ظلم ظالم

رسول پویان جهان به لاف وپـوف ظلم برنمی گردد اســـیـر ظالـــم و…

روز جهانی زن در میانۀ بحران و عقبگرد تاریخی

اعلامیۀ سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان به پیشواز هشتم مارچ، روز…

نه به جنگ، نه به استبداد؛ راه ما رهایی اجتماعی…

اعلامیه سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان در مورد جنگ امریکا-اسرائیل با…

زردشت نیچه؛ پیشگویی تراژدی ایرانی؟

Friedrich Nietzsche (1844-1900) آرام بختیاری تراژدی ایران، یا شیعه ایرانی، از زبان…

جنگ با ایران؛ معادله برنده و بازنده در ترازوی ژئوپلیتیک

نویسنده: مهرالدین مشید تهران خشمگین در نبرد برای بقا این نوشته با…

کوتاه خاطره هایی از مسکو

(کمیته سرتاسری سازمان دموکراتیک جوانان افغانستان، فستیوال جهانی جوانان و…

اعلامیه در محکومیت جنگ ارتجاعی میان پاکستان و افغانستان

سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان جنگ و صف‌آرایی نظامی میان قدرت…

بوی ریا 

برسد کاش به تو یار چو پیغام کنم  وصفی از لعل…

               کاروان وحدت 

بر خیز تا هم آ ییم ، با  کاروان وحدت  جا…

دوست دارم این وطن را !

امروز زمان آن فرارسیده است که مردم افغانستان یک‌صدا بگویند…

زبرځواکونه څنګه په نورو هېوادونو خپل نفوذ ساتي؟

ليکنه: حميدالله بسيا په ساده ډول زبرځواک  يا سوپر پاور  Superpower…

افغانستان در مدار واگرایی؛ تراژیدی‌های اجتماعی، سیاسی و رسانه‌ای

نویسنده: مهرالدین مشید با ادعا های فراتر از « پنج چاریک»…

آیا طالبان دروغ می گویند یا وزارت خارجه ی روسیه؟ …

  نوشته ی : اسماعیل فروغی       بتاریخ بیست و سوم…

د سعوديانو او تر دوی بر لاسونه هم بيا د…

عبدالصمد ازهر                 …

چهل و یکمین سالگرد وفات مولانا داکتر استاد محمد سعید…

روز پنجشنبه مورخ « هفت حوت سال ۱۴۰۴ هجری شمسی…

محکومیت تجاوز نظامی پاکستان بر افغانستان

اعلامیه و فراخوان انجمن سراسری حقوقدانان افغانستان بنام خداوند حق و…

وزیر دفاع پاکستان؛ از ناگفته های ساختاری تا راهبرد های…

نویسنده: مهرالدین مشید سیاست ابهام استراتژیک پاکستان؛ ازاعتراف‌های تاکتیکی تا ناگفته‌های…

بمناسبت روز های جهانی عدالت اجتماعی و زبان مادری

بنام خداوند حق و عدالت هموطنان گرامی، ۲۰ و ۲۱ فبروری روز…

مارکوس تولیوس سیسرو

هغه د لرغوني روم فیلسوف، سیاستوال، وکیل، ویناوال، شاعر او…

مبانی نظری عدالت اجتماعی

نور محمد غفوری بررسی نظریه‌ها و رویکردهای معاصر چکیدهعدالت اجتماعی از بنیادی‌ترین…

«
»

عراق : استقرار نظامی ایالات متحده تا این اندازه در نزدیکی مرز ایران…

ایوان زاخاروف

Ivan Zakharov

26 اکتبر 2014

© Photo: AP/Hakan Denker, Hurriyet

ایالات متحده به ایجاد پایگاه نظامی تازه ای در کردستان عراق، در فرودگاه نظامی حریر، در 50 کیلومتری شمال اربیل و در 60 کیلومتری مرز ایران اقدام کرده است.

لازم به یادآوری است که پیش از این در سال 2003 ایالات متحده از این فرودگاه برای حمله به عراق و سرنگونی رژیم صدام حسین استفاده کرد. فرودگاه نظامی حریر در اواخر سال های 1970 برای نیروی هوای عراق در کوران جنگ ایران و عراق ساخته شد.

و حالا نیروی هوائی آمریکا را می بینیم که دوباره سر و کله شان در این فرودگاه پیدا شده است. یک منبع نظامی در اربیل به آژانس عراقی باس نیوز  Bus news اطلاع داد که « مقامات شهرداری حریر به فروشندگان و مالکان شرکت هائی که در فرودگاه نظامی قدیمی فعالیت دارد، باید ظرف یک هفته فرودگاه را ترک کنند». این منبع نظامی تأیید کرده است که نظامیان آمریکائی می خواهند از فرودگاه حریر به عنوان پایگاه نظامی استفاده کنند زیرا در جای مناسبی واقع شده و از این نقطه می توانند جابجائی های اسلام گرایان افراطی دولت اسلامی در عراق و شام را تحت نظر بگیرند.

ولی پرسش این است که پایگاه نظامی در نزدیکی مستقیم با مرز ایران آیا اسلام گرایان افراطی را تهدید می کند و یا جمهوری اسلامی را ؟

مفسر سیاسی کانال انگلیسی زبان ایرانی پرس تی وی Press TV حسن بهشتی پور به این پرسش پاسخ می گوید :

« مبارزه علیه دولت اسلامی (داعش) بهانۀ خوبی برای ایالات متحده است تا مواضع سیاسی و نظامی از دست رفته اش را در خاورمیانه بازیابد. و ایجاد پایگاه نظامی حریر می تواند در این راستا به عنوان تهدید مستقیم ایران تلقی شود. به زودی خواهیم دانست که آیا به شکل موقتی عمل خواهد کرد و به شکل استثنائی به عنوان مرکز همآهنگ سازی اتحادیه در مبارزه علیه دولت اسلامی (داعش) مورد استفاده قرار خواهد گرفت، و یا مانند پایگاه نظامی اش در افغانستان به اقامت گاه دائمی نیروهای آمریکائی تبدیل خواهد شد. من بیشتر به دومین فرضیه در گسترۀ رویدادها باور دارم و باید تأکید کنم که آمریکائی ها با اتکا به پایگاه حریر خواستشان را برای نفوذ در خاورماینه فراموش نمی کنند.

در حالت مطلق، فکر می کنم که جنگ علیه دولت اسلامی (داعش) به مفهوم تحت الفظی کلمه محکوم به شکست است. آنهائی که علیه تروریسم « دولت اسلامی » اعلام جنگ کرده اند می بایستی کانال های کمک اقتصادی و نظامی آنها را قطع کنند، و به تبلیغات مؤثر آنها ضربه وارد کنند. تنها به این شکل است که می توانند ایدئولوژی مخرب دولت اسلامی را ریشه کن سازند…»

ولی آمریکائی ها با ایجاد پایگاه نظامی در جهان اسلام، دوباره کارآئی سیاست را در خاورمیانه زیر علامت سؤال می برند.

موضوع شگفت آور این است که : گزارشات مرتبط به باز سازی پایگاه نظامی آمریکا در حریر در فرادای روزی منتشر شد که نخست وزیر عراق حیدر العبادی به ایران رفته بود.

یکی از کارشناسان عراقی؛ رئیس مرکز تحلیلی، مدارک، دکتر مظهر السعیدی Mouzhir al-Saadi در این مورد گفت :

« عراق، در وضعیت کنونی که در حال جنگ در خاک خودش می باشد، به پشتیبانی سیاسی جامعۀ بین الملل نیازمند است. به همین علت، امروز، ما شاهد تغییرات روشنی در سیاست خودمان هستیم. بازدید از ایران زمینۀ حل مسائل مرتبط به مناسبات دو جانبه را فراهم ساخت. این موضوع که ایران در عراق نقش مهمی دارد برای هیچکس پنهان نیست. و ما پیوندهای عراق و ایران را به شکل استثنائی از دیدگاه کاربرد آن برای تنظیم بهینۀ وضعیت فعلی در عراق مورد بررسی قرار می دهیم.»

ولی با این گام به پیش آمریکائی ها به سوی بغداد آیا به مفهوم کنار زدن همکاران ایرانی نیست ؟

منبع :

http://french.ruvr.ru/2014_10_26/LIrak-entre-les-Etats-Unis-et-lIran-0714/

ترجمه توسط حمید محوی