کودکانی که کودکی نمی‌ کنند

خیابان، خانه بی‌در و پیکر کودکان فراموش‌ شده! فرشید یاسائی *  ما…

بحران هویت ملی؛ ناکامی ملت سازی و به زنجیرکشیده شدن…

نویسنده: مهرالدین مشید نیم قرن مبارزۀ سیاسی و فرهنگی و تبدیل…

سقراط، تیشه‌زنی به ریشه‌‌ی دانایی

دیدگاهی از مکتب دینی-فلسفی من بیش‌ از این نه می‌دانم. در…

خوشحال خان خټک

د ادب او فرهنګ درنو او پتمنو مینه والو! ګڼ شمېر…

اعلامیه در مورد زلزله‌ی مرگبار در ولایت کنر 

سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان  با اندوه فراوان و خشم عمیق از…

“طالبان، شطرنج بزرگ و رؤیای اوراسیایی روسیه”

نویسنده: نجیب الله قاریزاده  najeebulla.qarizada1@gmail.com +447887494441 سقوط حکومت غنی در افغانستان و بازگشت…

حکومت‌استبدادی و افراطی طالبان و ساز و برگ‌های استخباراتی و…

 نویسنده: مهرالدین مشید  از استبداد تا شایعه پراگنی؛ ساز و کار…

   امید زنده گی

زنده گی در همه حالات  بسر می آید گاه به تلخی…

از تو جدا نمیشوم 

نوشته نذیر ظفر 08/28/25 از همه گان جدا شوم از تو…

پرسش ۴: ساختار «پرس‌ومان» چگونه از گفت‌وگو به یک نظام…

-خراسان بزرگ دی‌‌روز، دانش‌مند، دانش و سبک کهنی نسبت به…

قهرمان‌پروری‌های احساسی و سقوط افغانستان در چنگال تروریسم

 نویسنده: مهرالدین مشید از اسطوره‌ پردازی های فریبنده تا بحران سیاسی…

پرسش ۵

از مکتب دینی فلسفی من بیش از این نه می‌دانم نقش…

نتیجه گیری از بحث های شبکه های تلویزونی و تحلیل…

بحث های داغ پیرامون این اقدام پاکستان راه افتید ،…

دموکراسي څه شی ده او سوسیال دموکراسي څه ته وايي؟

دا سوال د ډیرو ځوانانو پر مخ کې پروت او…

نام های بیشمار جنبش روشنگری غرب

Helvitius, C.A.(1715-1771) آرام بختیاری مقدمات: اصلاحات، انقلاب، عدالت، و سکولاریسم. روشنگری، جنبش برابری…

توضیحی بر فراخوان انجمن سراسری حقوقدانان افغانستان در دفاع از…

نوشته از بصیر دهزاد  ‎فراخوان انجمن سراسری حقوقدانان افغانستان در دفاع …

آیا انسان، نسبت به انسان، از ته‌یی دل هم‌دلی دارد؟

پاسخ: محمدعثمان نجیب به نماینده‌‌‌گی از مکتب هم‌دلی!؟؟ شما از موردی پرسان می‌کنید که…

چشم اندازی بر نشست آینده ی مخالفان طالبان در پایتخت…

نویسنده: مهرالدین مشید نشست اسلام آباد ابزار فشار بر طالبان  یا…

طاق ظفر و منار معارف (شیر دروازه) پغمان – یادگار…

پس از به‌دست آمدن استقلال افغانستان در سال ۱۹۱۹م (۱۲۹۸…

پیشرفت های شگفت انگیز فناوری و چالش ها و خطر…

نویسنده: مهرالدین مشید رهایی یا زوال؛ فناوری و چالش‌های نوین جامعه…

«
»

مکرون در محاصره مخالفان؛ آیا دولت وحدت ملی در فرانسه تشکیل می‌شود؟

رئیس جمهوری فرانسه مذاکره با سران احزاب مختلف راه‌ یافته به پارلمان را به امید خارج کردن کشورش از بحران سیاسی آغاز کرده است؛ رایزنی‌هایی که تا اینجا سازش ناپذیری مخالفان را نشان داده و مساله احتمال تشکیل دولت وحدت ملی را بر سر زبان‌ها انداخت است.

مکرون در محاصره مخالفان؛ آیا دولت وحدت ملی در فرانسه تشکیل می‌شود؟

 امانوئل مکرون دیروز در الیزه میزبان رهبران احزاب مختلف و البته مخالف بود که تا آخرین لحظه حاضر به مشارکت در ائتلاف احزاب حامی او نشدند. رئیس جمهوری که تنها چند هفته از انتخاب مجددش می‌گذرد، به امید خارج کردن کشورش از بحران سیاسی، از میهمانان خود خواست تا «راه‌حلی سازنده و ممکن را برای خدمت به فرانسویان» معرفی کنند. مکرون همچنین امیدوار بود که با همراهی این شخصیت‌ها خطوط اصلی اتحادی را ترسیم کند که برخورداری از اکثریت در پارلمان را برایش تضمین کند.

دیروز ژولین بایو دبیر ملی حزب «اروپ اکولوژی- سبزها»، ماتیلد پانو رئیس حزب «فرانسه تسلیم ناپذیر»، ادوارد فیلیپ نخست وزیر اسبق مکرون و رهبر حزب «افق‌ها»، کریستیان ژاکوب رهبر حزب «جمهوری خواه»، اولیویه فور از حزب «سوسیالیست»، فرانسوآ بایرو رهبر حزب «مودم»، فابیان روسل از حزب کمونیست و مارین لو پن از حزب «مجمع ملی» به کاخ الیزه رفتند.

روزنامه «لو فیگارو» در گزارشی از این دیدارها نوشت: در جریان مذاکرات دیروز که هم‌زمان با برنامه‌های روز جهانی موسیقی الیزه همراه بود و باعث شد مهمانان الیزه از مسیر غیرمعمولی وارد باغ الیزه شوند، ژاکوب، فور و لو پن، یک ساز را نواختند و آن هم ساز مخالفت با پیشنهاد همراهی با مکرون بود.

تشکیل دولت وحدت ملی

خبرگزاری فرانسه در گزارشی از مجموع دیدارهای دیروز در کاخ الیزه، نوشت: روسل از حزب کمونیست تایید می‌کند که تشکیل دولت وحدت ملی یکی از گزینه‌های مدنظر مکرون است.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: مکرون از من پرسید آیا آماده مشارکت در دولت وحدت ملی هستیم و آیا فکر می کنم که چنین ابتکاری راه برون رفت کشور از بحران است؟

خبرگزاری فرانسه همچنین گزارش می‌دهد که ژاکوب ائتلاف حزب جمهوری‌خواه با حزب افق‌های ادوارد فیلیپ را که پیشتر در احزاب موسوم به «مکرونی» مشارکت داشت، نپذیرفته است.

مارین لو پن هم که با قدرت بی‌سابقه حزبش به مجلس راه یافته تصمیم دارد رهبری ۸۹ نماینده مجمع ملی را در پارلمان بپذیرد و به همین دلیل از ریاست این حزب کناره گیری کرده است.

وی پس از دیدار با مکرون، مساله تورم و قدرت خرید را یکی از مباحث مطرح شده عنوان کرد و افزود: در این جلسه به روند افزایشی تورم اشاره کردم که از کنترل خارج شده است. همچنین مساله تامین مواد اولیه و انرژی و نیز مساله مهاجرت بی‌قاعده و قانون مطرح شد.

فرانسه در بن بست‌ سیاسی

انتخابات پارلمانی فرانسه که در جریان آن رئیس جمهوری در آغاز دوره دوم ریاست جمهور خود، اکثریت قاطع را از دست داد، نگرانی‌هایی را در مورد آینده تصمیمات، برنامه‌ها و اصلاحات دولتی مطرح ساخت که از همراهی نمایندگان مجلس برخوردار نیست.

مارین لو پن در ادامه اظهاراتش گفت که حزبش تصمیم ندارد «انسداد نظام‌مند» ایجاد کند بلکه برای بهبود زندگی فرانسوی‌ها و آینده فرزندان آن تلاش خواهند کرد.

وی افزود: اگر اقداماتی در مسیر درست پیشنهاد شود همانند پنج سال گذشته به آن رای خواهیم داد. اگر آنها راه را اشتباه بروند ما آنها را اصلاح می‌کنیم و اگر آنطور که می خواهیم اصلاح نشوند با آنها مخالفت خواهیم کرد.

بر اساس قانون اساسی فرانسه در صورتی که احزاب هوادار رئیس جمهوری از دستیابی به اکثریت مجلس ملی باز بمانند، نخست وزیر باید از حزب دارای اکثریت انتخاب شود. این بار اما مکرون و احزاب طرفدار با کسب ۲۴۵ از مجموع ۵۷۷ کرسی به اکثریتی نسبی دست یافته است.

مهمترین ائتلاف رقیب موسوم به «نوپس» نیز که با رهبری «ژان لوک ملانشون» از چهره‌های سیاسی چپگرای فرانسه متحد شده بودند با ۱۳۱ کرسی عمدتا متعلق به حزب فرانسه تسلیم ناپذیر، عنوان قوی‌ترین اپوزیسیون را از آن خود کرد.

حزب راستگرای افراطی مجمع ملی با رهبری  لو پن هم رقیب اصلی مکرون در انتخابات ریاست جمهوری نیز فراتر از انتظارها با کسب ۸۹ کرسی و با رشد چشمگیر نسبت به دوره قبل به بهترین جایگاه در تاریخ این حزب دست یافت.

ترکیب جدید پارلمان با قدرت نسبی دو حزب مخالف و تا این لحظه آشتی ناپذیر، آینده تصمیمات مکرون را در کسب تایید نمایندگان مجلس با ابهام جدی مواجه کرده است.