زمزمه های بازگشت اشرف غنی به کابل از شایعه تا…

نویسنده: مهرالدین مشید در این روزها زمزمه‌های بازگشت اشرف غنی به…

دستاوردهای خلاق چخوف، نویسنده برجسته رئالیست روسی 

برگردان. رحیم کاکایی پیشگفتار مترجم : رئالیسم بی‌رحمانه‌ی یک راوی غمگین  نویسنده ای…

لحاف مهربان کودکی

ساجده میلاد من به گذشته می اندیشم  من شب ها  در آغوش سبز…

نقش زنان مسلمان در جامعه اسلامی !

مقدمه . بی گمان یکی از مهم ترین مباحث در تبیین…

بدخشان؛ گره کور و پاشنه آشیل حاکمیت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید بدخشان؛ جرقه های بحران و احتمال خیزش تازه…

شیرۀ جان

رسول پویان شیرۀ جان ازدو چشم خون چکانم می چکد لـؤلــؤی لالا…

            و حدت خواهی 

در عاشقی ،  عشق   نمایی   نمیکنم گنج  ی  محبتیم…

فیلسوفان یهودی تبار؛ آته ایسم ناتمام،سوسیالیسم احساسی

Hermann Cohen (1842- 1918 ) آرام بختیاری هرمان کوهن؛ میان کانت و…

حماسه هایی که به بهای خیانت نخبگان به سوگواره تبدیل…

نویسنده: مهرالدین مشید روایت تراژدی ملتی که بهای جاه‌طلبی نخبگان را…

د دموکراسۍ د ناکامو تجربو انتقادي ارزونه

نور محمد غفوری سریزه  د تحمیلي جمهوریت او تقلبی دموکراسۍ تجربې موږ ته…

حکمت چیست؟

برهان الدین « سعیدی» حکمت دنیا فـزاید ظن و شک ــ …

این خون کسی ریخته یا می سرخ است یا توت…

نویسنده: جمشید کوهستانی    نظامی سابق فرستنده: محمد عثمان نجیب  ##########################نوتبرعلاوه شعر حضرت سعدی لکه…

افغانستان در تنگنای بن بست؛ انحصار طالبان و پراکنده گی…

نویسنده: مهرالدین مشید روایت یک بن بست تاریخی؛ قدرت یک دست…

جوانی 

طی شد، دریغ و درد، زمان جوانیم مانده است بهره ی…

افغانستان؛ از انحصار و پراکندگی تا همگرایی و مشارکت

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان؛ از واگرایی های سیاسی تا جستجوی وفاق…

 شمارۀ 71 سوسیالیسم کارگری

شمارۀ 71 سوسیالیسم کارگری نشریه سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان

اقرار 

نوشته نذير ظفرپير  شدم   مرد  جوان  نيستملايق      الطاف …

نورم‌ها و ارزش‌های اجتماعی

 این مقاله نخستین‌بار در اوایل ماه می سال ۲۰۱۷ میلادی، در رسانه‌های…

محبتگاه عشق

رسول پویان زلف چین چین دام صید وتیغ ابرو قاتل است در…

افغانستان و «حاشیه نشینی ژئوپلیتیکی» در نظام بین الملل

نویسنده: مهرالدین مشید از اسیب پذیری ژئوپلیتیک تا نبود مشروعیت؛ «پاشنۀ…

«
»

تروریسم کدام طرف؟

سرمقاله گاردین – ارگان حزب کمونیست استرالیا/ آمادور نویدی

 آمریکا و متحدانش در بیش از دو دهه از حملات وحشیانه و جنایتکارانه، از افغانستان گرفته تا جنگ کنونی در سوریه، جنایات بیشماری علیه خلق های خاورمیانه مرتکب شده اند. قربانیان جنگهای مستقیم و نیابتی آمریکا را پس از جنگ جهانی دوم درنظر بگیرید؛ کشورهای کره، ویتنام، کامبوج، نیکارگوئه، جمهوری دومینیکن، فیلیپین، لیبریا، کوبا، گواتمالا، گرانادا، فلسطین، لبنان، ایران، سومالی، سودان، هائیتی، السالوادو، هندوراس، آنگولا، یوگسلاوی … و این لیست همچنان ادامه دارد. این ست چهره تروریسم امپریالیستی…در مناقشه بین اسرائیل و فلسطین، اسرائیلی ها بطور مرتب به فلسطینی ها برچسب تروریست میزنند. ولی فلسطینی ها به آن ترور نظامی پاسخ میگویند که نزدیک به هفتاد سال توسط مقامات اسرائیلی علیه تمام فلسطینی ها به راه افتاده است. فلسطینی ها به امتناع اسرائیلی ها در قبول خواسته برحق خود برای ایجاد یک دولت فلسطینی مستقل پاسخ می گویند. اقدامات دولت اسرائیلی مثالی از تروریسم دولتی مدرن علیه خلقی است که برای رهایی ملی خود مبارزه می کند… جنگ های بی پایان و مداخلات نظامی امپریالیسم آمریکا در بسیاری از کشورها انجام میگیرد و هر مداخله و جنگ با استقرار دولتهایی همراه است که مطیع اوامر اربابان آمریکایی خود هستند. هدف اصلی مداخلات کنونی تخریب شماری از کشورها در خاور میانه توسط آمریکا و ناتو آن ست، که چین را با نیروهای نظامی و ایجاد پایگاه های آمریکایی محاصره کنند.

usa,terror

تروریسم کدام طرف؟

cpa flags

سرمقاله گاردین – ارگان حزب کمونیست استرالیا

برگردان: آمادور نویدی

سازمان ملل متحد هرگز یک تعریف مورد توافق از تروریسم نداشته است، چونکه «ترریسم»، مانند طرز برخورد یک فرد به بسیاری از مسائل دیگر، با یک موضع طبقاتی مشخص میشود. مانند موضوع استقلال و حاکمیت – که چه کسی در سمت استعمارگران و امپریالیست ها قرار دارد و چه کسی در سمت آنهایی ست که برای آزادی ملی (جنبش آزادیبخش ملی یا جنبش رهایی ملی – م) و استقلال مبارزه می کنند.

آنهایی که دچار فقر و بیکاری هستند، اما بطور مشروع با استفاده از تنها سلاح خود برای یک زندگی بهتر؛ کار و رهایی از مشقت فقر خود مبارزه می کنند، تروریست نیستند.

در مناقشه بین اسرائیل و فلسطین، اسرائیلی ها بطور مرتب به فلسطینی ها برچسب تروریست میزنند. ولی فلسطینی ها به آن ترور نظامی پاسخ میگویند که نزدیک به هفتاد سال توسط مقامات اسرائیلی علیه تمام فلسطینی ها به راه افتاده است.

فلسطینی ها به امتناع اسرائیلی ها در قبول خواسته برحق خود برای ایجاد یک دولت فلسطینی مستقل پاسخ می گویند.

اقدامات دولت اسرائیلی مثالی از تروریسم دولتی مدرن علیه خلقی است که برای رهایی ملی خود مبارزه می کند.

زمانی که در آفریقای جنوبی، ای ان سی (کنگره ملی آفریقا)، بازوی نظامی امخونتو وی سیزوی (نیزه ملت) را ایجاد کرد، و چند حمله نظامی علیه زیرساخت آپارتاید انجام داد، رژیم آپارتاید به آنها برچسب تروریست زد. اما اکنون اغلب مردم از آنها به عنوان مبارزان راه آزادی یاد می کنند.

زیر نام مبارزه با تروریسم، همه قوانین تصویب شده توسط تقریباً تمام دولتهای غربی ماهیت طبقاتی تروریسم را نیز توصیف میکند. این قوانین آنچنان گسترده است که اصطلاح «فاشیسم خزنده» را توجیه می کند، و دولت روز میتواند از این قوانین علیه هرکسی که مایل به سرکوب باشد، استفاده کند – مانند اتحادیه های کارگری، فعالان محیط زیست؛ و حتی به پناهندگانی که از جنگ و سرکوب فرار کرده اند، برچسب تروریست بالقوه زده اند.

به همان گونه که در  تعداد زیادی از کشورهای دیگر دیده شده است، تصویب چنین قوانینی نشاندهنده آماده شدن طبقه حاکم برای زمانی است که در اثر بحران اقتصادی، بیکاری و رشد  فقر و مشقت ناشی از آن، تظاهرات افزایش می یابد.

جهان در حال حاضر شاید با خطرناکترین دوران در تمام تاریخ روبروست که در آن یک سری از جنگ های بی پایان و گسترده، با وحشتناک ترین سلاحها براه افتاده، که منجر به ویرانی های بی نظیر ست.

جنگ های بی پایان و مداخلات نظامی امپریالیسم آمریکا در بسیاری از کشورها انجام میگیرد و هر مداخله و جنگ با استقرار دولتهایی همراه است که مطیع اوامر اربابان آمریکایی خود هستند.

هدف اصلی مداخلات کنونی تخریب شماری از کشورها در خاور میانه توسط آمریکا و ناتو آن ست، که چین را با نیروهای نظامی و ایجاد پایگاه های آمریکایی محاصره کنند.

این استراتژی در پاسخ به کاهش طولانی مدت در کل موقعیت اقتصادی آمریکاست. مرکز اقتصادی جهان به آرامی، اما بطور قطعی از آمریکا و اروپا به آسیا منتقل میشود، و رشد اقتصادی چین مرکز این تغییر ست.

آمریکا و متحدانش در بیش از دو دهه از حملات وحشیانه و جنایتکارانه، از افغانستان گرفته تا جنگ کنونی در سوریه، جنایات بیشماری علیه خلق های خاورمیانه مرتکب شده اند. قربانیان جنگهای مستقیم و نیابتی آمریکا را پس از جنگ جهانی دوم درنظر بگیرید؛ کشورهای کره، ویتنام، کامبوج، نیکارگوئه، جمهوری دومینیکن، فیلیپین، لیبریا، کوبا، گواتمالا، گرانادا، فلسطین، لبنان، ایران، سومالی، سودان، هائیتی، السالوادو، هندوراس، آنگولا، یوگسلاوی … و این لیست همچنان ادامه دارد.

این ست چهره تروریسم امپریالیستی.

برگردانده شده از:

http://www.cpa.org.au/guardian/2016/1744/02-editorial.html