توهم پولی، دستمزد، تورم ـــ برشی از کتاب: «درس‌گفتارهای کاپیتال»

دانش و امید، شمارهٔ ۲۹، اردیبهشت ۱۴۰۴ ــ  اوایل سال ۱۴۰۳،…

     انزوای نمایشی، همکاری پنهانی: از انکار علنی تا توافق پشت…

نویسنده: مهرالدین مشید انزوای دیپلوماتیک تا معامله در سایه: روایت دوگانه…

یوغلط خبر د جنجال منبع

نور محمد غفوری په دې ورځو کې د مغرضو او دروغجنو…

و.ای. لنین- وحدت فلسفه و سیاست

ترجمه. رحیم کاکایی اوگورودنیکوف ولادیمیر پتروویچ، دکتر علوم فلسفه، پروفسور، رئیس کرسی…

ناله یی میهن

رخت سفر ببستم و سوی وطن شدم در آرزوی دیدن مهد کهن…

از شمس النهار ، بنیاد گزاری مطبوعات مدرن

1میرعبدالواحد سادات ترقیات عالم روبه بالاست  ما از بالا به پایین می…

روز جهانی مطبوعات و روزگار آشفته و نابسامان روزنامه‌نگاری در…

نویسنده: مهرالدین مشید هرچند روز جهانی مطبوعات (۳ می) فرصتی است…

ریشه‌یابی پیدایش سادات، خواجه، آقا و بار بی‌معنای مذهبی دادن به…

محمدعثمان نجیب بخش نخست:  مراد من این‌ است تا بدانیم، چرا مردمان…

مارکوزه؛- فیلسوف التقاطی جنبش دانشجویی

Herbert Marcuse (1898-1879) آرام بختیاری نیاز  فیلسوف "چپ نو" به فرویدیسم. مارکوزه (1979-1898.م)،…

مسئولیت اخلاقی رسانه ئی  در دفاع مشترک از روشنگری ،…

نوشته  از: بصیر دهزاد   قسمت دوم  ادامه قسمت اول   نباید یک اصل عمده…

مسئولیت اخلاقی رسانه ئی  در دفاع مشترک از روشنگری ،…

نوشته  از: بصیر دهزاد   قسمت اول   انگیزه این مقاله  تداوم بحث های…

وحدت ملی یگانه ضامن بقای کشور است

اگر از چهار راهی ها گذر کنی مزدور کار ،…

تقسیم جهان 

رسول پویان  زمیـن در بین غـولان جهـان تقسیم می گردد  تـوگـویـی از…

یووالی د بریا کيلي، د نن ورځې اړتیا

ليکنه: حميدالله بسيا په تاریخ کې ډېرې داسې شېبې شته چې ملتونه…

نقش و جایگاۀ اصلی دین در جهان معاصر

نویسنده: مهرالدین مشید فشرده عصر حاضر، که با بحران‌های هویتی، اخلاقی، زیست‌محیطی…

 ماکار گرو نیروی توانای جها نیم 

             به استقبال روز بین المللی کارگر  انسان بخاطر زنده ماندن خود…

پیام تبریک به مناسبت اول ماه مه، روز همبستگی کارگران…

درود بر تلاشگران خستگی ناپذیر زندگی،   اول ماه مه، روز گرامیداشت…

هار و فراق 

 نوشته نذير ظفر ساحل ورجنيا  28 اپريل 2025 امد  بهار و   سبز …

تراشه قلب فنآوری دیجیتال سده 21

بیژن باران قلب فنآوری دیجیتال تراشه در طراحی، تولید، کاربرد، ساختن…

افغانستان؛ طعمه قدرت‌های منطقه‌یی و قربانی جنگ‌های نیابتی

چکیده افغانستان طی دهه‌های اخیر همواره درگیر جنگ، بی‌ثباتی و بحران‌های…

«
»

گزارشی به‌روز از وضعیت نظامی ‌در سوریه

برگرفته از :
مون آو آلاباما (Moon of Alabama)، ۱۸ فوریه ۲۰۱۹

طبق گفته‌های منابع محلی این استان، حدود ۱۵۰۰ تروریست به کمک عوامل ترکیه و کنترل مستقیم ژاندارمری که جزو نیروهای ارتش است، تحت پوشش مقامات ترکیه از مرز آن کشور وارد شهر ادلب شده‌اند. این منابع خاطرنشان کرده‌اند که این تروریست‌ها از کشورهای غربی می‌باشند.

امروز در یک حمله که با انفجار بزرگ دومرحله‌ای یک خودروی بمب‌گذاری‌شده در شهر ادلب در شمال غرب سوریه، روی داد، بین ۲۰ تا ۳۰ تن کشته و تعداد بیشتری مجروح شدند. اداره شهر ادلب در کنترل متحد القاعده، حیات تحریر الشام (HTS) است؛ امّا بسیاری از گروه‌های تروریستی دیگر نیز در این منطقه باقی مانده و همه آنها بر سر منابع موجود، با هم می‌جنگند.

توافق مابین روسیه، ترکیه و ایران در «آستانه» در سپتامبر سال گذشته، مبنای آتش‌بس در اداره شهر ادلب قرار گرفت. قرار بر این بود تا ترکیه منطقه را از وجود «حیات تحریر الشام HTS» و سایر گروه‌های تروریستی پاک‌سازی کند. ترکیه سربازان خود را در استحکامات دیده‌بانی منطقه مستقر ساخت؛ امّا در رابطه با توافق «آستانه»، کاری آنچنان انجام نداد.

ترکیه در آنجا نه‌تنها با اکراه مانده است‌، بلکه جنگجویان خارجی را هم برای ورود به منطقه آزاد گذاشته است.
طبق گفته‌های منابع محلی این استان، حدود ۱۵۰۰ تروریست به کمک عوامل ترکیه و کنترل مستقیم ژاندارمری که جزو نیروهای ارتش است، تحت پوشش مقامات ترکیه از مرز آن کشور وارد شهر ادلب شده‌اند. این منابع خاطرنشان کرده‌اند که این تروریست‌ها از کشورهای غربی می‌باشند. بر‌خلاف تروریست‌های دیگر که از آسیای شرقی و کشورهای عربی به‌سمت جیسر الشغور تحت کنترل تروریست‌هایی از چین و ترکمنستان هدایت می‌شدند، تروریست‌ها از کشورهای غربی به اردوگاه‌های جبهه النصره و حوراس ادّین (Hurras Eddin) در جنوب و جنوب شرقی منطقه ادلب فرستاده شدند.

احتمال دارد که بسیاری از این تازه‌واردین از نیروهای داعش ‌باشند که از شرق سوریه به ترکیه فرار کرده و سپس از آنجا به ادلب برده شدند. تروریست‌های استان ادلب همچنان به حملات خود علیه نیروهای سوریه ادامه می‌دهند. آنان باید از درون ترکیه خطوط تدارکاتی منظمی ‌داشته باشند که در استفاده از مهمات برای ادامه جنگ، این چنین بی‌حساب‌و‌کتاب، دست‌و‌دل‌باز هستند.

 نشست اخیر روسیه، ترکیه و ایران به سبک «آستانه» بار دیگر توافق اولیه را تأیید کرد؛ امّا برای چگونگی پیاده کردن آن، موضع مشترکی اتخاذ نگردید.