دولت پدیده عقلی – تحلیل موردی حمله پاکستان در ولایت پکتیکا

دولت پدیده قوم و یا دینی مطلق نیست. و دین…

هر شکستی ما را شکست و هیچ شکستی شکست ما…

نویسنده: مهرالدین مشید با تاسف که تنها ما نسل شکست خورده…

نوروز نبودت

- بیژن باران چه کنم با این همه گل و…

عرفان در مغز

دکتر بیژن باران     لامارک 200 سال پیش گفت: به پذیرش…

نماد های تاریخی- ملی و نقش آن در حفظ هویت…

نور محمد غفوری اشیاء، تصاویر، نشان‌ها، مفاهیم، یا شخصیت‌هایی که نمایانگر…

در دنیای دیجیتالی امروز، انسان‌ها به مراتب آسیب پذیرتر شده…

دیوارها موش دارند و موش‌ها گوش! این مثل یا زبانزد عام…

خالق تروریستهای اسلامی؛ الله است یا امریکا؟

افشاگری جسورانه از ژرفای حقیقت سلیمان کبیر نوری بخش نخست  درین جا می…

چگونه این بار حقانی ها روی آنتن رسانه ها قرار…

نویسنده: مهرالدین مشید از یک خلیفه ی انتحاری تا "امید تغییر"…

شب یلدا 

شب یلدا شبی شور و سرور است  شب تجلیل از مدت…

سجده ی عشق!

امین الله مفکر امینی      2024-21-12! بیا کــــه دل ز تنهایــی به کفیدن…

فلسفه کانت؛ تئوری انقلاب فرانسه شد

Immanuel Kant (1724-1804) آرام بختیاری  نیاز انسان عقلگرا به فلسفه انتقادی. کانت (1804-1724.م)،…

حال: زمانست یا هستی؟

بیت: غم فردا، کز غصه دیروز ریزد به هجوم انرژی، کشف زمان…

درختی سرشار از روح حماسی  و جلوه های معبودایی

نویسنده: مهرالدین مشید تک "درخت توت" و دغدغه های شکوهمند خاطره…

کهن میلاد خورشید 

رسول پویان  شـب یلـدا بـه دور صندلی بـسـیار زیبا بود  نشـاط و…

مبانی میتودیک طرح و تدوین اساسنامهٔ سازمانهای مدنی

نور محمد غفوری شاید همه خوانندگان محترم روش تحریر و طُرق…

انحصار طلبی ملا هبت الله، کشته شدن حقانی و سرنوشت…

نویسنده: مهرالدین مشید ختلاف های درونی طالبان و کش و قوس…

ریحان می شود

قاضی پشتون باسل حرف  نیکو مرکسان را  قوت  جان میشود قوت جسم…

کهن جنگ تمدن 

رسول پویان  نفـس در سـینۀ فـردا گـره افتاده بازش کن  بـرای خــاطــر…

ترجمه‌ی شعرهایی از بانو روژ حلبچه‌ای

هر گاه که باران،  آسمان چشمانم را در بر می‌گیرد. آن، تکه…

سلام محمد

استاد "سلام محمد" (به کُردی: سەلام موحەمەد) شاعر کُرد، زاده‌ی…

«
»

Monthly Archives: October 2022

مذاکرات بین الافغانی یعنی چه

برای چه و با که ؟ مشکل افغانستان در چه است که بتواند با مذاکرات بین الافغانی حل گردد ؟ و بین الافغانی یعنی چه و با کدام جانب ؟ مشکل افغانستان در خلای قانون است ، مسئله حقوق بشرو تطابق ان با معیارهای جهانی است ، نبود خطوط روشن سیاست داخلی و خارجی بطور…

بیشتر بخوانید

رئیس جمهور برزیل انتخاب شد

پس از شمارش آرای دور دوم انتخابات ریاست جمهوری برزیل، لولا داسیلوا توانست 50.81 درصد آرا را بدست بیاورد و به عنوان رئیس جمهور بعدی برزیل انتخاب شود. پس از شمارش آرای دور دوم انتخابات ریاست جمهوری برزیل، لولا داسیلوا توانست 50.81 درصد آرا را بدست بیاورد و به عنوان رئیس جمهور بعدی برزیل انتخاب…

بیشتر بخوانید

رنگِ دیگر

رسول پویان گفته بودم که جهان رنگ دیگر می خواهد کلک صورتگروارژنگ دیگر می خواهد خـشـت اول که معـمار ازل کـج گـذاشــت خـانـۀ عـقـل بشـر سـنگ دیگر می خواهد شـور و حـالی که دل غـمزده را شـاد کند غــزل تــازه و آهــنــگ دیگر می خواهد چـشـم نـازی که نـدارد نظـر مهــر و وفـا شـوقِ شوخ…

بیشتر بخوانید

سخنرانی پایانی «شی جین پینگ» در ۲۰‌مین کنگره حزب کمونیست چین

مترجم: ک. رادین برگرفته از : سایت «ساویتسکایا راسیا» شماره ۱۱۹ (۱۵۲۳۴)، ۲۴ اکتبر ۲۰۲۲ (منبع اصلی: «ژنمین ژیبائو» ــ مردم ــ ارگان رسمی ‌کمیته مرکزی حزب کمونیست چین) کنگره همچنین طرح متمم زیر را در اساسنامه حزب تصویب کرد: دستیابی تدریجی به رفاه عمومی ‌مردم، مساعدت به رشد و تکامل با کیفیت بالا، توسعه گسترده‌تر، کامل‌تر…

بیشتر بخوانید

همه برای ناتو یا چیزی که چپ را در غرب نابود کرد

نویسنده: داگمار هن مترجم: سایت «۱۰ مهر»برگرفته از : راشا تودی، ۲۰ اکتبر ۲۰۲۲ * این یک دنیای وارونه است. سازمان‌های «چپ» ناتو را تشویق می‌کنند و خواهان ارسال سلاح برای کیف هستند. از سوی دیگر، صدای مخالفت با سیاست‌های تهاجمی‌ غرب، از سوی محافظه‌کاران می‌آید. زمانی همه چیز فرق داشت، چگونه چنین چیزی اتفاق افتاد؟ اگر به…

بیشتر بخوانید

میخ دیگری بر تابوت آزادی عقیده و مطبوعات

م. نوری شب پنجشنبه، بیستم اکتبر ۲۰۲۲ مجلس فدرال آلمان بدون اعلام قبلی و در اجلاسی فوری طرح تشدید قانون مجازات را تصویب کرد و راه را برای تعقیب و مجازات کسانی گشود که با تأیید یا انکار یا کم اهمیت جلوه دادن جنایات جنگی، علیه گروه اجتماعی معینی نفرت‌پراکنی کنند یا موجب اِعمال خشونت…

بیشتر بخوانید

نارضایتی ماکرون از آمریکا؛ تغییراتی برای روابط ترانس آتلانتیک؟

نویسنده: وانگ شومترجم: سایت «۱۰ مهر»برگرفته از : گلوبال تایمز، ۲۵ اکتبر ۲۰۲۲ * تضاد بین فرانسه و آمریکا، یا بین اروپا و آمریکا، بیشتر یک تضاد در اردوگاه غرب و نتیجه توزیع نابرابر قدرت و منافع است. با این حال، ناامیدی فرانسه از ایالات متحده تأثیر محدودی دارد. نه ساختار تسلط ــ تبعیت بین آمریکا و اروپا را تغییر…

بیشتر بخوانید

طرح‌ریزی مراحل مدرنیزاسیون سوسیالیستی چین در ۲۰‌مین کنگره حزب کمونیست

صنعتی‌سازی نویننویسنده: ویکتور پیروژنکومترجم: ک. رادین برگرفته از : سایت روسی «بنیاد فرهنگ استراتژیک»، ۲۰ اکتبر ۲۰۲۲ * تحلیلگران چینی توجه را به کار عظیمی ‌که در دوره گزارش پنج ساله در زمینه اصلاح خود حزب کمونیست انجام شده، جلب می‌کنند. بر اساس تجربه اتحاد جماهیر شوروی، می‌دانیم که شرط کلیدی و قاطع برای موفقیت الگوی شوروی ــ…

بیشتر بخوانید

اسرائیل چگونه در داخل سوریه جاسوس استخدام می‌کند

جاسوسان رسانه‌های اجتماعی نویسنده: رضوان مرتضی مترجم: سایت «۱۰ مهر»برگرفته از : وب‌لاگ کرادلِه، ۲۳ اکتبر ۲۰۲۲ * موساد اسرائیل برای جمع‌آوری اطلاعات دربارۀ سوریه، مرکز مهم محور مقاومت، به‌طور فزاینده‌ای به شبکه‌های اجتماعی روی می‌آورد تا مأمور جذب کند. جنگ بین اسرائیل و ایران آنقدرها هم که به‌نظر می‌رسد نامحسوس نیست. این جنگ در جبهه‌ای گسترده در جریان است…

بیشتر بخوانید

چرا دیگر اتحاد شوروی وجود ندارد؟(قسمت ۱: دیباچه)

منبع: سایت آینده را بساز برگردان: آمادور نویدی با ترجمه این سلسله مقالات تلاش می‌شود تا با نگاهی ژرف به عوامل اقتصادی، سیاسی، ایدئولوژیک و نظامی، به دلایل فروپاشی (از این ببعد تخریب – م) اتحاد شوروی پی بُرد. چرا باید نبش‌قبر کرد؟ زیرا که ما باید به تاریخ مراجعه کنیم و از گذشته درس…

بیشتر بخوانید

سرکوب سیستماتیک زنان از تحمیل حجاب تا اسیدپاشی و قتل‌های زنجیره‌ای زنان! 

بهرام رحمانی bahram.rehmani@gmail.com  با وجود سرکوب‌های شدید و خونین و تهدید مداوم مردم از سوی نهادهای امنیتی حکومت اسلامی، اعتراضات مردم هم‌چنان با قدرت بیش‌تری ادامه دارد. روز شنبه 30 مهرماه با وجود این‌که مقامات امنیتی حکومت ادعا کرده بودند که اعتراضات آرام‌شده و تحت کنترل در آمده مردم در شهرهای کشور به خیابان‌ها آمدند…

بیشتر بخوانید

تحلیلی بر جنبش مهسا 

)جنبش “زن، زندگی، آزادی”( مسعود امیدی منتشر شده در نشریه اینترنتی دانش و امید. 29.10.2022 رویکرد و مبنای نظری در این نوشته تلاش می‌شود تا جنبش مهسا (ژینا) با تمرکز بر زمینه‌های اجتماعی و سیاسی که به شکل‌گیری آن منجر شد، با رویکرد لنینی ”تحلیل مشخص از وضعیت مشخص” مورد بررسی قرارگیرد. این رویکرد که کلید تحلیل…

بیشتر بخوانید

مبارزۀ امروز و الزام توسل به تمهیدات ماکیاولی

عبدالناصر نورزاد در امر مبارزۀ امروز، باید تمهیدات خاصی را مدنظرگرفت. یک شکل مبارزه همواره عریان، بی باکانه و فاقد کدام اصول مقید کنندۀ اخلاقی در جریان کارزار مبارزه برای تامین عدالت است. البته منظور ما در این جا از اصول اخلاقی، ترحم معمول در برابر دشمن است. وقتی از اصول مبارزه حرف می زنیم،…

بیشتر بخوانید

فاجعه هنرموسیقی واحوال ناگوار هنرمندان

اکتوبر ۲۰۲۲ م. فاجعه حقوق بشری در افغانستان ابعاد گسترده دارد که پیوسته در اسناد منتشره انجمن بازتاب میآبد . یکی ازگوشه های جانکاه این فاجعه تراژیدی هنرموسیقی و احوال ناگوارهنرمندان کشورمی باشد. متاسفانه طی این سیزده و نیم ماه تسلط تحریک اسلامی طالبان علاوه ابر قتل و کشتار های هدفمند و دها جرایم شدید…

بیشتر بخوانید

حمله به «شاهچراغ» کار حکومت اسلامی است یا شاگردش «داعش»؟!

بهرام رحمانی bahram.rehmani@gmail.com بازار شایعات درباره حمله مسلحانه به شاهچراغ بسیار داغ است از جمله خبری در سایت بالاترین با این عنوان منتشر شده که «شناسایی شد کسی که تو شاهچراخ خیلیارو کشت… سعید حنیفه معروف به ابو حامد عضو حشتالشعبی عراق سعید حنیفه کیست؟ سعید حنیفه اصالتا خوزستانی و اهل حمیدیه میباشد از سال…

بیشتر بخوانید