یادهانی ضروری

خطاب به کسانی که به خطا، ببرک کارمل و محمود…

روناک آلتون

خانم "روناک آلتون" (به کُردی: ڕوناک ئاڵتوون)، شاعر و نویسنده‌ی…

جګړې او ورک شوي سرتېري

حميدالله بسيا په انساني تاریخ کې جګړې تل له وینو، وېر،…

تجربه های تاریخی که به سرمایه های ملی بدل نشد

نویسنده: مهرالدین مشید شکست هایی که هر روز ما را وحشتناک…

لنینگراد دیمیتری شوستاکوویچ سمفونــیِ پیروزی ارتش سرخ بر فاشیسم 

ترجمه و تنظیم: آناهیتا اردوان این ترجمه را  به مهندس ارشد…

ارزش نقد و کم‌رنگی نقدهای ادبی

یکی از بدی‌های تاریخی در جهان و کشور ما، رنگ‌باختنِ…

                یک گرفتاری با مافیا

        و یک دنیا آموزش شرعی، حقوقی، سیاسی و مدنی                               (قسمت سوم…

چند شعر کوتاه از زانا کوردستانی

گاهی اتفاقی ستاره‌ای  در دفترم چشم باز می‌کند ولی، من هنوز به آفتاب نقش…

ترور عروس خدا، توسط پدران مقدس!

Hypatia(355-415م ). ترور دختر خدا، توسط پدران مقدس! آرام بختیاری نبرد مکتب و…

مخالفان پراکنده، بازیگران متحد؛ مدیریت خلای سیاست در افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید اردوگاۀ از هم گسخته؛ فرصتی برای مانورهای منطقه…

گام بزرگ به سوی مبارزهٔ مشترک

برگزاری نشست مشترک دفتر سیاسی – اجرایی و بیروی اجرائیه…

پدر سالار

ما زنان سر زمین های جنگ  زنان جهان سوم  جهان پدر سالار وقتی…

اسدالله بلهار جلالزي

له ښاغلي (اسدالله بلهار جلالزي) سره، چې د علم او…

افغانستان، سوار بر شانه های ژیوپولیتیک پرتنش و پیچیده منطقه…

نویسنده: مهرالدین مشید روایتی از زنده گی در سایه امید یا…

میراث سکاها، هویت ایرانی و مسئله تورانیان در شاهنامه 

- دکتر بیژن باران شاهنامه، خاطره حماسی سکاهای ایران، جغرافیای اسطوره‌ای…

افغانستان نقطه مرکزی جیو پولیتیک

در سیاست قدرت های مخرب نظم و ثبات ! در بردن…

شور و حال عشق 

رسول پویان  عشق دردام سیاست مرغ بسمل می شود  پـرپـر احسـاس دل بندِ سـلاسـل می شود  تا ز چنگِ بازی ی صیاد مـرغ دل پـرید  عشوه از بهر فریب دل، مشکل…

«سازش» و «سازشکاری» یعنی چه؟

‫ رفیق نورالدین کیانوری ــ پرسش و پاسخ، شمارهٔ ۲۰، دی‌ماه ۱۳۵۹ــ…

دو کلمه؛ همچون دو پرخاش

Eklektism, Dogmatism. آرام بختیاری التقاطی و دگماتیسم؛ دو واژه یا دو سیستم…

«اسپینوزا در ترازوی مکتب من بیش از این نه‌می‌دانم: فیلسوفی،…

تذکر ضروری و تازه و بکر!در پایان هر بخش لینک…

«
»

رسانه آمریکایی: تلاش‌های غرب برای تضعیف اقتصاد روسیه نتیجه عکس داده است

روزنامه «هیل» نشریه‌ای که نزدیک به کنگره و دولتمردان آمریکا بوده و در اختیار آنها قرار می‌گیرد، ارزیابی می‌کند به نظر نمی‌رسد نه تحریم‌های ضد روسی اخیر غرب و نه حمله اخیر اوکراین به منطقه کورسک روسیه باعث نارضایتی در میان شهروندان روسیه شده باشد که این بر شکست غرب در رسیدن به مقاصد و اهداف ضد روسی خود با پشتیبانی از کی‌یف در جنگ صحه می‌گذارد.

این روزنامه آمریکایی در ادامه تحلیل می‌کند که بی‌اثر بودن سیاست‌ها و اقدامات خصمانه علیه روسیه حتی باعث تعجب بسیاری از سیاستگذاران غربی و مخالفان مسکو که تحریک نارضایتی در میان مردم شهرهای بزرگی همچون مسکو و سن پترزبورگ به بهانه تشدید مشکلات اقتصادی مردم در اثر «اقتصاد جنگ» را دنبال می‌کردند، شده است.

«ولادیسلاو اینوزمتسف» مشاور و کارشناس پروژه مطالعات رسانه‌ای روسیه وابسته به انستیتوی پژوهش رسانه‌ای خاور میانه در ایالات متحده و تحلیلگر نشریه هیل تصریح می‌کند هر چند اقدامات و تحریم‌های غرب محدودیت‌هایی را برای روس‌ها در پی داشته اما آنها به راحتی قادر به دور زدن این محدودیت‌ها هستند و رونق و رفاه در شهرهای روسیه با وجود همه دشمنی‌های غرب با این کشور در سال‌های اخیر بیشتر شده است.

اینوزمتسف تصریح کرد: «با نگاه به شهر مسکو ما شاهد تمرکز عظیم ثروت در این شهر هستیم و پایتخت روسیه سهم ۲۰ درصدی در همه مالیات‌های واریزی به بودجه فدرال روسیه دارد اما همچین این شهر شاهد نوسازی سریع در زیرساخت‌های خود و توسعه نادر خدمات متنوع دیجیتال بوده است.»

این تحلیلگر تصریح می‌کند، تحریم‌هایی که غرب در سال ۲۰۲۲ علیه روسیه اعمال کرد باعث افت شدید صادرات مسکو شد اما متقابلا پول‌هایی که قبلا از سمت روسیه روانه بازار املاک گران‌قیمت اروپا می‌شد به جایش به سمت شهرهای خود روسیه نظیر مسکو و سن‌پترزبورگ و حومه‌های آنها سرازیر شد. در این وضعیت ارزش بازار املاک در این شهرها افزایش یافته و مقام‌های روسیه نیز همچنین با صرف سرمایه قابل توجهی بخش حمل‌ونقل در این شهرها را توسعه و مشوق‌هایی را برای شرکت‌های خدمات شهری در بخش خصوصی در نظر گرفتند تا تقاضاهای فزاینده را برطرف سازند.

طی یک دهه گذشته ۷۸ ایستگاه جدید در متروی مسکو ساخته شده که این رقم حتی در مقایسه با بیش از چهار دهه گذشته هم بیشتر است. شبکه حمل‌ونقل عمومی نیز در یک شبکه حمل ونقل ریلی وسیع‌تر، چیزی شبیه به شبکه متروی مشهور RER پاریس، ادغام شده است. مسکو اکنون دارای بزرگترین ناوگان اتوبوس‌های تماما برقی در اروپاست که همگی ساخت داخل هستند و یک شبکه از ترامواهای برقی رودخانه‌ای نیز زیرساخت‌های حمل‌ونقل مسکو را تقویت می‌کنند.

همچنین با وجود آنکه کارت‌های اعتباری «ویزا» و «مسترکارت» فعالیت خود را در روسیه به حالت تعلیق درآورده‌اند، اما روس‌ها همچنان از سیستم پرداخت آنی بانک مرکزی استفاده می‌کنند؛‌ سیستمی که امکان انتقال هر مقدار پول را با استفاده از شماره تلفن همراه به عنوان شناسه و با فوریت و بدون کارمزد فراهم می‌کند.

کلان‌شهرهای روسیه اکنون در استفاده از پرداخت از طریق کیو آر و استفاده از فن‌آوری تشخیص چهره در تراکنش‌های مالی از کلان‌شهرهای اروپایی جلوتر هستند. همچنین تبادل داده تلفن همراه در روسیه ارزان‌ترین و سریع‌ترین در نوع خود در اروپا محسوب می‌شوند. هم‌اکنون سوپرمارکت‌ها نیز دارای همان دسته‌بندی کالاها در مقایسه با زمان قبل از جنگ هستند و علاوه بر آن نیز تحویل غذا و کالا توسط ربات‌های مستقل امری در شهرهای روسیه رایج است.

به نوشته نشریه هیل، البته تاثیرات جنگ در برخی از شهرهای پررونق روسیه همچنان احساس می‌شود. به عنوان مثال وقوع برخی مهاجرت‌ها در سال ۲۰۲۲ و اعزام نیروهای مردمی به خدمت نظامی به کمبود نیروی کار دامن زده اما هم در مسکو و هم سن پترزبورگ تعداد افراد اعزام شده به جنگ چندان بالا نبوده و همزمان با افزایش تقاضا برای نیروی کار به افزایش دستمزدها انجامیده است.

از سوی دیگر در ماه‌های اخیر پیشنهادات شغلی در شهرهای روسیه به حدی جذاب بوده که عمده روس‌هایی که این کشور را در ابتدای جنگ ترک کردند حالا در حال بازگشت به کشور خود هستند.

اینوزمتسف خاطر نشان می‌کند: «هر چند کلان‌شهرهای روسیه همواره متفاوت از باقی نقاط این کشور بوده‌اند اما این روزها هر کسی اگر می‌خواهد درک کند که چرا شهروندان روسیه با وجود در جنگ بودن کشورشان با نزدیک‌ترین همسایه خود همچنان دارند ثروتمندتر می‌شوند، می‌تواند تحولات مرتبط با این کلان‌شهر ها را رصد کند.»

این تحلیلگر نتیجه می‌گیرد: «تلاش‌های غرب از سال ۲۰۲۲ برای تضعیف اقتصادی روسیه تاکنون نتیجه عکس داده است.»