شماره یکم سال بیست و نهم گاهنامه محبت

شماره یکم سال بیست و نهم گاهنامه محبت نشر شد 

رنه ډکارت

دی د پنځلسمې پېړۍ یو فرانسوي فیلسوف، ریاضی پوه، فزیک…

ماکسیم گورکی

برگردان. رحیم کاکایی نویسنده‌ی کلاسیک ادبیات روسیه و شوروی، نویسنده‌ی برجسته‌ی…

جنگ‌های ژئوپلیتیک و فروپاشی عقلانیت سیاسی در جهان معاصر

نویسنده: مهرالدین مشید فاجعهٔ فکری و سیاسی در پرتو منطق ساختاری…

آمریکا و سیاست بیطرفی افغانستان

سیاست بی‌طرفی افغانستان برخاسته از موقعیت جغرافیایی آن است ،…

شرم و حیا

بزرگانِ اهلِ عرفان و تصوف، در بابِ حفظِ شرم و حیا بسیار تأکید نموده‌،  آن را بلند ترین درجه…

منطق سود و ویرانی: تحلیل مارکسیستی جنگ و استثمار در…

 تقابل کثرت‌گرایی و واقعیت طبقاتی درحالی‌که نظریه‌پردازان کثرت‌گرا (پلورالیست)، جامعه را…

جمهوریت در افغانستان؛ پروژهٔ گذار یا قربانی فساد و بی‌کفایتی…

نویسنده: مهرالدین مشید زوال جمهوریت؛ پروژه های زیربنایی و بازی های…

ژان پل سارتر

دی فرانسوي فیلسوف، ډرامه لیکونکی، ناول او رومان لیکونکی، ژوند…

پسا مدرنیسم؛ حامی عوام، منتقد نخبگان. 

postmodernism. آرام بختیاری  پست مدرنیسم؛ نه آتش به اختیار، و نه حیدر…

واژه های آریه ،آریا، ایرانمویجه و آریانا در بازار لیلام…

نوشته : دکتر حمیدالله مفید در این پسین روز ها  برخی …

 جشن نوروز در گذرگاه تاریخ

نوشته : داکتر حمیدالله مفید واژه نوروز را آریایی های باستانی…

د تلویزیوني سیاسي بحثونو اخلاقي معیارونه

 نور محمد غفوری پیلامه د تلویزیوني سیاسي بحثونو په اړه مې مخکې…

از هیولای ساخته‌شده تا دشمن مقدس؛ روایت قدرت از تروریسم

نویسنده: مهرالدین مشید تروریسم سایه ای که قدرت ها می سازند…

رايحه

دوم حمل ١٤٠٤ خورشيدىفکر تو زیبنده ‌‌‌‌‌‌ی دل‌ها شدهوسوسه…

بخاطر محکمه عاملان جنایات جنگی و ضد بشری تجاوز نظامی…

اعلامیه و فراخوان انجمن سراسری حقوقدانان افغانستان بنام خداوند حق و…

از شکست دکترین عمق استراتژیک تا طلوع رقابت نیابتی هند

نویسنده: مهرالدین مشید شکست عمق استراتژیک  و جنایات نظامیان تروریست پرور افغانستان…

د تلویزیوني سیاسي بحثونو اهمیت

نور محمد غفوری مقدمه:د تلویزیونی سیاسی بحثونو په ماهیت مو په…

تولستوی ، لئو نیکولایویچ

برگردان. رحیم کاکایی دانشنامه بزرگ شوروی  و. یا. لاکشین کنت لئو نیکولایویچ تولستوی…

      عید شما مبارکباد 

مبا رکبا د عید ی روزه  دا را ن به آ…

«
»

طالبان نه باید به تشدید جنگ تکیه کنند

طالبان نه باید به تشدید جنگ تکیه کنند ، هر قدر بحالت جنگی ادامه دهند به همان پیمانه بی اعتبار تر میشوند . سیاست تکیه بر امریکای شان سیاست ناکام بود ، تا ترامپ در قدرت بود از طالبان بحیث کارت بازی انتخاباتی استفاده میکرد و تا سیاست بایدن در مورد وضاحت نداشت طالبان از حکومت موقت نام نمیبردند زیرا فکر میکردند از تفقد ترامپ وخلیلزاد به غصب کامل قدرت میرسند وچند چهره وابسته به بعضی تنظیم هارا برای وانمود سازی همه شمول بودن حاکمیت شان در یگان پست غیر موثر جا میدادند اماهمینکه وضعیت در قصر سفید روبه تغیر نهاد انها به جانب بیگانه های دیگر روی اورده به ایران وروسیه رفتند تا در برابر سیاست امریکا در مورد مذاکرات و ارزیابی چگونگی تحقق موافقتنامه دوحه مانور سیاسی نمایند  انها موقف جدید شانرا در مورد حاکمیت در ماسکو اعلان کردند .قابل دقت است که با حالت جدید موازی با طالبان پاکستان هم عکس العمل نشان داده بر ولایت کنر پنجاه فیر راکت پرتاب کرد .

دویدنها وروی اوردن به بیگانه ها راه حل نیست ، راه حل انست که به مذاکره وتفاهم ادامه دهند و موقف شانرا در سیاست وحاکمیت ازین طریق معین کنند .چپ وراست بهانه کردن چیزی جز دوام خونریزی وویرانی در قبال ندارد ، دست از خون مردم برداند و از ویرانگری ابا ورزند تا باعث دوام حضور عسکر بیگانه در کشور نشوند زیرا ناتو وامریکا اعلان کردند که دوام حضور عساکر شان بسته به اوضاع است ، ووزارت دفاع امریکا در مورد اینکه بر تعداد عساکرش در افغانستان خواهد افزود یانه گفت بهر گزینه می اندیشند یعنی افزایش دوباره عساکر امریکایی هم بسته به وضعیت جنگی دارد واز گزینه های ممکن میباشد .

امریکای بهانه جو برای هر عمل تجاوزی اش بهانه میسازد ، در صورتیکه طالبان به اتش بس تن ندهند وراه صلح را پیش نگیرند بار ملامتی را بر دوش انها انداخته جهان را قناعت میدهد که بنابر وضعیت بد نظامی وجنگی به افغانستان باقی می ماندو طالبان را در حال تجرید میبرد، انگاه یک گروه تجرید شده تروریستی هر قدرهم مغرور جنگ وادمکشی باشد در برابر جهان تاب نمی اورد (در صورتیکه اتهام وسیله بودن طالبان برای امریکایی ها درست باشد این حالت مستثنی است ) .

دوام خدمت به پاکستان هم بقا ندارد زیرا ان کشور با معضلات زیاد سیاسی و اقتصادی در داخل مبتلا است وشاید روزهای مطلوبی در پیش نداشته باشد ونتواند با این ساز وبرگ نظامی ومالی به حمایت طالبان ادامه دهد .