آلبر کامو،‌ محصول یا قربانی استعمار فرانسه؟

درودها دوستان گرامی ما! محمدعثمان نجیب  نماینده‌ی مکتب  دینی فلسفی  من بیش از…

کتاب "زندگی عیسی" نقد مسیحیت بود 

Strauß, David (1808-1874) آرام بختیاری داوید اشتراوس؛- مبارز ضد مسیحی، مبلغ علم…

عدل الهی و عدالت اجتماعی و سرنوشت عدالت در جهان

نویسنده: مهرالدین مشید  خوانشی فلسفی–دینی از نسبت خدا، انسان و مسئولیت…

لذت چیست؟

لذت به معنای حقیقی٬ بدون وابستگی به خوردن و مراقبت جنسی٬ بصورت…

اختلاف دښمني نه ده؛ د اختلاف نه زغمل دښمني زېږوي

نور محمد غفوری په انساني ټولنو کې د بڼو او فکرونو اختلاف یو…

شاعر کرد زبان معاصر

آقای هوزان اسماعیل (به کردی: هۆزان ئیسماعیل) شاعر کرد زبان…

چند شعر کوتاه از لیلا طیبی

(۱) انسان کلام سبز ترحم، جاری از گلوی خدا بود.  از یاد برده…

جغرافیای سیاسی افغانستان و رقابت های نیاتی قدرت ها

نویسنده: مهرالدین مشید طالبان ژیوپلیتیک نیابتی؛ در هم زیستی با گروههای…

اعلامیه در مورد یورش سبعانه امپریالیسم آمریکا به ونزوئلا

سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان سرانجام شنبه ۳ جنوری، پس از آنکه…

زخم کهنۀ سال نوین

رسول پویان سال نو آمد ولی جنگ و جـدل افزون شدست کودک…

تحول ششم جدی، روزی که برایم زنگ زنده‌گی دوباره را به…

نوشته از بصیر دهزاد   قصه واقعی از صفحات زنده‌گی ام  این نوشته…

دوستدارم

نوشته نذیر ظفر ترا   از  هر کی بیشتر دوستدارم ترا  چون قیمت  سر دوستدارم سرم  را گر    برند…

مولود ابراهیم

آقای "مولود ابراهیم حسن" (به کُردی: مەولود ئیبراهیم حەسەن) شاعر…

پدیدار شناسی هوسرل؛ ایده آلیستی و بورژوایی؟

Edmund Hussrel(1859-1938)    آرام بختیاری جهان شناسی؛ فنومنولوگی و شناخت ظاهر پدیده ها…

ميسر نميشود

28/12/25 نوشته نذير ظفر پير م    وصال  يار   ميسر   نميشود وقت  خزان   بهار    ميسر  نميشود بيكار م اينكه شعر و…

مهاجران در تیررس تروریستان و بازتولید سلطه طالبان در تبعید

نویسنده: مهرالدین مشید ترور جنرال سریع ، سرآغاز یک توطئه مضاعف،…

شماره ۳/۴ محبت 

شماره ۳/۴ م سال ۲۸م محبت از چاپ برآمدږ پیشکش…

مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۸)

نوشته: ا. لازوفسکی برگردان: آمادور نویدی مارکس و جنبش اعتصاب مارکس و انگلس حداکثر توجه خود…

مائوئیسم در افغانستان: از نظریه‌پردازی تا عمل‌گرایی بدون استراتژی

این مقاله به بررسی تاریخی و تحلیلی جنبش مائوئیستی در…

                        به بهانه ی آمستردام              

   نوشته ی : اسماعیل فروغی          من نمیخواهم درباره ی چند وچون…

«
»

لوپوئن: نفرت از غرب در حال افزایش است

روزنامه فرانسوی لوپوئن نوشت: هرچه اقدامات اسرائیل وحشیانه‌تر و شیطانی‌تر شوند، فرصت برای تضعیف هژمونی آمریکا  بیشتر می‌شود.

عملیات نظامی روسیه به اوکراین باعث ایجاد شکاف در صحنه جهانی شد اما درگیری‌های تازه در خاورمیانه آن را عمیق‌تر کرده است. در آفریقا، آسیا و آمریکای لاتین، «جنوب جهانی» تمایلی به حمایت از کی‌یف و محکوم‌کردن مسکو از جمله در رأی‌گیری به قطعنامه‌های سازمان ملل نداشت. از ۷ اکتبر و عملیات طوفان الاقصی نیز تعداد زیادی از کشورهای نوظهور علیه حمایت «بی‌قیدوشرط» کشورهای غربی از اسرائیل موضع گرفته‌اند.

این امر به‌ویژه در آمریکای جنوبی صادق است: ونزوئلا، «نسل‌کشی» علیه فلسطینی‌ها را محکوم کرده و گوستاو پترو، رئیس‌جمهور کلمبیا، غزه را با آشوویتس مقایسه کرده و خواهان توقف ارسال تسلیحات به سرزمین‌های اشغالی شده است. آفریقای جنوبی نیز بین اسرائیل و آپارتایدی که تا زمان لغو آن در اوایل دهه ۱۹۹۰ بر اکثریت سیاه‌پوستان تحمیل شده بود، شباهتی ترسیم کرده است.

همزمان شاهد کاهش نفوذ قدرت‌های غربی هستیم نمونه روشن آن فرانسه که از ساحل رانده شد.

آلیون تین سنگالی، بنیان‌گذار اندیشکده افریکاجوم در داکار، می‌گوید: «ما اکنون در حال تجربه یک دوران گذار هستیم که به پایان سلطه غرب در جهان مرتبط است.»

در سازمان ملل، آمریکا و متحدانش بیش از هر زمان دیگری منزوی به نظر می‌رسند. خورخه هاینه، محقق دانشگاه بوستون و سفیر سابق شیلی در پکن، توضیح می‌دهد که «شکاف شمال-جنوب که در جریان عملیات روسیه به اوکراین در سال ۲۰۲۲ آشکار شد، گسترش‌یافته است. کشورهای بیشتری در «جنوب جهانی» نظم جهانی را زیر سؤال می‌برند. نمی‌گویم آنها به‌طرف چین و روسیه رفته‌اند، اما از غرب فاصله گرفته‌اند.»

در سال ۲۰۲۴، بریکس در حال آماده‌شدن برای استقبال از شش عضو جدید، از جمله ایران و عربستان سعودی است. این سازمان‌ها خود را برتر از نهادهای به ارث رسیده از جنگ جهانی دوم معرفی می‌کنند که متهم به تسلط ایالات متحده و متحدانش بر آنها هستند. آنها استانداردهای متغیر و دوگانه غربی‌ها را باتکیه‌ بر نمونه‌های اخیر (غزه) یا نمونه‌های قدیمی‌تر (درگیری‌های عراق یا لیبی) محکوم می‌کنند. شعارهای آنها تا لندن، نیویورک، برلین و پاریس در جریان تظاهرات حامی فلسطین مطرح می‌شود.

یکی از سفیران سابق غرب در خاورمیانه می‌گوید: «اسرائیل در جنگ ارتباطی شکست خواهد خورد. در سراسر جهان نفرت از غرب در حال افزایش است.»