زبرځواکونه څنګه په نورو هېوادونو خپل نفوذ ساتي؟

ليکنه: حميدالله بسيا په ساده ډول زبرځواک  يا سوپر پاور  Superpower…

افغانستان در مدار واگرایی؛ تراژیدی‌های اجتماعی، سیاسی و رسانه‌ای

نویسنده: مهرالدین مشید با ادعا های فراتر از « پنج چاریک»…

آیا طالبان دروغ می گویند یا وزارت خارجه ی روسیه؟ …

  نوشته ی : اسماعیل فروغی       بتاریخ بیست و سوم…

د سعوديانو او تر دوی بر لاسونه هم بيا د…

عبدالصمد ازهر                 …

چهل و یکمین سالگرد وفات مولانا داکتر استاد محمد سعید…

روز پنجشنبه مورخ « هفت حوت سال ۱۴۰۴ هجری شمسی…

محکومیت تجاوز نظامی پاکستان بر افغانستان

اعلامیه و فراخوان انجمن سراسری حقوقدانان افغانستان بنام خداوند حق و…

وزیر دفاع پاکستان؛ از ناگفته های ساختاری تا راهبرد های…

نویسنده: مهرالدین مشید سیاست ابهام استراتژیک پاکستان؛ ازاعتراف‌های تاکتیکی تا ناگفته‌های…

بمناسبت روز های جهانی عدالت اجتماعی و زبان مادری

بنام خداوند حق و عدالت هموطنان گرامی، ۲۰ و ۲۱ فبروری روز…

مارکوس تولیوس سیسرو

هغه د لرغوني روم فیلسوف، سیاستوال، وکیل، ویناوال، شاعر او…

مبانی نظری عدالت اجتماعی

نور محمد غفوری بررسی نظریه‌ها و رویکردهای معاصر چکیدهعدالت اجتماعی از بنیادی‌ترین…

اینشتین؛ جمهوری خواه، سوسیالیست احساسی

Albert Einstein (1879-1955) آرام بختیاری آلبرت اینشتین: دانشمند، فیلسوف، هومانیست، جهان وطن.  آلبرت…

آموریم خود کفایی !

امین الله مفکر امینی                    2026-16-02! هـــر که آمد در این خطه ی…

آگاهی، عدالت و دموکراسی؛ سه رکن تحول پایدار

نور محمد غفوری تحول سیاسی و اجتماعیِ پایدار، نه با شعار…

بحران روایت ملی در افغانستان؛ غلبه گفتمان‌های قومی و ایدئولوژیک

نویسنده: مهرالدین مشید  بحران داعیهٔ ملی و جست‌وجوی رهبری راستین در…

نمونه های اشعار کهن فارسی، بخش دوم با اضافهء اشعار…

******** در ادامه مطالب فبلا ارايه و نشر شده در سایتهای…

پارادوکس انرژی در افغانستان: زغال‌سنگ یا آب؟

​تحلیلی بر گذار از سوخت‌های فسیلی به توسعه پایدار ​ ​افغانستان در…

افتضاح اپستین و فروپاشی وجدان بشریت در سرمایه‌داری پسین

نویسنده: مهرالدین مشید در دهه‌های اخیر، مطالعات انتقادی قدرت و جرم…

«او با تلخی، بیهوده‌گویی و خودپسندی را تمسخر می‌کرد…»

 به مناسبت دویستمین سالگرد تولد م. ای. سالتیکوف- شچدرین برگردان: رحیم…

مرگ ارزش و اخلاق

رسول پویان مگـر جـزیـرۀ اپـسـتـیـن دام شـیطان بود که مرگ ارزش واخلاق…

از دوری ی میهن سوزم!

امین الله مفکر امینی     2026-01-02! چنان از دوری ی میهن سوزم بجان…

«
»

ترامپ “کاندیدای نظم و قانون”؛ هیلاری “وزیر وضع موجود”

دونالد ترامپ، کاندیدای ریاست جمهوری پیشروی جمهوری خواهان آمریکا در جدیدترین اظهاراتش، خود را “کاندیدای نظم و قانون” برای ریاست جمهوری و رقیبش هیلاری کلینتون، کاندیدای حزب دموکرات را “وزیر وضع موجود” خواند.

کاندیدای احتمالی جمهوری خواهان در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا از افسران پلیس این کشور که اخیرا به دلیل قتل سیاهپوستان هدف اعتراضات گسترده قرار گرفته‌اند، دفاع کرد.

به گزارش دیلی میل،به گفته ترامپ “فرار ظریف” کلینتون از تعقیب قضایی بر سر پرونده ایمیلهای شخصی‌اش نشان می دهد که “او برای آن که در سمت مقابل بی قانونی” قرار بگیرد قابل اعتماد نیست.

وی افزود: حمله به پلیس کشور ما در شهر دالاس حمله به تمام کشور است. کل ملت ما اکنون عزادار است و برای مدتی بسیار طولانی عزادار خواهد بود. ما شاهد افزایش تهدیدات علیه پلیس و یک افزایش چشمگیر در تعداد افسران کشته شده پلیس در حین انجام وظیفه بوده‌ایم.

ترامپ “افسران دلزده” پلیس آمریکا را با کهنه کاران جنگ ویتنام که پس از بازگشت به کشور مورد هجمه و محکومیت سیاستمداران لیبرال، دانشجویان و فعالان فرهنگی قرار گرفتند، مقایسه کرد.

وی گفت: ما در زمان جنگ ویتنام هنگام بازگشت سربازانمان و این که آنها قربانی آزار و دستور کارهای سیاسی شدند فصلی زشت از تاریخ خود را تجربه کردیم. اکنون این وضعیت واقعیت روزمره برای بسیاری از افسران پلیس ماست.

ترامپ همچنین به خشم عمومی از قتل اخیر دو جوان سیاهپوست به دست پلیس آمریکا نیز که موجب تحریک اعتراضات و انگیزه ای برای حمله یک تک تیرانداز سیاهپوست به پلیس در شهر دالاس شد نیز اشاره کرد.

وی گفت: همه ما از تصاویری که مشاهده کردیم آزرده خاطر شدیم. قتلهای تراژیک در لوئیزیانا و مینه سوتا صراحتا نشان داد که باید کارهای خیلی زیادی انجام شود تا تضمین شود آمریکایی ها احساس کنند امنیتشان حفظ شده است.

ترامپ در ادامه سخنانش کلینتون را یک تفرقه افکن توصیف کرد که با بدنام کردن پلیس جان آنها را به خطر می اندازد.

وی ادامه داد: ما باید به خاطر داشته باشیم که پلیس جایی که بیشترین جرایم هست بیشترین حضور را باید داشته باشد و در واقع سیاستمداران و فعالانی که به دنبال حذف پلیس یا تدابیر امنیتی در یک جامعه هستند در حال آسیب رساندن به فقیرترین و آسیب پذیرترین آمریکایی ها هستند. زمان آن رسیده که خصومت ما علیه پلیس و همه اعضای نهادهای ضابط قانون سریعا و همین الان پایان یابد.

ترامپ در ادامه کلینتون را یک کاندیدای ضعیف و غیرموثر خواند که مناقشه استفاده اش از ایمیل شخصی برای مکاتبات رسمی نشان میدهد او نمی تواند کاندیدای استاندارد و استواری باشد.

ترامپ گفت: مناقشه پست الکترونیکی کلینتون که نه فقط برای خودش بلکه برای کل کشور ما یک شرمساری بود، نشان می دهد که او یا یک دروغگو است یا شدیدا بی کفایت. او حداقل یکی از اینها هست و احتمالا همزمان هر دو خصوصیت را دارد.