تنش ها میان آمریکا – روسیه بر سر ونزوئلا افزایش یافته است
تارنمای هیل در گزارشی عنوان کرد: تنش ها میان آمریکا و روسیه بر سر مسئله ونزوئلا افزایش یافته است.
تارنمای آمریکایی هیل نوشت: پس از استقرار نظامیان و تجهیزات نظامی روسیه در ونزوئلا، مقامات آمریکایی به مسکو در این رابطه هشدار داده اند. این اقدام مسکو و واکنش شدید واشنگتن خطاب به کرملین، تنش ها را میان آمریکا- روسیه بر سر بحران در ونزوئلا تشدید کرده است.
تارنمای آمریکایی تصریح کرد: واشنگتن که حامی خوان گوایدو رهبر مخالفان دولت کاراکاس بوده، اقدام اخیر روسیه در انتقال نیرو و تجهیزات نظامی به ونزوئلا را به عنوان تهدید مستقیم در منطقه می بیند. این مسئله را جان بولتون مشاور امنیت ملی امریکا تایید کرده است.
بولتون به تازگی اعلام کرده است : ما از این گونه اقدامات به عنوان یک رویداد تحریک کننده و تهدید مستقیم علیه صلح و امنیت منطقه یاد می کنیم. ما همچنین از مناففع امریکا و شرکایش در نیمکره غربی حفاظت خواهیم کرد.
این در حالی است که روسیه این هشدارهای آمریکا را کم اهمیت جلوه داده و اعلام کرده است که استقرار این نیروها و تجهیزات بخشی از همکاری های نظامی مسکو- کاراکاس بوده است.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در حالی چند روز پیش نسبت به مداخله نظامی روسیه در ونزوئلا هشدار داد که پیشتر خود از مداخله نظامی امریکا در این کشور منطقه آمریکای لاتین سخن به میان آورده بود.
در ادامه این گزارش تارنمای هیل امده است: در حالی که نشانه ای از تقابل نظامی در ونزوئلا از سوی بازیگران خارجی مشاهده نمی شود اما تنش ها میان آمریکا و روسیه بر سر ونزوئلا تشدید شده است.
الیوت انگل رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا ماه گذشته ضمن مخالفت با گزینه نظامی آمریکا در ونزوئلا گفته بود که این گزینه در قبال ونزوئلا اصلا مطرح نیست. اما جمهوری خواهان اعلام کرده اند که حمایت های نظامی از مخالفان دولت ونزوئل ممکن است به امری ضروری و لازم تبدیل شود.
آدام کینزینگر یک عضو جمهوری خواه کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا اخیرا در اظهارنظری گفت: نمی توانیم به روسیه اجازه دهیم به حمایت هایش از مادورو ادامه دهد. فکر می کنم همکاری با شرکایمان و اجرای گزینه نظامی مسائلی هستند که لازم است از انها استفاده کنیم.
جیمز اینهوفه رئیس کمیته نیروهای مسلح سنای آمریکا نیز پیشتر گفته بود که در صورت استقرار تجهیزات نظامی روسیه در ونزوئلا، ممکن است ارتش آمریکا وارد عمل شود.
به گزارش ایرنا، ونزوئلا از روز 28 ژانویه (8 بهمن ماه) که خوان گوایدو رئیس مجلس ملی این کشور در خیابان های کاراکاس خود را رئیس جمهور قانونی خواند، دچار بحران داخلی و بین المللی شده است.
آمریکا بلافاصله گوایدو را به عنوان رئیس دولت موقت در این کشور به رسمیت شناخت و خواستار کناره گیری مادورو از قدرت و برگزاری انتخابات زودهنگام شد.
برخی کشورهای اروپایی و متحدان آمریکا در آمریکای جنوبی و شرق آسیا همگام با واشنگتن خواستار برگزاری انتخابات زودهنگام در ونزوئلا شدند.
مادورو آمریکا را به راه انداختن جنگ تجاری علیه این کشور و تلاش برای ایجاد کودتا و براندازی نظام موجود در کاراکاس متهم می کند.