افغانستان؛ کشوری که توسعه در آن چند بار متوقف شد

نگاهی تاریخی و فرهنگی به «آغازهای ناتمام»، از دولت‌سازی تا…

نــذر

سعید، ماشینش را جلوی در ورودی امامزاده پارک کرد. پیاده…

انشاء

خانم "میر"، معلم کلاس سوم "شهید شمسه"، رو به دانش‌آموزان…

اسراف

"رها" دست مادرش را سفت گرفته بود، که در شلوغی…

از افغانستان تا هرمز؛ وقتی بحران‌های منطقه به یک زنجیره…

وحیدالله نورزی Wahidullah Noorzai Former Senior ANP/ANCOP Officer | Field Strategist |…

عدالت در اسلام !

شیخ الاسلام امام ابن تیمیه می گوید . ان الله…

 افغانستان در بن‌بست پیچیده؛ روزنه‌های امید برای گشایش

 نویسنده: مهرالدین مشید قومی‌سازی جنگ؛ ترفند طالبان برای بقای انحصار قدرت  این…

مکثی بر طرح «ضرورت عقلانیت سیاسی، واقعبینی و گفتگوی سیاسی»

نوشته از بصیر دهزاد برای اولین بار است که ، بعد…

  نوستالژی انقلابی رمانتیسم فقرو بیچارگی

Victor Hugo (1802- 1885 ) آرام بختیاری آثار هوگو؛ مدرن، روشنگر، اخلاقی،…

فراتر از فروپاشی: چرا دولت‌ها پیش از سقوط، از درون…

تحلیلی نهادی از افغانستان و منطق سرایت بحران در منطقه وحیدالله…

من مسئول اعمال خودم هستم، نه مسئول اشتباه هم‌تبارانم

 نور محمد غفوری اگر سخنانی که از نام رحمت‌الله نبیل در…

جوردانو برونو ( بخش دوم ) 

« اندیشه‌ای فراتر از مرزهای زمانه »  تهیه و تدوین :…

افغانستان پس از پنج سال طالبان؛ ثبات واقعی یا آرامش…

وحیدالله نورزی افسر ارشد نظامی سابق، استراتژیست میدانی و تحلیل‌گر امنیتی…

افغانستان؛ تشنه رهبران آگاه و مدیران صادق، نه غارتگران قدرت

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان به رهبران آگاه و مدیران صادق و…

از ضعف نهاد در افغانستان تا سرایت ناامنی در منطقه…

وحیدالله نورزی Former Senior ANCOP/ANP Officer | Military & Security Analyst Strategic…

سیاسي ګوند، سازماني جوړښت او د دموکراتیکې رهبرۍ بنسټونه

نور محمد غفوری لنډیز سیاسي ګوندونه د معاصرو سیاسي نظامونو له مهمو سازماني…

وقتی ثبات به تله امنیتی تبدیل می‌شود: افغانستان، طالبان و…

نویسنده: وحیدالله نورزی افسر ارشد سابق پولیس ملی افغانستان | تحلیل‌گر…

عقاب ها پرپر می شوند؛ اما پرواز شان ادامه دارد

 نویسنده: مهرالدین مشید پرپر شدن عقاب‌ها؛ خاموشی پرواز نیست عقاب‌ های آزادی…

طلسم زمان

رسول پویان دل از طلـسـم زمان عـاشـقانـه بیرون شد قفس شکست و…

جنایات حفیظ الله امین

روایت دردی از هزاران درد بی‌درمان هم‌وطنان ما محمدعثمان نجیب نماینده‌ی مبان مکتب…

«
»

اجداد امام ابوحنيفه از كابل است نه از چاريكار!

اى آنانیكه تعصب داريد، اما  مطالعه  نداريد!

سلیمان کبیر نوری

درین روز ها هجمه ای از سر وصدا ها و دغدغه هایی را  در تمامی میدیای منطقوی به ویژه سوشال میدیا یا رسانه های اجتماعی کشور، در مورد تغییر نام  چاریکار به نام ” امام اعظم ابی حنیف” می بینیم و میشنویم که این تصمیم رهبری طالبان غوغا بر پاکرده است.

 بلی عزیزان! 

     طالبان، نام استان یا ولایت چاریکار را به نام ” امام اعظم ابی حنیفه ” تغییر داده است. درین گستره ده ها هزار پیشنهاد، تبصره و تحلیل ونگارش یافته است که اکثریت قاطع گویا که ” به ترکستان” رفته اند. 

     اینکه شبکه های استخبارات خارجی در کشور ماتم زده ی مان مصروف چه رویکرد های مهلک و ویرانگر است، متاسفانه دست اندرکاران رسانه های اجتماعی، یا ازان بی خبر اند، و یا هم به سبب عقیده و باور شان شاید خودآگاهانه ازان طفره روند. کمیت معدودی اند  که به نفس مسئله تماس گرفته و آن را باز گو کرده اند.

     وقتی رسانه های اجتماعی را درین گستره زیر و رو کنیم، درمی یابیم که اکنون تشویش و نگرانی کمیتی از مردم چاریکار از آن است تا، بادرنگ، مرچ و بولانی، کباب و شوربا، توت، چاقو و قیماق و…، شهیر چاریکاری را به چه نام صدا کنند؟

     تغییر نام تاریخی چاریکار به “امام اعظم ابو حنیفه” یک رویکرد  هدفمند به وسیله شبکه های استخبارات  سعودی و امارات زیر نوکری پاکستان است وبس. این گونه تحرکات عبارت اند از ترویج و تعمیق وهابیت، سلفیت و دیوبندی است که پاکستان نیز عاشقانه آن را می خواهد.      یاد مان باشد، از احتمال دور نیست تا  روزی نام کابل را نیز به نام “ملا عمر آخوند” تغییر بدهند. اما بازهم به یاد داشته باشیم که این تغییرات به سان  نام گذاری حفیظ الله امین( رییس جمهور پیشین کشور) خواهد بود که نام جلال آباد را به ” تلون شار” تغییر داده بود. ما همه دیدیم که پس از مدت کمی، نه حفیظ الله امینی تشریف دارشت و نه شهری به نام ” تلون شار”.

     آن چه من را واداشت تا مختصر نگارشی داشته درین مورد داشته باشم، حصول اسناد معتبری است در مورد زادگاه و شخص “ابوحنیفه” که یکی از دوستان با ارایه اسناد و مدارک برایم ارسال داشته اند. البته متن متذکره را با اندکی ویرایش، خدمت عزیزان پیشکش مینمایم:

     ” نه در طالبان اين بار سواد مى بينم و نه در حريفان طالبان. پس اين همه هياهو در افغانستان از بهر هيچ است. فقط تعصب و كله شقى.  

همه مخالفين طالبان با نام گذارى محتمل ( كه هرگز محقق نخواهد شد)، در ناگذاری شهر چهاريكار به نام “امام ابوحنيفه” مخالفت ورزيده، و آن را پشتونيزه يا اسلاميزه  خوانده اند؛اما نتوانسته اند كه اين بار آنرا  به گونه اى مستدل رد كنند. از يك سو روی شان نمى شود كه ازين حس تعلق و مالكيت ابوحنيفه به نسبت چاريكار هم تير شوند. از سوى دگر دل شان نمى شود كه اسم تاريخى چاريكار محو و نابود شود؛ كه نبايد هم بشود.

      نامگذارى شهر ها و ولايات افغانستان بازتابگر  تاریخ از تمدن ها است. 

ما بسیار به روشنی، درين جا میبینیم که طالبان اينان را خوب كيش و مات كرده است؛ چون طالب در مدارس خوب خوانده است كه امام ابوحنيفه از چاريكار نيست. وقتى كه چند بوغه اى  برای ایشان گفته اند كه وى از چهاريكار است، اينها هم دم را غنيمت شمرده و  گفته اند: خى به نامش بسازيد! 

     در هيچ منبع معتبر و موثق  تاريخى و اسلامى جهان عرب، اجداد امام ابوحنيفه از چاريكار ذكر نشده، اما در همه منابع اتفاق آراء بر كابل است.” 

اینک اسناد و مدارکی عدیده ای که زادگاه ابو حنیفه را به معرفی میگیرد:

در اخیر میخواهم برنامه ویدیویی شماره 713 جناب رزاق مامون، ژورنالیست توانا، نویسنده، تحلیلگر و به قول دوست و عزیزی ” یکی بهتر از هزاران، تاریخ مینویسد که تاریخ می سازد”، زیر نام ” ایجاد ولایت مغز شویی به نام ابو حنیفه” را خدمت شما تقدیم دارم تا با اغتنام از فرصت آن را ببینید.

برای باز شدن ویدیو، بالای لینک زیرکلیک کنید: