جوردانو برونو (بخش نخست)

« اندیشه‌ای فراتر از مرزهای زمانه »  تهیه و تدوین :…

حضرت دوست

نوشته نذیر ظفر  شدم خراب إزا و خوب‌تر نمیگردم نهال خشک   شدم با…

 پس از پنج سال؛ آغاز شمارش معکوس برای پایان یک…

نویسنده: مهرالدین مشید پنج سال پس از بازگشت طالبان به قدرت،…

جوهر عشق

رسول پویان دلی از جـوهـر عشق آفریدند سری در پیکـر عشق آفریدند سفر…

۱۵ اگستروزی که نه‌تنها جمهوریت؛ بلکه رویاهای یک ملت فرو…

نویسنده: مهرالدین مشید ۱۵ اگست ۲۰۲۱ را نباید صرف به‌عنوان روز…

آیازبان پارسی گویشی مردم کابل و تهران  ویا گویش هزارگی …

نوشته: دکتر حمیدالله مفید در این پسین روز ها برخی ماجراجویان…

آسیب شناسی  استقلال افغانستان آن در بعد های سیاسی، اقتصادی،…

نوشته از بصیر دهزاد   روابط بین المللی و تکنالوژی معاصر…

کمدی الاهی یا کمدی انسانی؟ بالزاک و دانته

Balzak, Honore de (1799- 1850) آرام بختیاری بلبشو و شهر فرنگ جامعه…

         پنجساله گی چیره گی تاریکی درافغانستان       

    نوشته ی :اسماعیل فروغی                                                            پنجسال ازفاجعه ی تسلیم دادن…

میرزا تورسون‌زاده شاعر صلح و دوستی تاجیکستان

 برگردان. رحیم کاکایی زویا عثمانووا میهن‌دوستی پرشور که هرگز چیزی را بر…

 افغانستان ؛ در چنبره افراطیت دینی و تندروی قومی

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان در طول تاریخ معاصر خود، به‌ویژه در…

از دیدگاه علم سیاست !

تلاش و سعی چه به شکل مسلحانه باشد یا غیر…

افغانستان در بن‌بست؛ راه‌های برون‌رفت و چشم‌انداز آیند

نویسنده: مهرالدین مشید فردای افغانستان و چگونگی عبور از وضعیت موجود در…

فرانس مهرینگ؛ تئوریسین ژورنالیست، ژورنالیست صاحبنظر

France Mehring (1846- 1919 ) آرام بختیاری مهرینگ؛ کوشش در راه روشنگری…

افغانستان در آستانه یکخطر وبحران جدید ( تداوم بحران نیم قرنه) 

نوشته از بصیر دهزاد  آغاز جنگ ها و حملات پراگنده گروه…

قرائت های تاریخی و فراتاریخی دینی؛ از بن بست تا…

نویسنده: مهرالدین مشید در دو سده اخیر، یکی از مهم‌ترین رویکردها…

تضاد دین و حقیقت...!

توهم خدای دین، حقیقتِ بشر را در آزادی او به…

نقدواره پژوهشیِ بر  مفاهیم جمهوری و جمهوریت 

1میرعبدالواحد سادات     از منظر  حقوق اساسی و علوم سیاسی  در راستای :  …

روح و نَفْس چیست؟

برهان الدین « سعیدی»  بادِ نفس مر سینه را ز اندوه…

طبع  شکسته

نوشته نذیر ظفر  2/8/26 ورجینیا  كوچهِ ما پر از گلِ است ،…

«
»

پوتین حمایت خود را از بلاروس اعلام کرد 

فرستنده: حسین تلاش

به گزارش خبرگزاری «تاس»، «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه روز پنجشنبه در نشست شورای عالی دولت متحد روسیه – بلاروس تأکید کرد که این دو کشور به همراه یکدیگر به مقابله با تهدیدات خارجی و هر نوع تلاش برای دخالت در امور داخلی این دو کشور ادامه خواهند داد.

پوتین ابراز اطمینان کرد: «تشکیل دولت متحد روسیه – بلاروس نه تنها متضمن توسعه همکاری‌ های اقتصادی دوجانبه است، بلکه در هماهنگی اقدامات در تمامی زمینه‌ ها، از جمله مسائل دفاعی و سیاسی موثر خواهد بود. در این رابطه بسیار اهمیت دارد که وزارت‌ خانه ‌ها و سازمان ‌های دولتی روسیه و بلاروس با یکدیگر همکاری بسیار نزدیکی داشته باشند. ضمن اینکه وظیفه ایجاد فضای امن و باثبات مرزی بین دو کشور نیز بسیار مهم است.»   

وی با اشاره به امضای 28 سند مهم در زمینه تعمیق همکاری‌ های دوجانبه در نشست شورای عالی دولت متحد بین روسیه و بلاروس،  تأکید کرد: «طرف روسی به ارائه کمک‌ های لازم به ملت برادر بلاروس ادامه خواهد داد و ما بر این عقیده هستیم که توافقات بدست آمده در نشست امروز گام بسیار جدی در راستای همگرایی کامل دو کشور است.»

رئیس جمهوری روسیه یادآور شد که مجموعه اسناد مصوبه ارتباطی به سیاست داخلی روسیه و بلاروس ندارد، بلکه بر ضرورت کار موثر برای بهره برداری کامل از توان بالقوه اقتصادی دو کشور، ایجاد زیرساختار های مشترک در عرصه انرژی و انسانی -علمی، در نظر گفتن مزیت‌ های رقابتی و افزایش کارآیی رهبران روسیه و بلاروس در جهت توسعه کشور و افزایش رفاه شهروندان متمرکز است. 

ولادیمیر پوتین افزود: «متحد کردن تلاش‌ های نزدیک به یکدیگر در سراسر جهان، یکی از راه‌ های موثر برای مقابله با بحران‌ هاست و کار مشترک دولت‌ های روسیه و بلاروس نیز به این دو کشور اجازه می ‌دهد زیرساختارهای مشترکی برای بهبود زندگی شهروندان خود بوجود آورند».

به گفته وی، برخی مسائل مربوط به نفت و گاز بین روسیه و بلاروس همچنان مورد اختلاف است، ولی در این زمینه نیز پیشرفت‌های جدی بدست آمد. البته دو طرف در خصوص تنظیم بازارهای واحد در زمینه انرژی و حمل و نقل آن به توافق رسیده ‌اند.

در جریان نشست شورای عالی دولت متحد روسیه – بلاروس که بعد از ظهر پنجشنبه بصورت کنفرانس ویدئویی برگزار شد، ولادیمیر پوتین و همتای بلاروسی وی٬ مسائل مهم مربوط به توسعه همکاری‌ های دوجانبه را بررسی کرده و در نهایت 28 برنامه متحد در راستای همگرایی دو کشور امضاء کردند که جهت گیری اصلی تحقق توافقات مربوط به دولت متحد برای سال‌های 2021 الی 2023 را مشخص کرده است. از جمله اسناد به تصویب رسیده در این نشست، تجدید نظر در دکترین نظامی، تدوین خط مشی جدید سیاست مهاجرتی، و یکپارچگی کامل اقتصادی روسیه و بلاروس است.

«الکساندر لوکاشنکو» رئیس جمهوری بلاروس نیز در این نشست٬ دولت متحد را برای کشورش «اولویت اولویت‌ ها» نامید و تأکید کرد: «تشکیل دولت متحد به همراه روسیه برای ما اهمیت بسیار زیادی دارد و ما بطور مشترک الگوی ادغام منحصر به فردی ایجاد کرده‌ایم که حقوق برابر برای شهروندان روسیه و بلاروس را تضمین کرده است و همکاریهای اقتصادی دو طرف بطور کامل تعمیق و هماهنگ خواهد شد؛ و دو کشور فعالانه در جهت گیری‌ های اصولی برای همگرایی اقدامات در عرصه ‌های مختلف، از جمله مسائل سیاسی، نظامی و فرهنگی همکاری خواهند کرد.»

پایان خبر

منبع: مجله هفته