عشق و محبت

رسول پویان در دل اگـر عـشق و محبت باشد نجـوای دل آهـنـگ…

جهان در یک قدمی فاجعه و ناخویشتن داری رهبران سیاسی…

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان در حاشیه ی حوادث؛ اما در اصل…

چند شعر از کریم دافعی (ک.د.آزاد) 

[برای پدر خوبم کە دیگر نیست]  ترک این مهلكه با خون…

مکر دشمن

  نوشته نذیر ظفر با مکـــــر خصم ، یار ز پیشم…

نویسنده ی متعهد نمادی از شهریاری و شکوهی از اقتدار…

نویسنده: مهرالدین مشید تعهد در قلمرو  ادبیات و رسالت ملی و…

اهداف حزب!

امین الله مفکر امینی      2024-12-04! اهـــــدافِ حــزبم بـــودست صلح وصفا ی مــردم…

پسا ۷ و ۸ ثور٬ در غایت عمل وحدت دارند!

در نخست٬ دین ماتریالیستی یا اسلام سیاسی را٬ بدانیم٬ که…

نگرانی ملاهبت الله از به صدا درآمدن آجیر فروریزی کاخ…

نویسنده: مهرالدین مشید پیام امیر الغایبین و فرار او از مرگ؛…

مدارای خرد

رسول پویان عصا برجان انسان مار زهرآگین شده امروز کهن افسانۀ کین،…

افراطیت و تروریسم زنجیره ای از توطیه های بی پایان

نویسنده: مهرالدین مشید تهاجم شوروی به افغانستان و به صدا درآمدن…

عید غریبان

عید است رسم غصه ز دلها نچکاندیم درد و غم و…

محبت، شماره یکم، سال ۲۷م

شماره جدید محبت نشر شد. پیشکش تان باد!

روشنفکر از نظر رفقا و تعریف ما زحمتکشان سابق

Intellektualismus. آرام بختیاری روشنفکر،- یک روشنگر منتقد و عدالتخواه دمکرات مردمی آرامانگرا -…

پیام تبریکی  

بسم‌الله الرحمن الرحیم اجماع بزرگ ملی افغانستان به مناسبت حلول عید سعید…

عید خونین

رسول پویان جهان با نـقـشۀ اهـریمنی گـردیـده پـر دعوا چه داد و…

بازی های ژیوپولیتیکی یا دشنه های آخته بر گلوی مردم…

نویسنده: مهرالدین مشید بازی های سیاسی در جغرافیای افتاده زیر پاشنه…

ادریس علی

آقای "ادریس علی"، (به کُردی: ئیدریس عەلی) شاعر و نویسنده‌ی…

گزیده‌ای از مقالهٔ «هدف دوگانهٔ اکوسوسیالیسم دموکراتیک»

نویسنده: جیسون هی‎کل ــ با گذشت بیش از دو دهه از…

مثلث خبیثه ی استخباراتی ایکه افغانستان را به کام آتش…

نویسنده: مهرالدین مشید اقنوم سه گانه ی شرارت در نمادی از…

اعلام دشمنی با زنان؛ زیر پرسش بردن اسلام و یا…

نویسنده: مهرالدین مشید رهبر طالبان از غیبت تا حضور و اعلان…

«
»

چراغ امید نیرو های چپ

نویسنده: فولکر هرمزدورف

منبع: تارنگاشت عدالت

ترتیب و ارسالي: حسین تلاش

21- 01- 2022

در سال ۲۰۲۲ انتخابات مهمی در آمریکای لاتین در پیش است. در برزیل و کلمبیا امکان پیروزی نامزدهای مترقی وجود دارد.

با انتخابات ریاست جمهوری در برزیل و کلمبیا ممکن است در سال جاری آمریکای لاتین از «حیاط خلوت» ایالات متحده آمریکا مجدداً به منطقهای تبدیل گردد که سیاست هایش تقریباً به طور کامل از طرف دولتهای مترقی و یا حداقل سوسیال دمکرات تعیین خواهد شد.

پیروزی نامزد ریاست جمهوری لیبرال چپ در شیلی، هندوراس و پرو مواضع بلوک دست راستی در آمریکای لاتین را در سال ۲۰۲۱ بیشتر ضعیف کرد. اگر این گرایش در سال ۲۰۲۲ در برزیل و کلمبیا ادامه پیدا کند که نظرپرسی های اخیر موید آن است، ۸ کشور از بزرگترین کشورهای آمریکای لاتین (آرژانتین، بولیوی، برزیل، شیلی، مکزیک، پرو، کلمبیا و ونزوئلا) با بیش از ۸۵٪ جمعیت آمریکای لاتین توسط دولت ها مترقی هدایت خواهند شد. این امر در بحبحه همه گیری کورونا می تواند روح نوینی به همکاری های جدید در زمینه بهداشت و فرهنگ و پروژه های مشترک اجتماعی در مبارزه علیه فقر بدمد و مواضع منطقه را در مقابل سلطه طلبی ایالات متحده تقویت کند. واشنگتن در حال حاضر از برزیل به ویژه از کلمبیا که مملو از پایگاه های نظامی آمریکاست، به عنوان دروازه ورود برای تجاوزهای سیاسی و تهدید نظامی ونزوئلا استفاده می کند.

واجدین شرایط شرکت در انتخابات در کشور ۵۱ میلیونی کلمبیا برای روز ۱۳ مارچ به پای صندوق های رای فراخوانده شدهاند، تا ۱۸۸ نمایندگان کنگره و۱۸۰ نماینده سنا را انتخاب کنند. این انتخابات می تواند گرایش سیاسی آتی را مشخص کند؛ ولی انتخاب رئیس جمهور و معاون جدید او در روز ۲۹ ماه می سال جاری٬ گرایش سیاسی آتی این کشور را تعیین خواهد کرد. برای پیروزی در دور اول انتخابات٬ باید نامزد انتخاباتی حداقل ۵۰+۱ در صد آرأ معتبر را به خود اختصاص دهد. در غیر آن صورت دور دوم انتخابات روز ۱۹ جون بین دو نامزد با بیشترین آرأ صورت خواهد گرفت.

بنابر پیش بینیهای موجود شهردار سابق بوگوتا (۲۰۱۲ تا ۲۰۱۵) و سناتور فعلی، گوستاوو پترو، عضو سابق گروه پارتیزانی شهری M-19 دارای بیشترین شانس پیروزی است. پترو و «پیمان تاریخی» که مرکب از احزاب و سازمان های مترقی است و به ابتکار او تاسیس شده٬ در حال حاضر، یعنی ۵ ماه مانده به انتخابات٬ بنابر تحقیقات انستیتوی نظرسنجی Invamer کلمبیایی با تائید ۴۲ تا ۴۸درصد مردم روبه رو است، در حالیکه رقبای او از طرف ۱۵ تا ۲۶در صد سئوال شوندگان حمایت می

شوند. آیا این برتری تا رسیدن تاریخ انتخابات ثابت خواهد ماند یا خیر، معلوم نیست. هواداران رئیس جمهور ماورأ راست، ایوان دوکه و شبه نظامیان مزدور و جانی نزدیک به او که در ماه های اخیر ده ها نفر از سندیکالیستها و نمایندگان جنبش های اجتماعی را به قتل رسانده اند، از هیچ کوششی فروگذار نخواهند شد تا از پیروزی رئیس جمهور مترقی جلوگیری به عمل آورند.

در برزیل بزرگ ترین و پرجمعیت ترین کشور آمریکای جنوبی، رئیس جمهور سابق لوئیس ایگناسیو لولا دا سیلوا که از سال ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۱ برکشور حکومت می کرد٬ قبل از انتخابات بزرگ ۲ اکتبر٬ به شدت از دیگر نامزدهای انتخاباتی پیشی گرفته است. در کنار رئیس جمهور و معاون رئیس جمهور جدید٬ از جمله٬ نمایندگان کنگره ملی و همین طور فرمانداران و معاون فرمانداران ایالات انتخاب خواهند شد. اگر نامزدی در دور اول انتخابات ۵۰+۱ درصد آرای مردم را به دست نیاورد٬ روز ۳۰ اکتبر دور دوم انتخابات بین دو نامزد با بیشترین آرأ صورت خواهد گرفت.

طبق نظر پرسی Institute for Research and Consulting Intelligence در مورد انتخابات که در اواسط ماه دسامبر ۲۰۲۱ انجام شد٬ لولا تاکنون ۴۸ درصد آرأ را به خود اختصاص داده؛ در حالی که رئیس جمهور ماورأ راست کنونی بولسونارو تنها ۲۱ درصد آرأ را داراست.

همین طور در کشور های دیگر در سال ۲۰۲۲ انتخاباتی صورت خواهد گرفت. کاستاریکا روز ۶ فبروری٬ این روند را آغاز خواهد کرد، یک رئیس جمهور و دو معاون رئیس جمهور و ۵۷ نماینده جدید مجلس انتخاب خواهند شد. روز ۱۱ مارچ دوره ریاست جمهوری «گابریل بوریچ» سوسیال دمکرات که در انتخابات ماه دسامبر در شیلی پیروز شده بود٬ آغاز خواهد شد. برای نیمه دوم سال جاری٬ رفراندوم در مورد قانون اساسی این کشور صورت خواهد گرفت؛ که باید این قانون اساسی جدید را٬ جایگزین قانون اساسی حاکم از دوران پینوشه٬ کند.