اولادی مبارزِ وطن!

امین الله مفکر امینی                    2026-13-04! بــی بنیاد میگردد پایه های ظلم وستـــم…

بلز پاسکال

هغه فرانسوی فیلسوف، اختراع کونکی، ریاضی پوه، فزیک پوه، الهیات…

مذاکرات هیئت های افغانستان

و پاکستان با پا در میانی چین یک روز قبل از…

افغانستان در آجندای مذاکرات اسلام آباد

عبدالصمد ازهر                …

شماره یکم سال بیست و نهم گاهنامه محبت

شماره یکم سال بیست و نهم گاهنامه محبت نشر شد 

رنه ډکارت

دی د پنځلسمې پېړۍ یو فرانسوي فیلسوف، ریاضی پوه، فزیک…

ماکسیم گورکی

برگردان. رحیم کاکایی نویسنده‌ی کلاسیک ادبیات روسیه و شوروی، نویسنده‌ی برجسته‌ی…

جنگ‌های ژئوپلیتیک و فروپاشی عقلانیت سیاسی در جهان معاصر

نویسنده: مهرالدین مشید فاجعهٔ فکری و سیاسی در پرتو منطق ساختاری…

آمریکا و سیاست بیطرفی افغانستان

سیاست بی‌طرفی افغانستان برخاسته از موقعیت جغرافیایی آن است ،…

شرم و حیا

بزرگانِ اهلِ عرفان و تصوف، در بابِ حفظِ شرم و حیا بسیار تأکید نموده‌،  آن را بلند ترین درجه…

منطق سود و ویرانی: تحلیل مارکسیستی جنگ و استثمار در…

 تقابل کثرت‌گرایی و واقعیت طبقاتی درحالی‌که نظریه‌پردازان کثرت‌گرا (پلورالیست)، جامعه را…

جمهوریت در افغانستان؛ پروژهٔ گذار یا قربانی فساد و بی‌کفایتی…

نویسنده: مهرالدین مشید زوال جمهوریت؛ پروژه های زیربنایی و بازی های…

ژان پل سارتر

دی فرانسوي فیلسوف، ډرامه لیکونکی، ناول او رومان لیکونکی، ژوند…

پسا مدرنیسم؛ حامی عوام، منتقد نخبگان. 

postmodernism. آرام بختیاری  پست مدرنیسم؛ نه آتش به اختیار، و نه حیدر…

واژه های آریه ،آریا، ایرانمویجه و آریانا در بازار لیلام…

نوشته : دکتر حمیدالله مفید در این پسین روز ها  برخی …

 جشن نوروز در گذرگاه تاریخ

نوشته : داکتر حمیدالله مفید واژه نوروز را آریایی های باستانی…

د تلویزیوني سیاسي بحثونو اخلاقي معیارونه

 نور محمد غفوری پیلامه د تلویزیوني سیاسي بحثونو په اړه مې مخکې…

از هیولای ساخته‌شده تا دشمن مقدس؛ روایت قدرت از تروریسم

نویسنده: مهرالدین مشید تروریسم سایه ای که قدرت ها می سازند…

رايحه

دوم حمل ١٤٠٤ خورشيدىفکر تو زیبنده ‌‌‌‌‌‌ی دل‌ها شدهوسوسه…

بخاطر محکمه عاملان جنایات جنگی و ضد بشری تجاوز نظامی…

اعلامیه و فراخوان انجمن سراسری حقوقدانان افغانستان بنام خداوند حق و…

«
»

ینس استولتنبرگ: درگیری میان ناتو و روسیه ممکن است «ده‌ها سال» به‌طول انجامد

ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو، با این پیش‌بینی که «درگیری» با روسیه که ممکن است «چندین دهه طول بکشد»، از اعضای این بلوک خواست تا تولیدات نظامی خود را افزایش دهند. استولتنبرگ بارها هشدار داده بود که اقتصادهای غربی برای چنین درگیری آمادگی ندارند.

با شکست ضدحملهٔ اوکراین و آماده شدن نیروهای روسی برای تصرف استحکامات کلیدی آودیوکا در دونباس، برای هفته‌ها گزارش‌ رسانه‌ها حاکی از تشدید کمبود نفرات و مهمات در ارتش کیف بود. در بحبوحۀ هشدارهای مربوط سقوط زنجیره‌وار در جبهه‌ها، استولتنبرگ به روزنامهٔ آلمانی «دی ولت» گفت که اعضای ناتو باید تولید تسلیحات خود را افزایش دهند تا بتوانند نیاز اوکراین را برآورده نمایند.

او گفت: «ما باید پایگاه صنعتی خود را سریعتر بازسازی کنیم و گسترش دهیم تا بتوانیم ضمن تأمین اوکراین، ذخایر خود را دوباره جایگزین کنیم. این به‌معنای تغییر از تولید کُند در زمان صلح، به تولید سریعی است که برای دوران جنگ ضروری است.»

ناتو اخیراً قراردادهایی به ارزش ۲/۱ میلیارد دلار برای تولید حدود ۲۲۰ هزار گلوله توپ ۱۵۵ میلی‌متری امضا کرده است که میزان کل هزینۀ معاملات مهمات شش ماه گذشته این پیمان را به بیش از ۱۰ میلیارد دلار رسانده است. با این حال، تا پایان سال ۲۰۲۵ تعهدات این آخرین قراردادها به اتمام نخواهد رسید و تعهدات قبلی به اوکراین تا به‌حال نیز ـــ مانند میلیون‌ها گلولهٔ توپ وعده داده شده توسط اتحادیهٔ اروپا ـــ محقق نشده است. در همین حال، ذخایر انبار مهمات آمریکا در تلاش برای تسلیح اوکراین و اسرائیل به ‌اتمام رسیده و بستهٔ کمک نظامی ۶۱ میلیارد دلاری که توسط کاخ سفید وعده داده شده بود، در کنگره متوقف شده است.

استولتنبرگ در ادامه به «بیلد» چنین گفت: «ناتو به‌دنبال جنگ با روسیه نیست. اما ما باید خود را برای رویارویی که ممکن است چندین دهه طول بکشد، آماده کنیم. اگر پوتین در اوکراین پیروز شود، هیچ تضمینی وجود ندارد که روسیه به کشورهای دیگر تجاوز نکند.»

استولتنبرگ یکی از چندین رهبر سیاسی و نظامی غرب است که در هفته‌های اخیر حملهٔ قریب‌الوقوع روسیه به بلوک را پیش‌بینی کرده‌اند. ترولز لوند پولسن، وزیر دفاع دانمارک، ژنرال مایکل بایدن سوئدی، کاجا کالاس، نخست‌وزیر استونی، و گرانت شاپس، وزیر دفاع بریتانیا، همگی اعلام کرده‌اند که چنین درگیری ممکن است در عرض سه سال آینده آغاز شود.

گذشته از این واقعیت که حمله به خاک ناتو روسیه را وارد جنگ با کل پیمان ناتو خواهد کرد، مقامات روسی بارها تاکید کرده‌اند که مسکو هیچ منفعت ژئوپلیتیکی، اقتصادی یا نظامی در لهستان یا کشورهای بالتیک ندارد.

پوتین در اوایل این هفته به خبرنگار آمریکایی تاکر کارلسون گفت: «این امر کاملاً منتفی است». او گفت: «لازم نیست نوعی تحلیل‎گر باشید تا دریابید درگیری در نوعی جنگ جهانی خلاف عقل سلیم است. و روشن است که یک جنگ جهانی همهٔ بشریت را در آستانهٔ نابودی قرار خواهد داد.»

پوتین استدلال کرد که رهبران غربی «در تلاش برای ارعاب مردم خود با یک تهدید خیالی از سوی روسیه هستند.» او گفت که این پیش‌بینی‌ها «فقط داستان‌هایی وحشتناک برای مردم عادی است تا بتوان پول بیشتری از مالیات‌دهندگان آمریکایی و مالیات‌دهندگان اروپایی اخاذی کنند»، و جریان ارسال اسلحه و مهمات به اوکراین ادامه یابد.

منبع: راشیا تودی، ۱۰ فوریۀ ۲۰۲۴
https://english.10mehr.com/nato-russia-confrontation-could-last-decades-stoltenberg/