افغانستان در سایۀ رقابت‌های ژئوپولیتیکی جهانی ناشی از جنگ اسرائیل…

مقدمه تنش‌های دراز ‌مدت میان ایالات متحده آمریکا، اسرائیل و جمهوری…

فیلسوف آس و پاس،- مدافع مالکیت خصوصی!

max stirner (1806-1856) آرام بختیاری ماکس اشتیرنر، آغاز آنارشیسم فردگرایانه. ماکس اشتیرنر(1856-1806.م) آلمانی،…

افغانستان- آموزشگاهی خونین برای ایران و همسایگان 

سلیمان کبیر نوری در این مقاله می‌خوانید: چکیده نئولیبرالیسم و استعمار؛ تجربه‌ای عینی افغانستان؛…

جنگ های جیوپولیتیک جدید و افغانستان تحت حاکمیت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید از بازگشت تروریسم تا تقابل قدرت های بزرگ در…

سید جمال الدین افغان

 فیلسوف ،دانشمند بنیانگذار نهضت فکری وجنبش آزادی  خواهی افغانستان ،اساسگذار  اتحاد اسلامی ومبارز…

  به آرمان وطن

بیا برویم کشور تا بان را بسا زیم  خا نه ی…

نوستالوژی و جاذبه های فکری و اعتقادی 

نویسنده: مهرالدین مشید نوستالوژی و گذشته گرایی های فکری و اعتقادی زمانیکه…

تاریخ‌گرایی و ارزش هنری رمان‌های میخائیل شولوخوف

ترجمه. رحیم کاکایی به مناسبت 120 سالگی میخائیل شولوخوف ای. کووالسکی (درباره مسئله…

نامه‌ی سرگشاده از سوی یک مهاجر، به صدراعظم آلمان!

آمریکا به سیم آخر زد. حمله‌ی آمریکا بر ایران، دردسر…

تنش میان ایران و اسراییل و پس لرزه های بحران…

نویسنده: مهرالدین مشید وارد شدن امریکا در جنگ و به صدا…

عزّ و شرف وطن 

در خانـه قـوی باش که چوراچور است  دزدان به کمین فانوس…

فطرتی انسانی

امرالدین نیکپی در اوایل دانشگاه ، داستان‌های مذهبی بسیاری دربارهٔ طرد…

جهان صلح وصفا!

امین الله مفکر امینی                   2025-19-06 جهانـی صلح وصفـــای بشربماتم کشیـــــده جـاهــــلانیکی برسیاستهای…

سرنوشت انسان امروز در چنگال مومیایی فروشان دیروز

نویسنده: مهرالدین مشید زنده گی مدرن در آینۀ زوال تاریخی در جهان…

سیمون دوبوار،- رفاقت و عشق اگزستنسیالیستی

Beauvoir, Simone de (1908- 1986). آرام بختیاری سیمونه و سارتر،- ازدواج سفید…

کتاب زبدۀ تاریخ

رسول پویان فسانه خوان وفسون سرگذشت موسارا مگـر خـرد بکــنــد حـل ایـن…

چرا مردان از زنان قوی تر نیستند؟ پروفیسور دکتر شمس سینا بخش…

حقیقت فرا ذهنی: بنیاد برترین واقعیت

ذهنیت به مفهوم تفکر٬ و تعقل از جوهر حقیقت٬ بنیاد…

ژرفنای فاجعه در افغانستان و سناریو های فراراه ی طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید ستم طالبان و ایستادگی ملت؛ اراده مردم افغانستان…

پایداری

ثبا ت و پا یداری را نمانده  قدر و مقدارش چنان…

«
»

عطوان: اظهارات نژادپرستانه ترامپ بیانگر موضع مجموعه حاکم بر آمریکاست

یک تحلیلگر مطرح جهان عرب نوشت، اظهارات نامزد نمایندگی حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا علیه مسلمانان در واقع بیانگر موضع حاکم بر این کشور است که بسیاری از پایتخت‌های عربی و اسلامی زیر پای سران آن فرش قرمز پهن می‌کنند.

 روزنامه الکترونیکی رأی‌الیوم در مقاله‌ای در ستون «سخن سردبیر» به‌قلم «عبدالباری عطوان» نوشت: از این‌ جنجال گسترده در شبکه‌های اجتماعی، روزنامه‌ها و شبکه‌های تلویزیونی عربی در واکنش خشم‌آلود به اظهارات «دونالد ترامپ» نامزد جمهوری‌خواه (در انتخابات ریاست‌جمهوری 2016 آمریکا) که خواستار جلوگیری از ورود مسلمانان به آمریکا شده است، شگفت‌زده هستیم؛ این مرد وارد رقابت‌های انتخابات ریاست‌جمهوری در یک کشور بزرگ شده است که بسیاری از کشورهای اسلامی را نابود کرده و میلیون‌ها مسلمان را به قتل رسانده است و همچنان مواضع نژادپرستانه خود را علیه مسلمانان و کشتن هرچه بیشتر آن‌ها به‌بهانه‌های متعدد به‌ویژه در سوریه، عراق و افغانستان ادامه می‌دهد.

دولت فعلی آمریکا اکنون در حال بررسی جلوگیری از ورود مسلمانانی به این کشور است که به کشورهای خاورمیانه مانند یمن، سوریه و ایران سفر کرده‌اند، همان‌طور که با بسیاری از مسلمانانی که اقدام به گرفتن ویزای سفر مسافرتی، ایراد سخنرانی، یا به‌دلایل تجاری و اقتصادی می‌کنند، مانند تروریسم تعامل می‌کند، در حالی که در فرودگاه‌های آمریکا وزرا و سفرایی از کشورهای عربی مورد بازرسی بدنی و اهانت قرار گرفته‌اند. من شخصاً اطلاع دارم که در گذشته «عبدالرحمن شلقم» وزیر خارجه لیبی و سفیر سابق این کشور در سازمان ملل متحد، درحالی ‌که دارای کارت شناسایی دیپلماتیک و مسئولیت در سازمان ملل متحد بود، در فروگاه «جان کندی» در نیویورک مورد اهانت قرار گرفت؛ به ‌گونه‌ای که لباس‌‌های او را درآوردند و مدت طولانی بازداشت کردند. همچنین، یکی از وزیران فرانسوی جزایری‌تبار نیز با چنین رفتاری مواجه شد. موارد مثال‌زدنی در این خصوص زیاد است که در اینجا قابل ذکر نیست.

دونالد ترامپ در بیان احساسات واقعی مجموعه حاکم بر آمریکا در قبال مسلمانان و عرب‌ها صادق بود و تفاوت بین او و دیگران این است که او بسیار رک و شفاف سخن گفت و جرئت زدن حرف‌هایی را داشت که بسیاری از کسانی که در پایتخت‌های عربی و اسلامی زیر پایشان فرش قرمز پهن می‌شود، از گفتن آن امتناع می‌کنند.

شاهزاده «ولید بن طلال»، که ترامپ او را متهم کرد به‌دنبال تسلط به آمریکا با پول پدرش است، نباید به او و وقاحت او واکنش نشان دهد، بلکه باید حکومت‌‌های اسلامی مانند امارات عربی متحده، اندونزی و همچنین آذربایجان، که شرکت ترامپ پروژه‌های عظیمی در آنجا راه‌اندازی کرده است، باید به او واکنش نشان دهند حتی اگر هرگونه اقدامی علیه شرکت‌های او محدود باشد؛ چرا که این مسئله در درجه نخست به اصل و کرامت مربوط می‌شود.

نمی‌دانیم که آیا چنین مواضع خصمانه و نژادپرستانه ترامپ او را در معرض تعقیب قانونی قرار می‌دهد یا خیر؛ زیرا او به خشونت، تروریسم و همچنین تنفر از ادیان تحریک کرده است و اگر این مواضع و سخنان خلاف قانون است، پس ما از اتحادیه وکلای عرب می‌خواهیم که علیه ترامپ در دادگاه‌های اروپایی و آمریکایی اقامه دعوی کنند. در واقع، چنین مواضع نژادپرستانه علیه بیش از یک‌میلیارد و نیم مسلمان مصداق تروریسم است و حتی خطرناک‌تر از کاریکاتورهای کاریکاتوریست هلندی است که به حضرت محمد(ص) اهانت کرد.

نمی‌خواهیم به آمریکا برویم نه به این دلیل که ترامپ خواهان جلوگیری از ورود ما به این کشور شده است بلکه به این علت که دولت متبوع آن را دولتی می‌دانیم که با حمایت از تجاوزگری‌های اسرائیل طی بیش از 60 سال و همه جنگ‌های آن علیه کشورهای همسایه فلسطین و نیز با لشکرکشی به عراق و اشغال آن که بیش از یک‌میلیون عرب و مسلمان را به قتل رساند و بیش از 4میلیون کودک را یتیم کرد، به تروریسم دولتی علیه اعراب و مسلمانان اقدام کرده است.

به‌خوبی می‌دانیم که دولت‌های عربی چه آنهایی که با آمریکا در جنگ‌هایش علیه اعراب و مسلمانان همدست شده‌اند یا چه آنهایی که مخالف آمریکا هستند، این اظهارات نژادپرستانه ترامپ را هضم خواهند کرد و توجه خودشان را معطوف مکانی دیگر خواهند کرد، دقیقاً مانند هر باری که دولت‌های آمریکا به عرب‌ها و مسلمانان توهین کردند و کشورهای‌شان را نابود کردند، عمل می‌کنند.