روناک آلتون

خانم "روناک آلتون" (به کُردی: ڕوناک ئاڵتوون)، شاعر و نویسنده‌ی…

جګړې او ورک شوي سرتېري

حميدالله بسيا په انساني تاریخ کې جګړې تل له وینو، وېر،…

تجربه های تاریخی که به سرمایه های ملی بدل نشد

نویسنده: مهرالدین مشید شکست هایی که هر روز ما را وحشتناک…

لنینگراد دیمیتری شوستاکوویچ سمفونــیِ پیروزی ارتش سرخ بر فاشیسم 

ترجمه و تنظیم: آناهیتا اردوان این ترجمه را  به مهندس ارشد…

ارزش نقد و کم‌رنگی نقدهای ادبی

یکی از بدی‌های تاریخی در جهان و کشور ما، رنگ‌باختنِ…

                یک گرفتاری با مافیا

        و یک دنیا آموزش شرعی، حقوقی، سیاسی و مدنی                               (قسمت سوم…

چند شعر کوتاه از زانا کوردستانی

گاهی اتفاقی ستاره‌ای  در دفترم چشم باز می‌کند ولی، من هنوز به آفتاب نقش…

ترور عروس خدا، توسط پدران مقدس!

Hypatia(355-415م ). ترور دختر خدا، توسط پدران مقدس! آرام بختیاری نبرد مکتب و…

مخالفان پراکنده، بازیگران متحد؛ مدیریت خلای سیاست در افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید اردوگاۀ از هم گسخته؛ فرصتی برای مانورهای منطقه…

گام بزرگ به سوی مبارزهٔ مشترک

برگزاری نشست مشترک دفتر سیاسی – اجرایی و بیروی اجرائیه…

پدر سالار

ما زنان سر زمین های جنگ  زنان جهان سوم  جهان پدر سالار وقتی…

اسدالله بلهار جلالزي

له ښاغلي (اسدالله بلهار جلالزي) سره، چې د علم او…

افغانستان، سوار بر شانه های ژیوپولیتیک پرتنش و پیچیده منطقه…

نویسنده: مهرالدین مشید روایتی از زنده گی در سایه امید یا…

میراث سکاها، هویت ایرانی و مسئله تورانیان در شاهنامه 

- دکتر بیژن باران شاهنامه، خاطره حماسی سکاهای ایران، جغرافیای اسطوره‌ای…

افغانستان نقطه مرکزی جیو پولیتیک

در سیاست قدرت های مخرب نظم و ثبات ! در بردن…

شور و حال عشق 

رسول پویان  عشق دردام سیاست مرغ بسمل می شود  پـرپـر احسـاس دل بندِ سـلاسـل می شود  تا ز چنگِ بازی ی صیاد مـرغ دل پـرید  عشوه از بهر فریب دل، مشکل…

«سازش» و «سازشکاری» یعنی چه؟

‫ رفیق نورالدین کیانوری ــ پرسش و پاسخ، شمارهٔ ۲۰، دی‌ماه ۱۳۵۹ــ…

دو کلمه؛ همچون دو پرخاش

Eklektism, Dogmatism. آرام بختیاری التقاطی و دگماتیسم؛ دو واژه یا دو سیستم…

«اسپینوزا در ترازوی مکتب من بیش از این نه‌می‌دانم: فیلسوفی،…

تذکر ضروری و تازه و بکر!در پایان هر بخش لینک…

                 یک گرفتاری با مافیا

        و یک دنیا آموزش شرعی، حقوقی، سیاسی و مدنی                          (قسمت دوم)                        چرا…

«
»

کلید ختم جنگ و تآمین صلح در دست کیست؟

فرهاد

کجا دین است

این کفر است

این کین است

که ابلیس تبهکاری

بکف شمشیر دین بگرفته و تکبیر میگوید

ز ایمانش حذر دارید

مسلمانش مپندارید

که او نام خدا را نیز با تذویر میگوید

فانی

مردم عذاب کشیده افغانستان هفته خونین دیگری در اخیر ماه میزان با حملات خونین دشمنان سوگند خورده مردم افغانستان و حامیان خارجی شان سپری نمودند این حملات که بالای قومندانی پولیس ولایت پکتیا، ولسوالی اندر ولایت غزنی، قطعه ارتش ولسوالی میوند، مسجد امام رضا در شهر کابل، مسجد ولایت غور در هنگام ادای نماز شام و پرتاب راکت ها در بامداد 29/7/1396 در شهر کابل و سایر نقاط کشور صورت گرفت. صدها کشته و زخمی بشمول افسران، سربازان و مردمان ملکی بشمول زنان و کودکان بجا گذاشت که میتوان هفته متذکره را خونین ترین هفته در سال جاری خواند.          

در حالیکه صدای مردم بر ضد جنایات فوق از حامد کرزی رئیس جمهور پیشین عده از اعضای پارلمان، سران اقوام قبایل، موی سفیدان و علما و روحانیون در ولایات جنوبی هلمند، ولایات شرقی، شمالی شهرها و روستاها بلند شده آنرا اعمال شیطانی ادارات استخباراتی آی اس آی، سعودی، قطر، ایران، شیخ های عرب، مافیای بین المللی مواد مخدر کشورهای متجاوز و توسعه طلب جهان خوانده خواهان ختم این بازیهای خونین و جنایات بار در کشور ما و کشور های منطقه میباشند.

شورای امنیت سازمان ملل متحد بخاطر خاموش ساختن احساسات مردم افغانستان و جهان صرف با محکوم نمودن جنایات فوق بسنده کرده از مرکز لانه های تروریزم که در پاکستان عملا وجود دارد نام نمی برد.                                      

رئیس اداره سی آی ای امریکا در صحبت که داشت گفت: تا زمانیکه طالبان از لانه های امن در پاکستان برخوردار باشند به هیچ وجه به میز مذاکره و صلح حاضر نمیشوند. می افزاید بخاطر وادار ساختن آنها به مذاکره و تامین صلح بالای پاکستان باید فشار وارد گردد.                                                                                                            

رئیس تحقیقات امریکا میگوید داشتن امید به پاکستان در مبارزه با هراس افگنی کار بیهوده میباشد. اسد درانی رئیس پیشین اداره آی اس آی میگوید تا زمانیکه نیروهای نظامی امریکا در افغانستان حضور داشته باشند صلح درین کشور تآمین نخواهد شد.                                                                                                                                         

وزیر خارجه امریکا میگوید: تا زمانیکه ذهنیت طالبان از ادامه جنگ به تآمین صلح تغییر نخورد ما در افغانستان حضور نظامی خواهیم داشت. در رابطه به اظهارات فوق عده از مردم و آگاهان امور موجودیت مسؤولین غیر ماهر را که از تجربه لازم برخوردار نمیباشند در نقاط کلیدی علت دشورای های فوق خوانده عده دیگر به این باور اند تا زمانیکه سران قصر سفید و متحدین جهانی و منطقه ئی آنها صادقانه از حمایت حامیان تروریستان که چندین دهه است بخاطر غارت و نابودی کشور و مردم ما کمر بسته اند دست بردار نشوند نمیتوان به وعده های سر خرمن و ریاکارانه سران متذکره امیدوار بود. زیرا که کلید ختم جنگ و تآمین صلح در دست کشور های فوق میباشد.