زنان و تولید علم در تاریخ تمدن اسلامی !

مقدمه زنان مسلمان ، از خانه تا دانشگاه ، از مسجد…

کودتای داوود؛ آغاز فصل پرآشوب تاریخ معاصر افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید کودتای  ۲۶ سنبله ۱۳۵۵ سرآغاز تراژدی نیم‌قرن افغانستان کودتای…

         وحدت خواست مبرم زمان است

هرکه دورافتاده شد ازاصل خویش  باز جوید روز گاری وصل خویش اصالت…

فن تفکر و تمرین فلسفه

درسنامه برای مدارس آموزش سیاسی پدیدآورنده و ویراستار: یوری نیکولاویچ آنتونوف…

بدخشان در محراق کارزار تبلیغات

سیاسی -- نظامی پاکستان ! ولایت بدخشان در شمالشرق ترین قسمت…

سفرنامۀ زندگی

رسول پویان نــوای نـی و نـغـــمـۀ آبـشار هـوای خوش و دامـن کهسار سـرود…

هه‌لو شهید جعفر

آقای "هه‌لو شهید جعفر" (به کُردی: هەڵۆ شەهید جەعفەر) شاعر…

پیاوړی او نومیالی لیکوال

له (ډاکټر طارق رشاد) سره چې پیاوړی او نومیالی لیکوال،…

دموکراسی در بستر سرمایه‌داری؛ فرصت‌ها، محدودیت‌ها و تناقض‌ها

نویسنده: مهرالدین مشید  رابطه دموکراسی و سرمایه داری؛ از همگرایی تا…

افغانستان زخمی؛ نیازمند همدلی و همگرایی

نویسنده: مهرالدین مشید تنوع قومی و مدیریت آن در چارچوب هویت…

شکسپیر 

« آن ‌جا که انسان برای نخستین ‌بار خود را…

وحدت نیروهای مترقی در روشنی  اصول و بدون آن

وحدت، یکی از نیازهای اساسی و اجتناب‌ناپذیر نیروهای مترقی، ملی…

دین و دموکراسی؛ از سازگاری ها تا چالش ها

نویسنده: مهرالدین مشید پرسش سازگاری دین و دموکراسی یکی از مهم‌ترین…

سه‌ شعر کوتاه از لیلا طیبی

انسان کلام سبز ترحم، جاری از گلوی خدا بود.  از یاد برده…

شب

شب همین نزدیک‌هاست و  ستارگان  گیسویشان را بر صورت ماه افشانده‌اند، در سکوتی…

پیامد های منفی ،تثبیت رتبه نظامی در ساختار های کشفی…

مقدمه . خداوند ( ج) در قرآن کریم چنین می فرماید…

چند شعر کوتاه از لیلاطیبی

انسان کلام سبز ترحم، جاری از گلوی خدا بود.  از یاد برده…

افغانستان؛ سرزمین فرصت‌های از دست‌رفته

نویسنده: مهرالدین مشید از اصلاحات امان‌الله خان تا چالش‌های پس از…

بیست سال امریکا غرب و ناتو درین سرزمین بساط خون…

افغانستان از تنگناهای خونین و ویرانگر عبور داده شده و…

تمنای رهایی

رسول پویان تبسـم حال خـوش در خاطر دل می کند جاری ولی…

«
»

     رمان ؛ اجتماعی یا سرگرم کننده، یا هر دو ؟

علیشاه سلطانی

                رمانهای یک نویسنده سوسیال دمکرات.

 

johanne mario – Simmel ( 1924 – 2014 )

 

Falsaf@web.de

 

یوهان ماریو- زیمل ، رمان نویس اتریشی در سال 1924 در خانواده ای یهودی تبار بدنیا آمد و در سال 2014 درگذشت . او یکی از پرحوانده ترین نویسندگان آلمانی زبان بعد از جنگ جهانی دوم یعنی بعد از سال 1945 میلادی  و موفق ترین نویسنده کتابهای پرفروش اواخر قرن 20 است .

آثار زیمل با تیراژ 70 میلیونی تاکنون به 25 زبان خارجی ترجمه شده اند . تنها از کتاب ” همیشه نباید غذا خاویار باشد ” او، حدود 20-15 میلیون نسخه بفروش رسید . نمایشنامه ” هم کلاسی ” وی تاکنون 3 بار بصورت فیلم درآمده. تقریبا تمام آثار زیمل مربوط به زمان حال و نیمه دوم قرن 20 در اروپا است . او شکایت میکند که آلمان تنها کشوری است که در آنجا بین ادبیات اجتماعی و سرگرم کننده فرق گذاشته میشود .

رمان نویسی زیمل بر اساس تجربیات و سبک ژورنالیستی او است . وی با تکیه بر تحقیقات روزنامه نگاری و گرد آوری اسناد و مدارک میخواهد زندگی مدرن و پیچیده انسان را با جنبه های سیاسی و شخصی آن نشان دهد ، به این دلیل تمام آثارش پایه ای واقعگرایانه دارند .

از جمله موضوعات آثار زیمل – خارجی ستیزی در اروپا ، تعقیب و آزار یهودیان ، پدیده اعتیاد و الکل ، مشکلات فرهنگی جوامع چند ملیتی ، قاچاق اسلحه ، جنایتهای فاشیسم ، مسابقات تسلیحاتی و اتمی کشورها ، تحقیقات و دست کاریهای ژنتیک انسان ، نقشه و کوششهای جاسوسی ، توطئه های سیاسی ابرقدرتها ، و حمله های ویروسی کامپیوتری کارتل ها به همدیگر هستند .

زیمل از نظر سیاسی عضو حزب سوسیال دمکرات اتریش بود و از موضعی ضد کاپیتالیستی به مشکلات جهان فعلی میپردازد . اغلب آثار او پایان خوشی ندارند چون بقول او پایان سرمایه داری، فاجعه یا روز قیامت و صحرای محشر است .

زیمل غیر از رمانهای قطور در زمینه نمایشنامه نویسی ، فیلم نامه ، نوول ، داستان ، کتاب کودکان و تهیه گزارش نیز فعال بود . رمانهای او معمولا تحت تاثیر آثار توماس مان نوشته شده اند . او میگوید هر بار خلاصه ای 120 صفحه ای از رمانهای ناکامل خودرا به وکیل خود برای کنترل میدهد تا پس از چاپ و نشر مورد شکایت سازمانهای دولتی و ارگانهای سرمایه داری قرار نگیرند .

در غالب کتابهای او طرز تهیه غذاهایی نیز توضیح داده میشود چون در نظر او برای مامورین ، توطئه چینان ، و جاسوسان کشورهای سرمایه داری ، غیر از اقامت در هتل های باشکوه و حضور زنان جوان ، غذا نیز از اهمیت خاصی برخوردار است .

زیمل خود اعتراف میکند که با پول ناشی از فروش رمانهایش بیش از نیمی از عمر خود را در هتل های گران ، زیبا و راحت گذرانده است . او اشاره میکند که محتوای هر نوشته ای مهمتر از زبان و سبک آن اثر است . در نظر زیمل آشنایی با هر زنی با یک دروغ آغاز میشود چون مرد باید در باره عشق پیشین خود گزارش بدهد . او خوشحال است که در پایان عمر او را نویسنده ای روشنگر با کیفیت کار آثار تولستوی ، بالزاک و داستایوسکی بشمار آوردند .

از جمله مشهورترین آثار یوهان ماریو – زیمل : اعتراف میکنم ، همیشه غذا نباید خاویار باشد ، هورا ما هنوز زنده ایم ، از خوشحالی خود تعجب میکنم ، خدا نگهدار عاشقان باشد ، عشق فقط یک واژه است ، میهن عزیز آرام باش !، همه انسانها برادرند ، آقای جیم بسوی رنگین کمان رفت ،  موادی که رویاها از آن هستند ، جواب را فقط باد میداند ، هیچکس جزیره نیست ، لطفا گلها را بحال خود بگذارید ، آنها را در تاریکی نمی توان دید ، دلقک هایی که در پایان ما را به گریه انداختند ، در بهار آخرین چکاوک آواز خواند ، موقع خنده هم گریه میکنیم ، مردی که درخت بادام را تقاشی نمود ، عشق آخرین پل است ، دیدار در مه ، 22 سانتیمتر لطافت ،  داستانهایی از 35 سال گذشته ، و غیره هستند .

او در زمینه ادبیات کودکان نیز آثاری مانند – اتوبوسی به بزرگی جهان ، مادرم نباید باخبر شود ، تا پایان تاریخ ، و سختگیری کمتر ممنوع است ، را منتشر کرد .زیمل پیرامون آینده غرب سرمایه داری اشاره میکند که بعد از شکست استالینیسم و عواقب پیشرفت علم و صنعت ، اکنون تحقیقات ژنتیک و جنگ های ویروسی کامپیوتری، آینده انسان گلوبال را تهدید می کنند .