افغانستان؛ از انحصار و پراکندگی تا همگرایی و مشارکت

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان؛ از واگرایی های سیاسی تا جستجوی وفاق…

 شمارۀ 71 سوسیالیسم کارگری

شمارۀ 71 سوسیالیسم کارگری نشریه سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان

اقرار 

نوشته نذير ظفرپير  شدم   مرد  جوان  نيستملايق      الطاف …

نورم‌ها و ارزش‌های اجتماعی

 این مقاله نخستین‌بار در اوایل ماه می سال ۲۰۱۷ میلادی، در رسانه‌های…

محبتگاه عشق

رسول پویان زلف چین چین دام صید وتیغ ابرو قاتل است در…

افغانستان و «حاشیه نشینی ژئوپلیتیکی» در نظام بین الملل

نویسنده: مهرالدین مشید از اسیب پذیری ژئوپلیتیک تا نبود مشروعیت؛ «پاشنۀ…

در برابر جنایات ضد انسانی حلقه انسانیت ستیز طالبانیزم باید…

بصیر دهزاد  در هفته های اخیر افغانستان شاهد تشدید ارتکاب یک سلسله جرایم و…

از شمس النهار  و تجدد 

تا : نشريه «شريعت  » و تعصب کور ملا کراسی طالبانی  مصداق حال ما کلام شاعر…

 کاسیرر؛ فلسفه یعنی تئوری شناخت

آرام بختیاری تئوری شناخت جناب کاسیرر؛ متافیزیکی و لیبرالی است.   ارنست کاسیرر(1945-1874.م)،…

هجرت و تمدن؛ از زایش تمدن‌ها تا زایش بحران‌ ها

نویسنده: مهرالدین مشید روایت دوگانه هجرت؛ دیروز امید، امروز اضطراب هجرت به‌عنوان…

طالبان؛ اسطوره شکست ناپذیر با پاشنه اشیل

نویسنده: مهرالدین مشید توهم اقتدار پایدار؛ از فروپاشی امپراتوری‌ها تا شکست طالبان ظهور…

قربانی یاری شو!

امین الله مفکر امینی    2026-02-05! قربانی یاری شو که قربانــــت شـــــــــود     بوقتی سختی…

سلطنت مطلقه ؛ آنارشی جنگل گرگ ها

Hobbes , Thomas (1588-1679) آرام بختیاری هابس؛ فیلسوف سیاسی سلطنت مطلقه.  توماس هابس(1679-1588.م)،…

پایان یا بازتولید قدرت؛ طالبان در آستانه یک چرخش سرنوشت‌…

نویسنده: مهرالدین مشید حاکمیت طالبان و سناریو های آینده؛ تغییر از…

تکنولوژی یا تخیل؟ هارپ در میان واقعیت و توطئه 

از یوتیوب تا توهم خدایی: کالبدشکافی یک روایت خطرناک سلیمان کبیر…

بگذریـــد!

امین الله مفکر امینی          2026-27-04! بـگذرید زحرف وسخن های ممــلو ا زریـــــــــا نـــــدارد…

شب سیاه

رسول پویان شب سیاهی گریخته ماهی، شکـسته چنگی گـرفته نایی سحـر نیامد…

همدیگر ناپذیری

نفاق ، همدیگر ناپذیری ، بلند پروازی ، امتیاز طلبی…

مدافعان خط دیورند؛ واقع گرایان ژیوپلیتیک یا متهمان به همسویی…

نویسنده: مهرالدین مشید موافقان دیورند؛ بازیگران واقع گرا در برابر ستون…

‬‬نه به جنگ و نابرابری، آری به همبسته‌گی جهانی کارگران‬‬‬‬

 ‬‬‬‬اعلامیۀ سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان به‌مناسبت اول ماه می، روز…

«
»

آیا مصالحه با طالبان ممکن و میسر خواهد شد ؟ 

                 نوشته ی : فروغی

        مذاکرات پرازنرمش زلمی خلیلزاد با طالبان ، کرنش های وقیحانه ی اشتراک کننده گان نشست مسکو در برابرطالبان و تقاضاهای پیهم توأم با تضرعِ دولت کابل برای مذاکره با طالبان ، همه بخوبی گواه این حقیقت است که اکنون طالبان یک طرف نیرومند معامله ی قدرت استند و کسی را توان نادیده گرفتن آنان نیست .

        هفده سال پس ازسقوط طالبان و به ادامه ی آن سرازیر شدن صدها میلیارد دالر در افغانستان ، فرصت طلایی بود که باید امروز افغانستانِ فارغ از جنگ ، فارغ از طالبان و افغانستانِ آزاد و مرفه می داشتیم – که نداریم .

        حکومت های فاسد و بی کفایت حامدکرزی و محمد اشرف غنی ، در همدستی با مافیای دیسانت شده از امریکا و مافیای برخاسته ازجهاد و با حمایتِ مستقیم دولت سودجوی امریکا ، نه تنها برای تحکیم ثبات درافغانستان تلاش ننمودند ، بلکه با دستان خود زمینه ی بسیج و نیرومندی بیشتر طالبان را مساعد کرده ، فساد ، غصب و چپاول دارایی های عامه ، قوم گرایی و گروه پرستی را نیز در اوج آن رسانیدند .

        نشست مسکو و گفتگوهای سریال گونه ی خلیلزاد با طالبان ، به خوبی نشان داد که طالبانِ امروز ، بسیار قوی تر و متکی به نفس تر از دیروز بوده ، برخلاف تبلیغات آقای خلیلزاد و برخی رهبران فاسد احزاب و گروههای شرکت کننده در مسکو ( که گویا طالبان اکنون تغیرمثبت کرده اند  ) ؛ طالبان ـ همان گروه بنیادگرای مذهبی است که نسل کشی ، ویرانگری و نابود کردن مظاهر فرهنگی جز۶ سیاست و استراتژی شان بوده ، متکی به قرائت افراطی که از اسلام دارند ، جنگ و قساوت در برابر مخالفان ، مقدس ترین ودیعه ی الهی برای شان محسوب می گردد .

      آنان نه به قانون اساسی و جمهوری اسلامی امریکایی پابند اند و نه حقوق بشر ، حقوق مدنی و حقوق زنان را برسمیت می شناسند .

     طالبان که از برکت کوششهای صلح خلیلزاد و نشست مسکو موقف بلند سیاسی بدست آورده اند ، همواره از سکوی زور و فتح در پشت میز مذاکره قرار گرفته ، نه صلح با تدبیر اشرف غنی را میخواهند و نه به خواستهای امریکایِ بیزار از جنگ اهمیت می دهند .

     آنان فقط صلح مطابق شرایط خود را قبول دارند و بس .

      از اینکه طالبان امروز یک گروه خالص افغانی نبوده ، در صفوف آنان صدها  جنگجوی پاکستانی ، عربی ، چیچنی وغیره جنگیده و با مافیای جهانیِ اسلحه و مواد مخدر پیوند تنگاتنگ دارند  ؛ آنان بیشتر از ادامه ی جنگ سود می برند تا از شراکت درحکومت .

      درست متکی به همین حقیقت است که طالبان بیشتر خواهان ادامه ی جنگ اند تا قرارداد صلح .

       ناظران اوضاع افغانستان به این باور اند : تا زمانی که طالبان در میدان جنگ شکست نخورده و امریکاییان صادقانه بخاطر نابودی یا تضعیف آنان نرزمند ، مصالحه با آنان غیر قابل تصور خواهد بود .

      واگر مصالحه ای هم صورت بگیرد ، بیشتر به نفع دونالد ترامپ درانتخابات آینده ی ریاست جمهوری امریکا خواهد بود تا به نفع افغانستان عذاب کشیده .