به پیشواز اول می، روز جهانی همبسته‌گی کارگران

اعلامیه سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان اول ماه می، روز تجدید پیمان…

ناپاسخگویی به چالش های جهانی؛ نشانه های زوال تمدن غربی!؟

نویسنده: مهرالدین مشید بحران های جهانی پدیده ی تمدنی یانتیجه ی…

عشق و محبت

رسول پویان در دل اگـر عـشق و محبت باشد نجـوای دل آهـنـگ…

جهان در یک قدمی فاجعه و ناخویشتن داری رهبران سیاسی…

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان در حاشیه ی حوادث؛ اما در اصل…

چند شعر از کریم دافعی (ک.د.آزاد) 

[برای پدر خوبم کە دیگر نیست]  ترک این مهلكه با خون…

مکر دشمن

  نوشته نذیر ظفر با مکـــــر خصم ، یار ز پیشم…

نویسنده ی متعهد نمادی از شهریاری و شکوهی از اقتدار…

نویسنده: مهرالدین مشید تعهد در قلمرو  ادبیات و رسالت ملی و…

اهداف حزب!

امین الله مفکر امینی      2024-12-04! اهـــــدافِ حــزبم بـــودست صلح وصفا ی مــردم…

پسا ۷ و ۸ ثور٬ در غایت عمل وحدت دارند!

در نخست٬ دین ماتریالیستی یا اسلام سیاسی را٬ بدانیم٬ که…

نگرانی ملاهبت الله از به صدا درآمدن آجیر فروریزی کاخ…

نویسنده: مهرالدین مشید پیام امیر الغایبین و فرار او از مرگ؛…

مدارای خرد

رسول پویان عصا برجان انسان مار زهرآگین شده امروز کهن افسانۀ کین،…

افراطیت و تروریسم زنجیره ای از توطیه های بی پایان

نویسنده: مهرالدین مشید تهاجم شوروی به افغانستان و به صدا درآمدن…

عید غریبان

عید است رسم غصه ز دلها نچکاندیم درد و غم و…

محبت، شماره یکم، سال ۲۷م

شماره جدید محبت نشر شد. پیشکش تان باد!

روشنفکر از نظر رفقا و تعریف ما زحمتکشان سابق

Intellektualismus. آرام بختیاری روشنفکر،- یک روشنگر منتقد و عدالتخواه دمکرات مردمی آرامانگرا -…

پیام تبریکی  

بسم‌الله الرحمن الرحیم اجماع بزرگ ملی افغانستان به مناسبت حلول عید سعید…

عید خونین

رسول پویان جهان با نـقـشۀ اهـریمنی گـردیـده پـر دعوا چه داد و…

بازی های ژیوپولیتیکی یا دشنه های آخته بر گلوی مردم…

نویسنده: مهرالدین مشید بازی های سیاسی در جغرافیای افتاده زیر پاشنه…

ادریس علی

آقای "ادریس علی"، (به کُردی: ئیدریس عەلی) شاعر و نویسنده‌ی…

گزیده‌ای از مقالهٔ «هدف دوگانهٔ اکوسوسیالیسم دموکراتیک»

نویسنده: جیسون هی‎کل ــ با گذشت بیش از دو دهه از…

«
»

پس‌لرزه‌های تغییر معادله قدرت در شرق حلب

هادی محمدی

آزادسازی بیش از 40 درصد حلب شرقی طی دو روز که در اشغال تروریست‌های تکفیری «لواء توحید» و ارتش آزاد و چند گروهک دیگر بود، اولین آثار انفعالی و پارادوکسیکال را بر مواضع و رفتار حامیان خود بجای گذاشت.

البته این رخداد میدانی که به‌جز حلب شرقی، در شمال حلب، غوطه شرقی و غربی، دمشق و جنوب غربی حلب و شمال حماه نیز در مقیاس‌های دیگری در جریان است، گویای یک روند از قدرت‌سازی میدانی است که کارکردهای سیاسی و امنیتی خود را در سوریه و سطح منطقه به جای خواهد گذاشت.

فرانسوی‌ها در شورای امنیت دست‌به‌کار شده‌اند، انگلیسی‌ها و وزیر خارجه‌شان که نمونه تصویری و فکری از ترامپ است، دنبال منفعل‌سازی روسیه و ایران است، آمریکایی‌ها که در شوک نتایج انتخاباتی خود هستند،‌ غافلگیر شده‌اند،‌ قطری‌ها، پروتکل‌های معمولی را کنار زده‌اند علناً از تروریست‌ها و استمرار این سیاست حمایت می‌کنند، سعودی‌ها سر در گریبان پرونده یمن هستند و فرصت موضع‌گیری پیدا نکرده‌اند، ولی محمد علوش که یکی از نمایندگان آنها در رهبری گروهک جیش‌ الاسلام است، تمایل به مذاکره در مناطق باقی‌مانده در حلب را برای خروج تروریست‌ها مطرح کرده و دی‌میستورا (فرستاده سازمان ملل در امور سوریه) هم که وظیفه‌اش را پنتاگون (وزارت دفاع آمریکا) معین می‌کند، نغمه‌های ملال‌آور بشردوستانه سر داده و نهایتاً اردوغان، که داغدار تروریست‌های اخوانی‌اش در مناطق آزادشده حلب شرقی است، بازهم دچار مواضع زیگزاکی شده است.

اردوغان فراموش کرده که حداقل‌های فریبکاری را رعایت کند و بگوید برای مبارزه با داعش یا کردها مناطق شمال حلب را اشغال کرده است و بازهم در مواضعی غیرقانونی و توهم‌گونه از هدف براندازی بشار اسد سخن می‌گوید و تأکید می‌کند که چشمداشتی به اراضی سوریه ندارد.

همه این واکنش‌ها حکایت از اهمیت حلب در پروژه تروریستی غرب و شرکای آنها در سوریه دارد و نشان می‌دهد که این پیشروی مقتدرانه در حلب شرقی تا چه اندازه، امیدهای واهی تروریست‌ها را به سراب تبدیل می‌کند و حاصل این تغییر معادله میدانی گسترده، بر گزینه‌ها و مانورهای سیاسی و یا کارت‌های بازی نظامی غرب و بقیه حامیان تروریسم تکفیری آثار محدودکننده به جای می‌گذارد.

همان‌گونه که آزاد شدن 40 درصد مناطق اشغالی در غوطه شرقی دمشق، ادبیات جیش‌الاسلام و وابسته به عربستان را تغییر داده، آزادسازی 40 درصدی حلب شرقی، قاعده بازی، چه در حلب چه دیگر مناطق را دگرگون می‌کند، خصوصاً اینکه در عراق نیز، شیب پرشتاب عملیات ضدداعش، به مراحل پایانی نزدیک می‌شود و بازهم اردوغان، جیغ بنفش می‌کشد و فقط باید برای فراری دادن سران داعش که ریشه ترکیه‌ای دارند دست به دعا یا اقدام شود.

اردوگاه نفاق غربی در تنگنای یک سودای اساسی است که از همه صحنه‌های ضدبشر که مصداق واقعی جنایت علیه بشریت و حقوق بشر و نیاز به اقدام بشردوستانه هستند، فقط برای تروریست‌های حلب، اشک تمساح می‌ریزند؟! تروریست‌های سوریه و بویژه حلب ازاین‌جهت برای غرب حائز اهمیت هستند که پیاده‌نظام براندازی در منطقه و مولد جنگ‌های فرقه‌ای و مذهبی هستند و نابودی آنها فرصت‌های هر اقدام جایگزین را از آنها سلب می‌کند.

این پس‌لرزه‌های ناشی از آزادسازی نیمی از حلب شرقی، بزودی در مناطق باقی‌مانده حلب نیز خود را نشان خواهد داد و هر یک از آنها، دیگری را مقصر شکست خود معرفی خواهند کرد و به جان یکدیگر خواهند افتاد.

نکته جالب این است که در بهترین شرایط، این تروریست‌ها هم به مجموعه طیف وسیع تروریست‌ها در ادلب خواهند پیوست و همان‌گونه که در باب‌السلامه در شمال حلب و در مرز ترکیه به جان هم افتادند، در ادلب هم آن را تکرار می‌کنند تا شریان حیاتی با مقامات ترکیه در مرزهای این منطقه را به‌دست آورند.

این پیروزی میدانی در حلب که در سه جبهه، درون حلب، غرب و شمال حلب استمرار می‌یابد، نیازمند یک تحرک دیپلماتیک و مشترک با روس‌ها و سوریه است تا به سکویی برای مرحله بعدی تبدیل شده و  استحکام یابد.

شمشیر فریبکاری رسانه‌ای حامیان تروریسم که خود را در جایگاه حمایت بشردوستانه و یا براندازی دیکتاتور قرار می‌دهند، از هر زمان دیگری ناکارآمدتر شده و سرکوب تروریست‌ها در میدان‌های عملیاتی سوریه و عراق، گاه نیازمند هشدارهای کارآمد نیز است.

قطر و ترکیه نمی‌توانند منادی هیچ ارزش بشری و مدل حکومتی باشند؛ چراکه یک شاعر جوان قطری برای شعر خود در قبال امیر در زندان است و در ترکیه و بنا به آمار و اقدام مقامات ترک، همه صداها سرکوب و هر مخالفی در زندان و مناطق کردی با F-16 بمباران می‌شوند که از مردم عادی هستند.

غربی‌ها که در آخر صف برای دفاع از حقوق بشر هستند و باید برای حمایت علنی از تروریسم تکفیری یا حمایت از جنایت‌های بی‌شمار در بحرین و یمن و دیگر مناطقی که آتش جنگ برافروخته‌اند، پاسخ‌گو باشند.

دیپلماسی و رسانه فعال، چه در سطح ملی چه در سطح هماهنگ منطقه‌ای، کامل‌کننده پیروزی بر تروریست‌ها در موصل و حلب خواهد بود.