سفرنامۀ زندگی

رسول پویان نــوای نـی و نـغـــمـۀ آبـشار هـوای خوش و دامـن کهسار سـرود…

هه‌لو شهید جعفر

آقای "هه‌لو شهید جعفر" (به کُردی: هەڵۆ شەهید جەعفەر) شاعر…

پیاوړی او نومیالی لیکوال

له (ډاکټر طارق رشاد) سره چې پیاوړی او نومیالی لیکوال،…

دموکراسی در بستر سرمایه‌داری؛ فرصت‌ها، محدودیت‌ها و تناقض‌ها

نویسنده: مهرالدین مشید  رابطه دموکراسی و سرمایه داری؛ از همگرایی تا…

افغانستان زخمی؛ نیازمند همدلی و همگرایی

نویسنده: مهرالدین مشید تنوع قومی و مدیریت آن در چارچوب هویت…

شکسپیر 

« آن ‌جا که انسان برای نخستین ‌بار خود را…

وحدت نیروهای مترقی در روشنی  اصول و بدون آن

وحدت، یکی از نیازهای اساسی و اجتناب‌ناپذیر نیروهای مترقی، ملی…

دین و دموکراسی؛ از سازگاری ها تا چالش ها

نویسنده: مهرالدین مشید پرسش سازگاری دین و دموکراسی یکی از مهم‌ترین…

سه‌ شعر کوتاه از لیلا طیبی

انسان کلام سبز ترحم، جاری از گلوی خدا بود.  از یاد برده…

شب

شب همین نزدیک‌هاست و  ستارگان  گیسویشان را بر صورت ماه افشانده‌اند، در سکوتی…

پیامد های منفی ،تثبیت رتبه نظامی در ساختار های کشفی…

مقدمه . خداوند ( ج) در قرآن کریم چنین می فرماید…

چند شعر کوتاه از لیلاطیبی

انسان کلام سبز ترحم، جاری از گلوی خدا بود.  از یاد برده…

افغانستان؛ سرزمین فرصت‌های از دست‌رفته

نویسنده: مهرالدین مشید از اصلاحات امان‌الله خان تا چالش‌های پس از…

بیست سال امریکا غرب و ناتو درین سرزمین بساط خون…

افغانستان از تنگناهای خونین و ویرانگر عبور داده شده و…

تمنای رهایی

رسول پویان تبسـم حال خـوش در خاطر دل می کند جاری ولی…

بیکس محمد قادر

استاد "بیکس محمد قادر" (بێکەس حەمە قادر) شاعر و نویسنده‌ی…

عشق بود آن !

امین الله مفکر امینی                        2026-22-!06 در ایــن دهری ِ مجاز مجوییـــد ومگویید…

اسلام‌گرایی؛ از رستاخیز ضد استعمار تا چالش افراطیت و امکان…

نویسنده: مهرالدین مشید مطالعه‌ای در اندیشه متفکران مسلمان و تجربه افغانستان،…

لرمانتوف نابغه سرکش ادبیات روسیه

برگردان. رحیم کاکایی «خانه من هر جا که آسمانی باشد، آنجاست...» مترجم: همپای…

افغانستان در چهار راۀ رقابت های ژیوپلیتیک و ا ستراتیژی…

نویسنده: مهرالدین مشید از عمق استراتژیک پاکستان و هند تا عمق…

«
»

دستگیری، شکنجه و اعتراف اجباری از زنان توسط طالبان محکوم است

مرگ بر طالبان چه در کابل چه تهران

انتشارویدئوی اعترافات اجباری زنانی که توسط طالبان به گروگان گرفته شده‌اند و بارها دستگیری‌‌ آنها توسط این جریان تروریستی انکار شده بود سند دیگری از توحش نهادینه طالبان است. این ویدئو تحت نظارت وزارت داخله و استخبارات دولت طالبان، با اجبار ضبط و پخش شده است. در هفته‌های گذشته اوباش طالبان دستگیری فعالین زن و شکنجه زنان را گسترش داده است. نیروهای سرکوب طالبان شبانه به منازل فعالین زن در کابل یورش برده و تعدادی از فعالین و رهبران اعتراضات خیابانی را دستگیر کرده‌اند از جمله تمنا زریاب، پروانه ابراهیم‌خیل را دستگیر کردند، سپس دست به ربودن وحیده امیری زدند، به خانه امن زنان حمله کرده و ۲۹ زن فعال را که به آنجا پناه برده بودند از جمله مدینه دروازی، نائره کوهستانی، مرجان امیری و تعدادی از قضات و وکلای عدلیه از جمله لینا احمدی را دستگیر کرده و به مکانی نامعلوم انتقال داددند و تحت شکنجه تعدادی از آنان را وادار به اعتراف‌گیری اجباری کردند و سپس ویدیوی آنرا منتشر کردند.انتشار این ویدئو عملاً ترس و وحشت طالبان از گسترش و سراسری شدن مبارزه حق طلبانه زنان را به نمایش می‌گذارد.

از زمان بازگرداندن طالبان به قدرت، تا کنون ده‌ها زن و فعال سیاسی و اجتماعی سر به نیست گشته‌ و یا به قتل رسیده‌اند. تعداد قابل ملاحظه‌ای از فعالین اجتماعی دستگیر، شکنجه و مجبور به سکوت شده‌اند.علیرغم تلاش طالبان برای اعمال فضای خفقان بر جامعه اما اعتراضات شجاعانه و تحسین‌برانگیز زنان در خیابانها برای احقاق حقوق پایه‌ای‌شان، توانست به سرعت همه‌گیر و سراسری شود. شهرهای زیادی را به اعتراض بکشاند و به نماینده و فریاد اعتراض جامعه بدل شود. توجه جهانیان را برانگیزد و سد محکمی در مقابل مماشات با طالبان و به رسمیت شناخته شدن آن گردد.

اکنون نه فقط طالبان بلکه حامیان بیشرم آنها، جمهوری اسلامی، دولت پاکستان، دولت آمریکا و سایر دول غربی و منطقه‌ای که در روی کار آوردن مجدد طالبان نقش داشته اند باید در مقابل اعمال خشونت وحشیانه و سیستم ارعاب طالبان به جامعه و حقوق اجتماعی و در محرومیت زنان از کار و تحصیل پاسخگو باشند. 

طالبان تلاش دارد هر اعتراضی را با اعمال توحش و خشونت، هزینه بردار کند تا صدا و فریاد جامعه علیه تحمیل عقب راندن مدنیت، تبعیض و نابرابری، فقر و فلاکت را ساکت کند. اما مردم افغانستان و در صف اول اعتراض ‌زنان شجاع و مبارز با عزم راسخ‌تری علیه طالبان به میدان می‌آیند و با پشتیبانی وسیعتر جهانی مورد استقبال قرار می‌گیرند. این نسل و این اعتراضات را نمی‌توان با دستگیری و شکنجه ساکت و مرعوب کرد.

مردم ایران که شلاق حکومت اسلامی را خورده‌‌اند، با این اعترافات اجباری و ترفندهای نخ‌نما و بازی‌های کثیف اطلاعاتی و امنیتی سرکوبگرانه طالبان که الگوبرداری از جنایات جمهوری اسلامی است، بخوبی ‌آشنا هستند. مبارزه زنان در افغانستان با پشتیبانی عمیق و احساس هم‌سرنوشتی مردم ایران همراه است. تمامی زنانی که مجبور به اعتراف علیه خود شده‌‌اند مورد احترام عمیق جامعه هستند و تلاش‌ها و نقش تاریخ‌ساز آنان معتبر خواهد بود.

حزب کمونیست کارگری، دستگیری و آزار و اذیت فعالین سیاسی و اجتماعی در افغانستان را شدیدآً محکوم می‌کند و دول غربی و منطقه‌ای حامی طالبان را شریک تمامی جنایات این جریان وحشی وتروریست می‌داند. هرگونه اعتراف‌گیری اجباری فاقد اعتبار و عملاً  کیفرخواستی علیه عاملین آنست. ما با تمام توان از مبارزه برحق زنان علیه طالبان پشتیبانی می‌کنیم و همه مردم شریف جهان را به همبستگی با زنان و مردم محروم افغانستان فرامی‌خوانیم. ما مردم جهان و کلیه نهادها و احزاب و سازمان های انساندوست را فرامی‌خوانیم تا در همبستگی با زنان و مردم ستمدیده افغانستان، دولت‌های غربی که طالبان را سر کار آوردند و امروز با آن مماشات می‌کنند را تحت فشار قرار دهند تا طالبان را وادار کنند که به سرکوب و شکنجه زنان پایان دهد و دستگیرشدگان را فورا و بی قید و شرط آزاد کند. 

حزب کمونیست کارگری ایران

۴ اسفند ۱۴۰۰ – ۲۳ فوریه ۲۰۲۲