زنان وجهاد سیاسی علیه ظلم واستبداد

مقدمه  از دید قرآن کریم وسنت نبوی ، زنان دارای شآن…

خیزش زنان هرات؛ آزمون مردانگی فراقومی  و تجلی همبستگی ملی

نویسنده: مهرالدین مشید هتک حرمت به زنان هرات؛ پرده از سیمای…

         چه باید کرد 

چه  با ید  کرد  ها  بسیا  ر گشته  از ینکه  راه …

باسط محمد غریب

آقای "باسط محمد غریب" (به کُردی: باست حەمە غەریب) شاعر…

طالبان نماد خشونت، تبعیض و سرکوب علیه زنان و دختران

شباهنگ راد یکی از مهم‌ترین روایت‌ها در تبیین پدیدهٔ طالبان این…

دیار حلبچه‌ای

شاعر کُرد زبان "دیار حلبچه‌ای" (به کُردی: دیار هه‌له‌بجه‌یی) با…

ایدئولوژی ستیزان؛ خود ایدئولوژی گرایند

ideologie . آرام بختیاری ایدئولوژی انسانی؛ ضروری، مفید و رهایی بخش است.  ایدئولوژی؛…

 پری قره‌داغی

بانو "پری قره‌داغی" (به کُردی: پەری قەرەداخی) شاعر معاصر کُرد،…

از صنف درس تا پشت فرمان؛ روایت یک نسل

نویسنده: مهرالدین مشید آینه غربت؛ روایت زندگی یک نسل در یک…

جبار صابر

استاد "جبار صابر" (به کُردی: جەبار سابیر) شاعر معاصر کُردزبان…

بیاد دنیای امن و آزاد

رسول پویان نفت و گاز اول فروغ منزل و کاشانه شد بعد…

اهمیت ژئوپولتیک و ژیواکونومیک دهلیز واخان؛

پاکستان در اندیشه کنترول کامل این دهلیزحیاتی: کریدور واخان (Wakhan Corridor)،…

ډرونونه، سیم‌کارتونه او ټکنالوژیک جنګ

ليکنه: حميدالله بسيا په اوسنۍ نړۍ کې د جګړو بڼه تر…

طالبان و بازی‌های پنهان؛ از فرافکنی سیاسی تا مهندسی استخباراتی

نویسنده: مهرالدین مشید طالبان و نبرد روایت ها؛ بازی های سیاسی…

مپیندارید یاران!

امین الله مفکرامینی  2026-02-06! مپنــــدارید یـاران که من دیوانــــــه ام زخودغافل وبــا خلق…

دورنمای پایان نزاع‌های گروهی و قومی در افغانستان؛ فرصت‌ها و…

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان در بیش از دو سدهٔ اخیر، افزون…

توافقنامه همکاری نظامی روسیه و افغانستان

ضرورت دوجانبه و برمبنای منافع طرفین : منافع روسیه ؛ افغانستان با…

بازخوانی تحولات افغانستان؛ از بن بست سیاسی تا تحول اجتماعی

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان در آستانهٔ دگرگونی؛ از متن استبداد تا…

چگونگی آبیاری  زمین های زراعتی

نوشته کریم پوپل مورخ ۲۲ می ۲۰۲۶ آبیاری عملیه رساندن مقادیر کنترل…

پیاوړی لیکوال، تکړه شاعر

له ښاغلي ډاکټر طارق رشاد سره چې د علم، ادب…

«
»

بمناسبت روز بین المللی منع استفاده اطفال در جنگ

پیام شورای رهبری انجمن حقوقدانان افغان در اروپا

Red Hand Day

۲۱ فبروری ۲۰۲۱م.

امروز جمعه ۱۲ فبروری، روز بین المللی منع استفاده از اطفال بحیث سرباز جنگی است.

از سال۲۰۰۲ م. بدین سو ، درست در همین روز سازمان ملل متحد دوازدهم فبروری را روز منع استفاده از اطفال بحیث عسکر جنگی و استفاده به مقاصد نظامی اعلام نموده و در همین روز بیشترین توجه حکومات و نهاد های دولتی ، غیر دولتی و موسسات حمایت حقوق اطفال را به ادای مسئولیت شان در محافظت و حمایت اطفال در برابر استفاده در جنگ و برگشتاندن دوبار آنها به زنده گی صلح آمیز،آموزش و پرورش مجدد، مکتب و خانواده معطوف میسازد.

نظر به ارقام اداره یونسکو سازمان ملل متحد بین ۲۵۰.۰۰۰ تا ۳۵۰.۰۰۰ طفل بین سنین ۱۲ تا ۱۷سال در صفوف جنگجویان در سطح جهان استخدام و یا تحت جبر به جنگ ها کشانیده میشوند.

اطفال که در سنین نوجوانی نظر به رشد جسمی و روانی آسیب پذیر ترین بخش یک جامعه اند، به ساده گی میتوانند تحت فریب، وعده های واهی، اغوا ، استفاده از عقاید مذهبی ، جبر و اکراه سر گروپ های جنگی وادار به گرفتن سلاح وشرکت در جنگ میشوند.

فقر و محرومیت های اجتماعی و عدم زمینه برای مصروفیت های سالم ، اخصن عدم امکانات آموزش و پرورش اطفال یکی از آسیب پذیری های رو آوردن نوجوانان به سلاح و جنگ و خشونت اند علاوتن شرایط نا امن خانواده گی و محیط زنده گی، خشونت و سو استفاده جنسی اطفال که زمینه ساز آسیب های روانی ، رشد وجدان و عقده مندی طفل میگردد، طفل را متمایل به رو آوردن به زور ، خشونت بخاطر ارضای عقده مندی ها و نفرت میگرداند.

در کشور جنگ زده افغانستان که زنان و اطفال بزرگترین قربانیان جنگ و خشونت اند، استفاده اطفال در جنگ های نیابتی و توسط گروه های نظامی محلی نه تنها مورد سو استفاده در جنگ ها و کشتار اهالی ملکی قرار میگیرند، بلکی بیشترین آنها قربانی خشونت های جنسیدر ساحات جنگی نیز قرار میگیرند. موارد وجود دارند که یک قوماندان محلی یک پسر نوجوان را برای خواست های نا مشروع جنسی خود به خدمت گرفته است.

نظر به بررسی اداره یونسکوی سازمان ملل متحد در صفوف گروه حقانی و طالبان بیشتنرین نوجوانان پائنتر از سن ۱۷ مورد سو استفاده قرار میگیرند. که بیشترین آنان برای عملیات های انتحاری آماده و از احساسات آنها حیله گرانه سو استفاده میگردد.

انجمن حقوقدانان افغان در اروپا معتقد بر این امر است که حمایت اطفال در برابر استفاده در فعالیت های جنگی وظیفه تآخیر ناپذیر دولت و نهاد های حراست حقوق آن است که با مرتکبین نه با مدارا ، سازش و معامله بلکه با تطبیق قانون و تمکین به حقوق اطفال و کنوانسیون بین المللی سال ۱۹۸۹ در حمایت حقوق اطفال برخورد نمایند.

انجمن بررسی و تدویر کنفرانس های علمی را پیرامون منع سو استفاده اطفال و آسیبپذیری های آنها را در بکارگیری ظالمانه جنگی و خشونت های مسلحانه ضروری میداند تا مسآله منع سو استفاده اطفال در جنگ ها و خشونت ها تحت توجه جدی دولت و نهاد های حقوقی و حراست حقوق شهروندان قرار گیرد.

انجمن ضمن دفاع و حمایت از مصئونیت اطفال در برابر استفاده کودکان در جنگ و فعالیت های مسلحانه و تطبیق بلا انحراف اعلامیه ملل متحد ۱۲ فبروری ۲۰۰۲ م. , صدای رسای خود را با تمام نهاد ها و موسسات ملی و بین المللی مبارزه در برابر استفاده طفال بحیث عسکر جنگی اعلام مینماید.

بگذارید اطفال و نوجوانان وطن با تمام مصئونیت و تحت حمایت قانون به تعلیم و تربیت دست یابد و از صفوف جنگی دوباره به محیط سالم و خانواده مصئون برگردد و به کسب شخصیت سالم فردی و اجتماعی نائل گردد.

با احترام

شورای رهبری انجمن حقوقدانان افغان در اروپا

میر عبدالواحد سادات رئیس انجمن