بشدار سامی

آقای "بشدار سامی" (به کُردی: بەشدار سامی)، شاعر و فتوگرافیست…

کابل آبستن یک تحول در موجی از اختلاف های درونی…

نویسنده: مهرالدین مشید سرنوشت ملاهبت الله در گرو عصیان همرزمان و…

هم پیوندی

جهان با حفظ،نا همگونی ها یک کل به هم پیوند…

آن لوله های آب پا های ما نه؛ بلکه آرزو…

نویسنده: مهرالدین مشید روایتی از به زنجیر کشاندن آفتابه ناوقت های شب…

هنر عشق ورزیدن....! (1)

" زیبایی عشق در این است که نه به چیزی…

آب در هاون کوبیدن یا سراغاز یک بازی جدید

نویسنده: مهرالدین مشید حکم بازداشت ملاهبت الله یک بازی استخباراتی و…

فتوای خرد 

رسول پویان  برون کردم به قتوای خرد تا حلقه از گوشم  بـرای…

خوشروی بؤلسه خاتینینگ

خوشروی بؤلسه خاتینینگ ، کیفیتینگ بوزیلمس چیور بؤلسه خاتینینگ، توگمنگ اصلا…

"سوسیالیسم سلطنتی"،- فیلسوف سرنوشت و زوال

Oswald Spengler(1880- 1936) آرام بختیاری اسوالد اسپنگلر،- فیلسوف راستگرا، نیهلیست فرهنگی. اسپنگلر(1936-1880م)، فیلسوف…

قلم "نی" ایکه "ناسر" ماند

نویسنده: مهرالدین مشید قلم "نی" و نشانه های بی نشانی آن آن…

در مورد ادب شفاهی  اوزبیکان افغانستان

برنامه  اوزبیکی رادیو تاشکند جمهوری اوزبیکستان در باره  کار کرد های…

پاینده باد افغانستان

میر عنایت الله سادات                                                   مدتی است که بعضی حلقات معين از…

هر وسیله‌ برای رسیدن به هدف مجاز نیست!

نور محمد غفوری در تویتر محترم امرالله صالح یک جمله را…

افغانستان و درهم تنیده گی و مد و جزر حوادث…

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان سرزمینی کوهستانی و محاط به خشکه است که…

فتنه خوابیده

 قدم هلال شد و مایلم به ابرویش  فتاده مرغ دل من…

شیفته ی ترانه های مردم

 برنامه ی رادیو تلویزیون شهر تاشکند جمهوری اوزبیکستان در مورد کار…

گزیده‌ای از «درسگفتارهای کاپیتال» رفیق فقید جوانشیر در زندان

از نظر مارکس دو نوع بخش خصوصی وجود دارد مارکس ……

قهرمان تنهایی؛ قهرمانی از تبار قهرمانان دیگر

نویسنده: مهرالدین مشید قهرمان دخت روز های تنهایی در یکی از صبحگاهان…

نوای پدران!

امین الله مفکرامینی       2025-14-01 ما شـــــما را ای فرزندان دلبنــد، پروریــــــدیم این تخـــــــم…

حاکمیت طالبان و فروپاشی ارزش ها درحامعه افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید طالبان زخمی سرطانی بر پیکر افغانستان دردمند حاکمیت گروه…

«
»

   خطراحتمالی وقوع جنگ سوم جهانی

 

                                                                                               محمد عوض نبی زاده

     

 

تشدید تنیش های بین المللی در خصوص بحران اوکرایین اغاز یک جنگ سرد نیست زیرا جنگ سرد در اوایل دهه ی نود میلادی خاتمه یافت ، انچه که امروز شاهد آن هستیم اغاز خطراحتمالی وقوع جنگ سوم جهانی درین کره  خاکی است که ریشه در فاجعه ی یوگوسلاویا دردهه نودقرن بیست  دارد. از انجائیکه  پیمان اتلانتیک شمالی یا ناتو ، ضمن اعمال تحریمهای گسترده اقتصادی و تجاری علیه مسکو ، تصمیم ازدیاد بودجه نظامی سازمان را به میزان (2) درصد از در امد ناخالص دول عضو بر ضد خطر حمله نظامی روسیه راتایید و نقل وانتقالات گسترده تجهیزات مختلف النوع جنگی وتسلیحات سنگین از ایا لات متحده در خاک المان بسوی کیف را درجریان انداخته  است .

 

سر منشی ناتو اعزام یک نیروی پنجهزار نفری عکس العمل سریع را که در کشورهای حوزه بالتیک مستقر میگردد ، از مسوولیتهای عاجل ناتو دانسته اند که ورود نیروهای ناتو به اوکرایین میتواندموجب اغاز مناقشه ای بزرگتر در سطح بین المللی گردد .در حالیکه مقامات نظامی روسیه اخیرا، اعلام داشت که : نیروهای نظامی ان کشور برای یک جنگ بزرگ اماده هستند وروسیه برای مقابله با خطرات ناشی از نزدیک شدن جبهه جنگ بسوی مرزهایش نمیتواند احتمال وقوع یک جنگ بزرگ را رد نماید چنانچه  یک هفته قبل روسیه بزرگترین مانور هسته ای تاریخ این کشور را آغاز ودر حال انجام آن  میباشد که در حقیقت دندان خایی تلخ  روسیه علیه ناتو و امریکا  است  .

 

این رزمایش هسته ای به اشتراک بیش از 30 هنگ موشکی در 12 منطقه متفاوت روسیه، از منطقه «تور» در غرب تا «ایرکوتسک» در شرق روسیه انجام می شود.تمرکز این مانور موشکی روسیه برای عملیاتی کردن دکترین هسته ای این کشور قلمداد شده  که روند اتکا به سلاح های هسته ای برای دفاع از خودش را افزایش میدهد.   ولادیمیر پوتین  ، اقدامات غرب را در اوکرایین مغایر معیار ها و عرف رایج  بین المللی در مناسبات دول وتجاوز اشکار به روسیه خواند و اخطار نمود که هر گونه تحرکات ضد روسیه را با سلاح هستوی پاسخ خواهد داد .

 

پوتین گفته  است که اگر امریکا اوکراین را تسلیح کند، مسکو آن را اعلان جنگ تلقی می کند. این اقدام کرملین را وادار به پاسخی نامتعارف  علیه واشنگن و متحدانش در دیگر جبهه ها خواهد کرد ومسکو به درخواست همیشگی چینی ها برای ارائه تکنولوژی های برتر دفاعی پاسخ مثبت خواهد داد که  این تکنولوژی به چین در ساخت سلاح هایی که قادر به ضربه ی جدی به نیروی دریایی آمریکا است، کمک قابل توجهی می کند. مقامات روسیه میگوید: ما می توانیم ایران را تشویق به جنگ با عربستان سعودی کنیم، در این صورت قیمت نفت افزایش خواهد داشت.و این دو پاسخ، تنها دو واکنش احتمالی روسیه خواهد بود.   

 

 پایگاه انترنیتی اقتصادی بیزنس اینسایدر نیزمی نویسد (( بحران مالی جهان و رقابتهای تجاری ، جها ن را بسوی جنگ سوم جهانی می کشاند .هکذا، امادگی های سیاسی و نظامی بمنظور یک درگیری عظیم در مقیاس بین المللی در خور توجه رسانه ها و محافل مطبوعاتی غربی به میزان وسیع قرار گرفته است.با در نظر داشت تشدید تحرکات مبنی بر استقرار نیروهای زمینی ، راکتی ، نقل و انتقالات تسلیحات سنگین بشمول سلاح های استراتیزیک اتمی در قلمرو روسیه ، اروپای غربی و شرق اروپا ، عدم انعطاف پذیری قدرتهای مطرح در عدم عقب نشینی از مواضع شان در قبال بحران اوکرایین ، که در محور اهداف راهبردی انها شکل میگیرد.

 

در ضمن پیشبینی نهاد های اطلاعاتی ، احتمال وقوع یک تصادم تسلیحاتی با کار برد سلاح های هستوی را بعید از امکان نمی دانند. لذا، عقل سلیم در کاخ سفید و کریملین و مساعی جنبش های ضد جنگ در سراسری جهان  اخرین امید بشریت برای نجات سیاره شان از فروپاشی و انهدام کامل جهان خواهند بود .هم چنین مقامات نظامی روسیه گفته است به جای تحویل سیستم دفاع موشکی اس-300 سیستم دفاع هوایی موسوم به “تور” را در اختیار ایران قرار دهد اما سیستم دفاع موشکی “تور” یک سیستم دفاعی برای انواع آب و هواها، برد کوتاه، زمین به هوا است و می تواند هواپیماها، موشک های کروز و موشک های بالستیک را هدف قرار دهد.

 

در یک نظرسنجی که در پایان سال 2014 صورت گرفت، 68 درصد مردم روسیه  می گویند پوتین باید به عنوان مرد سال انتخاب شودزیرا امتناع وی از تعظیم به قدرت های غربی در مناقشه  اوکراین وی را در نزد مردم روسیه تبدیل به یک قهرمان کرده است. در حقیقت تلاش های پوتین به منظور بازپس گیری قلمروی سابق روسیه، اقدامات سختگیرانه وفروپاشی اقتصاد روسیه –وتورم رشد دو رقمی را تحت الشعاع قرار داده است. حتی موجب نشده تا از محبوبیت 85 درصدی پوتین کاسته شود.

 

در روز های اخیر سران روسیه، اوکرائین، فرانسه و آلمان ، در مینسک گرد هم آمدند تا برای ختم  جنگ داخلی اوکرائین راه حل سیاسی تازه ای بجویند که در نتیجه این نشست توافق گردید تا اتش بس میان هردو طرف در اوکراین عملی شود. ولی در جریان «کنفرانس امنیت» مونیخ نیز ، اختلافاتی عمیق آشکار شد، نه تنها میان ناتو و روسیه بلکه همچنین میان اعضای اتحادیه اروپا چون ، آنگلا مرکل در کنفرانس مونیخ با ارسال اسلحه به اوکرائین مخالفت کرد، دلیلش این بود که نمی تواند تصور کند که با ارسال اسلحه می توان رئیس جمهور روسیه را بر آن داشت که از ادامه سیاست کنونی خود چشم بپوشد.

 

در عین حال وزیر خارجه روسیه از نقشه های آمریکا برای استقرار چتر های ضد موشکی و تولید هواپیماهای بی سرنشینی که توان حمل بمب های اتمی دارند انتقاد و گفت غرب باید تصمیم بگیرد که خواستار چگونه ساختاری از امنیت است: بدون روسیه، با روسیه یا علیه روسیه. اما به اعتقاد مقامات ناتو، پیروزی بر دولت دونباس با هزینه قابل تحمل ممکن نیست. جمهوری خلق دونتسک و لوگانسک (جمهوری خلق روسیه نو) امروز یکی از مدرن ترین ارتش های منطقه را دارند؛ آنها امروز مجهز به سامانه ضد موشکی „ „ S- 400 هستند و دیگر نمی توان از هوا به آنها حمله کرد.

تفاوت دیگر آنست که بر خلاف نیروی نظامی اوکرائین اراده و انگیزه نبرد در شورشیان اوکراین  نیرومند است.که اراده نبرد در نظامیان اوکرائین ضعیف ونفرات آنها پیوسته کاهش می یابند. موید این تحلیل ها خبری است که روزنامه آلمانی FAZ از قول منابع سازمانهای اطلاعاتی آنکشور منتشر ساخت مبنی بر این که: تلفات در جنگ دنباس 50 هزار نفر بوده است، یعنی ده برابر بیش از رقمی که سازمان ملل اعلام کرده است. در حالیکه کیف در کنفرانس امنیت مونیخ تعداد تلفات ارتش اوکرائین را در دنباس 1400 سرباز اعلام کرده است.

                                             – پانزدهم – ماه- فبروری – سال 2015