فقدان روایت آشتی ملی و بحران گفتمان در افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان در دوراهیِ آشتی و منازعه افغانستان طی پنج…

چهار و نیم سال پس از برپایی امارت اسلامی سرمایه؛…

فهیم آزاد مقدمه فقدان اجماع تحلیلی پیرامون بازگشت طالبان به قدرت سیاسی…

پاسخی به پرسشی که چرا؟ گفته بودم، خامنه‌یی قصد حمله…

محمدعثمان نجیب نماینده‌ی مبان بخش نخست در هفته‌ی گذشته‌ یک هم‌وطن ما یا…

از کابل تا تهران؛ مهار افراطیت یا مهندسی قدرت و…

نویسنده: مهرالدین مشید زورگویی یا ژئوپلیتیک ضربه؛ بازی با آتش تحولات امنیتی…

ویکتور هوګو

هغه د فرانسې نامتو شاعر، ناول، رومان او ډرامه لیکونکی…

یک عکس وهزار خاطره

راديو تلويزيون و افغانفلم سابق افغانستان تنى چند از ژورناليستان اولين…

مارهای آستین؛ بازگشت هیولاهای جنگ نیابتی به دامان پاکستان

نویسنده: مهرالدین مشید از عمق استراتیژی تا عمق بحران؛ چرخش شمشیر…

ظلم ظالم

رسول پویان جهان به لاف وپـوف ظلم برنمی گردد اســـیـر ظالـــم و…

روز جهانی زن در میانۀ بحران و عقبگرد تاریخی

اعلامیۀ سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان به پیشواز هشتم مارچ، روز…

نه به جنگ، نه به استبداد؛ راه ما رهایی اجتماعی…

اعلامیه سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان در مورد جنگ امریکا-اسرائیل با…

زردشت نیچه؛ پیشگویی تراژدی ایرانی؟

Friedrich Nietzsche (1844-1900) آرام بختیاری تراژدی ایران، یا شیعه ایرانی، از زبان…

جنگ با ایران؛ معادله برنده و بازنده در ترازوی ژئوپلیتیک

نویسنده: مهرالدین مشید تهران خشمگین در نبرد برای بقا این نوشته با…

کوتاه خاطره هایی از مسکو

(کمیته سرتاسری سازمان دموکراتیک جوانان افغانستان، فستیوال جهانی جوانان و…

اعلامیه در محکومیت جنگ ارتجاعی میان پاکستان و افغانستان

سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان جنگ و صف‌آرایی نظامی میان قدرت…

بوی ریا 

برسد کاش به تو یار چو پیغام کنم  وصفی از لعل…

               کاروان وحدت 

بر خیز تا هم آ ییم ، با  کاروان وحدت  جا…

دوست دارم این وطن را !

امروز زمان آن فرارسیده است که مردم افغانستان یک‌صدا بگویند…

زبرځواکونه څنګه په نورو هېوادونو خپل نفوذ ساتي؟

ليکنه: حميدالله بسيا په ساده ډول زبرځواک  يا سوپر پاور  Superpower…

افغانستان در مدار واگرایی؛ تراژیدی‌های اجتماعی، سیاسی و رسانه‌ای

نویسنده: مهرالدین مشید با ادعا های فراتر از « پنج چاریک»…

آیا طالبان دروغ می گویند یا وزارت خارجه ی روسیه؟ …

  نوشته ی : اسماعیل فروغی       بتاریخ بیست و سوم…

«
»

اعلامیهٔ حزب ملی ترقی وطن در مورد هشت مارچ

رهبری (حزب ملی ترقی وطن) به نمایندگی از همه اعضای حزب، هشت مارچ، روز همبستگی بین المللی زنان جهان را به زنان رنج کشیدهٔ افغانستان، جهان اسلام و سراسر گیتی تبریک گفته، برای شان موفقیت های مزید تمنا نموده و حمایت و پشتیبانی خویش را از داعیهٔ حق خواهانهٔ آنها ابراز میدارد.

هشت مارچ – روز همبستگی بین المللی زنان يکی از روزهایی با اهمیتی است كه از سالیان متمادی بشریت  مترقی در بسیاری از کشورهای جهان آن را جشن گرفته  و از آن  بعنوان  روز افتخار آفرین در تاریخ مبارزات مترقی و ضد استبداد، تبعیض جنسیتی و زن ستیزی یادآوری مینماید. تجلیل و یادآوری از این روز به همه زنان جهان امکان آن را مهیا میسازد که همه با هم،  صرف نظر از گرایشات مختلف سیاسی، فکری، دینی، قومی، نژادی، زبانی و اقتصادی از موفقیت ها و دستاوردهای شان یاد آوری نمایند، باری به عقب بنگرند و به صوب آینده راه پیشرفت خویش را باز نمایند. مردان متمدن و مدافع حقوق بشری که طرفدار رفع هر نوع تبعیض و خشونت علیه زنان اند، نیز در این روز حمایت خویش را از مبارزات حق طلبانهٔ زنان مجددا ابراز میدارند.

(حزب ملی ترقی وطن) که بخاطر «توسعهٔ آزادی های دموکراتیک، اعم از آزادی فکر و بیان، مطبوعات و رسانه ها، فعالیت های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی» مبارزه مینماید، طبق برنامهء مصوب خویش طرفدار جدی «پایان دادن به اشکال مختلف تبعیض و انواع مظالم اجتماعی، بخصوص به مناسبات مردسالارانهٔ قرون وسطایی حاکم بر زندگی برده وار زنان که سنگین ترین بار بی عدالتی و ستم اجتماعی را بر دوش میکشند» میباشد. حزب ملی ترقی وطن «تامین مساوات میان شهروندان، تطبیق یکسان قانون بالای همه و تآمین عدالت اجتماعی» را در سرخط وظایف مرامی خویش قرار داده است. دلیر مردان و شیر زنان حزب ما در پهلوی خاتمه دادن به برتری جویی های قومی و قبیلوی، نژادی و مذهبی، سمتی و لسانی، برای از بین بردن برتری جنسیتی مردان بالای زنان، باشهامت و ازخود گذری مبارزه مینماید. ما زن را به حیث انسان کامل الحقوق دانسته و خواهان اعادهٔ همه حقوق بشری وی مطابق با میثاق های پذیرفته شدهٔ ملی و بین المللی میباشیم.

در کشور عزیز ما امسال از هشتم مارچ در شرایطی تجلیل بعمل می آید که تا هنوز نفوذ عناصر زن ستیز و تبعیض طلب در بسیاری از افکار لایه های جامعه مسلط است. خبر مذاکرات صلح دولت با طالبان از مطبوعات به نشر میرسد. ترس و رعب از گروه داعش به اشکال متفاوت و اهداف مختلف پخش میگردد. فروش، تجاوزات جنسی و سایر انواع خشونت علیه زنان ادامه دارد. علی الرغم امیدواری ها و وعده های حاکمان جدید، برای بهبود وضعیت و موقف زنان در جامعه طرح قابل لمس، عملی و مورد قبول اکثریت زنان افغان پیش کش نه گردیده است، اژدهای جنگ و بی امنیتی همسران، فرزندان و برادران زنان را می بلعد. خلاصه اینکه مبارزهٔ جدی و وقت زیاد در کار است که به تبعیض مضر مردان با زنان در جامعهٔ افغانستان نقطهٔ پایان گذاشته شود و زنان میهن تاریخی ما به حُریت و خود ارادیت راستین خویش دست یازند.  از همین خاطر است که حزب ملی ترقی وطن در این روز پر افتخار عهد خویش را برای مبارزه بخاطر احقاق حقوق حقهٔ زنان تجدید نموده و در این راه بیشتر از پیش به متانت و جدیت گام خواهد برداشت.

حل مسئلهٔ زن در افغانستان به اقدامات خاص محیطی، کلتوری و توجه و حمایت قوی بین المللی نیازمند است. ما از همه زنان و مردان مبارز و مترقی کشور و همه جهانیان خواهانیم که یکجا باهم برای حل معقول و همه گیر مسئلهٔ زن گامهای متین، دوامدار و استوار بردارند.

فرخنده باد هشت مارج، روز همبستگی بین المللی زنان جهان!

کمیسیون آموزش و فرهنگ حزب ملی ترقی وطن

۳۹۳/۱۲/۱۵  مطابق با ۶ مارچ ۲۰۱۵ میلادی