آنانیکه طور مستقیم یا تلویحی در دفاع از پاکستان قرار…

۱-- انهدام حکومت‌ها ؛ -- پیش انداختن شهزاده آمین جان در…

درگیری نظامی میان طالبان-پاکستان

اعلامیه سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان جنگ و…

قراردادهای اجتماعی: پیمانی برای زندگی مشترک !

قرارداد اجتماعی یک مفهوم فلسفی است که تلاش می‌کند توضیح…

جنگ پاکستان و طالب، بازی‌ اوپراتیفی است، حتا اگر ارگ…

محمدعثمان نجیب یکی از مزیت‌!؟ های پیدایش و‌ ابداع شبکه‌های بی‌شمار…

بازگشت افغانستان به بازی‌های جدید ژیوپولیتیک و ناکارآمدی طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان لقمه خونینی؛ بزرگتر از دهن طالبان بازگشت طالبان…

محکومیت گستاخی و تجاوز نظامی پاکستان بر افغانستان

اعلامیه انجمن سراسری حقوقدانان افغانستان انجمن سراسری حقوقدانان افغانستان، بر مبنای…

سقراط؛- قهرمان لیبرالیسم، متفکر پیشامارکسیستی؟

Sokrates (470-399.پ.م) آرام بختیاری نخستین اعدامی میدانی محافل روشنفکری-روشنگری! فلسفه شفاهی مطرح شده…

چشم اندازی بر اجلاس  ماه سپتامبر مجمع عمومی سازمان مللی…

نوشته از بصیر دهزاد  مجمع عمومی سازمان ملل متحد در هشتادومین…

زموږ په ګران هیواد د پاکستان هوايي تیری د غندلو…

 نور محمد غفوری    زموږ د ګران وطن پر خاوره یو ځل…

آکو الیاسی

استاد "آکو الیاسی" (به کُردی: ئاکۆ ئەلیاسی) شاعر معاصر کُرد،…

  چرا بگرام برای امریکا اهمیت دارد ؟ 

      نوشته ی : اسماعیل فروغی         ارچند مقامات امریکایی افواهات انتقال قوای…

ثمرهٔ بیست سال موجودیت جامعهٔ جهانی

حاکمیت طالبانی و فقر و تنگدستی مردم اختصار امارت اسلامی افغانستان، به‌مثابه…

پنجاه سال سفری پر افت؛  با یارانی چُست، اما رهبرانی…

نویسنده: مهرالدین مشید نیم‌قرن اخیر تاریخ افغانستان (۱۹۷۳–۲۰۲۳) نشان‌دهنده‌ی مبارزه‌ای نفس‌گیر،…

ترامپ چرا بگرام رامی خواهد؟

این نوشته به علت طولانی بودن دردوبخش منتشرخواهدشد. دربخش اول…

ځانګړې مرکه

په ادبي بهیر کې له پېژانده څېرې، لیکوال، کیسه لیکونکي…

سیاست تعامل تخنیکی آلمان با طالبان

واقع‌گرایی دیپلماتیک و مسئولیت بشردوستانه در این روزها در رسانه های…

په اروپا کې د کډوالو پر وړاندې د کرکې زیاتوالی

حميدالله بسيا داسې ښکاري چې د کډوالو لپاره نور د اروپايي…

طالبان در ایستگاه آخر و در آغاز خط و نشان…

نویسنده: مهرالدین مشید طالبان؛ فروپاشی قریب‌الوقوع یا بازتعریف تهدیدها؟ حادثه آفرینی های…

هجران وطن

از فرا ق  آن  میهن  حال  ا بتری  دارم روزشب به…

جنگهای اقتصادی

                                           بازیهای تسلیحاتی وبازارسازی فروش اسلحه پس ازگذشت دوران نکبتباروظالمانه ی فیودالیزم…

«
»

پنج شرط روسیه برای صلح در سوریه

با پایان بی‌نتیجه دور هشتم مذاکرات ژنو، روسیه نشانه‌هایی از آنچه در روند مذاکرات در سوریه می‌خواهد را نمایان کرده و پنج شرط برای موفقیت طرح صلح در سوریه پیش روی مخالفان قرار داد.

 به نوشته روزنامه الحیاة، الکسی بوروداوکین، نماینده روسیه در مقر سازمان ملل در ژنو گفت: هیات مخالفان باید “نکات مهمی” از جمله اعلام آمادگی برای مبارزه با داعش و النصره، حمایت از آتش بس و ایجاد مناطق کاهش تنش را به دستور جلسه خود بیافزاید.

همچنین بوروداوکین تاکید کرد: هیات مخالفان زمانی که اعلام کرد بشار اسد، رئیس جمهور سوریه باید با آغاز مرحله انتقالی کنار برود، با موضعگیری به مذاکرات آمد که نمی‌توان آن را با تعهد مخالفان مبنی بر عدم تعیین پیش‌شرط مطابق دانست.

نماینده روسیه همچنین از هیات مخالفان خواست برای نامیدن و اشاره به هیات دولت سوریه از عبارت “هیات حکومت” استفاده نکند.

وی تاکید کرد: مسکو هیچ تناقض و تعارضی میان روند مذاکرات ژنو با نظارت سازمان ملل و سوچی که با دعوت ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه قرار است اوایل سال آتی میلادی برگزار شود، نمی‌بیند.

نماینده روسیه در سازمان ملل با اشاره به برخی اظهارنظرها مبنی بر اینکه “سوچی مذاکرات ژنو را تضعیف می‌کند”، این سخنان را گمانه‌زنی و تلاش برای کارشکنی در روند برگزاری کنفرانس دانست و گفت: سوچی برای گفتگوی ملی سوریه و با هدف دادن نیرویی مثبت به مذاکرات ژنو همانند کاری که مذاکرات آستانه انجام داد، برگزار می‌شود.

وی با تاکید براینکه سوچی پس از شکست ژنو به فرصتی خوب تبدیل می‌شود، افزود: باید بگوییم سوچی و ژنو، نه سوچی یا ژنو.

در همین راستا سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه اعلام کرد، نابودی تروریست‌ها در سوریه بستر لازم برای سازشی بر اساس گفتگو میان گروه‌های سوری طبق اصول قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت را فراهم می‌کند.

لاوروف افزود: موفقیت روسیه و دولت سوریه در نابودی داعش بستر را برای انتقال به مرحله دوم یعنی سازش سیاسی بر اساس قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت فراهم کرد.

وزیر خارجه روسیه ادامه داد: مقدمات برای برگزاری مذاکرات سوچی در دست انجام است و دستور جلسه این مذاکره شامل تهیه قانون اساسی جدید، برگزاری انتخابات عمومی با نظارت سازمان ملل، حل مشکلات انسانی و تعیین برنامه‌ای جامع برای بازسازی کشور است.

نماینده روسیه در سازمان ملل در کنفرانسی مطبوعاتی هیات مخالفان را مسئول شکست مذاکرات عنوان و تاکید کرد: مشکل اصلی در این است که مخالفان به طرح پیش‌شرط‌های خود برای گفتگو به ویژه برکناری اسد ادامه می‌دهند.

وی افزود: موفقیت مذاکرات ابتدا نیازمند آنست که مخالفان سوری و حامیانشان لزوم حذف خواسته‌هایی مانند برکناری اسد از برنامه‌هایشان را درک کنند.

او در ادامه این کنفرانس مطبوعاتی از مخالفان سوری خواست به افزودن بندهای مهمی از جمله اعلام حمایت و آمادگی برای مشارکت در عملیات‌های مشترک علیه گروه‌های تروریستی به دستورکار مذاکراتی خود بیاندیشند.

همچنین نماینده روسیه در سازمان ملل، مخالفان را به حمایت از تلاش‌هایی که برای توقف درگیری‌ها و ایجاد مناطق کاهش تنش انجام می‌شود، دعوت کرد و گفت: مخالفان باید در بیانیه‌ها و اسناد خود به وضوح تاکید کنند که به دنبال هیچ گونه راه‌حل نظامی در سوریه نبوده و بر تلاش برای سازش سیاسی در این کشور تاکید دارند.

وی افزود: اگر مخالفان با چنین موضعگیری‌هایی به ژنو آماده بودند، به نظرم مذاکرات مستقیم میان دو طرف و حرکت به سمت حصول پیشرفتی در مذاکرات ممکن بود.