توهم پولی، دستمزد، تورم ـــ برشی از کتاب: «درس‌گفتارهای کاپیتال»

دانش و امید، شمارهٔ ۲۹، اردیبهشت ۱۴۰۴ ــ  اوایل سال ۱۴۰۳،…

     انزوای نمایشی، همکاری پنهانی: از انکار علنی تا توافق پشت…

نویسنده: مهرالدین مشید انزوای دیپلوماتیک تا معامله در سایه: روایت دوگانه…

یوغلط خبر د جنجال منبع

نور محمد غفوری په دې ورځو کې د مغرضو او دروغجنو…

و.ای. لنین- وحدت فلسفه و سیاست

ترجمه. رحیم کاکایی اوگورودنیکوف ولادیمیر پتروویچ، دکتر علوم فلسفه، پروفسور، رئیس کرسی…

ناله یی میهن

رخت سفر ببستم و سوی وطن شدم در آرزوی دیدن مهد کهن…

از شمس النهار ، بنیاد گزاری مطبوعات مدرن

1میرعبدالواحد سادات ترقیات عالم روبه بالاست  ما از بالا به پایین می…

روز جهانی مطبوعات و روزگار آشفته و نابسامان روزنامه‌نگاری در…

نویسنده: مهرالدین مشید هرچند روز جهانی مطبوعات (۳ می) فرصتی است…

ریشه‌یابی پیدایش سادات، خواجه، آقا و بار بی‌معنای مذهبی دادن به…

محمدعثمان نجیب بخش نخست:  مراد من این‌ است تا بدانیم، چرا مردمان…

مارکوزه؛- فیلسوف التقاطی جنبش دانشجویی

Herbert Marcuse (1898-1879) آرام بختیاری نیاز  فیلسوف "چپ نو" به فرویدیسم. مارکوزه (1979-1898.م)،…

مسئولیت اخلاقی رسانه ئی  در دفاع مشترک از روشنگری ،…

نوشته  از: بصیر دهزاد   قسمت دوم  ادامه قسمت اول   نباید یک اصل عمده…

مسئولیت اخلاقی رسانه ئی  در دفاع مشترک از روشنگری ،…

نوشته  از: بصیر دهزاد   قسمت اول   انگیزه این مقاله  تداوم بحث های…

وحدت ملی یگانه ضامن بقای کشور است

اگر از چهار راهی ها گذر کنی مزدور کار ،…

تقسیم جهان 

رسول پویان  زمیـن در بین غـولان جهـان تقسیم می گردد  تـوگـویـی از…

یووالی د بریا کيلي، د نن ورځې اړتیا

ليکنه: حميدالله بسيا په تاریخ کې ډېرې داسې شېبې شته چې ملتونه…

نقش و جایگاۀ اصلی دین در جهان معاصر

نویسنده: مهرالدین مشید فشرده عصر حاضر، که با بحران‌های هویتی، اخلاقی، زیست‌محیطی…

 ماکار گرو نیروی توانای جها نیم 

             به استقبال روز بین المللی کارگر  انسان بخاطر زنده ماندن خود…

پیام تبریک به مناسبت اول ماه مه، روز همبستگی کارگران…

درود بر تلاشگران خستگی ناپذیر زندگی،   اول ماه مه، روز گرامیداشت…

هار و فراق 

 نوشته نذير ظفر ساحل ورجنيا  28 اپريل 2025 امد  بهار و   سبز …

تراشه قلب فنآوری دیجیتال سده 21

بیژن باران قلب فنآوری دیجیتال تراشه در طراحی، تولید، کاربرد، ساختن…

افغانستان؛ طعمه قدرت‌های منطقه‌یی و قربانی جنگ‌های نیابتی

چکیده افغانستان طی دهه‌های اخیر همواره درگیر جنگ، بی‌ثباتی و بحران‌های…

«
»

«عوامل کرملین» در مرکز اروپا

والری بورت (Valery BURT) روزنامه‌نگار، مورخ، نویسنده.

ا. م. شیری 

علائم روان‌پریشی توده‌ای

یکشنبه ۵ ژوئن، بزرگترین تظاهرات زمان‌های اخیر در لهستان برگزار شد که به گفته برخی منابع، بیش از نیم میلیون نفر در آن شرکت کردند. تظاهرکنندگان با دعوت دونالد توسک (Tusk)، نخست وزیر سابق و رهبر حزب مخالف «پلتفرم مدنی»، به خیابان‌ها آمدند.

با تصمیم سِیم (نام پارلمان) و آندری دودا، رئیس جمهور، کمیسیون ویژه‌ای برای بررسی «نفوذ روسیه در سیاست لهستان» در دورۀ سال‌های ۲۰۰۷ تا ۲۰۲۲ تشکیل شد. توسک مظنون اصلی ارتباط با مسکو است و به همین دلیل، حامیان خود را به اعتراض برانگیخت.

آن‌ها قصد دارند توسک را از شرکت در انتخابات پارلمانی که در پاییز برگزار می‌شود، حذف کنند و اگر ثابت شود که او عامل کرملین است، می‌توان این کار را انجام داد. زدن چنین برچسبی بر روی یک شخص (و حتی یک لهستانی!) که هرگز کوچکترین همدردی با روسیه را تجربه نکرده، آسان نیست. اما، مقامات با تمام توان وارد میدان شده‌اند.

تنها توسک در مظان اتهام نیست. بلکه، همه‌جا دیوانه‌وار به دنبال «عوامل نفوذی روسیه» می‌گردند. یانوش نوسک (Nosek)، رئیس سابق ضد جاسوسی نظامی لهستان، یک مطالب اتهامی تحت عنوان «حزب حاکم قانون و عدالت کاملاً از عوامل روسی اشباع شده است»، در روزنامۀ «Wyborcza» منتشر کرد.

نوسک، رئیس جمهور دودو، نخست وزیر موراویسکی و یاروسلاو کاچینسکی، مؤسس و رئیس حزب «قانون و عدالت» را که حتی از روسیه متنفرند، به ارتباط با مسکو متهم کرد. 

مقامات متقابلا یانوش نوسک را متهم کردند و خود او را به این دلایل جزو «عوامل کرملین» نامیدند، که اولاً، بیش از حد پر حرفی می‌کرد و ثانیاً، زمانی پس از سفر به سن‌پترزبورگ، با یک کلاه که روی آن کلمۀ «آورورا»نوشته شده بود، عکس گرفته است. 

با نیم نگاهی به آنچه در لهستان روی می‌دهد، بی‌اختیار به یاد حملات روان‌پریشی توده‌ای خواهید افتادد.

شرکت کنندگان در تظاهرات یکشنبه که راهپیمایی نفرت و تحقیر نامیده شد، بدون سر دادن شعارهای تند علیه مقامات،خواستار سرنگونی دولت شدند. و به زودی کمیسیون بررسی «نفوذ روسیه در سیاست لهستان» نتایج کار خود را ارائه خواهد کرد. …

شیمون گولوونیا، رئیس حزب لهستان-۲۰۵۰، می‌گوید: «رئیس جمهور، آندری دودا تصمیم گرفته است در لهستان جنگ داخلی به راه اندازد».

لخ والسا نیز با اظهار نظر در مورد رویدادهای لهستان گفت، که در صورت باقی ماندن دودا و حزب «قانون و عدالت» در قدرت، ناآرامی در کشور آغاز خواهد شد.

والسا تردید ندارد که در انتخابات پارلمانی آینده تقلب خواهد شد. رئیس سابق اتحادیۀ همبستگی می‌گوید: «با علم به اینکه آن‌ها در حال شکست هستند، به گونه‌ای عمل می‌کنند که زمان بخرند و آماده شوند تا زودتر به زندان نروند». او با اشاره به عوامل ناشناس کرملین، به عنوان نمونه از آنتونی ماتسریویچ، وزیر دفاع ملی سابق نام می‌برد که به گفتۀ والسا، «روابط خوبی با روسیه داشت و هنوز هم دارد».

در مقابل، والسا دونالد توسک را یکی از بهترین سیاستمداران لهستان می‌داند و او را با خودش مقایسه می‌کند. والسا وعده می‌دهد در انتخابات از توسک حمایت کند و می‌گوید: «لهستان باید از جنگ داخلی نجات یابد. همچنین لازم است کشور را از شر کاچینسکی، ماسیرویچ و دیگرانی که به میراث لهستان آسیب می‌رسانند و نابود می‌کنند، خلاص کنیم». والسا می‌گوید، دودا باید نام خود را تغییر دهد، به صومعه‌ای برود، روی زانوهایش بنشیند و برای آمرزش گناهانش دعا کند. 

‌از قضا، در فرانسه نیز که گزارش تحقیقات پارلمانی در مورد ارتباط حزب اتحاد ملی با روسیه تا حدی منتشر شده، اتفاق مشابهی در حال رخ دادن است. نتیجه اصلی: مارین لوپن با مسکو همکاری می‌کند، در سال ۲۰۱۷ با پوتین ملاقات کرد، از روسیه وام گرفت… لوپن همچنین به خاطر اظهاراتش در مورد کریمه که آن را بخشی از روسیه می‌داند، مقصر شناخته می‌شود (کریمه را بخشی از کدام کشور می‌توان شناخت؟).

مارین لوپن به طور خلاصه به متهم‌کنندگان خود پاسخ داد و گفت که او قربانی یک «کارزار افترا غیرقابل قبول مبتنی بر سوءظن است، نه واقعیت».

نقل از: وبگاه بنیاد فرهنگ راهبردی

https://wordpress.com/post/eb1384.wordpress.com/8139

۱۷ خرداد-جوزا ۱۴۰۲