از دیدگاه علم سیاست !

تلاش و سعی چه به شکل مسلحانه باشد یا غیر…

افغانستان در بن‌بست؛ راه‌های برون‌رفت و چشم‌انداز آیند

نویسنده: مهرالدین مشید فردای افغانستان و چگونگی عبور از وضعیت موجود در…

فرانس مهرینگ؛ تئوریسین ژورنالیست، ژورنالیست صاحبنظر

France Mehring (1846- 1919 ) آرام بختیاری مهرینگ؛ کوشش در راه روشنگری…

افغانستان در آستانه یکخطر وبحران جدید ( تداوم بحران نیم قرنه) 

نوشته از بصیر دهزاد  آغاز جنگ ها و حملات پراگنده گروه…

قرائت های تاریخی و فراتاریخی دینی؛ از بن بست تا…

نویسنده: مهرالدین مشید در دو سده اخیر، یکی از مهم‌ترین رویکردها…

تضاد دین و حقیقت...!

توهم خدای دین، حقیقتِ بشر را در آزادی او به…

نقدواره پژوهشیِ بر  مفاهیم جمهوری و جمهوریت 

1میرعبدالواحد سادات     از منظر  حقوق اساسی و علوم سیاسی  در راستای :  …

روح و نَفْس چیست؟

برهان الدین « سعیدی»  بادِ نفس مر سینه را ز اندوه…

طبع  شکسته

نوشته نذیر ظفر  2/8/26 ورجینیا  كوچهِ ما پر از گلِ است ،…

تحولات بدخشان؛ نشانه‌های سقوط یا پایان مأموریت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید جرقه‌ای که آتش مقاومت را در سراسر افغانستان…

بردی کربابایف

برگردان . رحیم کاکایی روسلان سمیاشکین نویسنده براستی مردمی و یکی از  بنیان…

ژورنالیست، راوی حقیقت است، نه مبلغ یک روایت

نور محمد غفوری هر حرفه‌ای چارچوب، قواعد، اصول و معیارهای خاص…

پر له خەمم!

[خه‌م] پر له خەمم! پر لە خەم... خەم له سینگمە، پر لە بەخەڵم‌و پر لە…

یاداشت انتقادی بر یک مصاحبه تلویزیونی

نور محمد غفوری ژورنالیسم، رسالتش پرسیدن است، نه دفاع کردن؛ روشن…

بنیادگرایی دینی و لیبرال‌دموکراسی؛ از سوخت‌رسانی تا امتم دهی به…

نویسنده: مهرالدین مشید  رابطه متقابل افراط‌گرایی دینی، بحران‌های نظم لیبرال و…

راز ارقام در هستی

رسول پویان جهان با رمز و رازش در دل ارقام پنهان…

بنیامین؛ چپ مستقل،یا لیبرال ضد بورژوا

Benjamin, walter (1892- 1940) آرام بختیاری تخریب ریوانجیستی روشنگران توسط ژورنالیسم زرد. والتر…

کله چې جګړه کاروبار شي

محمد سليم سليمان جګړه د انسانانو لپاره د مرګ، بې‌ځایه کېدو،…

 افغانستان؛ در بن‌بست اعتماد و آینده ناپیدا

 نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان؛ میان بی‌اعتمادی و بن‌بست سیاسی افغانستان در یکی…

شایسته‌سالاری؛ بنیان عدالت اجتماعی و پیش‌شرط حکمرانی کارآمد

 نور محمد غفوری عدالت اجتماعی، به‌عنوان یکی از بنیادی‌ترین ارزش‌های دولت…

«
»

دربارۀ نظامیان قدیمی فرانسه بین جهاد طلبان داعش

شبکۀ ولتر|21 ژانویه 2015

وزیر دفاع فرانسه، ژان ایو دریان Jean-Yves Le Drian گزارشات رادیو بین المللی فرانسه دربارۀ هم دستیِ ده نفر از شخصیت های نظامی و قدیمی فرانسه  با جهاد طلبان درجنگ را تأیید کرد. او مشخصاً یادآور شد که چنین رویدادهائی بسیار نادرند.

در این رویدادها مانند رویدادهای گذشته، همۀ نظامیان قدیمی فرانسه که در جنگ در کنار جهاد طلبان موضع گرفتند از لژیونرها و یا اعضای ادارۀ امنیت خارجی DGSE بوده اند، آقای وزیر می توانست هیئتی رسمی برای رسیدگی به استخدام جهاد طلبان بین این یگانها گسیل کند. ولی هیچ کاری در این زمینه انجام نداد.

ما به سهم خودمان تأیید می کنیم که این گروه از نظامیان قدیمی از وزارت دفاع پیروی نمی کنند، ولی از سوی کاخ الیزه، به درخواست ژنرال بنوآ پوگا، فرماندۀ ستاد فرماندهی رویس جمهور مأموریت دریافت کرده اند (او را در عکس بالا می بینید).

پیش از این، به تاریخ  فوریۀ 2012، تعداد 19 نفر از نظامیان فرانسوی که جهاد طلبانِ « ارتش آزاد سوریه » (1) را سازماندهی می کردند در سوریه بازداشت شدند. این نظامیان در چهارچوب توافقی با رئیس جمهور نیکلا سرکوزی طی آزاد سازی باب عمرو که فرانسه در آنجا امارات اسلامی را مستقر کرده بود، در دو نوبت آزاد شدند. سپهبد ادوارد گیو Édouard Guillaud   که برای آزادی نخستین گروه اسرای فرانسه به مرز سوریه و لبنان آمده بود، اعلام کرد که این افراد جزء لژیونرهای قدیمی بوده اند. با وجود این، ابزارهای اطلاعاتی ناتو که هنگام دستگیریشان به دست ارتش سوریه توقیف شده بود، و استقبال رسمی و بجا آوردن احترام نظامی سپهبد از آنان خلاف این ادعا را نشان می داد. چنانکه پرونده هائی که سفیر سوریه به سازمان ملل متحد تحویل داده و سفیر فرانسه ژرار آرو  Gérard Araud نیز اصلیت آن را تأیید کرده است، در ژانویه 2014، فرانسه و ترکیه القاعده را مسلح کردند تا به امارات اسلامی عراق و شام حمله کند (2).

می خواستند از طرح ایالات متحده برای ایجاد کردستان مستقل در عراق و شمال سوریه جلوگیری کنند. ولی پس از توافقی با ایالات تحده، در مه 2014، فرانسه با امارات اسلامی عراق و شام ترم مخاصمه کرد و نظامیانش را سازماندهی آنان فرستاد. در ژوئن 2014، امارات اسلامی عراق و سام به دولت اسلامی (داعش) تبدیل شد و پس از اعلام خلیفه در بخشی از عراق به تصفیۀ قومی دست زد. طی بمباران اتحادیۀ ضد داعش، پاریس و واشنگتن بر آن بودند که اسلام گرایان بی آن که تلفات سنگینی به آنان وارد سازند، به منطقه ای بکشانند که بر اساس طرح رایت (planWright) برای آنان تعیین شده بود. در هر صورت، در نوامبر 2014، ایالات متحده از این عملیات برای حذف دیوید دروژون David Drugeon استفاده کرد که نشریات ایالات متحده با پافشاری او را به مثابه افسر ادارۀ امنیت خارجی که در بطن القاعده فعالیت دارد معرفی می کردند (3).

آخرین نظامیان قدیمی فرانسه که در نبرد علیه ارتش سوریه کشته شدند، در آوریل 2014 طی حمله به دهکدۀ مسیحی بنام  صیدنایا در رأس عناصر القاعده انجام وظیفه می کردند. وقتی جسد ده نفر از آنان را کشف کردند، آنچه بیش از همه جلب توجه می کرد، خالکوبی پرچم فرانسه روی شانه هایشان بود.

 

[1] « La débâcle de Syrie », par Thierry Meyssan, Réseau Voltaire, 4 avril 2012.

[2] Lire l’intervention de Bachar Ja’afari in « Résolution 2165 et débats (aide humanitaire en Syrie) », Réseau Voltaire, 14 juillet 2014.

[3] David Drugeon était probablement l’officier traitant des Frères Kouachi responsables du massacre de Charlie Hebdo. Cf. « Selon McClatchy, Mohammed Mehra et les frères Kouachi seraient liés aux services secrets français », Réseau Voltaire, 9 janvier 2015.

Réseau Voltaire

 

لینک متن اصلی در شبکۀ ولتر :

http://www.voltairenet.org/article186490.html

ترجمۀ حمید محوی