ایدئولوژی سایه ای سنگین برفراز اندیشه ها

 نویسنده: مهرالدین مشید              زنجیر های ناپیدای ایدئولوژی  انسان موجودی معناجو است. او…

علم ګل سحر

له ګران علم ګل سحر سره، چې د علم او…

فاصله میان قدرت و اثر

Wahidullah Noorzai — Former Senior ANP/ANCOP Officer | Field Strategist…

چند شعر کوردی با ترجمه 

چوون خەم و پەژارە  وڵاتمی داگیرکرد دەسوری داکوو دڵخۆشیان خەسان. ◇ در این سرزمین  غم حاکم…

نورستان؛ از خاطره یک جنگ تا آغاز یک دوره تاریخ

 نویسنده: مهرالدین مشید آغاز دوباره درگیری‌ها در منطقه کامدیش نورستان، خاطره…

افغانستان میان مهندسی قدرت و بازی امنیتی طالبان و پاکستان

 نویسنده: مهرالدین مشید درگیری طالبان  با مردم؛ فرار از حل بحران…

اتهامات جرایم جنگی توسط بریتانیا

طرح دوسیه ۹۷ ملیونی اتهامات جرایم جنگی توسط بریتانیا شامل…

ابو نواس اهوازی؛ نمایندۀ شادخواری های عصر ساسانی

(بخش 1)، علی میرفطروس ۳۱٫ شهریور ۲۵۸۵ شاهنشاهی هم باده، گوارا وُ هم…

نگاهی هنری و زیبایی‌شناختی

به آثار آیبک (موسی تاش‌محمدوف)  نویسنده بزرگ ازبکستان دوران شوروی برگردان. رحیم…

افغانستان؛ وقتی دخالت خارجی سرنوشت یک انقلاب را تغییر داد؛…

https://www.youtube.com/watch?v=cX5Rlj8weaA از ورود شوروی تا فاجعه نجیب‌الله؛ چه بر سر افغانستان…

دیوانگان نفت و ثروت

رسول پویان از خواب بخیز که دشمنان بیدار اند غافل منشین که…

میان مبارزه طبقاتی- و هنر عشق ورزیدن

Erich Fromm (1900- 1980 ). آرام بختیاری اریش فروم؛ التقاط مکاتب جهت…

  تاریخ در آینهٔ نویسنده؛ از حقیقتِ روایت تا روایتِ حقیقت

 نویسنده: مهرالدین مشید باور بر این بوده است که نویسندگان داستان‌ها…

وقتی بحران دیگر در مرز متوقف نمی‌ماند

Wahidullah Noorzai | NIDA Former Senior ANCOP/ANP Officer | Field-Based Strategic…

از فارسی‌ستیزی استعمار بریتانوی در هند تا دگرگونی نام‌های فارسی…

سلیمان کبیر نوری دوست ای ویدیویی برایم فرستاد که از جهات…

                       کام بلا 

جهان در معرض نابودی و کام  بلا  تاکی همیشه مردمان در…

میان چشمه‌های شعر

مجموعه اشعاری از روناک آلتون برگردان به فارسی:زانا کوردستانی بانو "روناک توفیق…

افغانستان؛ میدان رقابت قدرت‌ها پس از خروج آمریکا

 نویسنده: مهرالدین مشید جایگاه مردم افغانستان در میدان رقابت های کشور…

عربستان در افغانستان چه می‌خواهد؟

Wahidullah Noorzai — Former Senior Military Officer, Field Strategist &…

انسان و نیروهای سازندهٔ تمدن( بخش دوم)

«انسان معمار روشنایی در دل تاریکیِ جهان» تهیه و تدوین :…

«
»

بما چه که؟ ملا محمدعمر بمیرد ویا ملا اختر محمد منصور زخمی شود

انجنیر فضل احمد افغان                                                                                                      کانادا:  ۵ دسمبر ۲۰۱۵م

هموطنان عزیز اگر ما قبول میکنیم که جهاد،شکست اتحاد جماهیر شوروی وقت، وارد نمودن جنگسالاران نابکار، ایجاد پدیده سیاۀ طالب و طالبیزم در پاکستان تحت رهبری عربستان سعودی و اسامه بن لادن و بالاخره تجاوز بیشرمانه امریکا و بریتانیا بتاریخ ۷ آکتوبر ۲۰۰۱م در مادروطن عزیز ما افغانستان و حال وارد شدن پدیده سیاه و وحشی دیگری در کشورعزیز ما بنام داعش ازآغاز کودتای ننگین هفت ثور ۱۸۷۸م یک دسیسه برای رسیدن اهداف شوم امریکا به منابع نفتی آسیائی مرکزی بعد از شکست اتحاد جماهیر میباشد، مذاکرات صلح بنام طالبان و ارتباط دادن آن با مرگ ملا محمد عمر و حال زخمی شدن ملا اختر محمد منصور  نیز دسائیس محیلانه و شیطانی امریکا،عربستان سعودی و پاکستان میباشند که برای اغفال ملت مظلوم و درد دیده افغان که به جز از پوست و استخوان چیزی در وجود شان نمانده و هر روز منتظر مرگ اند و یا رخت سفر از دیارعزیزخود بسته اند چیزی دیگری نیست ما شاهد بودیم که جناب حامد کرزی در دوره سیزده ساله خود ۲۱ بار به پاکستان سفر کرد و با شوردادن دم روبای مکار با آستینهای خالی چپنش به مادروطن خود باز گشت و جناب داکتر اشرف غنی بعد از تقررش توسط آقای جانکری وزیر خارجه امریکا بحیث رئیس جمهور دولت افتراق ملی با آغوش باز به پاکستان سفر و چون سلفش با جوال پر از دروغهای پاکستان بوطن بازگشت و امروز شاهد میباشیم که در نقاط مختلف مادروطن عزیز ما بیرقهای سفید طالبان به بیرقهای سیاۀ داعش تبدیل میگردد درس نمیگیریم و نمی فهمیم که چرا کانفرانس اخیر ناتو به سردمداری امریکا در عوض همکاری در نظارت از سرحدات که تروریسها را از آن وارد افغانستان میسازند تعهد میسپارند که از سرکها نظارت میکنند، بنازم این فیصله و تعهد همکاری را، آیا این خود بیانګر بازی دیگری در تطبیق پلان محیلانه و شیطانی شان در امر غافل نگهداشتن رهبران دولت افتراق ملی و ملت مظلوم افغان از گسترش فعالیتهای توسعگرانه داعش تحت نام مذاکرات صلح با طالبان نمیباشد؟                                                                                                                             

وطنداران عزیز ما نباید با نیرگها و فریبهای امریکا،پاکستان،انگلستان و عربستان سعودی فریب بخوریم و باید با این فهم که با وارد نمودن پدیده سیاۀ داعش به تدریج گلیم طالبان جمع میشود و دوام جنگ تحت نام به اصطلاح مذاکرات صلح با طالبان ویا بلند نمودن سروصدای مرگ ملا محمد عمر و زخمی شدن ملا اختر محمد منصور و یا این و آن دیگر همه تکتیکهای و یا شیوه های فرصت یابی برای توسعه و گسترش دامن فعالیتهای داعش در مادروطنما مخصوصآ مناطق شمال کشور عزیز ما که در مجاورت کشورهای آسیایی مرکزی قراردارند میباشد و فعلآ اگر نظامیان پاکستانی بنام طالبان در نقاط جنوب و جنوب شرقی افغانستان جنگهای غیر انسانی و غیر اسلامی را دوام میدهند نیز از شیوه های شیطانی پاکستان و بادارانش برای پیشروی و اشغال ساحات داخل افغانستان در مجاورت خط سیاۀ نامنهاد دیورند میباشد و همچنان یا ایجاد بحراها و دسائیس مختلف به این نام و آن نام در داخل کشور و بلاخره مجبور نمودن قشر جوان تعلیمیافته به فرار از دامان مادروطن عزیز شان که به آرزوی انجام خدمات ارزشمند در داخل و خارج از کشور با صرف ملیونها دالر تربیه گردیده اند و یا سنگسار کردنها و شلاق زدنهای زنان بیدفاع و مظلوم نیز از پلانهای شیطانی دشمنان مادروطنما برای برگشتاندن توجه دولت افتراق ملی و ملت افغان از گسترش فعالیتهای غیر بشری و غیر اسلامی پدیده سیاۀ داعش در شمال و ماورای دریایی آمو الی رسیدن به اهداف شومشان در افغانستان و منطقه میباشد.                                                                                                                                          

هم میهنان گرامی ما باید بیدار شویم و دشمنان اصلی خود را که یکی بنام انقلاب کبیر و دیگری بنام جهاد، مجاهدین،طالبان و حال بنام داعش مادروطن ما را خراب کرده اند و میکنند بشناسیم و در روشنی شرایط فعلی بسیار آګاهانه و هوشیارانه به آینده مادروطن که غرقه خون است فکر و رحم نمایم  نباید مذاکره را با نوکران و غلامان گماشته شده اغیار که هیچ صلاحیت ندارند بیک نام و دیگر نام فریب بخوریم یعنی ما را به مرگ ملا محمد عمر  و زخمی شدن ملا اختر محمد منصور چه؟ که با مرگ یکی و یا زخمی شدن دیگری متآثر و یا خوش شویم؟  مذاکرات صلح باید با باداران گماشته شده گان که آنها را تربیه، تمویل و تجهیز میدارند دریک کانفرانس مشتمل از کشورهای چون اضلاع متحده امریکا، انگلستان،فرانسه،چین، روسیه،افغانستان،پاکستان، عربستان سعودی، هند، باشند تحت سرپرستی سازمان ملل متحد حل گردد نه با طالبان و یا داعش و یا این و آن دیگر در غیر آن من خدا ناخواسته عواقب ناگوار و جبران ناپزیر را در آینده های نزدیک در موجودیت پدیده نامنهاد جدید داعش برای مادر وطن عزیزم افغانستان و منطقه پیشبینی میکنم.                                                                                                                                

خداوند ملت افغان را بیدار متحد و مادروطن عزیز ما را در حفظ و امان خود آزاد و سربلند داشته باشد.                           

 آمین یاربالعالمین