ناپاسخگویی به چالش های جهانی؛ نشانه های زوال تمدن غربی!؟

نویسنده: مهرالدین مشید بحران های جهانی پدیده ی تمدنی یانتیجه ی…

عشق و محبت

رسول پویان در دل اگـر عـشق و محبت باشد نجـوای دل آهـنـگ…

جهان در یک قدمی فاجعه و ناخویشتن داری رهبران سیاسی…

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان در حاشیه ی حوادث؛ اما در اصل…

چند شعر از کریم دافعی (ک.د.آزاد) 

[برای پدر خوبم کە دیگر نیست]  ترک این مهلكه با خون…

مکر دشمن

  نوشته نذیر ظفر با مکـــــر خصم ، یار ز پیشم…

نویسنده ی متعهد نمادی از شهریاری و شکوهی از اقتدار…

نویسنده: مهرالدین مشید تعهد در قلمرو  ادبیات و رسالت ملی و…

اهداف حزب!

امین الله مفکر امینی      2024-12-04! اهـــــدافِ حــزبم بـــودست صلح وصفا ی مــردم…

پسا ۷ و ۸ ثور٬ در غایت عمل وحدت دارند!

در نخست٬ دین ماتریالیستی یا اسلام سیاسی را٬ بدانیم٬ که…

نگرانی ملاهبت الله از به صدا درآمدن آجیر فروریزی کاخ…

نویسنده: مهرالدین مشید پیام امیر الغایبین و فرار او از مرگ؛…

مدارای خرد

رسول پویان عصا برجان انسان مار زهرآگین شده امروز کهن افسانۀ کین،…

افراطیت و تروریسم زنجیره ای از توطیه های بی پایان

نویسنده: مهرالدین مشید تهاجم شوروی به افغانستان و به صدا درآمدن…

عید غریبان

عید است رسم غصه ز دلها نچکاندیم درد و غم و…

محبت، شماره یکم، سال ۲۷م

شماره جدید محبت نشر شد. پیشکش تان باد!

روشنفکر از نظر رفقا و تعریف ما زحمتکشان سابق

Intellektualismus. آرام بختیاری روشنفکر،- یک روشنگر منتقد و عدالتخواه دمکرات مردمی آرامانگرا -…

پیام تبریکی  

بسم‌الله الرحمن الرحیم اجماع بزرگ ملی افغانستان به مناسبت حلول عید سعید…

عید خونین

رسول پویان جهان با نـقـشۀ اهـریمنی گـردیـده پـر دعوا چه داد و…

بازی های ژیوپولیتیکی یا دشنه های آخته بر گلوی مردم…

نویسنده: مهرالدین مشید بازی های سیاسی در جغرافیای افتاده زیر پاشنه…

ادریس علی

آقای "ادریس علی"، (به کُردی: ئیدریس عەلی) شاعر و نویسنده‌ی…

گزیده‌ای از مقالهٔ «هدف دوگانهٔ اکوسوسیالیسم دموکراتیک»

نویسنده: جیسون هی‎کل ــ با گذشت بیش از دو دهه از…

مثلث خبیثه ی استخباراتی ایکه افغانستان را به کام آتش…

نویسنده: مهرالدین مشید اقنوم سه گانه ی شرارت در نمادی از…

«
»

جواز ورود !

 wordt weergegeven

در تاریخ هفتم ژانویه 2015 حادثه ای تروریستی درپاریس اتفاق افتاد . 12 نفر از کارکنان روزنامه با مسلسل و سلاح نیمه سنگین آرپی جی به قتل رسیدند . 2 مهاجم مسلمان هم طی درگیری با پلیس کشته شدند و پروژه با موفقیت به پایان رسید ! آن حادثه تروریستی در رسانه ها به 11 سپتامبر اروپا تشبیه شد . حادثه تروریستی 11 سپتامبر در آمریکا سکوی پرشی بود برای ورود رسمی آمریکا به خاورمیانه ، که با بلعیدن عراق عملی شد . این تشبیه زیاد اغراق آمیز نبود . شارلی شدن باب شد و کار به جایی رسید که صفی از فاشیستها و جنایتکاران دولتی هم شارلی شدند !

چند ماه بعد از آن حادثه وکشتار نویسندگان ، یعنی در هفته گذشته روزنامه شارلی رسما اعلام کرد که دیگر کاریکاتور محمد را نمیکشد….چند روز بعد از این توقف شارلی ، فرانسه رسما راهی خاورمیانه شد . حادثه تروریستی هفتم ژانویه 2015 جواز ورود فرانسه به خاورمیانه بوده است. موضوع آزادی بیان در فرهنگ و خون فرانسه و اروپا طی سالها نشسته است وفقط با یک حادثه تروریستی مثل هفتم ژانویه باید عقربه زمان را کمی به عقب کشید تا بشود با کسانی معامله کرد و درکشان کرد که تاریخا هیچ درکی ازمقوله ازادی بیان ندارند . اروپا باید به شکلی مجاب میشد که احترام به تروریست های مسلمان هم جهت معامله و رشد اقتصادی بخشی از آزادی بیان است !


به گزارش خبرگزاریها فرانسوا هولاند رئیس جمهور فرانسه ، برای حضور در مراسم امضای قرارداد فروش ۲۴ جنگنده رافال به قطر به این کشور سفر کرده است . این قرارداد که ارزش آن ۷ میلیارد دلار برآورد شده شامل تحویل ۲۴ جنگنده رافال ساخت شرکت فرانسوی “داسو” به قطر است. فرانسه قبل از این رهبری ائتلاف علیه اسد سوریه و تعیین تکلیف آن را در دست گرفته بود ! فرانسوا هولاند در ساعات بعد از ظهر دوشنبه چهارم ماه مه 2015 ، وارد ریاض پایتخت عربستان شد. رئیس جمهور فرانسه، در ریاض میهمان رهبران عربستان سعودی خواهد بود و مذاکرات سیاسی و نظامی خود را با مقامات جدید این کشور انجام خواهد داد . هولاند و ملک سلمان پادشاه عربستان روز دوشنبه پیش از نشست سران با هم دیدار کردند . سفر خاورمیانه ای فرانسوهولاند جهت نقش و سهم رسمی  فرانسه ، قدمی برای این تقسیم کار یا شروع نبود ، آنها در هفتم ژانویه 2015 حرکت کرده بودند .

با بالا گرفتن تنش ها در منطقه بر سر بحران یمن ،‌ مقام های غربی می گویند که نمی توان تاثیر بالقوه تحولات ژئوپولیتیک بر روند مذاکرات با ایران را نادیده گرفت. در آستانۀ سفر رییس جمهوری فرانسه به خاورمیانه به منظور امضای قراردادهای نظامی و امنیتی ، اطرافیان فرانسوا هولاند از دورۀ جدید تحولات سیاسی در خاورمیانه و مناسبات شدیداً راهبردی فرانسه با کشورهای عرب منطقه سخن می‌گویند. نزدیکان رییس جمهوری فرانسه می گویند که سفر هولاند به کشورهای عرب حوزۀ خلیج فارس، می تواند گویای دورۀ جدیدی از تحولات منطقه ای‌ باشد ، در صورتی که در ٣٠ ژوئن 2015 توافقی میان غرب  از یک طرف و جمهوری اسلامی ایران از طرف دیگر بر سر برنامۀ اتمی این کشور امضا شود….


“امانوئل تود” تاریخ دان و جامعه شناس فرانسوی که درست چهار ماه پس از راهپیمائی تاریخی متأثر از حمله تروریستی به نشریه “شارلی هبدو” ، کتابی منتشر کرده و به بازبینی این تظاهرات و علل برپائی آن و نیز انگیزه شرکت کنندگان و پایگاه اجتماعی آنان پرداخته است . لوبز این مصاحبه مفصل را با این تیتر تحریک آمیز مزین کرده : «بسیج مردم برای راهپیمایی در یازده ژانویه پاریس یک اقدام فریبکارانه بود». تود ، مدعی شده است که تنها یک نگاه به سطح بسیج مردم نشان می دهد که این کار یک فریبکاری بوده است….

یک مقام آمریکائی گفته که شاید در مورد توافق با ایران فرانسه علناً خیلی سختگیرانه صحبت می کند، اما پشت درهای بسته اینطور نیست. فرانسوا اولاند، رئیس جمهوری فرانسه از دوشنبه در ریاض بود. آنها یک ساعت بطور اختصاصی در کاخ خصوصی پادشاه عربستان با هم به صحبت نشستند. از چند جنبه، ایران مطرح شد: برنامه اتمی و نقش آن کشور در یمن و سوریه… و در پایان یک بیانیه مشترک صادر کردند…

مجلس ملی فرانسه قانون جنجالی “گسترش اختیارات سرویس‌های اطلاعاتی” را تصویب کردند . این قانون کنترل که پیش از سوءقصدهای تروریستی ماه ژانویه مطرح شده بود باعث نگرانی هایی مبنی بر نظارت های گسترده در جامعه فرانسه شده است. مانوئل والس، نخست وزیر فرانسه گفته است که «کشور ما با این قانون قوی تر خواهد شد». اینک این قانون بر اساس روند معمول باید برای بررسی به سنای فرانسه فرستاده شود. این قانون اما در جامعۀ فرانسه ایجاد نگرانی کرده است. در روزهای گذشته، صدها نفر در برابر پارلمان تجمع کرده و با اشاره به “1984” رُمان “جورج آرول” که روایتی از یک جامعۀ دیکتاتوری است، از ایجاد سیستم نظارت همگانی ابراز تشویش کردند. همزمان با این مخالفت ها، فرانسوا هولاند، رئیس جمهور فرانسه هم اعلام کرده است که این قانون را برای بررسی به شورای قانون اساسی خواهد فرستاد تا در مورد همخوانی این قانون با قانون اساسی، هیچ شکی وجود نداشته باشد.

در حالیکه قانون ضدتروریستی پیشنهادی دولت “والس” در مجلس به رأی گذاشته می شود ، نشریه لوبز در شماره جدیدش گزارش مفصلی را به چگونگی شنودهای تلفنی که توسط مراکز امنیتی فرانسوی انجام میگیرد اختصاص داده است . لوبز، با توضیحات مفصلی انواع شنودها در فرانسه را که شامل شنودهای اداری، شنودهای قضائی و شنودهای امنیتی می‌شوند مورد بررسی دقیق قرا ر داده است . این از جنس همان قدمهایی است که سرویس های امنیتی دولت آمریکا بعد از 11 سپامبر، در خاک آمریکا و حتی بخشهایی از اروپا برداشتند ! حالا تو هی مثل بز نگاه کن و بپرس که حادثه تروریستی هفتم ژانویه 2015 در پاریس ، کلا یعنی چه ؟ هیچی بابا ! کلا راحت باش . شهر در امن و امان است ، همه چیز آرومه، ما چقدرخوشبختیم . قانون سود و سرمایه میگوید که برای هر جلادی میشود هر آینه کلاه برداشت و روشنفکرش معرفی کرد و یا بالعکس !

اسماعیل هوشیار

06.05.2015