دگرگونی های ژرف و گسترده و چالش های فکری و…

نویسنده:  مهرالدین مشید تحولات شتاب زدۀ جهان؛ ناپاسخ گویی و شگفت…

تاریخ هویت های ملی...!

ملی از ملت گرفته شده٬ که خود پدیده «ملت» و یا…

نظری به تشکیل حکومت های « در تبعید» ،  امروز…

نوشته از بصیر دهزاد  در جریان سال ۲۰۲۴ عیسوی  یا سال…

عید در نوروز 

رسول پویان  جهان را ز بنیان دگرگون کنید  برون ازطلسمات وافسون کنید  فـرشته…

پرچمی گفتن!

امین الله مفکر امینی    2025-28-03! پرچمی گفتن اســـت زیـــبِ دهــن بـکردار پرچمی بودن…

طالبان در گیر یک کشتی نرم درونی و منطقه ای…

نوبسنده: مهرالدین مشید طالبان به خط آخر رسیده اند یا مهندسی…

عقل در سیاست و دین...!

فلسفه وجودی انسان یا عقل بگفته ارسطو و غزالی عبارت…

عید مستمندان

عید رسیده به دل داغدار شکوه ز ایام کند بی شمار حال…

به پاس لطف!

امین الله مفکر امینی        2025-24-03! عزیزی تحفــــــه داد بمـــــــــن شاهِ جهــــــان قلمــی کـــه…

ناپاسخگویی های روشنفکرانه و سرنوشت غم انگیز مردم افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید اوضاع ناهنجار کنونی و مسؤولیت های همگانی روزی معلم…

طلوع حماسۀ نوروزی؛ نمادی از ایستاده گی برای زنان افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید نوروز رنگین کمانی از تنوع فرهنگی و همدیگر…

شمارۀ 70 سوسیالیسم کارگری

 شمارۀ 70 سوسیالیسم کارگری نشریه سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان

رنگِ زمانه!

امین الله مفکر امینی      2025-17-03! ای اشک آهسته بـــریزکـه دردم زخودواغیــــاراست هرکـــــه رابلطف…

جشن نوروز 

رسول پویان  هزارِ چهچـه زن بـوسـتان نوروز است  هزار بیت وغزل بر…

یک"  تل"  "خان"، هزاران تلخان حماسه 

نویسنده: مهرالدین مشید اسطوره های تاریخی و حماسه های تلخانی هر کس…

هودج گل

شادباش ای دل ز بشگفتن خبر دارد بهار در چمن گلهای…

  و من به دور‌دست‌ها نگاه می‌کنم تا روزنی برای فردای…

محمدعثمان نجیب بهار میمنت میمونی‌ست، اگر باشکوه‌تر شکوهنده‌گی داشته باشد. چیزی…

  بهار امید

               کاش بینم  همجا  فصل  بهاران  باشد  نور خورشید بهر روزنه  یکسان…

تخم مهر کاشت دربهار!

امین الله مفکر امینی            2025-21-03! هـــــزاران بهارآمــــــد وهم هـزارانِ دیگـرآیــــــد ولی بهارزنده گـــــــی…

دشمنی با زمامداران و سیاستگران خاین را قومی نسازید

نویسنده: مهرالدین مشید ارایۀ راهکار ها برای همگرایی بجای زهر پاشی…

«
»

دو رای مخالف و ممتنع آمریکا به دو قطعنامه درباره اوکراین برای اولین بار  

مجمع عمومی سازمان ملل روز دوشنبه به وقت محلی برابر با ۲۴ فوریه ۲۰۲۵ در سومین سالگرد جنگ اوکراین، دو قطعنامه تصویب کرد؛ قطعنامه «پیشبرد صلح جامع، عادلانه و پایدار در اوکراین» و دیگری قطعنامه «مسیر صلح».

به قطعنامه اول که ضد روسیه است ۹۳ کشور رای موافق، ۱۸ کشور رای مخالف و ۶۵ کشور رای ممتنع دادند. این آرا کمتر از قطعنامه های قبلی است که بیش از ۱۴۰ کشور روسیه را محکوم کرده و خواستار لغو الحاق چهار منطقه اوکراینی به این کشور شدند. آمریکا به این قطعنامه رای منفی داد.

مجمع عمومی سازمان ملل همچنین قطعنامه “مسیر صلح” را با اصلاحاتی تصویب کرد که پیش نویس آن توسط آمریکا ارائه شده بود و در این رای گیری، ۹۳ کشور رای موافق، ۸ کشور رای مخالف و ۷۳ کشور نیز رای ممتنع دادند که آمریکا به این قطعنامه رای ممتنع داد؛ اما اوکراین رای مثبت و روسیه رای منفی دادند.

قطعنامه پیشنهادی آمریکا پس از اضافه شدن چندین اصلاحیه به تصویب رسید. پیش نویس قطعنامه اولیه، روسیه را متجاوز در جنگ نمی خواند یا تمامیت ارضی اوکراین را تایید نمی کرد. با این حال، تعدادی از اصلاحات قبل از رای گیری برای تقویت ادبیات علیه روسیه و تایید مجدد تمامیت ارضی اوکراین به تصویب رسید.

قطعنامه اصلاح شده آمریکا سپس توسط مجمع عمومی سازمان ملل متحد به تصویب رسید. آمریکا اکنون آماده است تا اواخر روز دوشنبه بار دیگر خود را در برابر متحدان اروپایی خود در شورای امنیت سازمان ملل متحد قرار دهد، جایی که انتظار می رود همان قطعنامه ای را ارائه کند که روسیه را برای جنگ مقصر نمی داند.

یکی از اصلاحیه‌ها «تعهد خود به حاکمیت، استقلال، یکپارچگی و تمامیت ارضی اوکراین در محدوده مرزهای بین‌المللی به رسمیت شناخته‌شده، تا آب‌های سرزمینی آن را تایید می کند.»

اصلاحیه دیگر، جملات را از همدردی با « جان باختگان در سراسر درگیری روسیه و اوکراین» به «تهاجم تمام عیار به اوکراین توسط روسیه» تغییر داد.

رای گیری مجمع عمومی و شورای امنیت در سالگرد جنگ روسیه علیه اوکراین برگزار می شود که یک شکست برای دولت ترامپ در سازمان ملل با ۱۹۳ عضو است. این رای گیری ها همچنین نشان دهنده کاهش حمایت از اوکراین است چرا که آرای موافق کمتر از قطعنامه های قبلی است که بیش از ۱۴۰ کشور حمله روسیه به اوکراین را محکوم کردند.

دولت ترامپ همچنین در تلاش بود تا مانع از تصویب قطعنامه پیشنهادی اوکراین و اروپا شود که روسیه را به دلیل آغاز تهاجم نظامی به این کشور محکوم می‌کند.

ماریانا بتسا، معاون وزیر امور خارجه اوکراین گفت که کشورش از “حق ذاتی خود برای دفاع از خود” پس از تهاجم روسیه استفاده می کند، که ناقض الزام منشور سازمان ملل است که کشورها به حاکمیت و تمامیت ارضی دیگر کشورها احترام می گذارند.

او گفت: «در حالی که سه سال از این ویرانی – تهاجم کامل روسیه به اوکراین- می گذرد، از همه کشورها می‌خواهیم که محکم بایستند و طرف منشور، انسانیت و صلح عادلانه و پایدا و صلح از طریق قدرت را بگیرند.»

در همین حال، دوروتی شی، معاون سفیر ایالات متحده آمریکا در سازمان ملل نیز گفت که چندین قطعنامه قبلی سازمان ملل که روسیه را محکوم کرده و خواستار خروج نیروهای روسی شده بود، «در توقف جنگ شکست خورده است» که «اکنون (این جنگ) بسیار طولانی شده است و هزینه بسیار وحشتناکی برای مردم اوکراین و روسیه و فراتر از آن به همراه داشته است.»

شی گفت: «آنچه ما به آن نیاز داریم قطعنامه ای است که نشان دهنده تعهد همه کشورهای عضو سازمان ملل برای پایان دادن به جنگ است.»

این رای گیری ها پس از آن صورت می‌گیرد که یک هیات عالی‌رتبه آمریکایی با روسیه و بدون حضور اوکراین برای بحث در مورد روند پایان دادن به جنگ گفتگو کرد.

فرستاده ویژه آمریکا در امور اوکراین پس از این دیدار به طور جداگانه به کی یف سفر کرد. دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، در حالی که آمریکا برای توافق مواد معدنی با اوکراین فشار می آورد، خصومت خود را با ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین تشدید کرده است.