اولادی مبارزِ وطن!

امین الله مفکر امینی                    2026-13-04! بــی بنیاد میگردد پایه های ظلم وستـــم…

بلز پاسکال

هغه فرانسوی فیلسوف، اختراع کونکی، ریاضی پوه، فزیک پوه، الهیات…

مذاکرات هیئت های افغانستان

و پاکستان با پا در میانی چین یک روز قبل از…

افغانستان در آجندای مذاکرات اسلام آباد

عبدالصمد ازهر                …

شماره یکم سال بیست و نهم گاهنامه محبت

شماره یکم سال بیست و نهم گاهنامه محبت نشر شد 

رنه ډکارت

دی د پنځلسمې پېړۍ یو فرانسوي فیلسوف، ریاضی پوه، فزیک…

ماکسیم گورکی

برگردان. رحیم کاکایی نویسنده‌ی کلاسیک ادبیات روسیه و شوروی، نویسنده‌ی برجسته‌ی…

جنگ‌های ژئوپلیتیک و فروپاشی عقلانیت سیاسی در جهان معاصر

نویسنده: مهرالدین مشید فاجعهٔ فکری و سیاسی در پرتو منطق ساختاری…

آمریکا و سیاست بیطرفی افغانستان

سیاست بی‌طرفی افغانستان برخاسته از موقعیت جغرافیایی آن است ،…

شرم و حیا

بزرگانِ اهلِ عرفان و تصوف، در بابِ حفظِ شرم و حیا بسیار تأکید نموده‌،  آن را بلند ترین درجه…

منطق سود و ویرانی: تحلیل مارکسیستی جنگ و استثمار در…

 تقابل کثرت‌گرایی و واقعیت طبقاتی درحالی‌که نظریه‌پردازان کثرت‌گرا (پلورالیست)، جامعه را…

جمهوریت در افغانستان؛ پروژهٔ گذار یا قربانی فساد و بی‌کفایتی…

نویسنده: مهرالدین مشید زوال جمهوریت؛ پروژه های زیربنایی و بازی های…

ژان پل سارتر

دی فرانسوي فیلسوف، ډرامه لیکونکی، ناول او رومان لیکونکی، ژوند…

پسا مدرنیسم؛ حامی عوام، منتقد نخبگان. 

postmodernism. آرام بختیاری  پست مدرنیسم؛ نه آتش به اختیار، و نه حیدر…

واژه های آریه ،آریا، ایرانمویجه و آریانا در بازار لیلام…

نوشته : دکتر حمیدالله مفید در این پسین روز ها  برخی …

 جشن نوروز در گذرگاه تاریخ

نوشته : داکتر حمیدالله مفید واژه نوروز را آریایی های باستانی…

د تلویزیوني سیاسي بحثونو اخلاقي معیارونه

 نور محمد غفوری پیلامه د تلویزیوني سیاسي بحثونو په اړه مې مخکې…

از هیولای ساخته‌شده تا دشمن مقدس؛ روایت قدرت از تروریسم

نویسنده: مهرالدین مشید تروریسم سایه ای که قدرت ها می سازند…

رايحه

دوم حمل ١٤٠٤ خورشيدىفکر تو زیبنده ‌‌‌‌‌‌ی دل‌ها شدهوسوسه…

بخاطر محکمه عاملان جنایات جنگی و ضد بشری تجاوز نظامی…

اعلامیه و فراخوان انجمن سراسری حقوقدانان افغانستان بنام خداوند حق و…

«
»

اسرائیل ساخت‌وساز در مناطقی از حکومت خودگردان را برای فلسطینی‌ها ممنوع کرد‎


وزارت دفاع اسرائیل ساخت و ساز فلسطینیان در بخش‌هایی از مناطق تحت اختیار حکومت خودگردانی را ممنوع کرده است.
به نب شته راديو فردا، و وبسایت اسرائیلی وای.نت روز جمعه دوم اسفند گزارش داد که این ممنوعیتِ «غیرمعمول»، شامل بخش‌هایی از مناطق موسوم به «ب» در سرزمین‌های فلسطینی شده است.
بر اساس این گزارش، وزارت دفاع اسرائیل در نامه به مشاور حقوقی دولت در مورد دلایل این دستور، از جمله نوشته است که فلسطینیان به ساخت و ساز در این مناطق نیاز واقعی ندارند و کنترل آنها بر این نواحی، ممکن است مانعی در برابر تامین نیازهای امنیتی آتی اسرائیل باشد.
بر اساس توافق اسلو میان اسرائیل و فلسطینیان از سال ۱۹۹۳، اختیارات اداری مناطق «ب» در اراضی کرانه باختری در دست تشکیلات فلسطینی است ولی اسرائیل اختیارات امنیتی و کنترل نظامی آن را دارد.
دستور جدید وزارت دفاع ساخت و ساز در بخش‌هایی از نواحی «ب» را که نزدیک به اراضی «ج» (یا «سی») است، ممنوع کرده است.
اختیارات اداری و نظامی اراضی «ج» کاملا در دست اسرائیل است، زیرا یهودی‌نشین‌ها روبه‌روی آن ساخته شده است؛ اسرائیل معتقد است که طرح آمریکایی معامله قرن که به تازگی رونمایی شد، به این کشور امکان می‌دهد که تمامی مناطق «ج» را نیز به خاک خود منضم کند.
به نوشته وای.نت، اسرائیل در گذشته در مواردی ساخت و ساز فلسطینیان هم در مناطق «ب» و هم در مناطق «الف» در کرانه باختری را، که اختیارات اداری و امنیتی آن با فلسطینیان است، به دلایل «امنیتی» ویران کرده بود.

فلسطینیان که پرونده‌‌هایی علیه اقدامات اسرائیل در قبال اراضی فلسطینی را در دیوان کیفری بین‌المللی لاهه به جریان انداخته‌اند، گام‌های تازه دولت اسرائیل را با طرح آمریکایی معامله قرن ربط داده و آن را به شدت محکوم کرده‌اند.
جنبش اسرائیلی «صلح اکنون» نیز که ساخت و سازهای یهودی‌نشین‌ها در اراضی فلسطینی را رصد می‌کند، تصمیم جدید نفتالی بنت، وزیر دفاع اسرائیل، را نکوهش کرد.
خگیت عوفران، یکی از سخنگویان «صلح اکنون» گفت، اسرائیل «نه تنها می‌خواهد همه مناطق “ج” بلکه تمامی کرانه باختری را به خاکش منضم کند و نفتالی بنت واقعیتی را می‌سازد که تنها یک کشور وجود داشته باشد که در آن فلسطینیان فاقد حقوق باشند».
اما ساکنین یهودی‌نشین‌های هم‌جوار مناطق فلسطینی که ساخت و ساز فلسطینیان در آن ممنوع شده، از نفتالی بنت، وزیر دفاع کرده‌اند.
دولت بنیامین نتانیاهو این هفته از تصویب طرح‌های ساخت و ساز هزاران خانه برای اسرائیلی‌ها در مناطق گیوعات هاماتوس، هار خوما با هدف افزودن ده‌ها هزار شهروند اسرائیلی به این مناطق خبر داد.
برنامه‌های جدید ساخت و ساز اسرائیلی در آستانه انتخابات پارلمانی ۱۲ اسفند در این کشور اعلام شد. حزب حاکم لیکود و حزب راست جدید به رهبری نفتالی بنت در بیان حمایت از این ساخت و سازها با یکدیگر رقابت دارند.
نتانیاهو پنجشنبه اول اسفند با حضور در هارخوما گفت، او در اولین دولتش در سال ۱۹۹۷ ساخت و ساز در این منطقه را آغاز کرد و دولت‌های بعدی او، «همه موانع» را برطرف، و حاکمیت اسرائیل بر این مناطق را تثبیت کرد.
فلسطینیان تاکید دارند که هارخوما و گیوعات هاماتوس چسبیده به بیت‌اللحم در کرانه باختری، بخشی از خاک کشور فلسطین است.
نخست وزیر اسرائیل همچنین پنجشنبه به روزنامه جروزالم پست گفت که یک رییس جمهور دمکرات در آمریکا «نمی‌تواند معامله قرن را متوقف کند».
بنیامین نتانیاهو ابراز «اطمینان» کرد که حتی در صورت پیروزی نامزد دمکرات‌ها در انتخابات ۹ ماه دیگر آمریکا، طرح تهیه شده از سوی دولت دونالد ترامپ «اجرا خواهد شد» و تغییر اهداف برای هر دولت بعدی عقب‌نشینی از این طرح «بسیار سخت» خواهد بود.
برخی از نامزدهای دمکرات از سیاست‌های دولت کنونی اسرائیل در قبال فلسطینیان، ساخت و سازها در کرانه باختری و معامله قرن انتقاد کرده‌اند.
بنی گانتس و یایئر لاپید سران حزب اوپوزیسیون آبی- سفید در روزهای اخیر گفته‌اند که به خاطر نزدیکی زیاد دولت بنیامین نتانیاهو با جمهوری‌خواهان و دونالد ترامپ، پیروزی نامزد دمکرات‌ها در انتخابات آمریکا، اسرائیل را با دردسر بزرگ روبه‌رو خواهد کرد و باید از هم‌اکنون روابط با دموکرات‌ها را ترمیم کرد.
اما به نوشته جروزالم پست، نتانیاهو «بدون بیان نگرانی از نامزدهای دموکرات» گفت که وی هم با جمهوری‌خواهان و هم با دمکرات‌ها «به خوبی کار می‌کند

https://www.peykeiran.com/Content.aspx?ID=200867