شوخ طبعی 

رسول پویان  خنده داروی طبع غمگین است  شـادخواری طبیب دیرین است  خنده روباش…

جنگی که بجای فروریزی دستگاه تروریست پرور، دندان های آن…

نویسنده: مهرالدین مشید جنگی که امید ها برای نابودی بزرگ ترین…

به یاد مادر

مادر به خوی عادت طفلانه ام هنوز از بهر تو سرخوش…

توهم پولی، دستمزد، تورم ـــ برشی از کتاب: «درس‌گفتارهای کاپیتال»

دانش و امید، شمارهٔ ۲۹، اردیبهشت ۱۴۰۴ ــ  اوایل سال ۱۴۰۳،…

     انزوای نمایشی، همکاری پنهانی: از انکار علنی تا توافق پشت…

نویسنده: مهرالدین مشید انزوای دیپلوماتیک تا معامله در سایه: روایت دوگانه…

یوغلط خبر د جنجال منبع

نور محمد غفوری په دې ورځو کې د مغرضو او دروغجنو…

و.ای. لنین- وحدت فلسفه و سیاست

ترجمه. رحیم کاکایی اوگورودنیکوف ولادیمیر پتروویچ، دکتر علوم فلسفه، پروفسور، رئیس کرسی…

ناله یی میهن

رخت سفر ببستم و سوی وطن شدم در آرزوی دیدن مهد کهن…

از شمس النهار ، بنیاد گزاری مطبوعات مدرن

1میرعبدالواحد سادات ترقیات عالم روبه بالاست  ما از بالا به پایین می…

روز جهانی مطبوعات و روزگار آشفته و نابسامان روزنامه‌نگاری در…

نویسنده: مهرالدین مشید هرچند روز جهانی مطبوعات (۳ می) فرصتی است…

ریشه‌یابی پیدایش سادات، خواجه، آقا و بار بی‌معنای مذهبی دادن به…

محمدعثمان نجیب بخش نخست:  مراد من این‌ است تا بدانیم، چرا مردمان…

مارکوزه؛- فیلسوف التقاطی جنبش دانشجویی

Herbert Marcuse (1898-1879) آرام بختیاری نیاز  فیلسوف "چپ نو" به فرویدیسم. مارکوزه (1979-1898.م)،…

مسئولیت اخلاقی رسانه ئی  در دفاع مشترک از روشنگری ،…

نوشته  از: بصیر دهزاد   قسمت دوم  ادامه قسمت اول   نباید یک اصل عمده…

مسئولیت اخلاقی رسانه ئی  در دفاع مشترک از روشنگری ،…

نوشته  از: بصیر دهزاد   قسمت اول   انگیزه این مقاله  تداوم بحث های…

وحدت ملی یگانه ضامن بقای کشور است

اگر از چهار راهی ها گذر کنی مزدور کار ،…

تقسیم جهان 

رسول پویان  زمیـن در بین غـولان جهـان تقسیم می گردد  تـوگـویـی از…

یووالی د بریا کيلي، د نن ورځې اړتیا

ليکنه: حميدالله بسيا په تاریخ کې ډېرې داسې شېبې شته چې ملتونه…

نقش و جایگاۀ اصلی دین در جهان معاصر

نویسنده: مهرالدین مشید فشرده عصر حاضر، که با بحران‌های هویتی، اخلاقی، زیست‌محیطی…

 ماکار گرو نیروی توانای جها نیم 

             به استقبال روز بین المللی کارگر  انسان بخاطر زنده ماندن خود…

پیام تبریک به مناسبت اول ماه مه، روز همبستگی کارگران…

درود بر تلاشگران خستگی ناپذیر زندگی،   اول ماه مه، روز گرامیداشت…

«
»

رسوایی بزرگ آمریکا؛ واشنگتن این جنگ‌ها را به راه انداخته است

یک نشریه آمریکایی اسنادی را فاش کرده است که نشان می‌دهد ایالات متحده آمریکا به طور محرمانه و تحت عنوان مبارزه با تروریسم، در سراسر جهان جنگ نیابتی به راه انداخته است.

رسوایی بزرگ آمریکا؛ واشنگتن این جنگ‌ها را به راه انداخته است

وبگاه آمریکایی «اینترسپت» گزارش کرده است که ایالات متحده تحت عنوان مبارزه با تروریسم، دست‌کم 23 جنگ نیابتی در سراسر جهان انجام داده است.

 بر اساس مقاله ای که اخیراً در اینترسپت منتشر شده است، ایالات متحده از یک مرجع مخفی به نام «127e» برای راه اندازی حداقل 23 جنگ نیابتی از سال 2017 استفاده کرده است. این رسانه مدعی شده است که به اسنادی دست یافته است که قبل از این تاکنون دیده نشده بود و با مقام‌های عالی‌رتبه آگاه از این موضوع گفت‌وگو کرده است.


اینترسپت اسناد را از طریق «قانون آزادی اطلاعات» دریافت کرده است و می‌گوید که این اسناد برای اولین بار رسماً تأیید می‌کند که حداقل 14 برنامه موسوم به «127e» تا همین سال 2020 در غرب آسیا و مناطق آسیا-اقیانوسیه فعال بوده است.

بر اساس این گزارش، در مجموع، طبق گزارش‌ها، پنتاگون 23 برنامه جداگانه 127e را بین سال‌های 2017 تا 2020 در سراسر جهان راه‌اندازی کرد که 310 میلیون دلار برای مالیات‌دهندگان آمریکایی هزینه داشت.

وبگاه اینترسپت توضیح می‌دهد که 127e یکی از چندین مجوزهای تقریباً ناشناخته است که در دو دهه گذشته کنگره به وزارت دفاع اعطا کرده است. این مجوز به کماندوهای آمریکایی اجازه می‌دهد که در همکاری با شرکای خارجی و غیرمتعارف خود در سراسر جهان با نظارت حداقلی خارجی، «عملیات ضدتروریستی» انجام دهند.

بر اساس این گزارش، این برنامه به ایالات متحده اجازه تسلیح، آموزش و عرضه اطلاعات به نیروهای خارجی را می‌دهد و برخلاف برنامه‌های سنتی کمک خارجی که بر ایجاد ظرفیت محلی در کشورهای شریک تمرکز دارد، طبق برنامه E127، «نیروهای جانشین»، از دستورات آمریکا پیروی می‌کنند و مأموریت‌های واشنگتن را علیه دشمنان ایالات متحده برای دستیابی به اهداف آمریکایی انجام دهند و  اساساً به عنوان ارتش نیابتی پنتاگون عمل می‌کنند.

به گفته این رسانه، تقریباً هیچ اطلاعاتی در مورد این عملیات هرگز با هیچ یک از اعضای کنگره یا مقامات وزارت خارجه آمریکا به اشتراک گذاشته نشده است. به طور کلی مشخص نیست که این عملیات در کجا انجام می‌شود، تعداد این عملیات‌ها، اهداف، یا حتی هویت نیروهای خارجی که ایالات متحده برای اجرای این پروژه‌ها با آن‌ها همکاری می‌کند، همگی در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.

منتقدان این برنامه‌ها هشدار داده‌اند که این اقدامات مخفیانه ایالات متحده می‌تواند به تنش‌های نظامی پیش‌بینی نشده‌ای منتهی شود و آمریکا را در دهها درگیری سراسر جهان درگیر کند زیرا برنامه e127 اجازه هیچ گونه نظارت یا مداخله مقام‌های امور خارجی را نمی‌دهد.

این نشریه ادامه می دهد که اگرچه جدیدترین دسته از اسناد فاش شده شفاف‌سازی‌هایی را درباره برنامه 127 e ارائه می‌دهد اما هنوز هم برای عموم مردم و هم برای اعضای کنگره که تقریباً هیچ گزارشی درباره این برنامه دریافت نمی‌کنند، برنامه‌ای ناشناخته است.

یک مقام دولتی آشنا با این برنامه که برای بحث در مورد آن خواست نامش فاش نشود، به اینترسپت گفت که اکثر کارکنان کنگره حتی مجوز مشاهده گزارش‌های 127e  را ندارند و آن‌هایی که چنین مجوزی دارند، به ندرت درخواست مشاهده می‌کنند. او توضیح داد: «این برنامه برای جلوگیری از نظارت طراحی شده است».

«استفان سملر» یکی از بنیانگذاران یک اندیشکده سیاست خارجی در ایالات متحده به اینترسپت گفت که پنتاگون ترجیح می‌دهد عملیات خود را با کمترین نظارت، ورودی یا کاغذبازی از جانب کنگره انجام دهد و سال‌هاست که این گونه کار می‌کند.

  او به این نشریه توضیح داد: «جامعه عملیات ویژه، خودمختاری را بسیار دوست دارد، و افزود که «مشکل این است که این چیزها بسیار عادی شده است».

وی در پایان افزود: «توجه بیشتری باید به این مجوزهای آموزش و تجهیز شود؛ خواه نیروهای ویژه باشند و یا برنامه وزارت دفاع، زیرا این یک روش دوستانه برای راه انداختن جنگی بی‌پایان است».