اکثریت وزارتخانه ها و ادارات.
  6. فرار مغزها ،اسعار خارجی،پایین آمدن بانک نوت های افغانی در مقابل اسعار خارجی ،مهاحرت میلیون ها تن به کشورهای جهان که هزاران تن انها قربانی هوس های قاچاقبران انسانها و طعمه نهنگ اقیانوس ها گردیده صدها هزار تن در کشورهای اروپا استرالیا ،ایران،پاکستان،در هوای سرد زمستان و گرم تابستان به زندگی رقت بار ادامه داده مورد توهین و تحقیر پولیس کشورهای که بی شرمانه سنگ دفاع از حقوق بشر را به سینه میزنند قرار داشته و دارند .

استخراج غیر قانونی هزارن معادن قطع جنگلات مثمر و غیر مثمر قاچاق ،آثار باستانی سنگ های قیمتی ادامه داشته میلیون ها جریب توسط غاضبین غضب شد هزاران دستگاهای تولیدی ،خدماتی ،تجارتی دولتی و مختلط زیر بهانه خصوصی سازی به نرخ کاه ماش لیلام قریب یک صد میلیارد دالر که به نام کمک به مردم افغانستان سرازیر هشتاد فیصد آن حیف و میل گردیده!

انتخابات ریاست جمهوری،پارلمانی،شوراهای ولایتی که با تقلب گسترده همراه بود.سبب افزایش قدرت طلبی بین سران حکومت وحدت ملی و مساعد شدن زمینه مداخلات ادارت استخباراتی کشورهای منطقه و جهان گرددیده سیل خون در کشور جاری سرقت های مسلحانه ،آدم ربائی،ماین گزاری روی جاده،جنگ های گروهی ،تجاوز بالای کودکان و زنان روبه افزایش بوده گسترش فرهنگ معافیت سبب شده که نود و هشت فیصد مردم نمیتوانند در شهر ها و روستاها در فضای آرام زیست نمایند.دشواری های فوق سبب ایجاد فاصله بین مردم و دولت گردیده سران گروها هنوز هم به خاطر بقای ننگین خویش دست به بازی های تحریک آمیز زده به هیچ وجه حاضر نیستند ثروت و قدرت را که هر لحظه آن یرایشان مثل ماه عسل اهمیت دارد از دست دهند.در جانب دیگر تناقض گویی و استراتیژی غیر انطباقی ترامپ در مورد افغانستان سبب تحریک کشورهای منطقه گردیده دست به صف آرایی زده اند که اجلاس جلسه برکس اثبات ادعای ماست. اسفندیار ولی رئیس نشنل عوامی پارتی استراتیژی ترامپ را برای افغانستان و پاکستان یک تراژیدی خواند.مردم و آگاهان امور عقیده بر آن است جنگ تحمیلی از خارج که زیر بهانه های مختلف راه اندازی شده تمام بنیادهای اقتصادی ،فرهنگی و تاریخی ما را نابود و صدها هزار میل سلاح های خفیف و ثقیل که گریس آن پاک نشده بود از بین برده شد به جای آن صلاح های توزیع شد که بعد از دو سه فیر انقطاع میکرد در حال حاضر قریب به یک میلیون تن به جا شدگان داخلی در فضای سرد زمستان و گرم تابستان در حالت رقت بار به زندگی خویش ادامه میدهند موجودیت صدها مکاتب و پسته های خیالی طی شانزده سال گذشته بزرگترین جنایات جبران ناپذیر بوده که زمینه رشد تروریزم را درکشور مساعد ساخته کشمکش های قدرت طلبی سران حکومت وحدت ملی سبب شده که ده ها تن از وزرا،والی ها و سایرین غیر قانونی طور سرپرست وظیفه انجام دهند آگاهان امور به تاریخ28/6/1396 از طریق کابل نیوز دیدگاه های خویش را چنین بیان داشته اند چنک تحمیلی در افغانستان تصادفی نبوده توسط ادارت استخباراتی کشورهای توسعه طلب از جمله آمریکا و متحدین ان حمایت میشود در ولایات و محلاتی که مواد مخدر از جمله هیروئین ،معادن ،جنگلات ،سنگ های قیمتی و غیره وجود دارد جنک در همان منطقه شعله ور نگا داشته شده است میافزایند سران حکومت وحدت ملی و سایر گروه ها در خدمت کشورهای توسعه طلب قرار داشته و دارند اکثریت اعضای پارلمان نیز در خدمت کشورهای متذکره قرار داشته عده ای از آن ها تروریستان را در خانه هایشان نگه داری و حمایت میکنند از همین لحاظ است که در سراسر کشور از جمله شهر کابل به نسبت افزایش دهشت و وحشت ،آدم ربائی،کشتن مردم بی گناه جای مصئون وجود ندارد.خلاصه اینکه آگاهان امور را عقیده بر آنست علت دشورای های خونین و جبران ناپذیر،انجام بازی های دوگانه،ریاکارانه سران قصر سفید متحدین جهانی و منطقه آن بوده که با نصب افراد وگروه غیر ماهر آلوده به فساد ،گماشته در قدرت و کنار زدن افراد مسلکی،مجرب،تحصیل کرده ،صادق به وطن و مردم از نقاط کلیدی توانستند سبب افزایش بحران های اقتصادی ،اجتماعی،فرهنگی،سیاسی،در کشور گردند به باور وقت آن رسیده که تمام نیروهای سالم اندیش کشور صدای اعتراض خویش از طریق وسایل اطلاعات جمعی بلند و زمینه جلب همکاری نیروهای سالم اندیش صلح جو،تحول طلب را در داخلی و خارج کشور مساعد سازند!