تبلیغات نفاق انگیز

تبلیغات نفاق انگیز گاهی اوج می‌گیرد و گاهی فروکش می‌کند،…

افغانستان در چرخه ی بازی های ژئوپلیتیک کشور های منطقه…

نویسنده: مهرالدین مشید برتری های ژئوپولیتیکی افغانستان و ناکارآمدی زمامداران و…

دزد گورستان شهر یا بهلول دانای دگر؟

در این سیاهه میان سپید‌سرایی و هیچ‌مه‌دان‌سرایی شناوری دارم.محمدعثمان نجیبآن…

دلدادن!

امین الله مفکر امینی          2025-08-03! دلــــدادن بــه هربیـــوفا لطمه برعشق اســــت هم آخـــــوشی…

هشتم مارچ و فریاد های در گلو شکسته شده ی…

نویسنده: مهرالدین مشید حماسه های شکوهمند و تاریخ ساز زنان افغانستان…

حدیث زن

 ای زن محبوب هستی مایه بالندگی  وی توی لطف خدایی در…

التماس یک گدا

شعر از خاک پای عالم : خلیل پوپل تورنتو - کانادا دوستان…

۸ مارچ؛ روز ایستادگی، مقاومت و مبارزه برای آزادی زنان…

پیام تبریکی جنبش آزادی بخش زنان به زنان مبارز و …

انگلس ؛ تئوریسن سوسیالیسم علمی

Friedrich Engels (1820-1895) آرام بختیاری انگلس، در نظر و در عمل؛ همرزم…

«منطق تاریخ در آموزه‌های کارل مارکس و در تاریخ واقعی…

ترجمه- رحیم کاکایی لئو سورنیکوف:  دیدگاه هایی که مارکس و انگلس هرگز…

نقش‌آفرینی چتر بزرگ ملی افغانستان در مسائل کشور

نور محمد غفوری چتر بزرگ ملی افغانستان که به حیث مجموعهٔ از ائتلاف‌های…

مشرب عشق و عاشقی!

امین الله مفکر مینی     2025-02-03! مشرب عشـق و عاشقی ز شمع و…

سیگون و کابل دیروز و کابل کیف امروز؛ چند قلویی…

نویسنده: مهرالدین مشید رفتن به پای مردم بیگانه در بهشت -…

اعلامیۀ به مناسبت روز جهانی زن

سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان بشریت برابری‌طلب و آزادی‌خواه در حالی به…

تلاشی های خانه به خانه و حرمت شکنی مهاجمان انتحاری

نویسنده: مهرالدین مشید جنایت های جلیقه پوشان انتحاری و سفید نمایی…

خانقاى دل

نوشته نذیر ظفر بیا که حضرت می شیخ خانقای منست بیا…

دموکراسي د ګډ کار کولو هنر دی

نور محمد غفوری سریزه: دموکراتان باید پخپله د دموکراسۍ د بنستیزه کېدو،…

نگاهی به یک نگاه نادرست در مورد نام زبان پارسی 

نوشته: دکتر حمیدالله مفید ————————————‫-‬ از مدت ها به این سو در…

زبان پارسی چون ستاره!

امین الله مفکرامینی                    2025-23-02! درآسمـــــانِ ادب، نورافشان است پارسی چون ستـاره چه بازیب…

چیستی عشق؟

چیستی در پی علت و مبدا گرایی پدیده می باشد٬ که…

«
»

اظهارات جنجالی بورل و خشم چین!


درخواست دیپلمات ارشد اتحادیه اروپا از نیروی دریایی اروپا برای گشت زنی در تنگه تایوان “بسیار خطرناک”، است و یک گام به عقب در موضع گیری اتحادیه اروپا در قبال مشکل تایوان است.


نوشته چن چینگ کینگ
گلوبال تایمز
ترجمه مجله هفته

26.04.2023

اظهارات اخیر جوزپ بورل، دیپلمات ارشد اتحادیه اروپا که از نیروی دریایی اروپا خواست تا در تنگه تایوان گشت زنی کنند، روز یکشنبه به یک جنجتل تبدیل شد. 
برخی ناظران چینی این اظهارات را “بسیار خطرناک” و “گامی به عقب” در موضع اتحادیه اروپا در قبال تایوان پس از نشست اخیر گروه ۷ نامیدند، جایی که ایالات متحده تلاش کرد متحدان خود را تحت فشار قرار دهد تا موضع سخت تری در مورد این موضوع اتخاذ کنند. 
بورل در مقاله ای که در ژورنال دو دیمانش منتشر شد، نوشت: ناوگان اروپایی باید در تنگه مورد مناقشه تایوان گشت زنی کند. 
بر اساس گزارش رسانه ها در روز یکشنبه، این جزیره چینی برای اتحادیه اروپا از اهمیت اقتصادی، تجاری و فناوری مهمی برخوردار است. 
وی از نیروی دریایی اروپایی خواست تا در تنگه تایوان به گشت زنی بپردازند تا “پایبندی اروپا به آزادی دریانوردی” در این منطقه مهم را نشان دهند. 
این اظهارات پس از آن بیان شد که بورل در بحث اخیر پارلمان اروپا درباره روابط اتحادیه اروپا و چین بر لزوم رویکرد واحد اتحادیه اروپا در قبال چین تاکید کرد. 
در هفته‌های اخیر، پس از اظهارات امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، اتحادیه اروپا شاهد بحث‌های گسترده‌ای بوده است که از اتحادیه اروپا خواسته است وابستگی خود به آمریکا را کاهش دهد و درگیر رویارویی چین و آمریکا بر سر موضوع تایوان نشود. 
در حالی که برخی از مقامات اروپایی از موضع ماکرون استقبال کردند، برخی از کارشناسان چینی گفتند که درخواست بورل از نیروی دریایی اروپا برای گشت زنی در تنگه تایوان در جهت مخالف مواضع رئیس جمهور فرانسه است و آنها همچنین آن را یک تحریک نظامی علیه امورداخلی چین می دانند که می تواند منجر به عواقب جدی برای اروپا شود. 
یک کارشناس چینی در امور اروپا گفت: این اظهارات پس از نشست اخیر گروه ۷ بیان شد، جایی که غرب و ناتو دوباره در مورد مسائل امنیتی مانند درگیری روسیه و اوکراین و مسئله تایوان با یکدیگر هماهنگ شدند.
به گفته این کارشناس، وزرای خارجه این گروه در جریان نشست گروه 7 مواضع تندی در قبال موضوع تایوان اتخاذ کردند که در اظهارات بورل منعکس شد و گمان می‌رود آمریکا بر لحن کلی این سخنان تأثیر داشته است. 

این همچنین نشان می دهد که سیاست اتحادیه اروپا در برابر چین یک گام جلوتر در مسیری سخت پیش می رود. 

در مورد موضوع تایوان، این می تواند به عنوان یک عقبگرد آشکار برای سیاست چین واحد اتحادیه اروپا و یک تحریک نظامی در امور داخلی چین تلقی شود که می تواند به عواقب جدی منجر شود. 

نشست وزرای خارجه گروه ۷ که اخیرا در کارویزاوا، استان ناگانو، ژاپن به پایان رسید، بر اهمیت “صلح و ثبات” در تنگه تایوان “تأیید مجدد کرد”. به گزارش رویترز، یک مقام ارشد آمریکایی گفت که این گروه بر لزوم مقاومت در برابر هرگونه “اجبار” یا تلاش چینی برای کنترل تنگه تایوان توافق کردند. 
لی هایدونگ، استاد انستیتوی روابط بین‌الملل دانشگاه امور خارجه چین، به گلوبال گفت: اظهارات بورل بسیار خطرناک است و نشان می‌دهد که او با سوء نیت در تلاش است تا موضوع تایوان را به یک موضوع بین‌المللی تبدیل کند. 
لی گفت که اروپا نباید در مورد تردد خطوط تجاری کشتی هایی که واقعا کالاهای تجاری حمل میکنند احساس نگرانی کند و این خطوط به هیچ وجه توسط سرزمین اصلی چین با مشکلی مواجه نخواهند شد. 
“در واقع، جمهوری خلق یا سرزمین اصلی همیشه بزرگترین ذینفع برای تضمین ثبات و رفاه پایدار در تنگه های متقابل است و تا حد زیادی به توسعه بی اشکال و هموار تجارت منطقه ای کمک می کند.”
بورل در این مقاله گفت که تنگه تایوان استراتژیک ترین تنگه در جهان است، به ویژه از نظر تجارت: ما باید از طریق عملیات حمل و نقل آزاد در آنجا تضمین کنیم.
در واقع، کشتی هایی که در فعالیت های تجاری عادی مشغول تردد هستند، هرگز به هیچ وجه به مانعی بر نخورده‌اند. 
لی گفت، اما اگر نیروی دریایی اروپا در این تنگه گشت زنی کنند، مطمئناً تنش ها در منطقه را افزایش می دهد و به فعالیت های تجاری بین اروپا و چین و همچنین بین کشورهای آسیا و اقیانوسیه ضربه جدی وارد میکند. 
برخی از کارشناسان چینی تاکید کردند که سیاست چین واحد مبنای سیاسی روابط چین و اتحادیه اروپا است. 
به عنوان مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، بورل باید در مورد نیاز به کشاندن اروپا به یک رویارویی استراتژیک بزرگ با چین محتاط باشد. 
در سال‌های اخیر، ایالات متحده بارها در منطقه آسیا و اقیانوسیه، به‌ویژه در مورد موضوع تایوان، مشکل ایجاد کرده است. 
لی گفت: “اگر اروپا برای گشت زنی در تنگه تایوان نیرو بفرستد، به این معنی است که اروپا آماده است تا به عنوان نوکر آمریکا عمل کند و در منطقه آسیا و اقیانوسیه بحران، ناآرامی و تفرقه ایجاد کند. 
در این صورت، اروپا یک عامل مخرب در منطقه آسیا-اقیانوسیه خواهد بود و با مخالفت های گسترده مواجه خواهد شد.”