شوخ طبعی 

رسول پویان  خنده داروی طبع غمگین است  شـادخواری طبیب دیرین است  خنده روباش…

جنگی که بجای فروریزی دستگاه تروریست پرور، دندان های آن…

نویسنده: مهرالدین مشید جنگی که امید ها برای نابودی بزرگ ترین…

به یاد مادر

مادر به خوی عادت طفلانه ام هنوز از بهر تو سرخوش…

توهم پولی، دستمزد، تورم ـــ برشی از کتاب: «درس‌گفتارهای کاپیتال»

دانش و امید، شمارهٔ ۲۹، اردیبهشت ۱۴۰۴ ــ  اوایل سال ۱۴۰۳،…

     انزوای نمایشی، همکاری پنهانی: از انکار علنی تا توافق پشت…

نویسنده: مهرالدین مشید انزوای دیپلوماتیک تا معامله در سایه: روایت دوگانه…

یوغلط خبر د جنجال منبع

نور محمد غفوری په دې ورځو کې د مغرضو او دروغجنو…

و.ای. لنین- وحدت فلسفه و سیاست

ترجمه. رحیم کاکایی اوگورودنیکوف ولادیمیر پتروویچ، دکتر علوم فلسفه، پروفسور، رئیس کرسی…

ناله یی میهن

رخت سفر ببستم و سوی وطن شدم در آرزوی دیدن مهد کهن…

از شمس النهار ، بنیاد گزاری مطبوعات مدرن

1میرعبدالواحد سادات ترقیات عالم روبه بالاست  ما از بالا به پایین می…

روز جهانی مطبوعات و روزگار آشفته و نابسامان روزنامه‌نگاری در…

نویسنده: مهرالدین مشید هرچند روز جهانی مطبوعات (۳ می) فرصتی است…

ریشه‌یابی پیدایش سادات، خواجه، آقا و بار بی‌معنای مذهبی دادن به…

محمدعثمان نجیب بخش نخست:  مراد من این‌ است تا بدانیم، چرا مردمان…

مارکوزه؛- فیلسوف التقاطی جنبش دانشجویی

Herbert Marcuse (1898-1879) آرام بختیاری نیاز  فیلسوف "چپ نو" به فرویدیسم. مارکوزه (1979-1898.م)،…

مسئولیت اخلاقی رسانه ئی  در دفاع مشترک از روشنگری ،…

نوشته  از: بصیر دهزاد   قسمت دوم  ادامه قسمت اول   نباید یک اصل عمده…

مسئولیت اخلاقی رسانه ئی  در دفاع مشترک از روشنگری ،…

نوشته  از: بصیر دهزاد   قسمت اول   انگیزه این مقاله  تداوم بحث های…

وحدت ملی یگانه ضامن بقای کشور است

اگر از چهار راهی ها گذر کنی مزدور کار ،…

تقسیم جهان 

رسول پویان  زمیـن در بین غـولان جهـان تقسیم می گردد  تـوگـویـی از…

یووالی د بریا کيلي، د نن ورځې اړتیا

ليکنه: حميدالله بسيا په تاریخ کې ډېرې داسې شېبې شته چې ملتونه…

نقش و جایگاۀ اصلی دین در جهان معاصر

نویسنده: مهرالدین مشید فشرده عصر حاضر، که با بحران‌های هویتی، اخلاقی، زیست‌محیطی…

 ماکار گرو نیروی توانای جها نیم 

             به استقبال روز بین المللی کارگر  انسان بخاطر زنده ماندن خود…

پیام تبریک به مناسبت اول ماه مه، روز همبستگی کارگران…

درود بر تلاشگران خستگی ناپذیر زندگی،   اول ماه مه، روز گرامیداشت…

«
»

 با ورود ترامپ منتظر چه اتفاقاتی باشیم؟ اولویت های او چیست؟

 اولین بار که دونالد ترامپ در سال ۲۰۱۶ با شکست دادن ساختارهای جمهوری‌خواه و دموکرات به ریاست‌جمهوری رسید، شوکه‌کننده بود. اینکه او پس از شکست در سال ۲۰۲۰، تحریک هوادارانش برای بر هم زدن خشونت‌آمیز انتخاباتی که منجر به باخت او شد، و سپس حفظ کنترل حزبش در حالی که با حدود ۹۰ اتهام کیفری (که در ۳۴ مورد از آن‌ها محکوم شد) مواجه بود، دو سوء قصد ناموفق و یک تغییر در نامزد دموکرات‌ها مجددا در سال ۲۰۲۴به پیروزی رسید یک اتفاق کاملاً سورئال است. تنها یک رئیس‌جمهور پیش از او، یعنی گروور کلیولند توانسته بود پس از یک بار برکناری مجددا به کاخ سفید بازگردد. این اتفاق بیش از یک قرن پیش افتاده بود.

اکثر روسای جمهوری که به قدرت بازمی‌گردند بدون کنترل حزبی متحد بر کنگره این کار را انجام می‌دهند. اما بازگشت ترامپ با توفیق در دستیابی به یک سه‌گانه همراه شده است، و جمهوری‌خواه علاوه بر بازپس گیری کاخ سفید، اکثریت را در هر دو مجلس سنا و نمایندگان نیز به دست آورده اند. این به ترامپ مجددا فرصت می‌دهد تا به جای اعمال اختیارات صرفاً اجرایی قوانین مورد نظر خود را به تصویب برساند. پیروزی او همچنین از خیالش را از بابت دعاوی حقوقی ای که او را گرفتار کرده آسوده می کند. و او وسوسه خواهد شد که در پی انتقام از دشمنان سیاسی‌اش برآید.

ترامپ در ۲۰۱۷ بخش زیادی از سرمایه سیاسی خود را صرف تلاش برای لغو قانون خدمات درمانی مقرون به صرفه، معروف به اوباماکر کرد. دستاورد شاخص او که واقعاً توسط متحدانش در کنگره‌ هدایت شد، یک طرح کاهش عمده مالیاتی موسوم به TCJA بود. بسیاری از قوانین مهم این لایحه تا پایان سال ۲۰۲۵ منقضی خواهند شد و نیاز به یک لایحه جدید برای یا تمدید یا بازنگری آن‌ها خواهد بود. ترامپ مجموعه‌ای از امتیازات مالیاتی را وعده داده که در صورت اجرا، در طول دهه آینده تریلیون‌ها دلار برای دولت هزینه خواهند داشت. همه این‌ها باید در لایحه مالیات کلانی که ارائه خواهد گردید حل شود. ترامپ ممکن است به کاهش هزینه‌های انرژی های پاک، که توسط دموکرات‌ها مورد تایید قرار گرفته به عنوان راهی برای پر کردن بخشی از کسری درآمد دولت توجه کند.

چهار سال پیش رو دوران راحتی برای یک بوروکرات نخواهد بود. دشمنی ترامپ با “دولت پنهان” در زمان دوری او از قدرت تشدید شده است؛ متحدانش برنامه‌هایی را برای از بین بردن افرادی که به نظرشان دسیسه‌گر و شکاک هستند آماده کرده‌اند. او از قدرت اجرایی‌اش برای لغو دستورات اجرایی دوران جو بایدن درباره محدودیت‌های محیط زیستی استفاده خواهد کرد. ترامپ دستورات اجرایی فراگیری درباره مهاجرت صادر خواهد کرد و به دنبال “بستن” مرز جنوبی و محدود کردن پناهندگی خواهد بود.

با اعمال تعرفه‌های گسترده بر کالاهای چینی، احتمالا با توسل به اختیارات امنیت ملی برای اجرای آن‌ها بدون تأیید کنگره ترامپ به سرعت نشان خواهد داد که اهل عمل است. همه این‌ها به چالش‌های قانونی منجر خواهد شد.

با وجود همه آشفتگی‌ها و استرس‌ها درباره بازگشت ترامپ در داخل کشور، سال نخست او می‌تواند در خارج از کشور حتی مهم‌تر باشد. در دوران ریاست‌جمهوری بایدن، آمریکا یکی از حامیان اصلی دفاع اوکراین در برابر تهاجم روسیه بود. ترامپ قول داده که این درگیری را پس از انتخابات و حتی پیش از مراسم تحلیف حل کند. بعید است که کمک نظامی بیشتر از سوی آمریکا انجام شود و ترامپ احتمالا بار بیشتری را به عهده اروپایی‌ها خواهد گذاشت.

با اینکه ترامپ در مورد جنگ‌های سنتی تردید دارد، به شدت به جنگ‌های تجاری علاقه‌مند است. بنابراین وی احتمالاً سیاست‌های کنترل صادرات بایدن بر مواد حساس، مانند تراشه‌های پیشرفته مورد استفاده در هوش مصنوعی، را در کنار مجموعه‌ای از تعرفه‌های تنبیهی جدید تشدید خواهد کرد.

این آخرین دوره ترامپ در قدرت خواهد بود. او ممکن است به این بیاندیشد که صرف نظر از شکست دشمنان سیاسی داخلی‌ و قطع تعاملات بین‌المللی ایالات متحده میراث او چه خواهد بود. پس از بازسازی حزب جمهوری‌خواه از درون به تبدیل آن به حزبی بومی‌گرا و حمایت‌گر، بدبین نسبت به ماجراجویی‌های نظامی و مشارکت گسترده تر آمریکا در خارج از مرزها، پیروزی اخیر او تضمین می‌کند که این تحول ایدئولوژیک امری پایدار خواهد بود. جی. دی. ونس، معاون رئیس‌جمهور جدید، که ۴۰ سال دارد وارث آشکار جنبش “بازگرداندن مجدد عظمت آمریکا” است که به گفتمان غالب محافظه‌کاری آمریکایی تبدیل شده است، به شرطی که بتواند در مقام مورد علاقه ترامپ باقی بماند. به هر مسیری که ترامپ در چهار سال آینده آمریکا را هدایت کند، تاثیرش در دهه‌های آینده کاملا احساس خواهد شد.