شورش دهقانی محصول رفرم مسیحیت بود

Thomas Müntzer (1490-1525) آرام بختیاری توماس مونستر اعدام شد، مارتین لوتر رهبر…

صف بندی های  تازه در قلب آسیا و بازخوانی جایگاۀ…

نویسنده: مهرالدین مشید بازتعریف جایگاه افغانستان؛ از رقابت نوین امریکا و…

نقش اساسنامه در زندگی و فعالیت حزبی

نور محمد غفوری  در مقالهٔ پیشین تحت عنوان «اساسنامهٔ حزب چیست…

هموطن، آزرده نه شو!

رژیم فعلی در وجود حاکمیت طالبان با همه قید و…

قطع انترنت هدایت به طالب است، نه صلاحیت طالب

هیچ خطری در جهان خطرناک‌‌تر از خطر خودِ‌ آمریکا برای…

در بارۀ جشن مهرگان

سلیمان "راوش" بر طبق آیه های شاهنامه فردوسی شخصیت مهرگان زادۀ…

بگرام؛ خط سرخ طالبان یا ابزاری برای بازی های سیاسی،…

نویسنده: مهرالدین مشید پایگاۀ بگرام و بازگشت آن در مرکز معادله…

نامه‌ی سرگشاده‌یی عنوانی سرمنشی ملل متحد

اولویت فلسطین، به رسمیت شناسی روی کاغذ نی‌ست محمدعثمان نجیب نماینده‌ی مکتب…

اساسنامهٔ حزب چیست و چه چیز  را در خود می‌گنجاند؟

   هر حزب سیاسی برای سازماندهی، فعالیت، شفافیت و تبیین اهداف…

سید بهاؤالدین مجروح

دی هغه نوموتی او پیاوړی فیلسوف، تکړه شاعر او ادیب،…

نامه‌ی سرگشاده‌یی از محمدعثمان نجیب

نماینده‌ی مکتب دینی فلسفی-من بیش از این نه می‌دانم عنوانی آقای…

غنی فراتر از سکوت؛ مهره ی پنهان طالبان در بازی‌…

نویسنده: مهرالدین مشید بانگ نابهنگام و بیجای غنی و فساد های…

کارل مارکس و کمون پاریس

ترجمه. رحیم کاکایی  آ. کوساچیف ۱۴ مارس، ۱۴2 سال (۱۸۸۳) از درگذشت…

درباره دموکراسی

تتبع ‌نگارش از میر عبدالواحد سادات  تعریف دیموکراسی یکی از بحث برانگیزیرین…

مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۵) مارکس و جنبش کارگری فرانسه

نوشته: ا. لازوفسکی برگردان: آمادور نویدی مارکس و جنبش کارگری فرانسه سوسیالیسم فرانسوی‌…

ابوعلي سینا بلخي

هغه د اسلام د زرین پېر یو ستر  طبیب، ریاضي…

امریکا میخواهد پایگاه نظامی بگرام را پس بگیرد!

ترامپ در باکینگهام‌شایر به خبرنگاران گفت: «ما در تلاشیم تا…

ارنست ماندل؛- تروتسکیست، سندیکالیست،اکونومیست

Ernest Mandel (1923-1995 )  آرام بختیاری ارنست ماندل؛ هیچگاه به فلاکت سیاسی…

معروف آقایی

زنده‌یاد "معروف آقایی"، روز دوم بهمن ماه ۱۳۴۴ خورشیدی، در روستای وه‌زنی…

عشق به حقیقت٬ اقتداربخشی ذهنیت برای عدالت است...!

برخلاف فلسفه غرب در فلسفه مشرق اسلامی٬ عشق با حکمت…

«
»

لزوم تشکیل جبهۀ جهانی برای حمایت از کوبا

نویسنده: گنادی زیوگانف، رهبر حزب کمونیست فدراسیون روسیه

مترجم: سایت «۱۰ مهر»برگرفته از : ساویتسکایا راسیا، ۱۵ ژوئیه ۲۰۲۱

حزب کمونیست فدراسیون روسیه همبستگی خود را با خلق برادر کوبا، حزب کمونیست و دولت کوبا ابراز می‌دارد. ما از دولت روسیه و همۀ کشورهای مستقل می‌خواهیم با نگرانی روند توسعۀ اوضاع را زیر نظر بگیرند. لازم است از تلاش‌های رهبری کوبا برای عادی‌سازی اوضاع کشور قاطعانه حمایت شود و اقدامات فوری و مؤثر برای کمک به مردم کوبا به‌عمل آید.
 

بر فراز کوبای آفتابی ابرهای سیاه دوباره جمع می‌شوند. کشور پر افتخار و آزادی‌خواه که راه سوسیالیسم را برگزیده است، همچنان نفرت شرورانه امپریالیست‌ها را برمی‌انگیزد. خلق انقلابی کوبا مورد حمله شدید و برنامه‌ریزی شدۀ دقیق قرار می‌گیرد. دفاع از انتخاب آن، وظیفۀ مقدس همه انسان‌های آزاده است.

بازهای آمریکایی مقصر بسیاری از جنایات هستند. آن‌ها طی دهه‌های گذشته، مشت‌های گانگستری را در یوگسلاوی، عراق‌، لیبی‌، اوکراین به‌کار بستند، اما در سوریه و نیکاراگوئه، ونزوئلا و بلاروس با واکنش متناسب مواجه شدند. امروز متجاوزان سعی می‌کنند انتقام بگیرند. آن‌ها به امید از هم پاشیدن جزیرۀ آزادی و محروم کردن مردم آن از آینده، چنگال‌هایشان را تیز کرده‌اند.

محافل حاکم ایالات متحدۀ آمریکا از زمانی که کوبا از دیکتاتوری باتیستای تحت حمایت واشنگتن آزاد گردید و پرچم انقلابی با افتخار بر فراز هاوانا برافراشته شد، نمی توانند آرام بگیرند. در تمام این سال‌ها همۀ تلاش‌های خود را برای تضعیف اقتصاد کشور و از بین بردن نظام سوسیالیستی به‌عمل آوردند. نگهبانان ضدِ کمونیسم به تلاش‌های جنایتکارانه برای سوءقصد به جان رهبران انقلاب دست زدند. کارزار گستردۀ اطلاعاتی دروغ و نفرت علیه کوبا آغاز کردند. اما بر خلاف انتظار ارتجاع جهانی، طرح‌های اهریمنی علیه جزیرۀ آزادی هر بار به شکست انجامید.

جهانی‌سازان نه با محاصره اقتصادی وحشیانۀ خلاف موازین حقوق بین‌الملل و اصول انسانیت و نه از راه تخریبات ایدئولوژیک و اقدامات خرابکارانۀ نتوانستند انقلاب کوبا را در هم بشکنند. یانکی‌ها حتی پس از نابودی فاجعه‌بار اتحاد شوروی نیز نتوانستند مردم کوبا را به زانو درآورند. کوبا در همان مسیری که «جنبش ٢۶ ژوئیه» و فرمانده فیدل کاسترو اعلام کرد، همچنان پیش می‌رود.

کمونیست‌های روسیه اطمینان دارند که عزم حزب کمونیست کوبا برای مقاومت، خِرد کارگران و آمادگی آن‌ها برای نبرد در راه حفاظت از آزادی و استقلال مام میهن، به جزیرۀ آزادی اجازه می‌دهد تا از همه مشکلات به سلامت عبور کند. تشدید محاصره از سوی دولت واشنگتن به سرمداری ترامپ، آزمایش بعدی برای مردم کوبا بود. در حال حاضر، اوضاع ناشی از همه‌گیری کووید ــ ١٩ تقویت شده است. این مسئله مشکلات اقتصادی ــ اجتماعی کشور را تشدید کرده است. نیروهای خارجی درست با استفاده از این وضع، سعی می‌کنند احساسات ضدِ دولتی را تحریک کنند.

در روزهای اخیر تلاش‌هایی برای ایجاد شورش در کوبا به‌عمل آمده است. تلاش‌های ملهم از خارج کشور، یکسری اقدامات خصمانه و دخالت‌های غیرمتعارف ایالات متحدۀ آمریکا در امور داخلی یک کشور مستقل هستند. تحریکات اطلاعاتی، اقدامات خرابکارانه، ترور و خرابکاری به‌منظور سرنگونی حاکمیت خلق با استفاده از فنون «کودتاهای رنگی» انجام می‌گیرد. هدف آن‌ها گرفتار کردن جامعۀ کوبا در هرج و مرج کامل، تجزیۀ آن و به‌راه انداختن یک جنگ برادر‌کشی در داخل است.

اهداف غارتگرانۀ جهانی‌سازان قابل درک است. آن‌ها از نفوذ روزافزون چین در صحنۀ بین‌المللی به‌طور جدی به هراس افتاده‌اند. آن‌ها در حین آمادگی برای درگیری با چین، از هیچ تلاشی برای تضعیف روسیه فروگذاری نمی‌کنند. برای آن‌ها بسیار مهم است که در متن بحران فزایندۀ سرمایه‌داری، خود را با منابع عظیم کشور ما تقویت نمایند. در عین حال، نیروهای ارتجاع جهانی از رشد آشکار محبوبیت اندیشه‌های چپ و نیروهای مترقی اجتماعی به‌شدت نگران هستند.

در چنین شرایطی، واشنگتن با تمام توان سعی می‌کند تا اوضاع آمریکای لاتین را دوباره به زیر کنترل کامل خود درآورد. به همین سبب نیز سیاستمداران مخالف حذف، و کارتل‌های مواد مخدر و جرایم سازمان‌یافته مورد پشتیبانی واقع می‌شوند. فشارهای اقتصادی و نظامی بر کشورهای مستقل تشدید می‌گردد. ایالات متحدۀ آمریکا از مدت‌ها پیش به نیروی اصلی بی‌ثباتی در کشورهای آمریکای لاتین و سرتاسر جهان تبدیل شده است.

جمهوری سوسیالیستی کوبا به حق حاکمیت خود افتخار می‌کند، با افتخار از آن دفاع نموده و روابط نزدیک خود را با روسیه و چین با اطمینان توسعه می‌دهد. آن، یکی از سنگرهای اصلی قادر به مقاومت قاطعانه در برابر سلطه‌طلبی امپراتوری همسایه می‌باشد. درست به همین دلیل هاوانا تحت فشار شدید واشنگتن قرار دارد.

حزب کمونیست فدراسیون روسیه همبستگی خود را با خلق برادر کوبا، حزب کمونیست و دولت کوبا ابراز می‌دارد. ما از دولت روسیه و همۀ کشورهای مستقل می‌خواهیم با نگرانی روند توسعۀ اوضاع را زیر نظر بگیرند. لازم است از تلاش‌های رهبری کوبا برای عادی‌سازی اوضاع کشور قاطعانه حمایت شود و اقدامات فوری و مؤثر برای کمک به مردم کوبا به‌عمل آید.

هاوانا امروز در قلمرو خود برای آیندۀ آبرومندانه، آزادی و استقلال همۀ بشریت کرۀ زمین پیکار می‌کند. کوبا علیه سلطه‌طلبی و نقشه‌های تهاجمی معماران «نظم جدید جهانی» می‌جنگد. از کشورهای دارای ارزش‌های مشترک که در پایه و اساس تشکیل سازمان ملل متحد قرار گرفتند، دعوت می‌شود برای حمایت از حق ملت‌ها برای توسعۀ مستقل، برای دفاع از حقوق اساسی بشر و هنجارهای حقوق بین‌الملل جبهۀ متحد تشکیل دهند.

حزب کمونیست فدراسیون روسیه تمامی همفکران خود در سراسر جهان را به همبستگی و بسیج عمومی برای دفاع از کوبا فرامی‌خواند. امروز یک لحظۀ بسیار مهم است. ما برای جلوگیری از تحریکات جدید باید متحد شویم. ما موظفیم در برابر اقدامات تجاوزکارانه امپریالیسم در هر جا به‌طور جمعی مقاومت کنیم. ما اطمینان داریم که با هم قادر به انجام این وظیفۀ تاریخی هستیم.
 

زنده باد کوبای مستقل!
زنده باد انتخاب آزاد ملت‌ها!
سوسیالیسم ــ تنها راه برون‌رفت از بحران جهانی!

پ. ن.:
مکزیک جهان را برای کمک به جزیرۀ آزادی فراخواند!

آندرس مانوئل لوپز اوبرادور، رئیس‌جمهور مکزیک معتقد است، که دلیل وخامت اوضاع در کوبا تداوم محاصرۀ جزیره توسط ایالات متحده است. او گفت: «کوبایی‌ها شرایط سختی را پشت سر می‌گذارند، که من آن را با محاصرۀ آمریکا توضیح می‌دهم». رهبر مکزیک ارسال دارو، واکسن و مواد غذایی به کوبا را پیشنهاد کرد. مارسلو ابرارد، وزیر امور خارجۀ مکزیک گفت، که او از طرف جامعۀ آمریکای لاتین و کارائیب، منطقه‌ای که مکزیک در آن نقش اصلی را ایفا می‌کند، به‌منظور «برقراری ارتباط و چه کاری می‌توان انجام داد»، با همتای کوبایی خود صحبت کرد.

روز گذشته وزارت امور خارجه روسیه با صدور بیانیۀ همبستگی مسكو با رهبری و مردم كوبا اعلام کرد، که برای بازگرداندن اوضاع به حالت عادی به ارائۀ پشتیبانی همه‌جانبه آماده است.