افغانستان؛ از انحصار و پراکندگی تا همگرایی و مشارکت

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان؛ از واگرایی های سیاسی تا جستجوی وفاق…

 شمارۀ 71 سوسیالیسم کارگری

شمارۀ 71 سوسیالیسم کارگری نشریه سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان

اقرار 

نوشته نذير ظفرپير  شدم   مرد  جوان  نيستملايق      الطاف …

نورم‌ها و ارزش‌های اجتماعی

 این مقاله نخستین‌بار در اوایل ماه می سال ۲۰۱۷ میلادی، در رسانه‌های…

محبتگاه عشق

رسول پویان زلف چین چین دام صید وتیغ ابرو قاتل است در…

افغانستان و «حاشیه نشینی ژئوپلیتیکی» در نظام بین الملل

نویسنده: مهرالدین مشید از اسیب پذیری ژئوپلیتیک تا نبود مشروعیت؛ «پاشنۀ…

در برابر جنایات ضد انسانی حلقه انسانیت ستیز طالبانیزم باید…

بصیر دهزاد  در هفته های اخیر افغانستان شاهد تشدید ارتکاب یک سلسله جرایم و…

از شمس النهار  و تجدد 

تا : نشريه «شريعت  » و تعصب کور ملا کراسی طالبانی  مصداق حال ما کلام شاعر…

 کاسیرر؛ فلسفه یعنی تئوری شناخت

آرام بختیاری تئوری شناخت جناب کاسیرر؛ متافیزیکی و لیبرالی است.   ارنست کاسیرر(1945-1874.م)،…

هجرت و تمدن؛ از زایش تمدن‌ها تا زایش بحران‌ ها

نویسنده: مهرالدین مشید روایت دوگانه هجرت؛ دیروز امید، امروز اضطراب هجرت به‌عنوان…

طالبان؛ اسطوره شکست ناپذیر با پاشنه اشیل

نویسنده: مهرالدین مشید توهم اقتدار پایدار؛ از فروپاشی امپراتوری‌ها تا شکست طالبان ظهور…

قربانی یاری شو!

امین الله مفکر امینی    2026-02-05! قربانی یاری شو که قربانــــت شـــــــــود     بوقتی سختی…

سلطنت مطلقه ؛ آنارشی جنگل گرگ ها

Hobbes , Thomas (1588-1679) آرام بختیاری هابس؛ فیلسوف سیاسی سلطنت مطلقه.  توماس هابس(1679-1588.م)،…

پایان یا بازتولید قدرت؛ طالبان در آستانه یک چرخش سرنوشت‌…

نویسنده: مهرالدین مشید حاکمیت طالبان و سناریو های آینده؛ تغییر از…

تکنولوژی یا تخیل؟ هارپ در میان واقعیت و توطئه 

از یوتیوب تا توهم خدایی: کالبدشکافی یک روایت خطرناک سلیمان کبیر…

بگذریـــد!

امین الله مفکر امینی          2026-27-04! بـگذرید زحرف وسخن های ممــلو ا زریـــــــــا نـــــدارد…

شب سیاه

رسول پویان شب سیاهی گریخته ماهی، شکـسته چنگی گـرفته نایی سحـر نیامد…

همدیگر ناپذیری

نفاق ، همدیگر ناپذیری ، بلند پروازی ، امتیاز طلبی…

مدافعان خط دیورند؛ واقع گرایان ژیوپلیتیک یا متهمان به همسویی…

نویسنده: مهرالدین مشید موافقان دیورند؛ بازیگران واقع گرا در برابر ستون…

‬‬نه به جنگ و نابرابری، آری به همبسته‌گی جهانی کارگران‬‬‬‬

 ‬‬‬‬اعلامیۀ سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان به‌مناسبت اول ماه می، روز…

«
»

دروغ پراگنی ها تا به چند؟ اتهام بستن ها تا به کی؟

فرهاد

عاقبت گرگ زاده گرگ شود 

گرچه با آدمی بزرگ شود

 

در حالیکه چهار یوم به ختم کمپاین انتخاباتی ریاست جمهوری باقی مانده عده از کاندیدان که امید پیروزی ندارند به خاطر خدمت بیشتر به یاران خارجی خویش با نشر و پخش اخبار گمراه کننده، دروغ پراگنی ها و اتهام بستن بر ضد کاندیدان مورد اعتماد مردم بزرگترین ضربه را در پروسه انتخابات وارد نموده اند.

این افراد زورگو تصویب موادات دیموکراتیک قانون اساسی کشور، مساعد شدن زمینه تعلیم و تربیه، دسترسی زنان به تحصیلات عالی و ارگان های زیربط دولتی، سازمان های اجتماعی، نهاد های خصوصی، و احزاب سیاسی را سمبولیک خوانده و دفاع قهرمانانه افسران، سربازان را از تمامیت ارضی، استقلال و حاکمیت ملی کورکورانه دانسته میافزاید، طالبان در شصت فیصد خاک افغانستان مسلط بوده باید خواست آنها در نظر گرفته شود و مسئولین مقامات بلند دولتی را عامل تمام بازی های خونین و تشدید بحرانهای اقتصادی میدانند.

مردم میگویند با تاسف این افراد طی هژده سال با وجود تغیرات و تحولات که در کشور بوقوع پیوست هنوز هم خیالات و خواب های گذشته از فکر شان دور نشده، نتوانسته اند از حسادت که سراپای آنها را فرا گرفته خود را نجات و واقعیت های موجود را به صورت عینی آن که وجود دارد درک نمایند از همین لحاظ است از جنایات که دشمنان مردم افغانستان طبق سناریو اداره آی.اس.آی بیست ودو سال قبل بر ضد کشور و مردم ما انجام داده میلیون ها تن از جمله زنان را از مزایای تعلیم و تربیه و سایر حقوق اساسی شان محروم کرده بودند بیشرمانه دفاع مینمایند.

از جانب دیگر عده از سران گروه ها طی هژده سال با استفاده از قدرت، بلند منزل ها، شهرک  ها و قصر ها از خون مردم آباد کرده باز هم بخاطر دستیابی به قدرت و ثروت بیشتر خصومت های قومی، لسانی، مذهبی، تنظیمی و حزبی را زیر بهانه کمپاین انتخاباتی دامن میزنند، این آقایان هنوز هم نمیدانند که به صفت گرگ های گشنه به خون مردم شهرت یافته اند.

در نهایت امر برای این سیاست بازان موسمی خاطر نشان میسازیم که آزادی بیان به معنی ارایه نظریات، طرحها و پیشنهادات بخاطر اصلاح جامعه و رفع نواقص و کمبودی ها میباشد نه نشر و پخش اخبار گمراه کننده، دروغ پراگنی ها و اتهام بستن ها به حریفان انتخاباتی خویش زیرا که نیاکان ما گفته اند (دروغ چراغ بی فروغ است) و دروغ پراگنی ها و اتهام بستن ها چهره شیطانی عاملین آنرا ازین بیشتر به مردم افشا ساخته و خواهد ساخت.