افغانستان؛ از انحصار و پراکندگی تا همگرایی و مشارکت

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان؛ از واگرایی های سیاسی تا جستجوی وفاق…

 شمارۀ 71 سوسیالیسم کارگری

شمارۀ 71 سوسیالیسم کارگری نشریه سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان

اقرار 

نوشته نذير ظفرپير  شدم   مرد  جوان  نيستملايق      الطاف …

نورم‌ها و ارزش‌های اجتماعی

 این مقاله نخستین‌بار در اوایل ماه می سال ۲۰۱۷ میلادی، در رسانه‌های…

محبتگاه عشق

رسول پویان زلف چین چین دام صید وتیغ ابرو قاتل است در…

افغانستان و «حاشیه نشینی ژئوپلیتیکی» در نظام بین الملل

نویسنده: مهرالدین مشید از اسیب پذیری ژئوپلیتیک تا نبود مشروعیت؛ «پاشنۀ…

در برابر جنایات ضد انسانی حلقه انسانیت ستیز طالبانیزم باید…

بصیر دهزاد  در هفته های اخیر افغانستان شاهد تشدید ارتکاب یک سلسله جرایم و…

از شمس النهار  و تجدد 

تا : نشريه «شريعت  » و تعصب کور ملا کراسی طالبانی  مصداق حال ما کلام شاعر…

 کاسیرر؛ فلسفه یعنی تئوری شناخت

آرام بختیاری تئوری شناخت جناب کاسیرر؛ متافیزیکی و لیبرالی است.   ارنست کاسیرر(1945-1874.م)،…

هجرت و تمدن؛ از زایش تمدن‌ها تا زایش بحران‌ ها

نویسنده: مهرالدین مشید روایت دوگانه هجرت؛ دیروز امید، امروز اضطراب هجرت به‌عنوان…

طالبان؛ اسطوره شکست ناپذیر با پاشنه اشیل

نویسنده: مهرالدین مشید توهم اقتدار پایدار؛ از فروپاشی امپراتوری‌ها تا شکست طالبان ظهور…

قربانی یاری شو!

امین الله مفکر امینی    2026-02-05! قربانی یاری شو که قربانــــت شـــــــــود     بوقتی سختی…

سلطنت مطلقه ؛ آنارشی جنگل گرگ ها

Hobbes , Thomas (1588-1679) آرام بختیاری هابس؛ فیلسوف سیاسی سلطنت مطلقه.  توماس هابس(1679-1588.م)،…

پایان یا بازتولید قدرت؛ طالبان در آستانه یک چرخش سرنوشت‌…

نویسنده: مهرالدین مشید حاکمیت طالبان و سناریو های آینده؛ تغییر از…

تکنولوژی یا تخیل؟ هارپ در میان واقعیت و توطئه 

از یوتیوب تا توهم خدایی: کالبدشکافی یک روایت خطرناک سلیمان کبیر…

بگذریـــد!

امین الله مفکر امینی          2026-27-04! بـگذرید زحرف وسخن های ممــلو ا زریـــــــــا نـــــدارد…

شب سیاه

رسول پویان شب سیاهی گریخته ماهی، شکـسته چنگی گـرفته نایی سحـر نیامد…

همدیگر ناپذیری

نفاق ، همدیگر ناپذیری ، بلند پروازی ، امتیاز طلبی…

مدافعان خط دیورند؛ واقع گرایان ژیوپلیتیک یا متهمان به همسویی…

نویسنده: مهرالدین مشید موافقان دیورند؛ بازیگران واقع گرا در برابر ستون…

‬‬نه به جنگ و نابرابری، آری به همبسته‌گی جهانی کارگران‬‬‬‬

 ‬‬‬‬اعلامیۀ سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان به‌مناسبت اول ماه می، روز…

«
»

«الگوی استعماری غیرقابل قبول»

ونزوئلا: شرایط صدور مجوز آمریکا «الگوی استعماری غیرقابل قبول»

ترجمه مجله هفته

نیکلاس مادورو، رئیس جمهور ونزوئلا به شدت از شرایط مجوزهای ایالات متحده برای تجارت با شرکت های دولتی که هرگونه پرداخت نقدی را ممنوع میکند، انتقاد کرد. 

او از «کشورهای مستقل و دولت های مستقل آمریکای لاتین و کارائیب خواست تا این مدل استعماری اوفاک را محکوم کنند». 

اداره کنترل دارایی های خارجی وزارت خزانه داری آمریکا (Ofac) مسئول اجرای تحریم ها است. 

دلیل فعلی انتقاد او موافقت مقامات ایالات متحده در هفته گذشته برای ترینیداد و توباگو برای واردات گاز از یک میدان فراساحلی ونزوئلا بود – اما فقط به شرط عدم پرداخت نقدی. 

بر اساس گزارش رسانه ها، به جای آن باید غذا یا «کمک های بشردوستانه» تحویل داده شود. تازه در این مورد هم باید مذاکره شود. 

در ماه مه ۲۰۲۲، دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، واردات نفت خام ونزوئلا را به شرکت های نفتی ENI (ایتالیا) و رپسول (اسپانیا) تایید کرده بود. 

در ماه نوامبر، شرکت نفتی آمریکایی شورون مجوز شروع مجدد تولید نفت در ونزوئلا و صادرات آن به ایالات متحده را دریافت کرد. 

بر اساس این شرط، وجوه حاصل از فروش منحصراً برای پرداخت بدهی های شرکت دولتی نفت ونزوئلا (PDVSA) به این شرکت ها استفاده می شود. 

رئیس جمهور در مراسم بیست و چهارمین سالگرد انقلاب بولیواری که از شبکه دولتی VTV پخش شد، گفت: به شرکت‌هایی که در نتیجه تحریم‌ها ملزم به دریافت مجوز از اوفاک برای خرید یا سرمایه‌گذاری در محصولات نفت، گاز و پتروشیمی هستند، از سوی اداره انرژی ونزوئلا اعلام شده است:

«شما می توانید این کار را انجام دهید، اما نمی توانید به دلار یا هر نوع پول نقد پرداخت کنید، باید غذا یا محصول بپردازید.»

وی یادآور شد: آمریکا در ۹ سال گذشته بیش از ۹۰۰ تحریم علیه این کشور اعمال کرده است. 

در سال ۲۰۱۷ واشنگتن در ابتدا تحریم های مالی را علیه شرکت نفت ونزوئلا  اعمال کرد، این تحریم ها با تحریم نفتی ۲۰۱۹ و تحریم های ثانویه در طول سال ۲۰۲۰ تشدید شد. 

با شرایط مجوزی که اکنون دستور داده شده است، ایالات متحده سعی کرد «الگوی استعماری غیرقابل قبول» را اعمال کند. 

شرکت های دولتی و خصوصی باید  برای تجارت با ونزوئلا را . 

مادورو تاکید کرد:آمریکا سعی دارد به کشورهای مستقل دیکته کند چگونه با ونزوئلا معامله کنند. این تمسخر کشورهای مستقل است. 

وی اما در مورد اقدامات بعدی دولت خود مانند مذاکرات با ترینیداد و توباگو ارائه اطلاعات جدیدی ارائه نکرد. 


ایران بزرگترین مجتمع پالایشگاهی ونزوئلا را تعمیر می‌کند

خبرگزاری رویترز در گزارشی به نقل از ۴ منبع مطلع، از قرارداد شرکت‌های نفت دولتی ایران و ونزوئلا برای باز‌سازی بزرگ‌‌ترین پالایشگاه ونزوئلا خبر داد.

براساس این گزارش، شرکت ملی پخش و پالایش نفت ایران در هفته‌های آینده عملیات ۱۰۰ روزه نو‌سازی بزرگ‌‌ترین مجتمع پالایشی ونزوئلا را برای افزایش ظرفیت پالایش نفت خام و تولید سوخت این کشور جنوب آمریکا، آغاز خواهد کرد.

به گزارش رویترز؛ این اقدام شرکت دولتی نفت ونزوئلا(پی‌دی‌وی‌اس‌ای) و شرکت ملی پالایش و توزیع نفت ایران برای افزایش تولید سوخت در مرکز پالایشی پاراگوآنا، گامی به سوی پایان دادن وابستگی ونزوئلا به فناوری پالایش ایالات متحده به شمار می‌رود.

ونزوئلا به‌رغم در اختیار داشتن بزرگ‌‌ترین ذخایر نفت خام جهان، در سال گذشته با مشکل تولید بنزین و گازوییل کافی به علت از کار افتادن این پالایشگاه رو‌به‌رو بود و به علت سرمایه‌گذاری ناکافی و اعمال تحریم‌های ایالات متحده که مانع واردات سوخت شده بود به گونه‌ای که از ۲۰۲۰ صف‌های طولانی در برابر جایگاه‌های سوخت ایجاد شده است.

تهران در سال‌های اخیر در راستای تقویت روابط با کاراکاس، به این کشور نفت خام و میعانات نفتی به همراه قطعات یدکی و مواد اولیه برای شبکه پالایشی قدیمی ونزوئلا با ظرفیت روزانه

یک میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه، صادر کرده است. یک شرکت وابسته به شرکت دولتی پالایش و پخش نفت ایران در ماه مه قراردادی به ارزش

۱۱۰ میلیون یورو با همتای ونزوئلایی خود برای تعمیر «ال‌پالیتو» کوچک‌‌ترین پالایشگاه آن با ظرفیت روزانه ۱۴۶ هزار بشکه واقع در مرکز این کشور امضا کرده که اکنون در حال اجرا شدن است.

این منابع آگاه رویترز، پیش‌بینی کرده‌اند که این شرکت‌ها در هفته‌های آتی قراردادی به ارزش ۴۶۰ میلیون یورو

برای تعمیر و باز‌سازی مجتمع پالایشگاهی پاراگوآنا با ظرفیت روزانه ۹۵۵ هزار بشکه در سواحل غربی این کشور، امضا کنند. اجرای این طرح در پاراگوآنا به شرکت ایرانی امکان به‌کارگیری پیمانکاران و برون‌سپاری کار تعمیر پنج واحد تقطیر از ۹ واحد آن را می‌دهد که وظیفه پالایش اولیه نفت خام را برعهده‌ دارد.

پاراگوآنا که از پالایشگاه‌های آموای و کاردون تشکیل شده، در ماه جاری حتی پس از آغاز به‌کار واحد کاتالیتیک کراکر آموآی که برای تولید بنزین حیاتی است، با ۲۵ درصد ظرفیت کار می‌کرده است.

به گزارش ایرنا؛ حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران و طارق العیسامی معاون اقتصادی رئیس‌جمهور و وزیر نفت ونزوئلا ظهر روز جمعه دیدار و درخصوص موضوعات مورد علاقه گفت‌و‌گو و تبادل‌نظر کردند.

العیسامی وزیر نفت ونزوئلا ضمن اشاره به تجربیات فراوان ایران در حوزه انرژی و فنی، برای انتقال این تجربیات به ونزوئلا و همکاری نزدیک‌تر در حوزه نفت ابراز تمایل کرد و همکاری در این زمینه را موجب ارتقای جایگاه دو کشور در سطح جهان عنوان کرد