آیا هوش مصنوعی مسلمان است؟

عثمان نجیب من یادداشتی از یک پیش‌بینی هراس انداز در مورد…

خالق  “ قرارداد اجتماعی ” را گرامی میداریم 

میرعبدالواحد سادات  1 تتبع و نگارش از :  میر عبدالواحد سادات  دوم جولای مصادف به دوصدو چهل و هفتمین سال وفات یکی از تاثیر گزار ترین نمایندگان  عصرروشنگری اروپا و برجسته ترین نقاد آن عصر ژان ژاک روسو  است .  اندیشمندی که…

نه یک پیروزی دیپلوماتیک؛ بلکه یک اشتباه استراتژیک در هندسه‌…

نویسنده: مهرالدین مشید                              به رسمیت شناسی طالبان از سوی روسیه و…

اخراج بی رویه ی مهاجران افغان از ایران

  نوشته ی :اسماعیل فروغی       این روزها خبراخراج دسته جمعی و گسترده…

شناخت روسیه از طالبان

با خانه نشینی و بیکاری که چشم و گوش با…

داد خواهی بخاطر حق و حقوق افغانان مظلوم و داعیه…

بنام خداوند حق و عدالت مهاجرت افغانان که درطی نیم قرن…

مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۳)

مبارزه علیه لاسالیسم و انواع اپورتونیسم آلمانی نوشته: ا. لازوفسکی برگردان: آمادور نویدی مبارزه علیه لاسالیسم…

سیاست فاشیستی اخراج افغانها باید فورا متوقف شود!

هیچ انسانی غیر قانونی نیست! جمهوری اسلامی در پی شکست مفتضحانه…

اخراج ۴۳ هزار مهاجر افغان از ایران در یک روز!!

اخراج ۴۳ هزار مهاجر افغان از ایران در یک روز،…

حکومت آخوندی ایران جنایت کربلای قرن را رقم زد، یزیدان…

محمدعثمان نجیب ایران در گرمای سوزان، زمین را زیر پای هم‌وطنان…

حیات بشری را آتش فشان خاموشی به شدت تهدید میکند

نویسنده:مهرالدین مشید جهان در معرض توفانی فراتر از جنگ سوم  این پرسش…

دومین بار طی طریق در تعامل گذری انسان با هوش…

*محمدعثمان نجیب، بنیاد‌گذار مکتب دینی فلسفی من بیش‌از این نه…

درک لنینی از دموکراسی: نگاهی از سده 21

ترجمه. رحیم کاکایی یرومنکو ولادیمیر ایوانوویچ دکترعلوم فلسفه، مشاور رئیس مجلس قانونگذاری…

افغانستان در سایۀ رقابت‌های ژئوپولیتیکی جهانی ناشی از جنگ اسرائیل…

مقدمه تنش‌های دراز ‌مدت میان ایالات متحده آمریکا، اسرائیل و جمهوری…

فیلسوف آس و پاس،- مدافع مالکیت خصوصی!

max stirner (1806-1856) آرام بختیاری ماکس اشتیرنر، آغاز آنارشیسم فردگرایانه. ماکس اشتیرنر(1856-1806.م) آلمانی،…

افغانستان- آموزشگاهی خونین برای ایران و همسایگان 

سلیمان کبیر نوری در این مقاله می‌خوانید: چکیده نئولیبرالیسم و استعمار؛ تجربه‌ای عینی افغانستان؛…

جنگ های جیوپولیتیک جدید و افغانستان تحت حاکمیت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید از بازگشت تروریسم تا تقابل قدرت های بزرگ در…

سید جمال الدین افغان

 فیلسوف ،دانشمند بنیانگذار نهضت فکری وجنبش آزادی  خواهی افغانستان ،اساسگذار  اتحاد اسلامی ومبارز…

  به آرمان وطن

بیا برویم کشور تا بان را بسا زیم  خا نه ی…

نوستالوژی و جاذبه های فکری و اعتقادی 

نویسنده: مهرالدین مشید نوستالوژی و گذشته گرایی های فکری و اعتقادی زمانیکه…

«
»

پس‌لرزه‌های تغییر معادله قدرت در شرق حلب

هادی محمدی

آزادسازی بیش از 40 درصد حلب شرقی طی دو روز که در اشغال تروریست‌های تکفیری «لواء توحید» و ارتش آزاد و چند گروهک دیگر بود، اولین آثار انفعالی و پارادوکسیکال را بر مواضع و رفتار حامیان خود بجای گذاشت.

البته این رخداد میدانی که به‌جز حلب شرقی، در شمال حلب، غوطه شرقی و غربی، دمشق و جنوب غربی حلب و شمال حماه نیز در مقیاس‌های دیگری در جریان است، گویای یک روند از قدرت‌سازی میدانی است که کارکردهای سیاسی و امنیتی خود را در سوریه و سطح منطقه به جای خواهد گذاشت.

فرانسوی‌ها در شورای امنیت دست‌به‌کار شده‌اند، انگلیسی‌ها و وزیر خارجه‌شان که نمونه تصویری و فکری از ترامپ است، دنبال منفعل‌سازی روسیه و ایران است، آمریکایی‌ها که در شوک نتایج انتخاباتی خود هستند،‌ غافلگیر شده‌اند،‌ قطری‌ها، پروتکل‌های معمولی را کنار زده‌اند علناً از تروریست‌ها و استمرار این سیاست حمایت می‌کنند، سعودی‌ها سر در گریبان پرونده یمن هستند و فرصت موضع‌گیری پیدا نکرده‌اند، ولی محمد علوش که یکی از نمایندگان آنها در رهبری گروهک جیش‌ الاسلام است، تمایل به مذاکره در مناطق باقی‌مانده در حلب را برای خروج تروریست‌ها مطرح کرده و دی‌میستورا (فرستاده سازمان ملل در امور سوریه) هم که وظیفه‌اش را پنتاگون (وزارت دفاع آمریکا) معین می‌کند، نغمه‌های ملال‌آور بشردوستانه سر داده و نهایتاً اردوغان، که داغدار تروریست‌های اخوانی‌اش در مناطق آزادشده حلب شرقی است، بازهم دچار مواضع زیگزاکی شده است.

اردوغان فراموش کرده که حداقل‌های فریبکاری را رعایت کند و بگوید برای مبارزه با داعش یا کردها مناطق شمال حلب را اشغال کرده است و بازهم در مواضعی غیرقانونی و توهم‌گونه از هدف براندازی بشار اسد سخن می‌گوید و تأکید می‌کند که چشمداشتی به اراضی سوریه ندارد.

همه این واکنش‌ها حکایت از اهمیت حلب در پروژه تروریستی غرب و شرکای آنها در سوریه دارد و نشان می‌دهد که این پیشروی مقتدرانه در حلب شرقی تا چه اندازه، امیدهای واهی تروریست‌ها را به سراب تبدیل می‌کند و حاصل این تغییر معادله میدانی گسترده، بر گزینه‌ها و مانورهای سیاسی و یا کارت‌های بازی نظامی غرب و بقیه حامیان تروریسم تکفیری آثار محدودکننده به جای می‌گذارد.

همان‌گونه که آزاد شدن 40 درصد مناطق اشغالی در غوطه شرقی دمشق، ادبیات جیش‌الاسلام و وابسته به عربستان را تغییر داده، آزادسازی 40 درصدی حلب شرقی، قاعده بازی، چه در حلب چه دیگر مناطق را دگرگون می‌کند، خصوصاً اینکه در عراق نیز، شیب پرشتاب عملیات ضدداعش، به مراحل پایانی نزدیک می‌شود و بازهم اردوغان، جیغ بنفش می‌کشد و فقط باید برای فراری دادن سران داعش که ریشه ترکیه‌ای دارند دست به دعا یا اقدام شود.

اردوگاه نفاق غربی در تنگنای یک سودای اساسی است که از همه صحنه‌های ضدبشر که مصداق واقعی جنایت علیه بشریت و حقوق بشر و نیاز به اقدام بشردوستانه هستند، فقط برای تروریست‌های حلب، اشک تمساح می‌ریزند؟! تروریست‌های سوریه و بویژه حلب ازاین‌جهت برای غرب حائز اهمیت هستند که پیاده‌نظام براندازی در منطقه و مولد جنگ‌های فرقه‌ای و مذهبی هستند و نابودی آنها فرصت‌های هر اقدام جایگزین را از آنها سلب می‌کند.

این پس‌لرزه‌های ناشی از آزادسازی نیمی از حلب شرقی، بزودی در مناطق باقی‌مانده حلب نیز خود را نشان خواهد داد و هر یک از آنها، دیگری را مقصر شکست خود معرفی خواهند کرد و به جان یکدیگر خواهند افتاد.

نکته جالب این است که در بهترین شرایط، این تروریست‌ها هم به مجموعه طیف وسیع تروریست‌ها در ادلب خواهند پیوست و همان‌گونه که در باب‌السلامه در شمال حلب و در مرز ترکیه به جان هم افتادند، در ادلب هم آن را تکرار می‌کنند تا شریان حیاتی با مقامات ترکیه در مرزهای این منطقه را به‌دست آورند.

این پیروزی میدانی در حلب که در سه جبهه، درون حلب، غرب و شمال حلب استمرار می‌یابد، نیازمند یک تحرک دیپلماتیک و مشترک با روس‌ها و سوریه است تا به سکویی برای مرحله بعدی تبدیل شده و  استحکام یابد.

شمشیر فریبکاری رسانه‌ای حامیان تروریسم که خود را در جایگاه حمایت بشردوستانه و یا براندازی دیکتاتور قرار می‌دهند، از هر زمان دیگری ناکارآمدتر شده و سرکوب تروریست‌ها در میدان‌های عملیاتی سوریه و عراق، گاه نیازمند هشدارهای کارآمد نیز است.

قطر و ترکیه نمی‌توانند منادی هیچ ارزش بشری و مدل حکومتی باشند؛ چراکه یک شاعر جوان قطری برای شعر خود در قبال امیر در زندان است و در ترکیه و بنا به آمار و اقدام مقامات ترک، همه صداها سرکوب و هر مخالفی در زندان و مناطق کردی با F-16 بمباران می‌شوند که از مردم عادی هستند.

غربی‌ها که در آخر صف برای دفاع از حقوق بشر هستند و باید برای حمایت علنی از تروریسم تکفیری یا حمایت از جنایت‌های بی‌شمار در بحرین و یمن و دیگر مناطقی که آتش جنگ برافروخته‌اند، پاسخ‌گو باشند.

دیپلماسی و رسانه فعال، چه در سطح ملی چه در سطح هماهنگ منطقه‌ای، کامل‌کننده پیروزی بر تروریست‌ها در موصل و حلب خواهد بود.