طالبان از قطع انترنت چه می خواستند و چه می…

     نوشته ی : اسماعیل فروغی      طالبان درچهارسال گذشته درپهلوی سایراقدامات نابخردانه…

شورش دهقانی محصول رفرم مسیحیت بود

Thomas Müntzer (1490-1525) آرام بختیاری توماس مونستر اعدام شد، مارتین لوتر رهبر…

صف بندی های  تازه در قلب آسیا و بازخوانی جایگاۀ…

نویسنده: مهرالدین مشید بازتعریف جایگاه افغانستان؛ از رقابت نوین امریکا و…

نقش اساسنامه در زندگی و فعالیت حزبی

نور محمد غفوری  در مقالهٔ پیشین تحت عنوان «اساسنامهٔ حزب چیست…

هموطن، آزرده نه شو!

رژیم فعلی در وجود حاکمیت طالبان با همه قید و…

قطع انترنت هدایت به طالب است، نه صلاحیت طالب

هیچ خطری در جهان خطرناک‌‌تر از خطر خودِ‌ آمریکا برای…

در بارۀ جشن مهرگان

سلیمان "راوش" بر طبق آیه های شاهنامه فردوسی شخصیت مهرگان زادۀ…

بگرام؛ خط سرخ طالبان یا ابزاری برای بازی های سیاسی،…

نویسنده: مهرالدین مشید پایگاۀ بگرام و بازگشت آن در مرکز معادله…

نامه‌ی سرگشاده‌یی عنوانی سرمنشی ملل متحد

اولویت فلسطین، به رسمیت شناسی روی کاغذ نی‌ست محمدعثمان نجیب نماینده‌ی مکتب…

اساسنامهٔ حزب چیست و چه چیز  را در خود می‌گنجاند؟

   هر حزب سیاسی برای سازماندهی، فعالیت، شفافیت و تبیین اهداف…

سید بهاؤالدین مجروح

دی هغه نوموتی او پیاوړی فیلسوف، تکړه شاعر او ادیب،…

نامه‌ی سرگشاده‌یی از محمدعثمان نجیب

نماینده‌ی مکتب دینی فلسفی-من بیش از این نه می‌دانم عنوانی آقای…

غنی فراتر از سکوت؛ مهره ی پنهان طالبان در بازی‌…

نویسنده: مهرالدین مشید بانگ نابهنگام و بیجای غنی و فساد های…

کارل مارکس و کمون پاریس

ترجمه. رحیم کاکایی  آ. کوساچیف ۱۴ مارس، ۱۴2 سال (۱۸۸۳) از درگذشت…

درباره دموکراسی

تتبع ‌نگارش از میر عبدالواحد سادات  تعریف دیموکراسی یکی از بحث برانگیزیرین…

مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۵) مارکس و جنبش کارگری فرانسه

نوشته: ا. لازوفسکی برگردان: آمادور نویدی مارکس و جنبش کارگری فرانسه سوسیالیسم فرانسوی‌…

ابوعلي سینا بلخي

هغه د اسلام د زرین پېر یو ستر  طبیب، ریاضي…

امریکا میخواهد پایگاه نظامی بگرام را پس بگیرد!

ترامپ در باکینگهام‌شایر به خبرنگاران گفت: «ما در تلاشیم تا…

ارنست ماندل؛- تروتسکیست، سندیکالیست،اکونومیست

Ernest Mandel (1923-1995 )  آرام بختیاری ارنست ماندل؛ هیچگاه به فلاکت سیاسی…

معروف آقایی

زنده‌یاد "معروف آقایی"، روز دوم بهمن ماه ۱۳۴۴ خورشیدی، در روستای وه‌زنی…

«
»

روسیه مهیای جنگ با اروپا می‌شود

فردریش مرتس صدراعظم آلمان در اظهاراتی با بیان اینکه حمایت نظامی از اوکراین تا هر زمانی که لازم باشد ادامه خواهد یافت، تاکید کرد که متحدان غربی اوکراین از جمله آلمان، آمریکا، انگلیس و فرانسه از این به بعد هیچ محدودیتی بر برد تسلیحات ارسالی به اوکراین اعمال نخواهند کرد.خبری که در هیاهوی شلوغی اخبار این روزها در جهان بسیار کمرنگ‌تر از اهمیت آن در خبرها خودنمایی کرد.

مرتس با اشاره به اینکه ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه به جای مذاکره، جنگ را تشدید کرده است، اظهار کرد: اوکراین اکنون اجازه دارد برای دفاع از خود، تأسیسات نظامی روسیه را در هر نقطه هدف قرار دهد. به نوشته لوموند، این تصمیم در پی درخواست‌های مکرر کی‌یف برای رفع محدودیت‌های تسلیحات غربی اتخاذ شده است و تحلیلگران آن را نشانه‌ای از تحول در راهبرد دفاعی اروپا می‌دانند.

روسیه مهیای جنگ با اروپا می‌شود/جهان در آستانه جنگ سوم قرار گرفت/جنگ و صلح از راه جده و واتیکان می‌گذرد؟

زاخاروا سخنگوی وزارت خارجه روسیه در اینباره گفت که کسی که به دنبال صلح است سلاح بیشتری را طلب نمی کند.

این در حالی است که ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، ولادیمیر پوتین همتای روس خود را تهدید کرده است که با آتش بازی نکند. این تهدید در حالی مطرح شده است که اوکراین سندی از پیش نویس صلح را به طرف آمریکایی ارائه کرده است اما از طرف روسی خبری از سند و پیش نویس برای صلح وجود ندارد. با اینحال روزهای گذشته اوکراین زیر آتش حملات روس ها بوده است و یک منطقه دیگر به فتح الفتوحات روس ها اضافه شده است. نیروی هوایی اوکراین روز یکشنبه اعلام کرد که روسیه بزرگترین حمله هوایی خود را در طول جنگ سه ساله در طول شب انجام داده و 298 پهپاد و 69 موشک شلیک کرده است. در این حمله حداقل 12 نفر کشته شدند.

در همین حال خبرگزاری رویترز، نوشت: وزارت دفاع روسیه بامداد چهارشنبه اعلام کرد سیستم‌های دفاع هوایی این کشور در بازه زمانی سه ساعته، ۱۱۲ پهپاد اوکراینی را منهدم یا رهگیری کرده‌اند که بیشتر آنها بر فراز مناطق مرکزی و جنوبی روسیه پرواز می‌کردند.

رئیس‌جمهور آمریکا روز یکشنبه گفت که قطعاً تحریم‌های جدید را در پی حملات موشکی و پهپادی مداوم که منجر به کشته شدن افراد زیادی شد، در نظر خواهد گرفت. او همچنین به پوتین تاخت و گفت نمی‌داند چه اتفاقی برای او افتاده است.

سی ان ان در اینباره نوشت: تنش‌ها عصر سه‌شنبه در شبکه اجتماعی ایکس شدت گرفت، زمانی که دیمیتری مدودف، مقام امنیتی روس و رئیس‌جمهور سابق آن کشور، با کیت کلاگ، نماینده ویژه ترامپ در امور اوکراین و روسیه، به بحث و جدل پرداختند.

مدودف در واکنش به پست ترامپ نوشت: «من فقط یک چیز واقعاً بد را می‌شناسم — جنگ جهانی سوم. امیدوارم ترامپ این را درک کند!»

کلاگ هم پاسخ داد که آمریکا همچنان منتظر یادداشت روسیه است.

نماینده رئیس‌جمهور آمریکا در شبکه ایکس نوشت: «دامن زدن به ترس از جنگ جهانی سوم اظهارنظری تأسف‌بار و بی‌ملاحظه از سوی دیمیتری مدودف روسیه است و در شأن یک قدرت جهانی نیست. رئیس‌جمهور ترامپ در تلاش برای توقف این جنگ و پایان دادن به کشتار است. ما منتظر دریافت یادداشت روسیه هستیم که یک هفته پیش وعده دادید. حالا آتش‌بس برقرار کنید.»ر

حالا صدراعظم آلمان، مرتس، تأیید کرده است که کی‌یف اکنون می‌تواند مواضع نظامی روسیه را با سلاح‌های دوربرد متحدان غربی هدف قرار دهد.مرتس روز دوشنبه در یک رویداد سیاسی محلی در برلین گفت که این تغییر سیاست شامل سلاح‌هایی می‌شود که توسط کشورهایی از جمله بریتانیا، فرانسه، آلمان و ایالات متحده ارائه می‌شود.

دمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، در پاسخ گفت که هرگونه تصمیمی از این دست «کاملاً مغایر» با هرگونه توافق صلح آینده با کیف است.

اعلامیه مرتس در بحبوحه تشدید حملات روسیه در سراسر اوکراین و انتقاد دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، که روز یکشنبه ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه را «دیوانه» توصیف کرد، صورت می‌گیرد.

به گفته زلنسکی، اعطای این قابلیت به کی‌یف، نیروهای اوکراینی را قادر می‌سازد تا اهدافی مانند انبارهای مهمات، فرودگاه‌ها و مراکز فرماندهی را در داخل روسیه هدف قرار دهند.با این حال، متحدان غربی تاکنون محتاط بوده‌اند و نگران بوده‌اند که حملات اوکراین در اعماق روسیه می‌تواند خطر گسترش درگیری به فراتر از مرزهای اوکراین را به همراه داشته باشد.

 روزنامه واشنگتن پست در گزارشی نوشت که روسیه آماده حمله گسترده و سنگنین به ناتو می شود. این روزنامه از تدارک گسترده روسیه برای حمله به عمق مواضع ناتو در سراسر این کشور پرده برداشت و نوشت: بیش از 125 هزار نفر نیرو رزمی آماده حمله هستند.

روسیه مهیای جنگ با اروپا می‌شود/جهان در آستانه جنگ سوم قرار گرفت/جنگ و صلح از راه جده و واتیکان می‌گذرد؟

بنابراین سوال این است که این تصمیم چگونه ممکن است بر مذاکرات آتش‌بس آینده بین روسیه و اوکراین تأثیر بگذارد؟

و چرا این خبر مهم است؟

بنا بر گزارش الجزیره؛آلمان، دومین کشور بزرگ ارائه دهنده کمک‌های نظامی به اوکراین پس از ایالات متحده، مدت‌ها در برابر ارسال موشک‌های کروز دوربرد تاروس مقاومت کرده بود.

اولاف شولتز، صدراعظم سابق، علی‌رغم درخواست‌های مرتس برای انجام این کار در زمانی که او در مخالفت با این موضوع بود، تحویل آنها به کیف را کاملاً رد کرده بود.

این موشک کروز با برد کم، ۵۰۰ کیلومتر (۳۱۰ مایل) برد دارد و برای هدف قرار دادن اهداف محافظت شده(مانند پایگاه‌های نظامی و زیرساخت‌های امنیتی و مهم) مناسب است. اگر آلمان تصمیم به تأمین موشک برای اوکراین بگیرد، این پرتابه هوایی قوی‌ترین موشک غربی خواهد بود که توسط اوکراین استفاده خواهد شد.

روز دوشنبه، مرتس نگفت که آیا اعلامیه او به معنای تحویل موشک‌های کروز توسط برلین به ارتش اوکراین است یا خیر.

در سپتامبر سال گذشته، رئیس جمهور پوتین هشدار داده بود که اگر متحدان غربی اوکراین به این کشور اجازه دهند از سلاح‌های دوربرد برای حمله به داخل روسیه استفاده کند، به این معنی است که ناتو با مسکو «در جنگ» خواهد بود.

پوتین گفته بود: «این امر به طور قابل توجهی ماهیت درگیری را تغییر می‌دهد. این بدان معناست که کشورهای ناتو، ایالات متحده و کشورهای اروپایی با روسیه در جنگ هستند.»

به گفته تیموتی اش، همکار برنامه روسیه و اوراسیا در چاتهام هاوس، اعلامیه مرتس «پاسخی به تعلل روسیه» بود.

او به الجزیره گفت: «اروپایی‌ها امیدوارند که این امر روسیه را برای جدی گرفتن مذاکرات تحت فشار قرار دهد.»

اش افزود که این اقدام نشان دهنده «تغییر قابل توجه رویکرد» صدراعظم آلمان است. او گفت: «او نسبت به روسیه بسیار تندروتر از شولتز است.»

او افزود: «دو طرف هنوز از نظر روند صلح فاصله زیادی دارند. هر دو برای جنگ طولانی آماده هستند – این فقط به تغییر اندک اوضاع به نفع اوکراین کمک می‌کند.»

در همین حال ان بی سی نیوز در گزارشی نوشت: برلین به دلیل آنچه «ابهام استراتژیک» می‌نامد، فاش نمی‌کند که کدام سیستم‌های تسلیحاتی را به اوکراین عرضه می‌کند.

در نتیجه، مرتس در اظهارات خود، که پس از آن مطرح شد که کرملین روز یکشنبه بزرگترین حمله هوایی خود را از زمان آغاز تهاجم تمام‌عیار به اوکراین در سال ۲۰۲۲ آغاز کرد، به طور خاص در مورد موشک‌های تاروس صحبت نکرد.

روسیه مهیای جنگ با اروپا می‌شود/جهان در آستانه جنگ سوم قرار گرفت/جنگ و صلح از راه جده و واتیکان می‌گذرد؟

تاثیر حملات دوربرد

مجله فوربز در تحلیلی دراینباره عنوان کرد: اعلامیه مرتس ممکن است به همان اندازه که برای کی‌یف خوشایند است، ناامیدکننده باشد، زیرا ارتش اوکراین احتمالاً بیشتر موشک‌های دوربردی را که در سال‌های ۲۰۲۳-۲۰۲۴ دریافت کرده بود، مصرف کرده است. با این وجود، اگر آلمان به طور خاص بالاخره چنین تسلیحاتی را به اوکراین منتقل کند، این چشم‌انداز می‌تواند بهبود یابد.

این موضع جدید، احتمالاً در پاسخ به شکست‌های مکرر پوتین در تعامل واقعی با مذاکرات آتش‌بس اتخاذ شده است، نشان‌دهنده یک تغییر عمده در سیاست است، حتی اگر پیش از این، کاهش محدودیت‌های سیاست عدم حمله به روسیه در سال ۲۰۲۴ وجود داشته است.

اوکراین قبلاً با استفاده از موشک‌های دوربرد ارائه شده توسط غرب، موفقیت‌هایی در حمله به نیروهای روسی در خاک اوکراین داشته است. موشک‌های Storm Shadow شلیک شده توسط بمب‌افکن‌های Su-24M شوروی اوکراین، یک سرلشکر روسی را در پست فرماندهی‌اش کشت، چندین پل کلیدی را تخریب کرد، مقر ناوگان دریای سیاه را ویران کرد و دو کشتی بزرگ آبی‌خاکی و اولین زیردریایی روسی از دست رفته در آتش دشمن از زمان جنگ جهانی دوم را از بین برد.

در همین حال، حملات ATACMS، ۲۱ فروند یا بیشتر هلیکوپتر روسی را که در پایگاه‌های خط مقدم فرود آمده بودند، از بین برد و بعداً یک آتشبار پدافند هوایی S-400 را منفجر کرد.

با گذشت زمان، روسیه با خارج کردن دارایی‌های آسیب‌پذیر از برد آسان حمله و توزیع گسترده‌تر پدافند هوایی و پارازیت‌اندازی ناوبری ماهواره‌ای (که دقت مهمات را کاهش می‌دهد) برای مقابله با حملات موشکی، خود را با سلاح‌های دوربردتر اوکراین تطبیق داد. حملات پهپادی دوربرد اوکراین به اهداف نظامی و اقتصادی در عمق خاک روسیه، استقرار گسترده‌تر پدافند هوایی را اجباری کرده است. بنابراین، اهداف مورد نظر کی‌یف در خاک روسیه ممکن است کمتر از ۲-۳ سال پیش آسیب‌پذیر باشند.

موشک تاورس

نرخ رهگیری پدافند اوکراین به زیر 30 درصد رسیده است

 اوراسیا تایمز نیز دراینباره نوشت: طبق گزارش رسانه فرانسوی لوموند، سامانه‌های پدافند هوایی اوکراین به‌شدت دچار کمبود موشک شده‌اند و نرخ رهگیری پهپادهای روسی به طرز نگران‌کننده‌ای به حدود ۳۰ درصد کاهش یافته است. سامانه‌های SAMP/T که از سوی فرانسه و ایتالیا در اختیار اوکراین قرار گرفته‌اند، دیگر موشکی برای استفاده ندارند، و سامانه Crotale نیز در هجده ماه گذشته حتی یک موشک جدید دریافت نکرده است. این کمبود در شرایطی رخ می‌دهد که روسیه حملات هوایی سنگینی با ترکیبی از موشک‌های کروز، بالستیک و پهپادها را بر شهرهای اوکراین وارد کرده است.

افسر پدافند اوکراینی گزارش داده است که ارتش روسیه با تحلیل دقیق نتایج حملات، مسیر و نوع حملات را تغییر می‌دهد تا سیستم دفاعی اوکراین را سردرگم و منابع آن را تخلیه کند. در مقابل، سامانه‌های پدافند اوکراین برای مقابله نیازمند سامانه‌های دوربردتری مانند پاتریوت، IRIS-T و SAMP/T هستند، اما ذخایر موشک‌های SAMP/T، مانند آستر-۳۰، تقریباً به پایان رسیده‌اند و کشورهای تأمین‌کننده نیز خود با کمبود مواجه‌اند.

در حالی که سامانه‌های پاتریوت عملکرد مؤثرتری دارند، اما حملات پیچیده و مدرن روسیه، حتی این سامانه‌ها را نیز به چالش کشیده‌اند. سخنگوی نیروی هوایی اوکراین اعلام کرده است که روسیه موشک‌های اسکندر-M را با قابلیت فریب راداری و مسیرهای شبه‌بالستیک ارتقا داده که شناسایی و رهگیری آن‌ها را دشوارتر کرده است. به‌طور کلی، فشار فزاینده روسیه و کاهش ذخایر دفاعی، پدافند اوکراین را در وضعیت بسیار بحرانی قرار داده است.

روسیه مهیای جنگ با اروپا می‌شود/جهان در آستانه جنگ سوم قرار گرفت/جنگ و صلح از راه جده و واتیکان می‌گذرد؟تصویری از SAMP/T

ناامیدی از روس‌ها و آخرین ترکش ترامپ؟

رئیس جمهور آمریکا به طور فزاینده‌ای از پوتین ناامید شده است، زیرا تلاش‌های دولت او برای پایان دادن به جنگ تاکنون هیچ نتیجه‌ای نداشته است. او پس از گفتگوی دو ساعته با پوتین در هفته گذشته، نتوانست آتش‌بس اوکراین را برقرار کند.

ترامپ روز یکشنبه به خبرنگاران گفت: “من از کاری که پوتین انجام می‌دهد راضی نیستم. او افراد زیادی را می‌کشد. و نمی‌دانم چه اتفاقی برای پوتین افتاده است.”

من او (پوتین) را مدت‌هاست که می‌شناسم، همیشه با او کنار می‌آیم، اما او موشک به شهرها می‌فرستد و مردم را می‌کشد و من اصلاً از این کار خوشم نمی‌آید.” او افزود که در حال بررسی تحریم‌های بیشتر علیه مسکو است.

این در حالی است که فرستاده ویژه او در امور اوکراین روسیه را به تحریم‌های سنگین اقتصادی تهدید کرد که اگر فرمان آن را ترامپ امضاء کند اقتصاد روسیه را فلج خواهد کرد. و مشخص نیست که پس از اجرای این فرمان روسیه فرمان جنگ علیه ناتو را صادر کند یا خیر؟ شاید اخرین امیدها به میانجیگری واتیکان در جده باشد که مذاکرات را به جای جنگ سوم به صلح ببرد تا اروپایی ها را از جنگی دیگر در امان نگه دارد.

با اینحال اعلامیه مرتس آنقدر مهم است که نگران آینده جهان و جنگ سوم باشیم! قلب مسکو هدف گرفته شود قلب اروپا به لرزه می‌افتد و در نهایت جهان گرفتار جنگی خانمان سوز اما اینبار از نوع هسته‌ای خواهد شد و حالا نگاه ها به جده دوخته شده است….